Merhaba shrrr,
Amacim kimseyi kotulemek degildi,yanlis anladiysan ozur dilerim.tam olarak sorunun ne oldugunu yazmadigin icin bende kendi sorunumla bir sandim sikayetler bir olunca..kapanisla ilgili bi sorunmu var? Tel takiomusun? Benim hem kapanis sorumum var,hem dislerim eksikve carpik,hemde gece cok dis gicrtdatiyorum..dr.bana tel,aparat verdi bide gece icinbiseyler verdi yanlis hatirlamiosum 1,5sene kullanicaktim,ve her uc ay aparatlarim ve telleri degisecekti..her ay kontroller beni kasti zaten vaktimde yok..sordum nolur die tedavi olmassam ileride cene kemigim zayiflarmis,dislerim de ole sonra kitlenebilirmis..ameliyat olmam gerekirmis..kuzenim cenesi kitlenmisti onu da benzer sorunlari vardi ama dr.ona tel bide damak vs..verdi..ayni seymi bilmiom,ameliyat olmadi ama...
Merhaba shrrr,
Amacim kimseyi kotulemek degildi,yanlis anladiysan ozur dilerim.tam olarak sorunun ne oldugunu yazmadigin icin bende kendi sorunumla bir sandim sikayetler bir olunca..kapanisla ilgili bi sorunmu var? Tel takiomusun? Benim hem kapanis sorumum var,hem dislerim eksikve carpik,hemde gece cok dis gicrtdatiyorum..dr.bana tel,aparat verdi bide gece icinbiseyler verdi yanlis hatirlamiosum 1,5sene kullanicaktim,ve her uc ay aparatlarim ve telleri degisecekti..her ay kontroller beni kasti zaten vaktimde yok..sordum nolur die tedavi olmassam ileride cene kemigim zayiflarmis,dislerim de ole sonra kitlenebilirmis..ameliyat olmam gerekirmis..kuzenim cenesi kitlenmisti onu da benzer sorunlari vardi ama dr.ona tel bide damak vs..verdi..ayni seymi bilmiom,ameliyat olmadi ama...
ful77 sorma ya ne oldu
burada o kadar yazıştık yazıştık,birkaç gün sonra ben erik yedim bol miktarda yetmedi gevrek yedim ki normalde sert şeyler yemem yasak ama dayanamıyor insan.Benim çenem ağrımaya başladı,aslında ağrı kulağına başıma boğazına vuruyor.Ağrıyanlar bilirler.Ağzımı açamıyorum,yemek yiyemiyorum
Neyse hemen çene cerrahisi bölümüne gittim,zorlamadan kaynaklı ödem oluşmuş.Bir sürü ilaçlar falan işte 1 haftadır kullanıyorum daha bugün biraz biraz açıldı çenem.Yarın kontrolüm var. 1 ay daha kullancam ilaçları,eğer geçmezse eklem içi yıkama yapılacak.:18: basit birşeymiş ama korkuyor insan.
benim çene eklemimin bzulmasının nedeni,tek taraflı çiğneme.ben sürekli sol tarafımla yiyorum,haliyle sol çene eklemim bozuldu.Öyle yani yazayım dedim
dikkat edin yani,1 haftadır yemek yiyemedim çorba içmeten 2 kilo verdim,hoş bu duruma sevinmedim değil tabi
Canim gecmis olsun,insallah biran once sagligina kavusursun..ilaclarini ihmal etme,eger mudehale gerekiorsa korkmadan ol,cok onemli bi sekilde yasam kaliteni dusuruo,gereksiz rahatsizlik verio insana(((
Tekrar cok gecmis olsun..
ful77 sorma ya ne oldu
burada o kadar yazıştık yazıştık,birkaç gün sonra ben erik yedim bol miktarda yetmedi gevrek yedim ki normalde sert şeyler yemem yasak ama dayanamıyor insan.Benim çenem ağrımaya başladı,aslında ağrı kulağına başıma boğazına vuruyor.Ağrıyanlar bilirler.Ağzımı açamıyorum,yemek yiyemiyorum
Neyse hemen çene cerrahisi bölümüne gittim,zorlamadan kaynaklı ödem oluşmuş.Bir sürü ilaçlar falan işte 1 haftadır kullanıyorum daha bugün biraz biraz açıldı çenem.Yarın kontrolüm var. 1 ay daha kullancam ilaçları,eğer geçmezse eklem içi yıkama yapılacak.:18: basit birşeymiş ama korkuyor insan.
benim çene eklemimin bzulmasının nedeni,tek taraflı çiğneme.ben sürekli sol tarafımla yiyorum,haliyle sol çene eklemim bozuldu.Öyle yani yazayım dedim
dikkat edin yani,1 haftadır yemek yiyemedim çorba içmeten 2 kilo verdim,hoş bu duruma sevinmedim değil tabi
Tüm yorumlarınızı okudum aynı problem bende de var arkadaşlar ve uzun yıllardır çekiyorum, ne yazıkki bu bir eklem problemi. Ve hayatımızın sonuna kadar yediklerimize , çene hareketlerimize dikkat etmek zorunda kalacağız.Ben tedavi olmadan önce şiddetli yüz, şakak kemiği ,çene ağrılarım vardı,sağ tarafım yere düşecek sanırdım ağrıdan, ağzımı açamazdım ve ağzıma çatal giremez duruma gelmişti. Gitmediğim hastane kalmadı en sonunda özel bir üniversite hastanesine gittim. Durumumun ciddi olduğunu alt ve üst çeneyi birbirine bağlayan kıkırdakların % 70 inin aşındığını söyledi. Bana splint verdi doktor 6 ay gibi bir süre kullandım ve nihayet yemek yemek işkence olmaktan çıktı benim için.Problem geçtimi die sorarsanız hayır geçmedi geçmeyecekte,
ömür boyu sakız çiğneyemeyeceğim,sert kuru yemiş gibi gıdalar tüketemeyeceğim çenemi zorlamayacağım, esnerken dikkat edeceğim (kıkırdaklar ayrılıp çene çıkabilirmiş yada kitlenmeler olabilirmiş) ve o seslerde asla gitmeyecekmiş , artık yüz ağrılarım yok ama o sesler hep var bide sinirlenince yada üzülünce yine yüz ağrılarım başlıyor, stresli yaşamayacakmışım bir sürü şey... eski kabus dolu günlerimi düşündükçe şükrediyorum bu tedavi bana ağrısız yemek yiyebilmeyi kazandırdı sadece.. erken tedavi çok önemli siz kıkırdaklarınız aşınmadan çeneniz daha fazla zarar görmeden tedavisine bakın..
hepimize geçmiş olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?