Cesit Cesit Yemek Tarifleri Burada...

off offf offf sabah sabah...içim gitti
ellerine sağlık balımm...

BEYAZ DÜŞ

MALZEMELER

- 1 litre süt

- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (180 gr )

- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker ( 250 gr )

- 2 adet yumurta sarısı

- 2 paket vanilya

- 1 paket krema ( 200 ml )

- 2 yemek kaşığı labne peynir ( 85 gr )

- 60 gr teremyağ

- 2 paket eti kakaolu bisküvi

YAPILIŞI

Bisküviler, rondodo çekilerek, toz haline getirilir.

Süt, un, şeker, vanilya ve yumurta sarıları bir tencereye konularak, mikserle çırpılır.

Mikserle çırpıldıktan sonra kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelinceye kadar, tel çırpıcı ile karıştırılır.

Baloncuklar çıkmaya başlayınca, tencere ocaktan alınır.

Teremyağ ve labne peyniri, tencereye konularak, tel çırpıcı ile karıştırılır.

Ayrı bir kapta krema, mikserle koyulaşıncaya kadar çırpılır. (en fazla 5 dakika)

Krema da tencereye aktarılarak mikserle, 10-15 dakika karıştırılır.

İçine koyacağınız; kase, fincan, kadeh veya tek kullanımlık kaplara, en altta bisküvi tozu, üzerine krema karışımı, tekrar bisküvi tozu olacak şekilde koyabilirsiniz.

Buzdolabında en az 1 saat bekletilerek, soğuk olarak servis edilir.
(ALINTI)

Hosgeldin askimm
Cok guzel gorunuyorlar demii
Nasilsin bidenemm

hoşbuldum bidanem....
güzelmi...? harikaaaaa hepsi..
şu pizza ve beyaz düş ikisini yarın yapsam nasıl olur acaba misafirim varda...:26:
çok şık durur tabaklarda sanki..:26:

Pudingli Sütlac

Malzemeler:
1 litre süt
1 fincan pirinc
1 cimcik tuz
6 yemek kasigi seker
1 vanilin puding
Yapilisi:

pirinleri sicak su ile yikayip süt`e ilave ediyoruz
tuzunu atip kisik ateste pisirip, sekeri ilave ediyoruz
pudingi 1 bardak soguk süt ile eritiyoruz
sütlaca ilave edip iyice karistiriyoruz
sütlaci kaselere paylastirip oda isisina geldiginde buzdolabinda sogumaya birakiyoruz

hoşbuldum bidanem....
güzelmi...? harikaaaaa hepsi..
şu pizza ve beyaz düş ikisini yarın yapsam nasıl olur acaba misafirim varda...:26:
çok şık durur tabaklarda sanki..:26:

Pizza hangisi ? Patatesli olanmi ?
Beyaz dus harika olur benim yaptigim bi tatli o ama ben buyuk firin tepsisinde yapiyorum kesip servis ediyorum tadida ayni olur goruntusude hos durur..
Yemege mi gelcekler ?

bu tarifi bugün yapıcam... tatlı tarifi arıyordum bende... sayfaların hepsini bi çırpıda okuyuvermişim... hepsi birbirinden harika ve de lezzetli gözüküyor... ellerine sağlık canım...buraya sık sık uğrarım artık

Kolay gelsin canim daha tarif eklicem onlarada bak guzel tarifler buldum
Kendi yaptiklarimizin da resmini paylasalim burda
Ugra tabi kahvalti topigide var orayada bak sabahlari farkli seyler yapmak guzel oluyor

Pizza hangisi ? Patatesli olanmi ?
Beyaz dus harika olur benim yaptigim bi tatli o ama ben buyuk firin tepsisinde yapiyorum kesip servis ediyorum tadida ayni olur goruntusude hos durur..
Yemege mi gelcekler ?

yaa az önce ekliydi burda şimdi göremiyorum gülüm milföyden yaptığın bir pizza..
halüsinasyonmu görüyorum ne...

yok canım yemeğe değil çaya geliyorlar ama 1 çeşit hamur işi kurabiyesi tatlısı tuzlusu ve salatası herşeyi yapılıyor...
ayda bir toplanıyoruz artık yapıcak şey bulamıyorum...:26:

Çikolata soslu sütlü tatlı

Gerekli malzeme;

150 gr tereyagi
1 su bardagi un
1 yemek kasigi bugday nisastasi
1,5 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
1 litre sut

uzeri icin;

Çikolata sos
Antep fistigi
Çilek veya mevsim meyvesi

Yapilisi;

Tereyagini tencerede eritin.Un ve nisastayi ilave edip hafif kavurun.
Seker,sut ve vanilyayi ilave edip surekli karistirarak yogun bir kivama gelinceye kadar pisirin.
Ocaktan alip15 dakika kadar mikserle cirpin.
Dikdortgen bir kaba aktarip ilininca buzdolabina alin.
Soguyunca dilimleyip servis tabagina alin.
Üzerine cikolata sos dokup Antep fistigi ve cilekle susleyerek servis yapin.

Tatlim kahvalti topigine ekledim onu buraya deil
Yeri karistirmissin annem sen

ÇİLEK SOSLU KARTOPU

Malzemeler;
1 lt. süt
125 gr. margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
2 adet damla sakızı
üzeri için;
hindistan cevizi
çilek
Yapılışı;
Bir tencerede margarini eritip üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ilave edip sürekli karıştırın.
Kaynamaya yakın şekeri, damla sakızını ve vanilyayı ilave edip 4-5 taşım kaynatıp ocaktan alın.
Mikser ile 5 dakika çıpıp, meşrubat bardaklarına boşaltın. oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup en az 4-5 saat bekletin.
buzdolabından alıp bardakların üst kısmına su doldurup bardağı hareket ettirerek muhallebiyi bardaktan yavaşça çıkartın.

not: Bu tarifi bi kez denedim harika oldu cok guzel oluyor deneyin cok basit bi tarif

Tatlim kahvalti topigine ekledim onu buraya deil
Yeri karistirmissin annem sen

ayy valla öyle olmuş...
yaa sence ne yapayım gülüm...:26:
çilek soslu kar topuda çok güzel gözüküyor...
sence beyaz düşmü yoksa çilek soslu kar topumu gülüm...:26:

ayy valla öyle olmuş...
yaa sence ne yapayım gülüm...:26:
çilek soslu kar topuda çok güzel gözüküyor...
sence beyaz düşmü yoksa çilek soslu kar topumu gülüm...:26:

Canim soyle yap muhalebiyi hazirla kuplara dök uzerlerine de cilek sosunu koy soguk soguk yesinler

Canim soyle yap muhalebiyi hazirla kuplara dök uzerlerine de cilek sosunu koy soguk soguk yesinler

evet öyle yapayım gülüm şu çilekli olan aklımda kaldı diğeride öyle çok güzel gözüküyorlar...
mağrifetli arkadaşım benim...

ya bardağa su tutuyosun ya muhallebi ıslanmıyormu gülüm...

Son düzenleme:
evet öyle yapayım gülüm şu çilekli olan aklımda kaldı diğeride öyle çok güzel gözüküyorlar...
mağrifetli arkadaşım benim...
Tmm canim kolay gelsin resminide ekle bakalim nasil olcak,cok kolay bi tatli zaten

ya bardağa su tutuyosun ya muhallebi ıslanmıyormu gülüm...

Yok canim islanmiyo bardaktan kolay cikmasi icin o su,zaten sertlesmis oluyo muhallebi hic bisey olmuyo merak etme
Ben cikiyorum canim gelirim sonra kahvalti hazirlicam optum seni

tamam canım...
çok teşekkür ederim tarifler için başarılarının devamını bekliyorum gülüm..
afiyet olsun

BEZELYE YEMEGI

Malzemeler
1 kutu bezelye konserversi ( yaklaşık 700gr olur)
1 orta boy patates (patatesleriniz küçük ise 2 adet)
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
mevsime göre varsa 1 adet havuç

Hazırlanışı
Soğanı doğrayın ve tencereye sıvı yağ koyarak soğanları kavurun. Resimdeki gibi küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin. Eğer havuçlu yapacaksanız havucuda bu esnada ilave edin. Patatesleri 3-4 dakika kavurun. Kısık ateşte yapın ki tancereye yapışmasınlar. Suyunu süzüp yıkadığınız bezelyeleri patateslerin üzerine ilave edin. derince bir kapta 2 yemek kaşığı salçayı 1-2 su bardağı sıcak suda ezin ve tencereye ilave edin. Bezelyeler ile aynı hizada olacak kadar sıcak su ilave edin ve kaynakdıktan sonra altını kısarak, tuzunu ilave edin. Yemeğin kapağını kaparak pişirin.

Eğer evde haşlanmış tavuk varsa minik minik parçalara ayırarak yemeğinize ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Limonlu cheese kek

Malzemeler:
Tabanı için:

100 gr yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı
peynirli harcı için:

2 p. labne peyniri
1,5 çay fincanı tozşeker
1 tane yumurta
yoğurtlu krema için:
1 kase süzme yoğurt
1 çay fincanı tozşeker
2 ç.k. un
1 tane yumurta
1 limon kabuğu rendesi
limon sos için:

1 tane limon
2 yemek k. tozşeker
1 çay b. su
1 tatlı k. nişasta
...
Limonlu cheese kek Tarifi
Karıştırma kabına, eritilmiş ve soğutulmuş margarini alalım, üzerine parçalayıcıda un gibi yaptığımız bisküvileri ilave edelim iyice karıştıralım. Pasta çemberinin içine dökelim bastıralım.
Bir kapta şeker ve yumurtaları miske ile çırpalım, üzerine labne peynirlerini ilave edip çırpmaya devam edelim. Özleşen karışımı hazırladığımız bisküvilerin üzerine dökelim.180 derecelik ısıda 10–12 dakika pişirelim.

Biz bu arada yoğurtlu kremasını hazırlayalım, bunun için çukur bir kaba yumurtayı ve şekeri alalım mikser ile çırpalım. Üzerine, yoğurdu, unu ve limon rendesini ilave edip çırpmaya devam edelim kıvama gelince yoğurtlu kremayı fırından çıkarıp soğuttuğumuz kekin üzerine dökelim ve tekrar fırına sürelim 12 dakika pişirelim.

Limon sosu için:2 yemek kaşığı şekeri küçük bir tavaya alalım, üzerine 1 bardak çay bardağı suyu ekleyelim,1 limonun suyu, nişasta ilave edip karıştırarak kıvama gelene kadar kaynatalım.

Pişen keki fırından çıkaralım,5 dakika sonra hazırladığımız limon sosunu dökelim(soğuk olacak) 3–4 Saat buzdolabında bekletip servise sunabiliriz. İçine sevgimizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…