- Konu Sahibi MelegimveAskim
-
- #1.001
bayramda yaklaşıyor oğlum..eğer yaşasaydın bayramda giyinip süslenip seninle el öpmelerine giderdik..kuzenlerin gelip severdi seni..anneannen deden babaannen deden seni kucaklarına alıp severlerdi öperlerdi..baban ve ben seninle yaşayacağımız ilk bayramımızı çok özel hale getirmek için çok şeyler yapardık..ama sen şimdi cennettesin oğlum..bizden hem çok uzakta hem bize bi okadar yakındasın..bebeğim,miniciğim,yakışıklı oğlum seni çok özlüyorum..annen seni her zaman özlüyo hep aklımdasın..
bazen üzerindeki tüm toprağı eşelemek istiyorum ta ki senden kalanlara ulaşıncaya kadar,kendimi zor tutuyorum...senden geriye ne kaldıysa hepsini koyup bir kundağa kucaklamak istiyorum bir daha bırakmamacasına,onunla uyuyup onunla uyanmak istiyorum...ne güneş ne yağmur zarar vermesin sana,kimseye vermeden seni ,öpe okşaya yaşamak istiyorum seni ve sensizliği...ama sonra imanım yetişiyor imdadıma,orada değil bebeğin çok daha güvenli ve çok daha güzel bir yerde ve seni bekliyor büyük bir mutlulukla...yavrum fani bedenine dahi bu kadar hasretken tenim ve yanarken ciğerim,ruhuna olan uzaklığımı ve çektiklerimi sen düşün kuzucuğum hatta yok yok sakın düşünme canın yanmasın hiç bir şekilde sana kıyamam ben anneciğim ,rahat ve huzurlu olduğunu bilmek güzel ve sana kavuşacağımı da....
canım ya inanki gözyaşlarıyla okudum yaşadıklarını çok zor allahım sabır versin,hiç bir söz hafifletmez acını biliyorum ama burda yazılanları okuyunca yavrularımın kıymetini daha ii anladım,allahım onları bana bağışladı ve ben onları bazen çok üzüyorum ve pişman oluyorum,ama şu bi gerçekki öyle acı yaşayan insan varmışkii onların yaptıklarıı okadar masumane kalıyoki hiç bişeye değmez onlara kızmak ,onlarıı çok seviyorum,ve bitanelerim canlarımm ,,,,,allahım hepinize sabır versiinnn inşallah bigün kavuşursunuz yavrularınızaaMERVE-SAFAM
kuzularım yavrularım bir sene iki ay oldu sizleri aldılar benden minicik bedeninizle iki gün dayana bildiniz ama mücadele edbilmek için hazır değildinizki daha ciğerleriniz bile gelişmemişti
ayrılmak sizede banada sürpriz oldu oysa biz nasıl mutluyduk safam miğdemde mervem kasığımda kıpır kıpır annelerine varlıklarını hissettiriyordu ne olduğunu bilmediğim tarif edemediğim bir ağrıyla göstere göstere gittiniz hala kendimi suçluyorum rabbim pişmanlık ne zor sen dayanma gücü ver bilemedim kuzularım sizin yola çıktığınızı bilemedim sancımı tarıf edemedim çok zor bir doğumla ayırdılar sizi benden
kızım kuzum yavrum nasılda babana benziyordun bu kadar olur ikizinle öyle benzemiyordunuz baban uyurken seyrediyorum aynı senin burnun aynı küvezdeki halin beni daha yaralıyor bu keşke bu kadar benzemeseydin.
safam özür dilerim yavrum senin yüzünü pek hatılayamıyorum kara kuzularım benim anneanneniz dahil yaşadığım acıyı kimse anlamıyor nevar oncacık bebelere üzülünürmü diyorlar sanki bilmiyorlar sizlerin yolunu ben 7 sene bekledimne sıkıntılar çektim ne laflar işittim ne acılar ne ne ne neler neler siz 7 senelik hasretimdiniz ama ozamanki sıkıntılar daha kolaymış asıl zor olan evlat acısıymış heleki doğurup besleyip büyüten hareketlerini sesini kokusunu hisseden annelerin acısını düşünemiyorum bile rabbim bol bol bol sabir dayanma gücü versin çok zor çok zor
bu şiirde benden 6 aylıkken içimde ölen meleğime(
Bir çocuğun meleği
Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir bebek varmış. Bir gün Allah'a sormuş:
-Allah'ım, beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler, fakat ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?
-Tüm meleklerin arasından senin için bir tanesini seçtim. O seni bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana her gün şarkı söyleyecek ve gülümseyecek. Böylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksın.
-Pekiiiii... İnsanlar bana bir şeyler söylediklerinde, dillerini bilmeden söylenenleri nasıl anlayacağım?
-Meleğin sana dünyada duyabileceğin en güzel ve tatlı sözcükleri söyleyecek, sana konuşmayı dikkatle ve sevgiyle öğretecek.
-Peki Allah'ım, ben seninle konuşmak istersem ne yapacağım?
-Meleğin sana ellerini açarak bana dua etmeyi de öğretecek.
-Dünyada kötü adamlar olduğunu duydum, beni kim koruyacak?
-Meleğin seni kendi hayatı pahasına dahi olsa daima koruyacak.
-Fakat ben, seni bir daha göremeyeceğim için çok üzgünüm.
-Meleğin sana sürekli benden söz edecek ve bana gelmenin yollarını sana öğretecek.
O sırada Cennette bir sessizlik olur ve dünyanın sesleri cennete kadar ulaşır.Bebek gitmek üzere olduğunu anlar ve son bir soru sorar:
-Allah'ım eğer şimdi gitmek üzereysem lütfen çabuk söyle, benim meleğimin adı ne?
-Meleğinin adının önemi yok yavrum, sen onu ANNE diye çağıracaksın..
dualarında benide unutma...yağmurumda gelmez oldu...darıldımı acaba diyorum....ben onu çokkk özledim...her gece yalvarıyorum allahıma...bu gece 5 dakika olsa görsem diye....rabbim sabır versin hepimize...
Eki Görüntüle 212948 bu ayın 17 sinde 3ünü doldurdu kızım ama ne o benim yanımda..nede ben onun.....
canım ya inanki gözyaşlarıyla okudum yaşadıklarını çok zor allahım sabır versin,hiç bir söz hafifletmez acını biliyorum ama burda yazılanları okuyunca yavrularımın kıymetini daha ii anladım,allahım onları bana bağışladı ve ben onları bazen çok üzüyorum ve pişman oluyorum,ama şu bi gerçekki öyle acı yaşayan insan varmışkii onların yaptıklarıı okadar masumane kalıyoki hiç bişeye değmez onlara kızmak ,onlarıı çok seviyorum,ve bitanelerim canlarımm ,,,,,allahım hepinize sabır versiinnn inşallah bigün kavuşursunuz yavrularınızaa
çok güzel bi şiir okadar duygulandımki anlatamam,ne kadar doğru sözler heleki meleğinin adının önemi yok sen ona anne diyceksin
beğenmenize sevindim,bu şiirde hep duygulanırımama neyseki yaptığım 2.evliliğimdende hamileyim şuan,bunu dün öğrendim,hesabıma göre 6 haftalık,yarına randevu aldım,çok merak ediyorum acaba 6 haftalık ebbek ultrasonda belli olurmu?
bencede en doğrusu yapmışsın,allah çocuklarını size bağışlasın,darısı başıma inş hiç sorunsuz görürüm bende ve düşük filan yaşamadan alırım kucağıma,yarını bekliyorum sabırsızlıkla,rabbim hakkımızda hayırlısını versinevet olur canım,çünkü 2009 yılında 2. bebeğime hamile kalmışım ve daha kucağımdaki oğlum 3aylık olmasına rağmen 2. bir melek daha,ve öyle kötü şeyler düşünmüşümkii kürtaj olmayı takmıştım kafaya yapamazdım,daha oğlum çok küçük
bunu kaldıramam,diye gittim kadın doktoruna ultrasonda bakıp kaç haftalık olduğunu öğrenelim ,sonra mani yoksa alalım bebği
dedi,ve yattım yatağa başladı bakmaya ve ne göriyim fasulye tanesi gibi bişey oda ne,çok tuhaf gerçekten tamda fasulye tanesi
kadardı,ve dr 6haftalık bebeğin dedi daha dolmamış 2 ayı alabiliriz ,,ama aklımda soru işaretleri düşüniyim haber veririm dememle
gittim ,yolda eve gelene kadar gözümden gitmedi o fasulye kadar şey,o benim meleğimdi ona nasıl kıyardım, bikere günah,ama ona
ulaşmak için neler yapıyolar insanlar,bense onun canına kastediyorum napıyorum ben allahım dedim ağladım,ve kararımı zorda olsa
verdim onu içimde büyütücek doğurucaktım ,ve canım geldi günü ve doğum yaptım o minicik elleri cıyak cıyak bağırması o ilk kez
kordon kesildikten sonraki ilk göz teması hoşgeldin meleğim diye ona ilk sarılışım ve ona söylediğim ilk cümlem''ben sana nasıl
kıyacaktım''
şuan oğlum 2 yaşını 2 ay,,,kızım 1 yaşını 1 aygeçtii ve ben ona her baktığımda iiki doğurmuşum kızım seni diyorum,allahım insanları büyük hatalardan korusun,,,,
yavrum, kaç gün yaşadın, o kısacık ömrüne neler sığdırdı Rabbim? güzel yüzün, minik bedenin ve görmem yazılan her anın her ayrıntın hayalimde, yadımdasın...taptaze anın ve acın,annen iki gündür iyi değil, kardeşinin tekmeleri olmasa inan yaşamak çok zor...ne oldu bana oğlum,ne oldu bize,bu acı hiç bırakmayacak mı peşimi ve seni özlemek hep kesecek mi nefesimi...tam düzeldim iyiyim derken,zor olanı atlattım derken bu dibe vuruşlar neden?hadi, lütfen yeniden yazılsın yazımız ve sen sağlıkla veril kucağıma,evimize getireyim seni,aldığımız elbiseleri giydireyim sana,emzireyim seni hemsenin karnın doysun hem benim yüreğim...kucağımda uyutayım seni kaç saat sürerse sürsün uykun hiç gürültü yapmam hiç rahatsız etmem...kimseden izin almak zorunda kalmadan ,her tarafını öpeyim koklayayım,aman mikrop kapar mı hemşire kızar mı telaşım olmadan,kaç dakikam kaldı hesabı olmadan doyasıya seveyim seni,ve her bakışımda acaba neresi acıyor, acaba bi şey olacak mı, acaba ölür mü yavrum, bu son görüşüm olabilir mi bensiz ölürse ya...ben de onunla ölsem ya....berk, ben iyi değilim annem, hiç iyi değilim...
yavrum, kaç gün yaşadın, o kısacık ömrüne neler sığdırdı Rabbim? güzel yüzün, minik bedenin ve görmem yazılan her anın her ayrıntın hayalimde, yadımdasın...taptaze anın ve acın,annen iki gündür iyi değil, kardeşinin tekmeleri olmasa inan yaşamak çok zor...ne oldu bana oğlum,ne oldu bize,bu acı hiç bırakmayacak mı peşimi ve seni özlemek hep kesecek mi nefesimi...tam düzeldim iyiyim derken,zor olanı atlattım derken bu dibe vuruşlar neden?hadi, lütfen yeniden yazılsın yazımız ve sen sağlıkla veril kucağıma,evimize getireyim seni,aldığımız elbiseleri giydireyim sana,emzireyim seni hemsenin karnın doysun hem benim yüreğim...kucağımda uyutayım seni kaç saat sürerse sürsün uykun hiç gürültü yapmam hiç rahatsız etmem...kimseden izin almak zorunda kalmadan ,her tarafını öpeyim koklayayım,aman mikrop kapar mı hemşire kızar mı telaşım olmadan,kaç dakikam kaldı hesabı olmadan doyasıya seveyim seni,ve her bakışımda acaba neresi acıyor, acaba bi şey olacak mı, acaba ölür mü yavrum, bu son görüşüm olabilir mi bensiz ölürse ya...ben de onunla ölsem ya....berk, ben iyi değilim annem, hiç iyi değilim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?