Cevap veriyorum

Evlenmeden önce ne yaptıysa eşiniz yapmış sanki sizin paranızla gezmiş gibi konuşuyorsunuz. Sizin oralarda kayınvalideler çocuk bakmaya mecbur olabilir ama bu doğrudur diyemezsiniz. Uzun uzun anlatmışsınız ama bencillikden başka bir şey göremedim.

O değil de benim de oğlum var korktum şimdiden, ben böyle bir gelinle başedemem.

Konu sahibinin gelinini düşünemedim ben.
Velev ki ev bırakırsa oğluna, gelininden iç organlarını kendisine devretmesini ister.
Hem kaynanasını yiyor, hem yanına ketçap mayonez istiyor.
Konu sahibinin bütün öfkesi evlat kayıran annesine, çünkü kendi gelinlerinin şartlarına sahip değil. Lakin bilmiyor, Allah herkesin dağına göre kar verir. Yetinmeyi bilmek lazım.

Kimin bakıyor olması beni ilgilendirmez, isterse babası baksın, karı-koca olarak vericekleri bir karar.
Çalışan bir annenin evladı olarak söylüyorum, anneyle çocuk arasında hiç bozulmayan bir bağ var hamilelikten gelen babamı günlerce görmesem 2 ağlar geçerdim ama annemin işten geliş zamanlarını apartman kapısında beklerdim.
Bir evlat getiriyorsanız dünyaya sorumluluğu ebeveynlere ait birileri baksın diye ordan oraya yapamazsınız.
Babaanne baksın ben çalışıyım ara vermiyim, iş yaşantım zedelenmesin diyorsanız da bu normal ama bakan kişiye biraz saygı göstermeniz,onunda bir hayatı olduğu gerçeğini göz etmeniz gerekiyor.

Şaka gibisiniz gerçekten . Sürekli göçmenler şöyle bunlar böyle. Kayınvalidenize de böyle carlar gibi konuşuyorsanız , yazık kadına ya ...
arkadaş nerenin göçmeni acaba biz yunanistan-makedonya göçmeniyiz de böyle gariplikler bizde olmaz.gerçi ablam işkembeden sallıyor bence böyle gariplikler kimsede olmaz.

Bebeği yaparken kv ye sormadığınız gibi onuda her konuda zorunluymuş gibi tutamazsınız. İşten çıkın o zaman oturun çocuğunuza bakın zaten gelir azalınca kvde de gitsin çalışsın kendi kendini geçindirsin. Çalışıyorsunuz kendinize vakit ayırmak istiyorsunuz ama madem öyle haftasonları bakacak birini tutun kvniz geziyor siz çalışıyorsunuz diye zorunuza gitmiş biraz.
Ama haftaiçi o çocuk zaten sizi göremiyor bari haftasonları ilgilenin.
Çalışan bir annenin çocuğuyum ve annemin işten gelmesi için dua ederdim biraz olsun göreyim diye. Siz o çocuğu dünyaya getirdiyseniz kendinizden ödün vermek zorundasınız.

Öteki konuda haksızdınız burada da haksızsınız
Parasına, gücüne ,yeteceğine inanmayan da cocuk yapmasin. Yapıp başkalarına kitlemesin di mi ama? Bana hep bana bana şarkısı tam sizi anlatıyor. Allah bi omur sizin kafa yapınızdaki insanlarla yolumu kesistirmez inşallah. Düşman başına bi durum.

gezmesin, azla yetinsin diyor iste kisaca,
he bir de gel deyince gelsin, git deyince gitsin.

kendi annesi oyle yapiyor anlasilan,
o yuzden bu durumu kaniksamiz,
belki kendi annesinin somuruldugunun bile farkinda degil,
yazik.

cocuğunuza bakici tutarsaniz kaynananiz külfetinizden çıkmış olur ozaman cocugunuz icin para biriktirebilirsiniz !!!

Bende hangi vicdanla anne baba huzur evine bırakılır diyordum. Demek süreç böyle işliyormuş. Torun büyüyüp etinden sütünden faydalanma bitince kadının başına gelecek durum belli gibi. Allah yardımcısı olsun.

bu kadıncağızı huzur evine yatırsalar vallahi daha iyi huzur bulur kadın orda kafası rahat olur.

Dur sana ben cevap veriyim Allah aşkına... Nikinden göçmen olduğunu tahmin etmiştim soramadım önceki konunda. Öncelikle bende bulgaristan göçmeniyim. Seni şimdi anladım. Sen istiyorsun ki kayınvaliden kayınpederin sıfır borçla evlendirmiş olsun, emekli maaşları ile kredi çekip altına sıfır araba çeksin, çocuğuna 7/24 bakılsın üstüne akşam kayınvalidende yemeğini yiyip sofrayı bile kaldırmadan kendi katına çık :) çalıştığınla da gönlünce gez toz. Öyle yaşayanları çok duyuyorum şekerim ama yine memnun değiller yine memnun değiller. Bence durumu kabullenip benimde kısmetim böyleymiş desen daha az yıpranırsın. Konuyu çok dağıtmışsın ayrıca emeklilik falan. Sen kendin için çalışıyorsun ileride sen emekli olacaksın. Kayınvaliden bunu düşünmeden yaşamış ama sana en azından bir daire bırakmış. Benim gibi kendin alsan ne yapardın merak ediyorum. Özetle memnun değilsen çocuğunu annene baktırabilirsin hem zaten annende emekli olmuştur değil mi? Hatta hem emekli hemde çalışıyor olabilir ama işten ayrılırversin en kötü :)

çevrenizde insanlar torununa bedava bakıyorsa sizde çevrenizde biriyle evlenseydiniz... doğurduydan sorumluluk sana ait .. ha kaynanan sorumsuzmuş oğluna destek olmamış falan filan sana ne? sen hep sırtla oğlunu, ölene kadar maddi manevi yanında ol ama başkalarınında böyle olmasını bekleme , mecbur olduğunuda düşünme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…