Cesit Cesit Yemek Tarifleri Burada...

LAHMACUN

MALZEMELER
HAMURU ICIN:
Yeteri kadar un
1,5 su bardagi süt
Aldigi kadar su
Tuz
ICI ICIN:
Yeteri kadar kiyma
2 adet kuru sogan
2 adet aci biber
2 adet domates
1 yumurta
1 er kasik domates ve biber salcasi
Bir tutam maydonoz
Bol sarimsak
Tuz,karabiber,pulbiber

TARIFI:

Once hamuru yoguruyoruz. Resimdeki gibi unun ortasina havuz yapip once sutu dokuyorum sonrada suyla yavas yavas yogurup guzel bir hamur elde ediyoruz..(sut pamuk gibi yumusacik yapiyor hamuru )
Hamur dinlenirken de ici hazirlayalim :)
Kiymayi bir kaba aliyoruz uzerine rondodan gecirdigimiz domates,biber,sarimsak ve sogani ekliyoruz. Sonra yumurtayi ve salcalarida ekleyip maydonozu dograyip baharatlarinida atiyoruz ve karistiriyoruz...
Hamurdan parcalar koparip yuvarliyoruz ve tabak genisliginde aciyoruz ustune kasik yaridimiyla harci surup lahmacun makinasina koyuyoruz... Lahmacun makinasi olmayanlar yanmaz tavada yapabilir.. Yapistirmayan bir tava olmasi onemli alti kizarana kadar kapagi kapali bir sekilde orta ateste yapabilirsiniz..
Salatasini hazirlayip bol limonla afiyetle yiyin...
Bu tarif de bana ait

Son düzenleme:

şuan karnım tok ama nefis gözüküyor gülüm ellerine sağlık...

tamda lahmacun yapmayı düşünüyodum bu tarif çok iyi oldu ellerine sağlık canım

tamda lahmacun yapmayı düşünüyodum bu tarif çok iyi oldu ellerine sağlık canım

Kolay gelsin tatlim,lahmacun yapmak hic zor degil inanki isteyince hersey yapilir mutfakta valla
Tavada yapacaksan celik tava kullanma sakin teflon olsun

Kolay gelsin tatlim,lahmacun yapmak hic zor degil inanki isteyince hersey yapilir mutfakta valla

teflon tavamda var ama ben boyutunu biraz küçültüp fırındamı yapsam diyorum olurmu sence fındık lahmacun gibi :26::26::26::26::26:

teflon tavamda var ama ben boyutunu biraz küçültüp fırındamı yapsam diyorum olurmu sence fındık lahmacun gibi :26::26::26::26::26:

ellerine sağlık canım sayende doydum çoook güzel yemek tarifleri bunlar bu aç halimle bu yemeklerin hepsini yiyebilirim

kızlar ne hamaratsınız böyle....elerinize sağık paylaşım için devamınızı bekleriz......

FIRINDA PATATES

Malzemeler:

4 adet patates
3-4 adet küçük sosis
9-10 dilim sucuk
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak su
Tuz,karabiber, pul biber
Üzerini kaplayacak kadar kaşar peyniri(1 su bardağından az)
Yapılışı:

Patatesleri soyup küp küp doğrayalım.
Dilediğimiz baharatları, tuzu ve sıvı yağı koyup karıştıralım.
Bu karışımı fırın kabına koyup sıcak suyu ekleyelim ve 220C de 20 dakika pişirelim.
Bu arada sosisleri ve sucukları dilimleyelim,kaşarı rendeleyelim.
Sosis ve sucuğu patateslerin üzerine koyup fırının ısısını 180C ye düşürelim ve 5 dakika pişirelim.
Son olarak kaşarı koyup kaşar kızarana kadar frında tutalım.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun…

Canak Kebabi

Malzemeler
1 Kg. kusbasi et
20-25 adet arpacik sogan
8-10 adet biber
4-6 adet iri domates(kiraz domatesim olmadigi icin normal kullandim ben)
6 dis sarimsak
milfoy hamuru
tuz,karabiber,kekik
sivi yag
kucuk guvec kaplari yoksa (benim yoktu ) isiya dayanikli firin kasesi de olabilir
Hazirlanisi
Benim misafirim fazla oldugu icin orjinal tarifin hemen hemen iki kati malzeme kullandim.Oncelikle etlerimizin uzerine biraz sicak su ekleyip kisik ateste pisirelim.Etler suyunu cekip yumusayinca yagimizi ,soyup temizledigimiz ve ince ince kiydigimiz sarimsagi ilave edip bayagica kavuralim.Ardindan kucuk dogradigimiz biberleri ekleyip biraz daha kavuralim.En son iri dogradigimiz domatesleri de ekleyip soyle bir cevirelim.En son tuz.karabiber ve kekigi koyup ocagi kapatalim.

Etlerimizi kaplarimiza paylastiralim.

Sonra hepsinin uzerine milfoy hamuru koyalim.

Ve 200 derecelik firinda uzeri kizarana kadar pisirelim.Ustu bu sekilde kizardiktan sonra servis yaparken ters cevirip servis yapalim.
Afiyetler olsun. (ALINTI)

PATLICAN KEBABI

MALZEMELER:
500 gram orta yağlı kıyma
5 orta boy patlıcan
3 domates
1 orta boy soğan
Maydonoz
2 yemek kaşığı biber salçası (sosu için)
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Arzu ettiğiniz baharatlar

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle köfteyı hazırlamak için bir kaseye kıymayı arzu ettiğiniz baharatları tuzunu karabiberini rendeleğimiz soğanları ve kıydığımız maydanozları ilave edip yoğurun.Başka bi yerde kalınca halkalar şeklinde patlıcanları doğrayın.Yuvarlak borcama bir patlıcan bir top şelinde yuvarlayıp yasladığımız köfteleri sıra sıra dizin otasına domatesleri yerleştirin işlem bittikten sonra 2 su bardağı su ile biber salçasımı azıcık tuz ile karıstırıp kebaplarımızın üzerine dökün ve fırına yerletirin ara ara fırını kontrol ederek suyunu çekmemiş olsun…

AFİYET OLSUN…

PATATES PASTASI

malzemeler
1-1,5 kilo kadar patates
1 su bardagi konserve bezelye
yarim su bardagi konserve havuc
yarim su bardagi konserve misir 2 kasik mayonez
5 kasik yogurt
bir demet maydonuz
1 su bardagi dogranmis mor lahana
karabiber ,tuz ,aci biber
ustu icin
1 kase suzme yogurt
7-8 kornison tursu
5-6 biberli zeytin
kirmizi biber

yapilisi
patatesleri hasliyoruz ,soyduktan sonra ezip sogutuyoruz
patatesi ikiye bolup ayri kablara alip ,birine mor lahana ,digerine kiyilmis maydonoz ,her ikisininde baharatini ve tuzunu atip ayri ayri yoguruyouz
kenari cerceveli pasta kalibi ,veya normal yuvarlak pasta kalibini hafif yaglayoruz,
iyiye boldugumuz patatesi tekrar ikiye bolup ,kalibi coz az yaglayip ,maydonozlu patatesten kaliba koyup duzeltiyoruz ,onun uzerine mor lahanali patatei ,ve ortasina ise bezelye ,havuc,misir,yogurt,mayonez,biraz tuz karistirip ,bu karisimi koyuyoruz ,bunu duzeltince ,yine lahanali patates ,en uste maydanozlu patatesi dosuyoruz, iyice duzetince,
kalibi ,buyuk bi tabagin uzerine ters ceviriyoruz,uzerine yogurt suruyoruz ,kornison ,zeytin ,kirmizi biberle resimde oldugu gibi susluyoruz.
afiyet olsun

Biraz da tatlilardan verelim

TIRAMISU

Malzemeler;
1.5 paket kedi dili bisküvi
1 fincan toz şeker
2 çay bardağı neskafe ya da türk kahvesi (isteğe bağlı)
2 adet yumurta
200 gr labne peyniri
300 gram krem şanti
Süslemek için kakao
Yapılışı;Yumurtalarla şekeri yoğun kıvama getirene kadar mikser ile çırpın. Kahveyi 1 su bardağı sıcak suda eritin. Yoğun kıvama getirdiğimiz yumurtalı şekere labne peyniri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Krem şantiyi de ekleyerek 10-15 dakika daha karıştırın. Ardından karışımı buzdolabına koyun ve 1 saat bekletin. Kedi dili bisküvilerin yarısını kahveye tek tek bandırıp kabınıza tek sıra halinde yerleştirin. Krema karışımının yarısını kahveye bandırılmış ve kaba dizilmiş bisküvilerin üzerine yayın. Kalan bisküvileri de kahveye tek tek batırıp ıslatarak kremanın üzerine dizin. Kalan kremayı da en üste dökün. En üstteki krem şanti karışımını düzleştirin. Yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra üzerine kakao serpin ve servis yapın.

SUTLU IRMIK TATLISI

Ingredients:
Süt - 1 Kilo
İrmik - 1 Su Bardağı
Toz Şeker - 7 Yemek Kaşığı
Vanilya - 1 Paket
Margarin - 1 Yemek Kaşığı
Hindistan Cevizi - 1 Yemek Kaşığı
SÜS İÇİN -
Hindistan Cevizi -
Dövülmüş Antep Fıstığı(Tarçın) -
Instructions:
Süt, toz şeker ve irmiği bir tencerede kaynatın.
Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince, vanilya, margarin ve 1 yemek kaşığı hindistancevizi ekleyin, boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsiye dökün ve soğutun.
Üzerini antepfıstığı(tarçın) ile süsleyin ve dilimleyip soğuk olarak servis yapın.Afiyet olsun...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…