Kış Çorbası
Malzemeler :
* 1 çay fincanı, kuskus
Terbiyesi için:
* 1,5 çay fincanı, yoğurt
* 3 yemek kaşığı, un
* 1 tane, yumurta
* 1 çay fincanı, tavuk suyu
Üzeri için:
* 1 yemek kaşığı, tereyağı
* nane
* toz kırmızı biber
…
Kış Çorbası Tarifi:
Orta boy bir tencereye kuskusu alalım üzerine, sıcak su alalım pişmeye bırakalım. Biz bu arada terbiyesini hazırlayalım, bir kaba yoğurdu alalım üzerine yumurtayı kıralım, tavuk suyu ve unu alalım karıştıralım. Hazırladığımız terbiyenin içine yavaş yavaş sıcak su ilave edelim ve karıştıralım. Hazırladığımız terbiyeyi kuskusların üzerine alalım karıştıralım, kaynamaya bırakalım, sosu için, tavada tereyağını eritelim, nane ve toz kırmızı biberi ilave edelim bir iki karıştırıp ocaktan alalım. Pişen çorbanın üzerine, hazırladığımız sosu döküp servise sunalım.
çok güzeller elinize sağlılırmık tatlısı
[ımg]http://www.misssgibi.com/images/irmik+helvasi.jpg[/ımg]
malzemeler:
12 yemek kaşığı irmik
14 yemek kaşığı şeker
1 lt. Süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kurutulmuş meyve (ben 15 dakika su bardağının içinde suda beklettim süzüp kullandım)
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
hazırlanışı:
1- irmik, süt, şekeri bir tencerenin içine koyup sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın.
2- tenceredeki karışımı fokurdamaya ve yoğunlaşmaya başladığında ocağın altını kapatın. 2 yemek kaşığı tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Karıştırararak yağın erimesini sağlayın..
3- kek kalıbınızı su ile ıslatın nemli kalsın. Irmikli karışımın içine kuru meyveleri katın ve karıştırın. Kek kalbınızın içine 3/4 ünü dökün. üstünü düzleştirin. Arta kalanına kakao karıştırın. Kek kalıbının üstüne dökün. Bastırın. Oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
4- kek kalbını bir tabağa ters çevirin. Kalıptan ayrılan irmik helvasını keserek servis yapın. Istenirse çikolata sosu kullanılabilir. Afiyet olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?