Cesaretim Yok

SheZofren

.....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2011
6.112
6.886
198
Merhaba arkadaşlar bu konuyu sizden cesaret almak için yazdım. Bir çocukla bile ulaşım zor oluyor. Araba kullansam iyi olacak. Ayrıca ikinciyi yaparsam evden hiç çıkamam artık.
Bana cesaret verin şu araba işini çözeyim. Ehliyet 4 yıldır süs gibi duruyor cüzdanımda. Araba da beni bekliyor.
Bi gazlayan olsa keşke

Araba kapida durcak ben baska yollarla ulasim sagliycam zihniyetime ters
Kalk cik git gez

ehliyetimi aldım 7/8 sene cüzdanımda gezdi. Bir gün attı tepem, işe otobüslerle gelip gidiyordum, araba aldım koydum kapının önüne.Sabah işe gitmem gerekti, nasıl yaparım nasıl ederim derken bir kere çıktınız mı cesaret edip o trafiğe gerisi geliyor.Kullandıkça pişiyorsunuz.Ben ki senelerce arabadan uzak duran kişi, şimdi oldum bildiğin "şoför Nebahat"

hadi ilk gazı ben vereyim.
kullanırsın.alışma sürecinde,eşinden değil de bir başkasından yardım al.hatta mümkünse,özel hoca tut.
kendine güvenin yerine gelsin,sonra yollar senin...

kullanırsın.alışma sürecinde,eşinden değil de bir başkasından yardım al.hatta mümkünse,özel hoca tut.

edit:ilk gazı verememişim,ben yazana kadar ,kullanmaya başlamışsındır bile.

Hele de otomatikse hiiiiç durmayin. Çocuklarla olmuyor valla otobüs . Ben rahat ettim niye cekeyim o kalabalığı.

korkacak hiçbişey yok çamaşır makinesini kullanmak kadar basit ama yanında sakın seni panikletecek her hareketine müdahale edecek birini alma. araba sürmeyi bilen fakat sana hiç bir şekilde karışmayacak biri olsun. sadece yanında otursun. ola ki içinden çıkamadığın bir durum olur koltuk değişirsin o anı kurtarmak için (park etme vs)

30-40 km hız ile başla, akşamları her gün çık 1 saat gez arabayla. 1 haftanın sonunda bu iş tamam

Seni gazlayanlar beni de gazlasın. Benim 10 yıldır duruyor ehliyet İşe eşimle birlikte gidip geliyoruz. Şimdi bebek düşünüyoruz. Süt iznimi kullanırken eşim mi götürecek beni eve diye kızıyorum kendime. Ama yok bi türlü öğrenmek için bir şey yapmıyorum. Azim yok, üşengeçlik var, korku var.

Ben ilk kullanmaya başladığımda beyaz atletli, ilkokul mezunu bile olmayan kamyon şoförleri koskoca tırları kamyonları kullanıyor ben minnacık arabayı mı kullanamicam diye gaza getiriyordum kendimi. Bir de çevrende araba kullanan ama yetenekleri senden az ya da panik, heyecanlı biri varsa onun için de yapabilirsin aynı şeyi.

İlk trafiğe mecburen çıktım. Evde bir ton misafir vardı ve düğüne gidilmesi gerekiyordu. Benim araba kapının önünde duruyor, abimin arabası var ve tek arabaya sığılmıyor. Abim dedi hadi bakalım ben önde sen arkada, sana uygun gitcem takip et beni. İzmirin en pis trafiğine minnacık arabanın içinde beş tane yaşlı kadınla girdim. Giriş o giriş. Sonrası geldi. Bir ay sonra da ilk şehirler arası yolculuğuma çıktım

3-4 kere bu işi yapan birinden ders almadan başlama derim. bende senin gibiyim. eşimle çıkmıştık ama vakti zamanı işi nedeni ile pratik yapamıyoruz...

Sabahin korunde uyan cik yollara, bir haftaya kalmaz super otesi kullanirsin kuzu

yaa aynen beni anlatmışsın.
kapıda iki araba yatıyor üstelik biri otomatik ve bende cesaret yok ((

Araba kapida durcak ben baska yollarla ulasim sagliycam zihniyetime ters
Kalk cik git gez
Valla bana da ters ama cesaret olsa keşke otobüslerle taksilerle uğraşmam
Çocuğunuz kaç yaşında?
2 yasında ve ikinciyi hemen düşünmüyorum ama en az oğlum 4-5 yaşlarındayken istiyorum o yüzden ikisi zor olur
Ah ilk adımı atabilsem gerisi gelecek aslinda bende soför Nebahat olcam

Ben herkesin aksine yalnızken daha iyi pratik yapıldığını düşünüyorum
Tek başınıza çıkıp, bol bol dur kalk yapın
Öyle özel bi yetenek isteyen bişey değil araba kullanmak
Kendinize güvenin ve çıkın yollara
İlk zamanlar sadece sağ şeridi kullanın sollama falan yapmayın
Zamanla zaten kendiliğinden ustalaşırsınız

Aslinda eşim bu konuda iyidir de hiç zamani yok maalesef
Ayy gerçekten birini bulmak gerek hunter abla

Bas gaza aşkım bas gazaaaa. Kim tutar seni bas gazaaaa
Gel seni de götüreyim
Hele de otomatikse hiiiiç durmayin. Çocuklarla olmuyor valla otobüs . Ben rahat ettim niye cekeyim o kalabalığı.[/QUOTE

Keşke otomatik olsaydi ya daha rahat ama maalesef araba vitesli

vallahi 53 yaşındayım.ehliyetimde yok.şu saatten sonra,almayı düşünüyorum.oğlum evlenene kadar,eşim ve oğlum kullandı.şimdi bizim araba oğlumda,kendine araba aldığında ilk işim,ehliyet alıp,kendimi yollara atmak.istanbul trafiğinin benden çekeceği var.

kesinlikle o ilk adımı atın. Ben yanımda bilen biriyle uzun süreler boşa çıkmışım trafiğe, ona güvendiğimden herhalde, hiçbir şey öğrenememişim. Tek başına kalınca bir şekilde başa çıkıyorsunuz. Geçen trafikte ışıklarda durdurup aynı model arabası olduğunu işte bir ışık yanıyor ne olabilir acaba diye sordu bir adam, eaaah öyle gaza gelip anlatmışım ki (bende yaşamıştım o sorunu) "büyüksün ablaaaa" deyip gitti.Acil işin mi var beklemiyorsun kocayı atlayıp gidiyorsun, çocuğunla etkinlik mi yapacaksın atlıyorsun arabaya gidiyorsun.Araba kullanmanın rahatlığı da başka hiçbir şeyde yok.Mutlaka bunu tadın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…