ayy balım benim utandırma beni...
canım arkadaşım..
LAHMACUN
MALZEMELER
HAMURU ICIN:
Yeteri kadar un
1,5 su bardagi süt
Aldigi kadar su
Tuz
ICI ICIN:
Yeteri kadar kiyma
2 adet kuru sogan
2 adet aci biber
2 adet domates
1 yumurta
1 er kasik domates ve biber salcasi
Bir tutam maydonoz
Bol sarimsak
Tuz,karabiber,pulbiber
TARIFI:
Once hamuru yoguruyoruz. Resimdeki gibi unun ortasina havuz yapip once sutu dokuyorum sonrada suyla yavas yavas yogurup guzel bir hamur elde ediyoruz..(sut pamuk gibi yumusacik yapiyor hamuru )
Hamur dinlenirken de ici hazirlayalim :)
Kiymayi bir kaba aliyoruz uzerine rondodan gecirdigimiz domates,biber,sarimsak ve sogani ekliyoruz. Sonra yumurtayi ve salcalarida ekleyip maydonozu dograyip baharatlarinida atiyoruz ve karistiriyoruz...
Hamurdan parcalar koparip yuvarliyoruz ve tabak genisliginde aciyoruz ustune kasik yaridimiyla harci surup lahmacun makinasina koyuyoruz... Lahmacun makinasi olmayanlar yanmaz tavada yapabilir.. Yapistirmayan bir tava olmasi onemli alti kizarana kadar kapagi kapali bir sekilde orta ateste yapabilirsiniz..
Salatasini hazirlayip bol limonla afiyetle yiyin...
Bu tarif de bana ait
şuan karnım tok ama nefis gözüküyor gülüm ellerine sağlık...
LAHMACUN
MALZEMELER
HAMURU ICIN:
Yeteri kadar un
1,5 su bardagi süt
Aldigi kadar su
Tuz
ICI ICIN:
Yeteri kadar kiyma
2 adet kuru sogan
2 adet aci biber
2 adet domates
1 yumurta
1 er kasik domates ve biber salcasi
Bir tutam maydonoz
Bol sarimsak
Tuz,karabiber,pulbiber
TARIFI:
Once hamuru yoguruyoruz. Resimdeki gibi unun ortasina havuz yapip once sutu dokuyorum sonrada suyla yavas yavas yogurup guzel bir hamur elde ediyoruz..(sut pamuk gibi yumusacik yapiyor hamuru )
Hamur dinlenirken de ici hazirlayalim :)
Kiymayi bir kaba aliyoruz uzerine rondodan gecirdigimiz domates,biber,sarimsak ve sogani ekliyoruz. Sonra yumurtayi ve salcalarida ekleyip maydonozu dograyip baharatlarinida atiyoruz ve karistiriyoruz...
Hamurdan parcalar koparip yuvarliyoruz ve tabak genisliginde aciyoruz ustune kasik yaridimiyla harci surup lahmacun makinasina koyuyoruz... Lahmacun makinasi olmayanlar yanmaz tavada yapabilir.. Yapistirmayan bir tava olmasi onemli alti kizarana kadar kapagi kapali bir sekilde orta ateste yapabilirsiniz..
Salatasini hazirlayip bol limonla afiyetle yiyin...
Bu tarif de bana ait
tamda lahmacun yapmayı düşünüyodum bu tarif çok iyi oldu ellerine sağlık canım
Kolay gelsin tatlim,lahmacun yapmak hic zor degil inanki isteyince hersey yapilir mutfakta valla
Tavada yapacaksan celik tava kullanma sakin teflon olsun
Kolay gelsin tatlim,lahmacun yapmak hic zor degil inanki isteyince hersey yapilir mutfakta valla
Tavada yapacaksan celik tava kullanma sakin teflon olsun
teflon tavamda var ama ben boyutunu biraz küçültüp fırındamı yapsam diyorum olurmu sence fındık lahmacun gibi :26::26::26::26::26:
ellerine sağlık canım sayende doydumçoook güzel yemek tarifleri bunlar bu aç halimle bu yemeklerin hepsini yiyebilirim
hayırlı olsun topiğiniz ellerinize saglık :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?