Cesaretim Yok

Dünür sen yaparsın bea.. Ana oğul yolları ağlatırsınız:)
Birkaç özel ders al süper olur:)
Ahh dünür keşke şunu halletsem de birlikte ağlatsak yollari
korkacak hiçbişey yok çamaşır makinesini kullanmak kadar basit Hoppa ama yanında sakın seni panikletecek her hareketine müdahale edecek birini alma. araba sürmeyi bilen fakat sana hiç bir şekilde karışmayacak biri olsun. sadece yanında otursun. ola ki içinden çıkamadığın bir durum olur koltuk değişirsin o anı kurtarmak için (park etme vs)

30-40 km hız ile başla, akşamları her gün çık 1 saat gez arabayla. 1 haftanın sonunda bu iş tamam:p
Kesinlikle önce öyle birini bulmak gerek :deli:

Merhaba arkadaşlar bu konuyu sizden cesaret almak için yazdım. Bir çocukla bile ulaşım zor oluyor. Araba kullansam iyi olacak. Ayrıca ikinciyi yaparsam evden hiç çıkamam artık.
Bana cesaret verin şu araba işini çözeyim. Ehliyet 4 yıldır süs gibi duruyor cüzdanımda. Araba da beni bekliyor.:işsiz:
Bi gazlayan olsa keşke :deli:

Güçlü ,cesur ,çeviksin yaparsın aman araba kullanmakta ne var En Büyük KK:dondurma:

Ehliyeti aldığımın 3. Günü E5 e çıktım. 2 gün akşamları pratik yaptım 3. Gün attım kendimi yollara. Azıcık cesaret yeter. Çocuklu olunca rahatlıkmış valla araba kullanmak.

4 yıl öncesinde aldıysanız ehliyeti bir hocadan ders alın derim. Eskiden kullanmayı bilmeyenler bile ehliyet alıyordu ama şimdi direksiyon sınavları zorlaştığından beri kullanmayı öğrenmeden ehliyeti alamıyorsun.

Araba kadar büyük bir özgürlük var mı?
Beni annem çok cesaretlendirdi.
Kendisi kullanamıyor.Ama yaparsın sen aslansın sen koçsun sen.:rolleyes::rolleyes:
Şunun kadar da mı olamıyorsun şöyle de böyle derken yaptık.
Çok zevkli bir şey.

Seni gazlayanlar beni de gazlasın. Benim 10 yıldır duruyor ehliyet :KK43: İşe eşimle birlikte gidip geliyoruz. Şimdi bebek düşünüyoruz. Süt iznimi kullanırken eşim mi götürecek beni eve diye kızıyorum kendime. Ama yok bi türlü öğrenmek için bir şey yapmıyorum. Azim yok, üşengeçlik var, korku var. :KK43:
Aynen ben de korkuyorum aklimda bin türlü senaryolar var. Çocuk varken kesinlikle araba kullanmak çok önemli hep kocalardan beklemek olmuyo.
Ben ilk kullanmaya başladığımda beyaz atletli, ilkokul mezunu bile olmayan kamyon şoförleri koskoca tırları kamyonları kullanıyor ben minnacık arabayı mı kullanamicam diye gaza getiriyordum kendimi. Bir de çevrende araba kullanan ama yetenekleri senden az ya da panik, heyecanlı biri varsa onun için de yapabilirsin aynı şeyi.

İlk trafiğe mecburen çıktım. Evde bir ton misafir vardı ve düğüne gidilmesi gerekiyordu. Benim araba kapının önünde duruyor, abimin arabası var ve tek arabaya sığılmıyor. Abim dedi hadi bakalım ben önde sen arkada, sana uygun gitcem takip et beni. İzmirin en pis trafiğine minnacık arabanın içinde beş tane yaşlı kadınla girdim. Giriş o giriş. Sonrası geldi. Bir ay sonra da ilk şehirler arası yolculuğuma çıktım :KK66:
Vay be kamyon şoförlerini hic düsünmemiştim cidden aslinda kimler kimler kullaniyor. İlk ehliyeti aldigim zaman bir kere Annemin 4 gün arkadaşını o cesaretle evlerine birakmistim. Aslinda kullandikca insanin cesareti artiyor. Abin en iyisini yapmis
3-4 kere bu işi yapan birinden ders almadan başlama derim. bende senin gibiyim. eşimle çıkmıştık ama vakti zamanı işi nedeni ile pratik yapamıyoruz...
Aynen ben de esinle cikamiyorum bazen pazar günleri bile calisiyor. Hafta içi zaten mümkün değil.

Merhaba arkadaşlar bu konuyu sizden cesaret almak için yazdım. Bir çocukla bile ulaşım zor oluyor. Araba kullansam iyi olacak. Ayrıca ikinciyi yaparsam evden hiç çıkamam artık.
Bana cesaret verin şu araba işini çözeyim. Ehliyet 4 yıldır süs gibi duruyor cüzdanımda. Araba da beni bekliyor.:işsiz:
şunu söyliyim ben bile araba kullanabiliyorsam herkes kullanır. Önce özel ders al eşinin öğretmesini fln beklmeme kavga çıkıyo sonra :). Sonra bir süre eşin yanında iken kullan. Zaten gün gelecek canına tak edecek yeter be diceksin ve bi bakmışsın arabada yalnız sın. Trafiğe adapte olunca anlıyorsun ki trafik te o kadar çok g. zekalı tip var ki. Kimler kimler araba kullanıyor. Mesela adam duraklanmıcak yere duraklıyor. 2 şerit yol sol tarafta dönüş için ışık var, adam gidiyor sağa çekiyor arabayı trafiği felç ediyor fln ya çok sinir bozucu tip var cidden. Emin ol sen onların hepsinden daha iyi kullanırsın. (gaz oldu mu)

Aynen ben de korkuyorum aklimda bin türlü senaryolar var. Çocuk varken kesinlikle araba kullanmak çok önemli hep kocalardan beklemek olmuyo.

Vay be kamyon şoförlerini hic düsünmemiştim cidden aslinda kimler kimler kullaniyor. İlk ehliyeti aldigim zaman bir kere Annemin 4 gün arkadaşını o cesaretle evlerine birakmistim. Aslinda kullandikca insanin cesareti artiyor. Abin en iyisini yapmis

Aynen ben de esinle cikamiyorum bazen pazar günleri bile calisiyor. Hafta içi zaten mümkün değil.

Aynı şehirde olsak hadi gel ben önde sen arkada çıkalım bi tur atalım derdim ama malesef pek mümkün değil.

Araba bir lüks değil bir ihtiyaç artık. Şahsen ben arabasiz ne yapardım bilmiyorum..helede çocuklar olunca..
İlk kullanmaya basladigimda (17 yıl once)zaten dersleri trafikte alıyordum. Sonra ehliyeti alınca arabada yeni şoför logomla yanımda bir bilenle başladım kullanmaya.bir süre sonra kendi kendime gittim geldim laf olsun diye..
Yavas yavas kullan.sakın kal gerisi gelir.

aynı durumdayımm
hatta konu acmıslıgım bıle var
bu araba işini nasıl çözeceğim bilmiyorum birde etraftan '' hani sen ehliyet almıştın kullanamıyor musun '' gibi laflar cok canımı sıkıyor.

kızlar ya bende eşimin şehir dışında olduğu birgün arabayı alıp iş yerine geldim tek başıma inanamadı otomatik araçtı ,şimdi yine şehir dışına çıkacak arabayı bırakacak ama vitesli araç yokuş kalkış desteği de var azıcık tiyolar verseniz,birde şirket aracı bir tarafım başka türlü pekiştiremzsin fırsatı değerlendir diyor ,bi tarafım bin taksiye git nereye gidiyorsan diyor ne yapayım

Ben herkesin aksine yalnızken daha iyi pratik yapıldığını düşünüyorum
Tek başınıza çıkıp, bol bol dur kalk yapın
Öyle özel bi yetenek isteyen bişey değil araba kullanmak
Kendinize güvenin ve çıkın yollara
İlk zamanlar sadece sağ şeridi kullanın sollama falan yapmayın
Zamanla zaten kendiliğinden ustalaşırsınız
Evet aslinda artik herkes kullaniyor ama işte pratik lazim kesinlikle
vallahi 53 yaşındayım.ehliyetimde yok.şu saatten sonra,almayı düşünüyorum.oğlum evlenene kadar,eşim ve oğlum kullandı.şimdi bizim araba oğlumda,kendine araba aldığında ilk işim,ehliyet alıp,kendimi yollara atmak.istanbul trafiğinin benden çekeceği var.
Helal hunter abla valla sen yaparsin :)
kesinlikle o ilk adımı atın. Ben yanımda bilen biriyle uzun süreler boşa çıkmışım trafiğe, ona güvendiğimden herhalde, hiçbir şey öğrenememişim. Tek başına kalınca bir şekilde başa çıkıyorsunuz. Geçen trafikte ışıklarda durdurup aynı model arabası olduğunu işte bir ışık yanıyor ne olabilir acaba diye sordu bir adam, eaaah öyle gaza gelip anlatmışım ki (bende yaşamıştım o sorunu) "büyüksün ablaaaa" deyip gitti.Acil işin mi var beklemiyorsun kocayı atlayıp gidiyorsun, çocuğunla etkinlik mi yapacaksın atlıyorsun arabaya gidiyorsun.Araba kullanmanın rahatlığı da başka hiçbir şeyde yok.Mutlaka bunu tadın.
Aynen araba kullanmanin rahatligi bambaşka aslinda hele de kocaya bagimli olmamak bambaska

bende korkuyordum 7 yıldır ehliyeti kimlik niyetine kullandım. sonra baktım otobüs minibüs tıkış sıkış e araba da var neden çürüsün kapıda dedim. hemde manuel. çok korkardım artık hergün arabayla gidip geliyorum heryere üstelik istanbul gibi biyerde. haftasonları da biraz hız yapıyorum şehir dışına cıkıyorum. araba kullanmak özgürlük bence özgüven de veriyor. sakın erteleme şimdi şuan al anahtarı cık

Güçlü ,cesur ,çeviksin yaparsın aman araba kullanmakta ne var En Büyük KK:dondurma:
Cansın :KK60:
Ehliyeti aldığımın 3. Günü E5 e çıktım. 2 gün akşamları pratik yaptım 3. Gün attım kendimi yollara. Azıcık cesaret yeter. Çocuklu olunca rahatlıkmış valla araba kullanmak.

4 yıl öncesinde aldıysanız ehliyeti bir hocadan ders alın derim. Eskiden kullanmayı bilmeyenler bile ehliyet alıyordu ama şimdi direksiyon sınavları zorlaştığından beri kullanmayı öğrenmeden ehliyeti alamıyorsun.
En iyisi alir almaz ehliyeti birakmadan devam etmek bravo :KK54:
Araba kadar büyük bir özgürlük var mı?
Beni annem çok cesaretlendirdi.
Kendisi kullanamıyor.Ama yaparsın sen aslansın sen koçsun sen.:rolleyes::rolleyes:
Şunun kadar da mı olamıyorsun şöyle de böyle derken yaptık.
Çok zevkli bir şey.
Heyt be kim tutar bizi :KK45:
şunu söyliyim ben bile araba kullanabiliyorsam herkes kullanır. Önce özel ders al eşinin öğretmesini fln beklmeme kavga çıkıyo sonra :). Sonra bir süre eşin yanında iken kullan. Zaten gün gelecek canına tak edecek yeter be diceksin ve bi bakmışsın arabada yalnız sın. Trafiğe adapte olunca anlıyorsun ki trafik te o kadar çok g. zekalı tip var ki. Kimler kimler araba kullanıyor. Mesela adam duraklanmıcak yere duraklıyor. 2 şerit yol sol tarafta dönüş için ışık var, adam gidiyor sağa çekiyor arabayı trafiği felç ediyor fln ya çok sinir bozucu tip var cidden. Emin ol sen onların hepsinden daha iyi kullanırsın. (gaz oldu mu)
Ayy sağol iyice gaz doldum :halay:
Aynı şehirde olsak hadi gel ben önde sen arkada çıkalım bi tur atalım derdim ama malesef pek mümkün değil.
Ahh keşke :KK51:
Araba bir lüks değil bir ihtiyaç artık. Şahsen ben arabasiz ne yapardım bilmiyorum..helede çocuklar olunca..
İlk kullanmaya basladigimda (17 yıl once)zaten dersleri trafikte alıyordum. Sonra ehliyeti alınca arabada yeni şoför logomla yanımda bir bilenle başladım kullanmaya.bir süre sonra kendi kendime gittim geldim laf olsun diye..
Yavas yavas kullan.sakın kal gerisi gelir.
Kesinlikle hem de en onemli ihtiyaçlardan artik :KK51:
Aslan gibi kadinsin araba mi kullanamican hih :63:
Savuluuun shezofren geliyiiii:KK50:
Yehhuuu tutmayin beni :rapci::KK48:

Geçen sene boyle bır konum vardı
temmuzda sınava gırmıstım sanırım . mayıs ayında calısmalara baslamıstım. Şuanda araba kullanıyorum ama otomatik manuelle kafam karısıyor ve yoruluyordum vıtes dusur dur aman dıkkatlı yap sonra arabayı degıstırdım :skandal:

Vitesli mi arabanız ? Otomatik çok daha rahat, daha güven verici, daha hakim gibi hissediyorsun kendini. İkide bir vites at olayı yok oh mis.
2-3 ay devamlı kullanım sonunda tamamen alışıyor insan. Her şey olacağına varır deyip at kendini yollara :KK53::KK53:

Valla bana da ters ama cesaret olsa keşke otobüslerle taksilerle uğraşmam

2 yasında ve ikinciyi hemen düşünmüyorum ama en az oğlum 4-5 yaşlarındayken istiyorum o yüzden ikisi zor olur

Ah ilk adımı atabilsem gerisi gelecek aslinda :dua: bende soför Nebahat olcam :halay:
Gaz vermek için çocuğunuzun yaşını sordum ama 2 yaşındaki bir çocukla araba kullanması zor olur gibime geldi:KK64:.Benim kızım 3 yaşında arka koltukta olduğu halde zorlanıyorum,gerçi her çocuk aynı değil ama ,benim ki arabada huzursuz oluyor.Sizinki usluysa,dikkatinizi dağıtmayacağından eminseniz,hiç durmayın.:kahve:

Otomatikte birşey yok, gaz fren :)
önemli olan cesaretini ve dikkatini toplaman.
Ve buna mecbur olduğunu hissettirmen kendine.
Çocuk olunca araba çok büyük nimet, bizim gitmediğimiz yer yok kızımla :)

Ben arabayı babamın eski uzun torosunda öğrendim. Kendi arabamı da memleketten aldık. Hemen ertesi gün babam yanımda 300 km yol sürüp yaşadığım şehre getirdim. Bir sonraki gün 270 km sürüp abimlerin yanına gittik. 2 gün sonra da kendi başıma yaşadığım şehre geri getirdim. Ondan sonra hiç korkmadım zaten. Aslında korkulması gereken şoför acemi değil, bana göre usta olandır. Acemi şoför çoğu kez başkalarına zarar vermez, verse bile tamponla sınırlı kalır. Acemiliğini atmış hele bir de kendine çok güvenen şoförlerin kazaları daha kötü oluyor. Tabi bunlar benim fikrim. Ama araba kullanmak çok zevkli bir şey. Bi aralar benim için müthiş bir tutkuydu, şimdi biraz duruldum. Her haftasonu şehir dışına mutlaka çıkardım. Biraz cesaret ama daha çok keyif alırsanız, üstünden inmek istemezsiniz.

Back
X