Cennetteki Meleklerimize Yazdığımız Mektupları Paylaşalım

CANLARIM
Sizi çok özlüyorum. Yokluğunuzla mücadeleye devam ediyorum. Annenizi görenler "Ne güzel toparlanmış" diye düşünüyorlar. Yanılıyorlar ama artık anlatmaktan yoruldum bıktım usandım. .........Sadece rabbime sığınıyorum sabırlar diliyorum bütün melek anneleri için. Sizleri görmek için deli divane oluyorum ama gelmiyorsunuz işte. Size kesinlikle kızmıyorum yavrularım nasıl kızabilirim ki..... Sadece üzülüyorum ......özlüyorum .........bekliyorum

çok üzgünüm çoooookkk üzgünüm binbir emekle kavuştuğup bir anda kaybettiğim yavrum eğer yaşasaydın bugünlerde doğmuş olacaktın herşeyini alacak yanından hiç ayrılmayacaktım tüm aile bizde toplanacak evimizin şenlik olacaktı oysa şimdi derin sessizlikler içindeyiz

bayramda yaklaşıyor oğlum..eğer yaşasaydın bayramda giyinip süslenip seninle el öpmelerine giderdik..kuzenlerin gelip severdi seni..anneannen deden babaannen deden seni kucaklarına alıp severlerdi öperlerdi..baban ve ben seninle yaşayacağımız ilk bayramımızı çok özel hale getirmek için çok şeyler yapardık..ama sen şimdi cennettesin oğlum..bizden hem çok uzakta hem bize bi okadar yakındasın..bebeğim,miniciğim,yakışıklı oğlum seni çok özlüyorum..annen seni her zaman özlüyo hep aklımdasın..

bazen üzerindeki tüm toprağı eşelemek istiyorum ta ki senden kalanlara ulaşıncaya kadar,kendimi zor tutuyorum...senden geriye ne kaldıysa hepsini koyup bir kundağa kucaklamak istiyorum bir daha bırakmamacasına,onunla uyuyup onunla uyanmak istiyorum...ne güneş ne yağmur zarar vermesin sana,kimseye vermeden seni ,öpe okşaya yaşamak istiyorum seni ve sensizliği...ama sonra imanım yetişiyor imdadıma,orada değil bebeğin çok daha güvenli ve çok daha güzel bir yerde ve seni bekliyor büyük bir mutlulukla...yavrum fani bedenine dahi bu kadar hasretken tenim ve yanarken ciğerim,ruhuna olan uzaklığımı ve çektiklerimi sen düşün kuzucuğum hatta yok yok sakın düşünme canın yanmasın hiç bir şekilde sana kıyamam ben anneciğim ,rahat ve huzurlu olduğunu bilmek güzel ve sana kavuşacağımı da....

MERVE-SAFAM
kuzularım yavrularım bir sene iki ay oldu sizleri aldılar benden minicik bedeninizle iki gün dayana bildiniz ama mücadele edbilmek için hazır değildinizki daha ciğerleriniz bile gelişmemişti
ayrılmak sizede banada sürpriz oldu oysa biz nasıl mutluyduk safam miğdemde mervem kasığımda kıpır kıpır annelerine varlıklarını hissettiriyordu ne olduğunu bilmediğim tarif edemediğim bir ağrıyla göstere göstere gittiniz hala kendimi suçluyorum rabbim pişmanlık ne zor sen dayanma gücü ver bilemedim kuzularım sizin yola çıktığınızı bilemedim sancımı tarıf edemedim çok zor bir doğumla ayırdılar sizi benden
kızım kuzum yavrum nasılda babana benziyordun bu kadar olur ikizinle öyle benzemiyordunuz baban uyurken seyrediyorum aynı senin burnun aynı küvezdeki halin beni daha yaralıyor bu keşke bu kadar benzemeseydin.
safam özür dilerim yavrum senin yüzünü pek hatılayamıyorum kara kuzularım benim anneanneniz dahil yaşadığım acıyı kimse anlamıyor nevar oncacık bebelere üzülünürmü diyorlar sanki bilmiyorlar sizlerin yolunu ben 7 sene bekledimne sıkıntılar çektim ne laflar işittim ne acılar ne ne ne neler neler siz 7 senelik hasretimdiniz ama ozamanki sıkıntılar daha kolaymış asıl zor olan evlat acısıymış heleki doğurup besleyip büyüten hareketlerini sesini kokusunu hisseden annelerin acısını düşünemiyorum bile rabbim bol bol bol sabir dayanma gücü versin çok zor çok zor

burnunun direği sızlamak böyle bişeymiş.. 1 yıldır yaşıyorum bunu, gözyaşı orada yaş olarak değil de, yürek sızısı haline geliyor sanki. sızım sızım sızlıyor.

evet.. bayram geliyor... bnm için daha da neler geliyor. zor.

Son düzenleme:

her bir kelimesini, noktasını virgülü yaşıyorum. o mezarda olmadıklarını, olsalar o toprağın bnden çekeceklerini biliyorum. elhamdulillah ki biliyorum. ya bilmeseydim... ya bilmeseydik?

kalbim2010 ne durumdasın? bebek, gebelik vs?

Son düzenleme:
bu şiirde benden 6 aylıkken içimde ölen meleğime (

Bir çocuğun meleği

Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir bebek varmış. Bir gün Allah'a sormuş:
-Allah'ım, beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler, fakat ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?
-Tüm meleklerin arasından senin için bir tanesini seçtim. O seni bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana her gün şarkı söyleyecek ve gülümseyecek. Böylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksın.
-Pekiiiii... İnsanlar bana bir şeyler söylediklerinde, dillerini bilmeden söylenenleri nasıl anlayacağım?
-Meleğin sana dünyada duyabileceğin en güzel ve tatlı sözcükleri söyleyecek, sana konuşmayı dikkatle ve sevgiyle öğretecek.
-Peki Allah'ım, ben seninle konuşmak istersem ne yapacağım?
-Meleğin sana ellerini açarak bana dua etmeyi de öğretecek.
-Dünyada kötü adamlar olduğunu duydum, beni kim koruyacak?
-Meleğin seni kendi hayatı pahasına dahi olsa daima koruyacak.
-Fakat ben, seni bir daha göremeyeceğim için çok üzgünüm.
-Meleğin sana sürekli benden söz edecek ve bana gelmenin yollarını sana öğretecek.
O sırada Cennette bir sessizlik olur ve dünyanın sesleri cennete kadar ulaşır.Bebek gitmek üzere olduğunu anlar ve son bir soru sorar:
-Allah'ım eğer şimdi gitmek üzereysem lütfen çabuk söyle, benim meleğimin adı ne?

-Meleğinin adının önemi yok yavrum, sen onu ANNE diye çağıracaksın..

canım ya inanki gözyaşlarıyla okudum yaşadıklarını çok zor allahım sabır versin,hiç bir söz hafifletmez acını biliyorum ama burda yazılanları okuyunca yavrularımın kıymetini daha ii anladım,allahım onları bana bağışladı ve ben onları bazen çok üzüyorum ve pişman oluyorum,ama şu bi gerçekki öyle acı yaşayan insan varmışkii onların yaptıklarıı okadar masumane kalıyoki hiç bişeye değmez onlara kızmak ,onlarıı çok seviyorum,ve bitanelerim canlarımm ,,,,,allahım hepinize sabır versiinnn inşallah bigün kavuşursunuz yavrularınızaa

çok güzel bi şiir okadar duygulandımki anlatamam,ne kadar doğru sözler heleki meleğinin adının önemi yok sen ona anne diyceksin

Son düzenleme:

canım yaa kıyamam ben onaa allahım ne söylenebilirkii,ben çok kötü hissediyorum kendimi,hıçkırıklara boğuldum boğazım düğüm düğüm,allahım

burdaki bütün melek annelerine sabır versin acınızı paylaşıyorum allahım inşallah ogün geldiğinde sizi meleklerinize kavuştururşuan gidip kızımıda oğlumuda uyandırıp sarılasım

geldii,okadar doldumki,çocuklarımın kıymetini bikez daha anladım ,yaşamayan bilmezmiş doğruu ,ama inanınki acılarınızı içimde yaşadım ,dayanmak mümkün değildir eminim nasıl

dayanılırkii tarifi imkansızdır ,öyledir evlat acısından daha büyük bi acı yok bunu biliyorum allahım yaşatmasın yarabbim ,ben dayanamam,onları benden ayırma meleklerim yanımda

uzun ömürleri olarak sağlıklarıyla yaşasınlar yalvarırım onları benden almaa ,böyle hikayeler duyunca öyle çok korkuyorumkii,ya bigün benimde avuçlarımdan kayıp giderlerse diye,,

şuan kendimii tutamıyorum gözyaşlarım sel olmuş haldee yazımın sonuna geliyor ve hepinize tekrardan sabır diliyoruumm,batuhanım ve gözdem sizi çok seviyor anneniz,

yarını iple çekiyorum uyanında gelip yine tepeme çıkıp uyandırın benii ,ama bu sefer tek bi fark olucak size kızmıycamm kızmıycam işte bilmiyorum öyle işte

Son düzenleme:
Yaa birkaç tanesini okudum gerisini okumaya yüreğim dayanmadı..
Allah sabırlar versin hepinize arkadaşlar dayanma gücü versin inşaAllah..

“Buluğa ermeden ölen çocuklar, Cennette çok canlıdırlar, hareketli balık gibidirler. Onlardan birisi ebeveynini karşılar,
elbisesinden tutar, Allah kendisiyle birlikte ebeveynini de Cennete koyuncaya kadar bırakmaz.”
Çocukları ölen anne ve babalar bu tevhid inancını gösterdikleri ve isyan etmeyerek Allah’ın emrine ve takdirine
teslim oldukları takdirde âhirette inşallah çocukları onlar için bir kurtuluş vesilesi olacak ve çocuklarına Cennette de
ebediyen kavuşacaklardır... Allaha emanet olun meleklerin sabırlı, güzel Anneleri..

beğenmenize sevindim,bu şiirde hep duygulanırım ama neyseki yaptığım 2.evliliğimdende hamileyim şuan,bunu dün öğrendim,hesabıma göre 6 haftalık,yarına randevu aldım,çok merak ediyorum acaba 6 haftalık ebbek ultrasonda belli olurmu?

evet olur canım,çünkü 2009 yılında 2. bebeğime hamile kalmışım ve daha kucağımdaki oğlum 3aylık olmasına rağmen 2. bir melek daha,ve öyle kötü şeyler düşünmüşümkii kürtaj olmayı takmıştım kafaya yapamazdım,daha oğlum çok küçük

bunu kaldıramam,diye gittim kadın doktoruna ultrasonda bakıp kaç haftalık olduğunu öğrenelim ,sonra mani yoksa alalım bebği

dedi,ve yattım yatağa başladı bakmaya ve ne göriyim fasulye tanesi gibi bişey oda ne,çok tuhaf gerçekten tamda fasulye tanesi

kadardı,ve dr 6haftalık bebeğin dedi daha dolmamış 2 ayı alabiliriz ,,ama aklımda soru işaretleri düşüniyim haber veririm dememle

gittim ,yolda eve gelene kadar gözümden gitmedi o fasulye kadar şey,o benim meleğimdi ona nasıl kıyardım, bikere günah,ama ona

ulaşmak için neler yapıyolar insanlar,bense onun canına kastediyorum napıyorum ben allahım dedim ağladım,ve kararımı zorda olsa

verdim onu içimde büyütücek doğurucaktım ,ve canım geldi günü ve doğum yaptım o minicik elleri cıyak cıyak bağırması o ilk kez

kordon kesildikten sonraki ilk göz teması hoşgeldin meleğim diye ona ilk sarılışım ve ona söylediğim ilk cümlem''ben sana nasıl

kıyacaktım''

şuan oğlum 2 yaşını 2 ay,,,kızım 1 yaşını 1 aygeçtii ve ben ona her baktığımda iiki doğurmuşum kızım seni diyorum,allahım insanları büyük hatalardan korusun,,,,

Son düzenleme:
bencede en doğrusu yapmışsın,allah çocuklarını size bağışlasın,darısı başıma inş hiç sorunsuz görürüm bende ve düşük filan yaşamadan alırım kucağıma,yarını bekliyorum sabırsızlıkla,rabbim hakkımızda hayırlısını versin

yavrum, kaç gün yaşadın, o kısacık ömrüne neler sığdırdı Rabbim? güzel yüzün, minik bedenin ve görmem yazılan her anın her ayrıntın hayalimde, yadımdasın...taptaze anın ve acın,annen iki gündür iyi değil, kardeşinin tekmeleri olmasa inan yaşamak çok zor...ne oldu bana oğlum,ne oldu bize,bu acı hiç bırakmayacak mı peşimi ve seni özlemek hep kesecek mi nefesimi...tam düzeldim iyiyim derken,zor olanı atlattım derken bu dibe vuruşlar neden?hadi, lütfen yeniden yazılsın yazımız ve sen sağlıkla veril kucağıma,evimize getireyim seni,aldığımız elbiseleri giydireyim sana,emzireyim seni hemsenin karnın doysun hem benim yüreğim...kucağımda uyutayım seni kaç saat sürerse sürsün uykun hiç gürültü yapmam hiç rahatsız etmem...kimseden izin almak zorunda kalmadan ,her tarafını öpeyim koklayayım,aman mikrop kapar mı hemşire kızar mı telaşım olmadan,kaç dakikam kaldı hesabı olmadan doyasıya seveyim seni,ve her bakışımda acaba neresi acıyor, acaba bi şey olacak mı, acaba ölür mü yavrum, bu son görüşüm olabilir mi bensiz ölürse ya...ben de onunla ölsem ya....berk, ben iyi değilim annem, hiç iyi değilim...

bi yüreği yanan anne daha,çok kötü oluyorum benya hikayelerini okurken,nasıl bir acıdırki bu yarabbim dayanılması güç,untulması imkansız,canım inanki okurken gönlüme hançer saplandı sanki,kim bilir senin yüreğin nasıl acılarla doludur,üzülme demiycem buna hakkım yok,allahım sana sabırlar versin karnındaki bebeğe uzun ömürler versin rabbim inşallahta acın bi nebzede olsun azalsın bitanem ,o seni hayata tutundursun inş. bukadarda yıpratma kendini,karnındakide etkilenmesin onu düşün,,,

canım bebeğini doğduktan sonramı kaybettin

evlat dediğin avucuna konan bir kelebek;narin,kırılgan,. inanılmaz kıymetli. fakat yüce Rahman ona bir 'gel' dedi mi;güneşe kanat çırpar bu güzel kelebek,ne tutmaya gelir narin kanatları ne de taşımaya seni...ardından bakakalırsın hem Haktan gelen emrin,hem yüreğine batan güneşin ,hem de uğruna canını feda etmek istediğin kelebeğin...yolculuk başlamıştır bir kere artık ne sen istediğinde gidebilirsin ne de yavrun gelir sana ; kocca bir acı, bir o kadar büyük hasret, onlara eş değer bir çaresizlik ve hepsini kucaklayan bir ürkeklik kalır bu yolculuktan azığına,sevdiğin her şeyin ellerinden kayacağı korkusu...ve ölüm hiç bu kadar yakın olmamıştır sana.......

hasretim, özlemim, doyamadığım kuzuuumm.. ben ömrün uzun olsun diye saçlarımı bile kesmemiştim kuzum. ben sana kendi ellerimle ter bezi dikmiştim kuzuuuumm.. sen can parçamdın sana bişey olmasın diye kola bile içmedim ben çok sevdiğim halde hala içmiyoum kuzum sen yoksan ben ne yapayım onu bunu.. Rabbim ahirette buluştursun bizi

kalbim2010 üzülme artık senin yazdıklarını okurken çok üzülüyorum bende.. oğlun belki cennete kanat çırpıp uçtu ama rabbim sana onun kardeşini yolladı..inşallah sağlıklı ve hayırlı bi şekilde kucağına alırsın..Rabbim doğacak olan çocuğuna uzun ömürler versin inşallah..birde bana bak yada benim gibi olanlara ne kadar zorluklarla bulmuştum oğlumu ve onu hayata bağlamak için ne çabalar harcadım ama kader böyleymiş böyle yazılmış..hayat bu değil mi zaten biz alnımıza yazılmış olanı yaşıyoruz.bana göre sen şuan çok şanslısın..rabbim sana tekrardan anne olmayı nasip edecek inşallah ama ben daha çok uzun uğraşlar vereceğim..şu yukarda yazmış olduklarını bende öyle çok yapmak istiyorum ki ama sonra kendime dönüp daha uzuuunn bi zamanın var diyorum kendime..bebeğini inşallah sağlıklı kucağına aldığında bizler için dua et olur mu? çünkü bizlerin birbirimiz için yapacağımız dualara ihtiyacımız var..inşallah ileriki günler,aylar ve yıllar hepimiz için evlatlarımızla kucak kucağa mutlu olacağımız günleri gösterecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…