Çevre bebek işine neden karışır

çocuk olana kadar da kurtulamazsın bu sorulardan ama umursama bence. bir yıllık evliyim kayınvalidem her ay regl günümü takip eder oldu mu olmadı mı diye eşime sorar hiç bir şekilde kurtulamadık yani bu sorulardan

Allah'ım nefret ediyorum böyle konuşanlardan. Evlenmek, hemen çocuk yapmak demek mi? Babaannem de halamı her gördüğünde 'Bir çocuk daha yapın' diye söyleyip duruyor. 'İstemiyorum anne' diyor. 'Bir çocukla olmaz' diyor. Çevredeki herkes aynı şeyi söylüyor. Sanki insanlar çevrenin demesiyle çocuk yapacak. Siz ne istiyorsanız onu yapın. Çevre baskısından kurtulmak için çocuk yapmayın. Daha 2 aylık evlisiniz. Evliliğinize, eşinize alışın. Evliliğinizin tadını çıkartın.

Benim kayınvalidem doğum yaptığım
Sabah ikinci ne zaman diye sormaya başlamıştı zaten sezeryan olmuşum
canım yanıyor öyle bir baktımki yüzüne
sustu kaldı......
Demek isterdim ama o bakış ancak 7 ay susturabildi onu

Ne kadar densiz bir kayınvalideniz var.

insanlar gerçekten çok acayip oluyor kedimisiniz siz vira bismillah der demez dokuz doğurasınız..Akıl fikir versin Rabbim bu evlenenlerin başına tüneyip hani çocuk diyen inasanları yahu..

bir de RTE ye kızarsınız üç çocuk istiyo diye yatakodamızdan sanane diye ülkenin karakteristik özelliğindenmiş ya la

Allah ne zaman nasip eder belli olmaz dediğim de oldu o zaman da önce istemek lazım sen pek istemiyorsun diyorlar evet düşünmüyorum dediğim de evliliğin temelidir diyorlar

Asla ve asla böyle insanlara evet düşünmüyorum dememelisiniz, dürüst davranmaya çalışıyorsunuz ben anlıyorum sizi ama sen pek istemiyorsun dendiğinde hayırlısı diye cevap verirseniz konuşmanın devamı gelmez. Sert cevaplar vermeyi de çok fazla açıklama yapmayı da ben doğru bulmuyorum kestirme ve karşındakinin soru sormasına hayat dersi vermesine gerek kalmayacak ya da beni itici/çirkef göstermeyecek laflar kullanmayı tercih ediyorum ben ve zamanla gerçekten hayırlısı kelimesinin çok işe yaradığını fark ettim. Özetle safınızı belli etmeyin, istiyor gibi de istemiyor gibi de görünmeyin.

Hey Allah'ım sanki sen doğurunca yararı onlara olacak, ya da onlar bakacak.
Uyuz oluyorum böyle tiplere.

Görümcem daha 3 haftalık evliyken çocuk yap çocuk yap diyordu bana.
Kaldı ki hamile olsam belli bile olmayacak 3 hafta yani baskı yapmanın anlamı ne.
6 sene oldu hala doğurmadım

bende 3 yılımızın sonunda hamile kaldım ama bizede çok sorarlardı kayınvalidem değil annem değil etraftaki meraklı insanlar sorardı birde densizler "yoksa olmuyormu" derlerdi ya sizene kardeşim ama ben cavaplarını hep verdim daha olup olmadığını hiç bilmiyoruz denemedik bebek için deneyipte olmazsa söylerim size dedim sinir oluyordum çünkü yada ben bebek yapmak için evlenmedim ki hemen yapim diyordum.. ama benden sana bir tavsiye çokta bekleme tabii 2 yıl normal sonra yaş ilerledikçe bir sürü şey çıkabiliyor şükür ben istedikten 3. denememde oldu ama onun öncesi tiroid hastalığı çıktı bende gebeliğe engel olabilir dediler çok korkmuştum yani

canım bu hep böyledir...nişanlanırsın nezaman düğün derler,evlenirsin çocuk nezaman derler,çocuk yaparsın 2. nezaman derler..yani sonu yok bu soruların malesef..eşinde düşünmüyosa bebek ailesine vardır herşeyin zamanı bir işe gireyim biraz zaman geçsin Allah kısmet ederse olur de..ve emin ol kesinlikle bitmez bu sorular..

Susturamazsinnn..o yüzden takmamayi ogreniceksin..herkes herseye yorum yapar bir kendileri akilli zaten...

2,5 yıl olacak evleneli ilk 8 ay düşünmedik şuan istyoruz ve olmuyor evlendğim ilk günden bugüne kadar her gören ee nye yapmıyosun olmuyomu yoksa........ falan filan ne dediysem susturamadım tabi olmadğnı söylemedim bide o sorulara katlanamıcam artık girmiyorum ortamlara kimsenin evinede gitmiyorum çalşıyorum zaten zamanım yok Allahtan eşimin ailesinden uzaktayız onlarda telefnda baskı yapıyor eşim susturuyor artık.ama kendi ailem beni mahvettti valla sen takma he de geç canım kurtuluşun yok bu insanlar yapsanda konuşacak nasılsa

arkadasim kendinizi hazir hissetmeden dusunmeyin derim.. ve buna esinizle karar verin.. onlar mi bakacak? sizin hayatinzn en onemli kararlarndan biri bu.. hem bence de biraz evliligin tadi cikarilmali, esler birbirine alismali..

biz 2 sene kadar düşünmüyoruz
demen yeterli canım..
insanlar sorar bakma sen...

3 senelik evliyim. Herkes (annem dahil) sakın çocuk yapma diyorlar. Artık fenalık geldi zaten 4-5 sene daha düşünmüyorum ama böyle söylendikçe doğurasım geliyor. Millete ne yaaa.. doktora gidiyorum jinekolog doğur diyor. Halam bayramda kenara çekip sakın hemen doğurma diyor. öf fenalık geliyo bana böyle.
eşimle ne zaman istersek o zaman yaparız ya millete ne anlamıyorum!

Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah sizde alırsınız yavrunuzu kucaginiza vakti saati gelince :)

Sizinki de tuhafmis bu insanlar gerçekten farklı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…