- 5 Ekim 2013
- 3.214
- 1.267
- 178
- Konu Sahibi Limonsarisi
-
şimdi konuşan o çevreyi sen bi de bebek doğunca gör..
her saniye "emiyo mu? uyuyo mu? işiyo mu? yiyo mu?" :)
sorular hiç bitmeyecek.. takmamalısın..
baştan tavrını koymalısın.. düşünmüyoruz henüz istemiyoruz diyeceksin sürekli.. aynı ses tonu ile.. bi yerden sonra "hııhh" der susarlar..
Iste esin annesi babasini karsisina alip, yalnizken ciddi bir sekilde konusacak. Ne Limonsarisi'na ne de bana lafini acmayin diyecek sert bir sekilde. O da olmazsa sen biraz dikleneceksin. Mesela onlar cocuk mevzusunu actiklarinda bir bahane yaratip odadan cikacaksin, onlar konusurken yuzunu eksitip haliya bakacaksin ya da telefonunla oynayacaksin.Emin ol onlar da rahatsizligini anlayacaklar boyle boyle. Her defasinda boyle dediklerimi yaparsan 1 soylerler 2 soylerler sonra da susarlar el mecbur. :)
Ya kızlar tam olarak dert değil sanırım emin değilim. Ben insanlara karşı çok sakin davraniyorum kimseye bişey diyemiyorum.
2 aylık evliyim kendi ailemden uzakta eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyorum iş arıyorum bi kaç yerden haber bekliyorum ve çocuğu mümkünse 2 sene kadar düşünmüyorum ama eşimin ailesi ve sülalesi beni bunaltiyor sürekli çocuk konusu açılıyor ve ben çok rahatsız oluyorum ama birsey diyemiyorum yapamıyorum kimseyi kırmak istemiyorum. Igne ile korunuyorum ama kendi ailem dışında bunu kimse bilmiyor (eşim hariç ) ben bu insanları kırmadan nasıl susturabilirim. Sürekli birilerini örnek gösteriyorlar yoldaki bebekleri gösterip bak ne sevimli sizinde olsun diyorlar. Daha evliliğe alışamadım diyorum ne olacak diyorlar bana bi yol gösterin
İlk geceden hamile kaldığını ne biliyorlarmış beOnu mu hesaplamışlar?
Yakında bunların çocuğu olmuyor diye laf çıkarırlar. Sorular btmez ikinci ne zaman yada
İki çocuk ayni cinse kızı bul erkeği bul, erkekse sünneti ne zaman vs. Ay bu insanlat neden herşeye karışır? Üç yaşında oğlum var soru timi başladı ikinci ne zaman bak yaşın geçiyor arası çok olursa olmaz ben çalışıyorum ilkine zor baktırdım anneme k.valideme. artık soranlara bakarsanız doğururum diyorum
Balayindan döner dönmez başladı bu mevzu 2 aydır sabırla daha düşünmüyoruz diyorum bakalım ne zaman pes edecekler
kesin konuşmadığın sürece konu açılmaya devam eder (kendimden biliyorum)...
ben her hafta okul için şehir değiştirip otobüsle 6 saatlik yol gidip geldiğim halde "olsun, ne olacak" cevabını alıyordum. "haziran-temmuzdan önce olmaz" dedim eşim de soranlara aynı cevabı verdi okul var seneye kısmetse diye ve herkes sustu.
ileride çocuğa karar verdiğinizde de kimseye söylemeyin bence, birkaç ay geçse bile çevre baskısı olur neden olmuyor diye çünkü bu sefer onunla uğraşmak zorunda kalırsınız
Bu gibi durumlarda kurtarıcı kelime: hayırlısı. İnanın daha fazlasını söylemenize gerek yok, açıklama yaparsanız konuşmanın uzamasına kendiniz neden olmuş olursunuz.
Öff valla okurken bunaldım.
Hadi 2-3 yıllık evli olsanız bir nebze diyeceğim, aileler torun sevdasına düşmüş falan ama 2 aylık evlilikte tövbeler olsun yarabbi.
En kesin çözüm, gayet nemrut ve asık bir suratla "Henüz düşünmüyoruz." demek.
Karşı tarafın konuyu devam ettirmedeki ısrarına bağlı olarak daha da çirkinleşilebilir.
biz istediğimiz halde 9 aydır olmuyor.bunu bildikleri içinde kimse sormuyor artık
Valma cnm eynen ben gibisin.. dısardan geldim 2aylk evliyken esim ailesi sülalesinin baskısıyla... 2aylık evliyken hamileydim zorla yani kabullenemedim çook ağladım 9ay neler cektim böbreğim sisti bulantı 9aysürdü.... hakkımı helal etmyorm yapanlara en iyisi lafı ağızlarına tıka ... bidaha lafını edemesinler... maleğim 2yasında çok sükür ama keske benim ne düsündüğümü düsünseler ve hayatıma karışmasalardı...
bağnazlıkla alakası nedir?Kusura bakma ama ne kadar bagnazca dusunuyorsun. Daha yeni evliyiz suan dusunmuyoruz demek cok mu zor. Zorla yaptiracak halleri yok ya
2 aylık evlisiniz daha, biz 15 günlük evliyken millet sormaya başlamıştı "aaaa hiçmi çocuk istemiyolar " demişti biride
takmaaaa salla gitsin hatta sizmi bakıcaksınız de sert konuş biraz. gerektiği zaman öğrenirsiniz zaten de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?