hiç bir sebep aldatmayı haklı kılamaz benim nazarım da
empati kurmak demek ahlaksızlığa ortak olmak mı?
ben zaten iyi halt etmişsin gibi seviyesiz bi cümle kurmam sadece aldatmayı hiç bir nedenin haklı kılamayacağını yazarım
siz zaten bu cümlelerle ne kadar empati kurabildiğinizi göstermişiniz fazla söze ne hacet
hiç bir sebep aldatmayı haklı kılamaz benim nazarım da
empati kurmak demek ahlaksızlığa ortak olmak mı?
ben zaten iyi halt etmişsin gibi seviyesiz bi cümle kurmam sadece aldatmayı hiç bir nedenin haklı kılamayacağını yazarım
siz zaten bu cümlelerle ne kadar empati kurabildiğinizi göstermişiniz fazla söze ne hacet
işte sorun burada başlıyor.aldatmasına sebep olan etken neydi.bunun farkına varması için belki de kendisine bile itiraf edemediği şeyleri itiraf etsin diye yardımcı olunmalı.belirtilen 'ahlaki' değerlere sahip olmayan insan bu yaptığını pişmanlık olarak dile getirip burda sizin karşınıza çıkarma cesaretinde bulunmaz ki.başlık yardım çağrısı nasihat beklentisi niteliğindeyse cevap olarak ' iyi halt etmişsin bizden ne bekliyorsun' denilmez denilmemeli ! ahlaksızlık dediğin ise empoze yoluyla olmazdı.empoze kavramı işe yarasaydı empati kurmayı ve insanların sorunlarına tarafsızca yaklaşıp onların sorunlarını kendi koşullarında değerlendirmeyi öğrenirdiniz..en azından ben ve benim gibi olan arkadaşlardan...
walla konusuna gore yorum yapiyoruz nabza gore serbet gibi,
mantikli konuya mantikli cevap mantiksiza mantiksiz cevap suc bizdemi yani:44:
aldatmaya alkış tutmak tabiki olmaz ama şöle bir durum var buraya konu açmış belki çok pişman olabilir bir insan .yani hemen kötü kötü şeyler yazmak ne kadar doğru bilemiyorum .
burda psikolog yok bildiğim kadarıyla. kimse çıkıpta kocasını aldatan kadının bilinçaltındaki derinlere inip o etkeni bulup çözemez. bu tarz durumları eğer gerçekten çözmek istiyorsa kişi bir uzman gitmeli. yardım edilip yol gösterilecek durum var, edilemeyecek durum var. hadi diyelim bunu fark ettirdik, ne olacak peki? çözülecek mü? hiç sanmıyorum. iki sözle değişseydi bazı şeyler hayat çok daha basit olurdu. bu tarz konularda davranış kalıpları öyle kolay değişmez ve kişi bilip farkında olsa da bunu aşamaz. gerçekten değişmek isteyen kişi bu tarz olaylarda durumun vehametini bilir ve bir uzmana gider...
kime göre mantıklı ? bunun cevabını verebilir misiniz :) nabza göre şerbet vermek belirli kriterleri oturmamış belirli düşünce tarzı edinememiş insanlara göredir.hükümete oynayan spikerler gibidir.olmaz.olmamalı.kendi düşüncelerinizle cevap vermelisiniz.eğer sizin gerçekten ilgi alanınızı aşıyorsa, cevap verip o insanı yersiz eleştirilerle rencide edemezsiniz.
bide arkadaşlar şöle birşey var toplumda da böle .maalesef dışladığımız insanlar içinde öfke biriktiği için kendine ve çevresine zarar vermeye başlıyor .hani ben çektim herkes çeksin gibilerinde ve potansiyel bir tehlike oluyor içimizde.bölede bir durum var yani.tabi bu kk da söylenen iki laf ile olmaz ama ben genel birşeyden bahsetmek istedim.bundan dolayı bir insanı anlamave doğru yola yöneltme gibi bir tutum izlenmeli.yani yargılayıp,eleştirip,aşağılayarak o insana ve en önemlisi topluma hiçde yararlı birşey yapmıyorsunuz .
bide arkadaşlar şöle birşey var toplumda da böle .maalesef dışladığımız insanlar içinde öfke biriktiği için kendine ve çevresine zarar vermeye başlıyor .hani ben çektim herkes çeksin gibilerinde ve potansiyel bir tehlike oluyor içimizde.bölede bir durum var yani.tabi bu kk da söylenen iki laf ile olmaz ama ben genel birşeyden bahsetmek istedim.bundan dolayı bir insanı anlamave doğru yola yöneltme gibi bir tutum izlenmeli.yani yargılayıp,eleştirip,aşağılayarak o insana ve en önemlisi topluma hiçde yararlı birşey yapmıyorsunuz .
sorunun ana fikri de bu zaten...kötü kötü şeyler yazmaktan değil, yapılan yorumlara gelen ters cevaplardan dolayı bu duruma geliyoruz şuan..konu sahibi duymak istediği şeyleri duyarsa bizlerden ne ala..teşekkürler yağdırıyor cevap olarak ama azıcık yanlış yapmışsın şöyle yapman doğru olmamış gibi ufaktan eleştirel yorumlarada hemen tırnaklarını gösterip birsürü kötü cümlelerle karşılık veriyor..buraya konu açan kişi iyide olsa kötüde olsa her eleştiriye açık olarak açmalı konusunu....gelen yorumların hepsi iyi olacak diye bi kaide yok...yapılan yorumları derleyip toplayıp içinden fayda gördüklerini seçip alması işi çözer zaten...ama öyle konu açanlar varki yorum yazmaya çekinir insan....mesela daha konusunu açarken cümlesinin sonuna kötü eleştiriye açık olmadığını belirtenleri bile okuduk burada...biz buna karşıyız...herkes yorumunda özgür...ben kzıdığıma kızarım beğendiğimi beğenirim...konu sahibi ne der diye yorumumu ona göre yazarsam bu zaten gerçekçilik değil aldatmacılık olur............
size yorum yaptigimi hatirlamiyorum ???
kendime gore bana mantikli geliyorsa cevabimda mantikli olur yok eger gelmiyorsa bende acilmis konu gibi sacma bir cevap verebilirim,
kriterleri oturmamış belirli düşünce tarzı edinememiş insanlara göredir bu laf banaysa benim dusunce tarzim sizi ne ilgilendirir,
herkes kendi yorumuna baksin,benim kimseye oynadigim yok zaten dusuncelerimle veriyorum cevabimi kimsenin kimseyi renicde ettigi yok arkadasim,arti
istedigim yere istedigim yorumu yaparim bu seni hic mi hic alakadar etmez
arkadaşlar yaaa konu sahibi yok ortada bizi birbirimize düşürdü gitti işte en uyuz olduğum olay bu konu sahibi derdini anlatır ve gider sonra da herkes birbirine düşer pöööfff((
kuzucumm sakin ol bakalımmmm gel sen topişimizee :) burda durma bakalımmm sonraaa çete mete kötü işlere bulaşıosun olmas amaelinin hamuru ile karışma bu işlere bekliorum seni :))
Buradayım, okuyorum, hızınıza yetişemiyorum;
ne kadar güzel şeyler yazan arkadaşlarım var.
İçime su serpildi bunları okuyunca, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?