Cesit Cesit Yemek Tarifleri Burada...

[h=1]Fırında Levrek [/h]GEREKLİ MALZEMELER
tuz
zeytinyağı
defne yaprağı
2 limon
tane karabiber
4 büyük patates
4-5 soğan
6 adet levrek

…

Hazırlanışı
Balıkları iyice yıkayın patates ve soğanları soyup halka halak doğrayın. Pişirme tepsisine soğanların ve patateslerin yarısını yayın ve üstüne balıkları serin. Kalan patates ve soğanları ve diğer limon ve defne yapraklarınıda bütün balıkların üzerine dizin. Üstlerine yarım çay baradağı kadar sıvı yağ dökün gezdirerek. En üste tuz serptikten sonra aleminyum folyo ile kapatın. 200 derecelik fırında 45-60 dakika pişirin son 10 dakikada da balıklar kızarsın diye folyoyu kaldırın.

[h=1]Fırında Pastırmalı Kuru Fasülye [/h]MALZEMELER
· İki su bardağı kuru fasulye

· Üç adet soğan
· Bir çay bardağı mısır özü yağ
· Bir çorba kaşığı domates salçası
· Bir tatlı kaşığı biber salçası
· Bir tatlı kaşığı nane
· İki tane yeşil biber
· 100 Gr pastırma
· Bir çorba kaşığı tereyağı
· Tuz
· Karabiber
…

TARiFi
Fasulyeleri akşamdan ıslatın,sabahleyin haşlayın süzün. Soğanları yemeklik doğrayın,sıvı yağı tencerede kızdırın soğanlarını içine atın kavurun. Üzerine domates salçası,biber salçası,küçük doğranmış yeşil biberleri ilave edin,bir iki kere çevirin,süzülmüş haşlanmış fasulyeleri ilave edin. Üzerini örtecek kadar su koyun,fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldığınız tencereyi bir fırın kabına boşaltın,pastırmayı küçük küçük doğrayın,tere yağını eritin pastırmaları içine atıp kavurun,fasulyelerin üzerine döküp tuzunu serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin,nane ve karabiber ekleyip servis yapın.

Son düzenleme:
FIRINDA ETLI PILAV
MALZEMELER
(6 Kişilik)

3 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
150 gram Kuzu Kuşbaşı
100 gram Mantar
Sıvıyağ
Tuz
…
YAPILISI

Etleri tencerede suyunu salıp çekene kadar yani yumuşayıncaya kadar haşlayın.Daha sonra az sıvıyağ ile biraz kavurun.
Diğer tarafta ise mantarları küçük küçük doğrayın. Fırın kabına alın. Pirinci yıkayıp süzdürün içine tuzunuda ekleyin.Bütün malzemeyi karıştırın. Et suyunu, tereyağını, sıvı yağını ekleyin. Ve alüminyum folyoyla üstünü kapatın. 160 veya 170 derecelik fırında pişirin.Etleri isterseniz fırına koyarken isterseniz pilavın üzerine koyabilirsiniz.

DIYET MAKARNA

Malzemeler
Yarım Paket Kepekli Makarna
200 Gram Brokoli
2 Dal Taze Soğan
Yarım Su Bardağı Bezelye
100 Gram Havuç
1 Diş Sarımsak

Hazırlanışı
Makarnayı haşlayın. Havucu dilimleyin.
Brokolinin iri parçalarını bölün. Bezelyelerle birlikte tamamını buharda pişirin.
Taze soğanı ince kıyın, sarımsağı kıyın. Haşlanan sebzelerle birlikte hepsini makarnaya katın.

Afiyet olsun…

KAYSERİ YAĞLAMASI

Malzemeler:
Hamur İçin;
4 su bardağı un
Yarım paket yaş veya 1çorba kaşığı kuru maya
2 Su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Harcı İçin;
300 gr. Kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı(İsteğe Bağlı)
2 adet orta boy soğan
3 yeşil sivri biber
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz, karabiber
Yarım çay bardağı su

Sosu İçin:
Sarımsaklı Yoğurt

Yapılışı:
Hamur ılık su ile yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. (20 dakika kadar)

8 yada 9 Küçük bezelere ayrılır ve ince bir şekilde açılır.Açılan bazlamalar orta ateşte teflon tavada yada saçta pişirilir.

Harcın Hazırlanışı;
Bir tavaya kıyma yarım çay bardağı su ilave edilerek kavrulur. Sıvı yağ eklenir soğanlar küçük küçük doğranır ilave edilir. Biberler minik doğranır tavaya ilave edilir. Salça eklenir, domatesler küp küp doğranır bir müddet pişmeye bırakılır. Tuz, karabiber eklenir ve yarım çay bardağı su ilave edilir bir iki taşım kaynatılır ocaktan alınır.

Borcam kabın altına iki kaşık harç yayılır ve üzerine bir bazlama konulur. Yine harç ilave edilir ve bazlama koyulur. Bu sıralama harç ve bazlamalar bitene kadar devam edilir. En üste maydanoz ve sarımsaklı yoğurt ilave edilip pasta gibi dilimleyerek sıcak servis yapılır. Dilerseniz yoğurdu üzerine dökmeden yanında da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun:)

Son düzenleme:
[h=3]Dokuz Kaşık Tatlısı[/h]

Malzemeler:
1 litre süt
9 kaşık şeker
9 kaşık irmik
1 paket vanilya
tarçın

Yapılışı: Derin bir tencereye soğuk süt, dokuz kaşık şeker ve irmik ilave edilip orta ateşte karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp göz göz olunca ocaktan inmeden vanilya ekleyip karıştırıyoruz. Cam tepsiyi ıslatıp nemli olmasını sağlıyoruz. Bu işlem tatlının kaba yapışmamasını sağlıyor. Ocaktan aldığımız tatlıyı nemli tepsiye döküp eşit şekilde yayıyoruz. Soğuması için dolaba kaldırıyoruz. Servis yapmadan tarçını serpip dilimliyoruz.(Ben bu tatlıya acil durum tatlısı diyorum. Hiç riski olmayan çok kısa zamanda hazırlayacağınız bir tarif.) Afiyet olsun:)

Son düzenleme:
[h=3]Hazır Makarna Mantısı[/h]

Malzemeler
1 Paket mantı makarna
250 gr kıyma
1 kuru soğan
karabiber, nane, pulbiber
sıvı yağ, tereyağ
1,5 litre su
yarım kilo yoğurt
3 diş sarımsak

Yapılışı: Soğan rendelenip, karabiber, tuz ve kıyma ile yoğrulur. Makarnaların içi bu harçla doldurulur. Derin bir tencereye 1,5 litre sıcak su, tuz ve az sıvı yağ eklenir. Kaynamaya başlayınca makarnalar suya ilave edilir. Tencerenin ağzı kapatılmadan, on dakika orta ateşte, kalan suyu çekene kadar kısık ateşte, arada karıştırarak pişirilir. Suyu bitince altı kapatılıp, servis tabağına alınır. Yoğurt ezilmiş olan sarımsakla karıştırılıp mantının üzerine dökülür. Bir çorba kaşlığı tereyağı kızdırılıp mantının üzerine dökülür. Nane ve pul biberle süslenir. Dilerseniz 1 tatlı kaşığı salçayı sıvı yağda kavurup, çok az mantının suyundan ekleyerek salça sos da hazırlayıp dökebilirsiniz. Afiyet olsun:)

[h=3]Yoğurtlu Kıymalı Soslu Makarna[/h]

Malzemeler:
1 paket makarna
1 kase yoğurt
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
250 gr. kıyma
diş sarımsak
sıvı yağ
tuz

Yapılışı: Makarnayı bol su ile tuz ekleyip haşlayıp süzüyoruz. Servis tabağına döküp, yapışmaması için hafifçe sıvı yağ gezdirip karıştırıyoruz. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırıp makarnanın üzerine döküyoruz. Bir tencerede kıymayı, soğanı ve salçayı kavurup 3 çorba kaşığı haşlanmış makarnanın suyu ilave edip pişiriyoruz.( Daha lezzetli olması için sarımsaklı yoğurda makarnanın haşlanmış suyundan ilave ederek kıvamını açabilirsiniz.) Hazırladığınız kıymalı sosu makarnanın üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun:)

[h=3]Zeytinyağlı Biber Dolması[/h]

Malzemeler:
10 tane dolma biber
3 kuru soğan
10 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı nane
yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 domates
1 çay bardağı sıcak su
tuz

Yapılışı: Biberleri ayıklayıp yıkıyoruz. Bir tencereye sıvı yağı ve küp doğramış soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İki domatesi rendeleyip tencereye ilave edip iki dakika kavurup bütün baharatları ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çektirip kapatıyoruz. Demlenip soğuyan dolma içimizi karıştırıp biberleri dolduruyoruz. Domatesten kapak yapıp tencereye diziyoruz. Biberlerin yarısını geçmeyecek kadar sıcak su koyup kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz. Afiyet olsun:)

[h=3]Ankara bazlaması[/h]

Malzemeler:
10 su bardağı un
1 litre su
1 paket kuru veya yaş maya
2 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı: Bir su bardağı ılık suda şeker ve maya karıştırılıp kabarması beklenir. Un derin bir yoğurma kabına alınır ve üzerine tuz serpilir. Ortası havuz şeklinde açılıp maya dökülür. Elimizi yakmayacak derecede ısıttığımız su ile ekmek hamuru kıvamında yoğurulur.( Hamur kulak memesinden çok daha yumuşak olacak. Bunun için yaklaşık on dk. yoğurmak gerekir) Mayalanması için üzeri sıkıca kapatılıp sarılır ve sıcak bir yerde bir saat bekletilir. Mayalanan hamur bezelere ayrılır kurumaması için üzeri örtülür. Hamur tahtasının üzerinde çok az unlayarak elle açılır. Teflon tavada orta ateşte altı ve üstü kızarana kadar pişirilir. Ekmekler soğuyana kadar üst üste konmaz çünkü hamur olur. Pişen ekmeklerin unu kağıt havluyla silinir. Pişen her ekmeğin ardından tavadaki unu kuru bezle silmek gerekiyor. Un temizlenmez ise yanar ve hamura yapışır. Afiyet olsun:)

[h=3]Fırında Patates Musakka[/h]

[

Malzemeler
4 büyük patates
300 gr kıyma
2 kuru soğan
4 sivri biber
2 büyük domates
sıvıyağ

Yapılışı: Patatesler soyulup bir santimden biraz kalın dilimlenip hafif yağlanıp, tuzlanıp fırın tepsisine dizilir ve 220 derecede kızarana kadar pişirilir. Bu arada tencereye az yağ ile küp doğranan soğan kıyma sivri biber ilave edilip kavrulur. Rendelenmiş domates ilave edilip, hak ettiği kadar tuz eklenip pişirilir. Borcam kabın altına bir sıra patates dizilir, üstüne kıymalı harç yayılır. Patatesin kalan yarısı kıymanın üzerine dizilir 180 derecede yaklaşık yirmi dakika pişirilir. Afiyet olsun:)[/FONT][/COLOR]

Son düzenleme:
[h=3]Hamsi Fileto[/h]

[
Malzemeler
1 kilo hamsi
1 su bardağı mısır unu
kızartmak için sıvı yağ
tuz

Yapılışı: Nihayet balık sezonu açıldı. Çok özlediğimiz balığa kavuştuk. Balıkları kılçıklarını çıkararak temizleyip, yıkayıp, iyice süzün. İki balığı iç kısmından birbirine yapıştırıp, tuzlayıp, mısır ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın ve salata ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun:)

[h=3]Domatesli Pilav[/h]

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 büyük domates
1 yemek kaşığı tereyağ
sıvıyağ, tuz

Yapılışı: Pirinçleri sıcak tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bu arada domatesleri rendeleyip az sıvı yağda ilavesi ile pişirin. Yıkayıp iyice süzdüğünüz pirinçleri iki kaşık sıvıyağ ile tane tane olana kadar kavurun. Domates sosu pirinçlerin üzerine dökün, iki su bardağı sıcak su, tereyağını, tuzunu ilave edip orta ateşte pişirin. Suyunu çekince altını kısın 3 dakika demlendirip ocaktan alın. Servis yapmadan bir yarım saat daha dinlenirse daha güzel olur.(Tercihe göre et yada tavuk suyu kullanabilirsiniz. Ben domates lezzetini daha çok sevdiğim için bu pilavda et suyu kullanmıyorum.) Afiyet olsun:)

selamunaleykum
arkadaşlar ben bu konuyu yeni keşfettim.
henüz okumadım vakit buldukça tavsiyelerinizi okuyacağım.
bende haftasonu yaptığım bir yemeği hemen paylaşayım.kayınvalidemler çok beğendi.lezzetli bir yemek bende beğendim
etli buryan
malzemeler
400 gr kırmızı kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı zeytin yağı
3.5 su bardağı su
2 domates 1 baş soğan
tuz
karabiber
yapılışı:
etler zeyttinyağında bir süre suyunu iyice bırakıncaya kadar kavrulur
üstüne piyazlık doğranmış soğanlar dökülüp 3 5 dak kadar kavrulur ve sonra domatesler eklenir.
5 dakikada bu şekilde kavrrulduktan sonra 3.5 bardak su karabiber ve tuz eklenip etler pişirilir.etler pişmeye koymadan önce pirinci ıslatıyoruz bu arada
et pişince süzülen pirinç fırın tepsissine dökülür-ben borcam kullandım.üstüne et ve suyu dökülüp fırında pişinceye kadar bekletilir.
bu arada ben tepsiyi fırına vermeden önce 2 3 parça tereyağınıda etlerin üstüne koydum.
afiyet olsun bal olsun
yiyen hastalara şifa borçlulara eda dertlilere deva evsizlere ev bekarlara eş çocuğu olmayanlara evlat versin allahım
amiiinnnnn

Düdüklü tencere keki yapımı ve malzemeleri:

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı kakao
5 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket bitter çikolata

Düdüklü tencerede kek nasıl yapılır ve yapılışı:
İlk olarak şunu belirtelim bu kek çelik düdüklüde yapılmıyor düdüklünündöküm olması gerekiyor dikkat edelim. Düdüklü tencerenin içini margarin ile yağlayıp unlayalım. Un, pirinç unu, kakao, kabartma tozu, tuzu karıştırarak eleyelim. Yumurtaları, şekeri, limon kabuğu rendesini bir kapta çırparak iyice koyulaştıralım. Un karışımını koyup hafifçe karıştırıp, düdüklü tencereye boşaltalım. Kapağını kapatın ancak düdük açık kalsın. En kısık ateşte kapak açılmadan 45 dakika pişirelim. Ateşi kapadıktan sonra 5 dakika dinlendirip kapağını açalım. Ters çevirerek servis tabağına alarak üzerine ben mari usulü ile erittiğimiz çikolatayı dökelim.

ALINTI

bu çorbayı bende seviyorum ben şehriyeli yapıyorum sarımsakta ekliyorum harika bende kış çorbası diyorum adına karlı havaların harika çorbası

çok güzeller elinize sağlıl

bal kabaklı etimek tatlısı
malzemeler
bir buçuk paket etimek
bir buççuk kilo doğranmış bal kabağı
2 paket vanilyalı puding
bir buçuk yemek kaşığı nişasta
6 su bardağı süt
ceviz tarçın
3 tatlı kaşığı bal
yapılışı
3 bal kaşığı balımızı ılık suda iyice eritip sıraladığımız etimeklerin üstüne döküyoruz bu arada su 2 su bardağı olacak
kabaklarımızı akşamdan 2 su bardağı şekerle ıslatıp ertesi gün pişiriyoruz ya-bunu önceden yazmam gerektiği için şimdi yazdığımdan saçma bir cümle oluşunun kusurunayın
onları iyice ezerek etimeeklerimizin üzerine yayıyoruz
üzerine dövülmüş cev<iz ve iki tutam kadar tarçın serpiştiriyoruz
bir tencereye 2 paket vanilyalı pudingimizi nişastamızı kaatarak karıştırıyoruz.katı bir kıvama gelince altını kapatıp bal kabaklarımızın üzerine döküyoruz.
arzu ederseniz üzerine tarçında serpebilirsiniz ki ben serpmedim içindeki yeterli geliyor soğuyunca servis ediyorsunuzhaftasonu yaptım herkes çok beğendi gayet haf,if bir tatlı oluyor

Mantarli Patates Püreli Patlıcan

Mantarli Patates Püreli Patlıcan:
2 kişilik

• 1 adet bostan patlıcan
  • 12-14 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet yemeklik domates
  • Tuz, karabiber, kekik, sıvıyağ
Püresi İçin:

• 2 adet orta irilikte patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 su bardağından biraz fazla süt
  • Tuz
Kızartmak İçin:

• Sıvıyağ
Üzeri İçin:

• Rendelenmiş kaşar peyniri
Bostan patlıcanı yıkayıp alacalı soyun ve 1 parmak kalınlığında halka halinde dilimleyin. Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp bir borcama dizin.
Bir tavaya sıvıyağ döküp ince doğradığınız soğan ve sarmısakları kavurup sırasıyla küp doğranmış biberi, irice doğradığınız mantarı ve domatesi de ilave edip mantarlar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarları patlıcan dilimlerinin üstüne paylaştırın.
Patatesi soyup haşlayın. Bir çatal yardımıyla ya da patates eziciyle ezin. İçine sıcakken süt ve tereyağını ilave edin ve patatese bunları karıştırarak iyice yedirin. Patates püresini mantarlı harcın üstüne paylaştırın. 190 derece fınında 25-30 dakika pişirin. Çıkarmaya yakın kaşar peynirini de patates pürelerinin üzerine paylaştırıp 5-10 dakika daha fırında tutun ve sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun.

ALINTI

Son düzenleme:
Düğün Çorbası

MALZEMELER
kuzu gerdan
1 kuru soğan
2 tatlı kaşığı tane karabiber
tuz
kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
terbiyesi için;
1 kase yoğurt
1 yumurta
1 limonun suyu
YAPILIŞI
Dilimlenmiş olarak hazırlanmış kuzu gerdan yıkanıp süzülür.
Bir tencerede yağsız olarak rengi dönene kadar pişirilir ve pişerken üzeri taşıcak kadar su ilave edilir. İçine kuru soğan iri parçalar halinde doğranır. Sonra tane karabiber ve tuz da eklenip etler yumuşayana kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra etler süzülüp, suyu ayrı bir kaba alınır.
Un, tereyağ ile kavrulur. Et suyu buna ilave edilip kaynatılır.
Haşlanmış etler kemik ve yağlarından ayrılıp kaynamakta olan çorbanın içine didiklenir.
Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve limonun suyu çırpılıp terbiye hazırlanır. Çorbanın kesilmemesi için önce bir kepçe çorba suyu bu terbiyeye karıştırılır. Sonra kaynamakta olan çorbaya katılır, bir iki taşım daha kaynatılır.
Servis sırasında kırmızı pul biber tereyağında yakılarak çorbanın üzerine gezdirilir.

ALINTI

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…