Çevremin Daha Nereye Kadar Okuyacaksın Demesi...

Biti Zdrava

Allah'ın İzniyle Atanacağım İnşallah
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
2.261
1.932
133
30
Aslında bunu birkaç kişi diyor ama ben duygusal olduğum için çok takıyorum ve üzülüyorum. Yaşım 26 çok istediğim ve hayalim olan bir bölümden mezun oldum. Ailem Formasyon al, KPSS'ye gir diyorlar aslında bunu bende istiyorum parayı dert etme diyorlar. Ama çevremden bazı kişiler yaşın 26 senin yaşındakiler evlendi hala okuyacağım diye uğraşıyorsun sen okulunu zor bitirdin bunları nasıl vereceksin (okulum özel nedenlerden dolayı geç bitti (bunu buraya yazsam destan olur) diyerek benim moralimi bozuyorlar. Senin yaşındakiler evlendi diyorlar da daha ortada bir aday bile yok. Ben öğretmenliği gerçekten de çok istiyorum ve bazı sınıf arkadaşlarımın öğretmenlik yaptığını gördüğümde çok umutlanıyorum. Onlara inat başvurdum Formasyona ve Allah'a hayırlısı ne ise o olsun diyerek dua ettim. Ülkedeki koşulları çok iyi biliyorum ama ben bunu isteyerek okudum ve eğer istemeseydim bu bölümü o kadar psikolojik sorunların içinde bırakırdım.

Aklıma şu kesit geldi:
- Hiç bitmeyecek mi senin bu okuman?
- Bitmeyecek.
- Hiç mi?
- Hiç.
- Niyetin kâtip olmak mı yani?
- Hayır.
- Ya?
- İnsan olmak.

Boşverin ağzı olan konuşur. Akrabam 7 yılda üniversiteyi kazandı. 5 kere KPSS'ye girdi de öyle atandı. Ama şu an o kadar mutlu ki.

Okuyor olmak hayatinda birinin olmasina engel değil, evlenmeye de engel değil aslinda istedikten sonra. Okumayi birakinca birden önüne koca düşmüyor insanin, olacagi varsa ikisi de oluyor illa birini secmek zorunda değilsin.

Takma kimseyi. Saçmalamışlar. Ben 22 yaşında mezun olduğum halde aktif iş hayatına atılmam 26. yaşıma tekabül etti. Devlet memuru olmam ise 33. yaşıma =) Bana da bu yaştan sonra ne atanması ne kpss'si diyenler oldu.
Bir ömür icra edeceğin bir meslek için emek verdiğin yıllar zaman kaybı değil. Al formasyonunu, atanmaya bak.

Onlara ne ya?
Ailen destekcin ne guzel iste sen kpss ye odaklan.
Ama bu es zamanli olarak sevgilin olamayacagi demek degil.
Ya iliski ya kariyer diye keskin bir ayrim mi var?

Kimsenin seninle böyle konuşmasına izin vermE.
Mesela bana ne arkadaşım ne ailem ne de konu komşu böyle salak salak şeyler söyleyemez. Söyleyen de ağzının payını alır
Sen neden izin veriyorsun?
Hak edeni susturmanin kibar- kaba-ima ederek-laf sokarak- güzelce konuşarak binbir tane yolu var. Bunların hiçbirini secmeyip, milletin çenesini buzemeyip 'elalem ne der' diye okumaktan vaz mi geçeceksin?
Sence bir öğretmene yakışacak hareket bu mu?
Anlayamıyorum yani,en kötü küser karşıdaki insan. Alınır, hakkında 'ona böyle dedim,bana böyle dedi' diye ona buna yakınır. Olur biter yani.

Onlara ne ya?
Ailen destekcin ne guzel iste sen kpss ye odaklan.
Ama bu es zamanli olarak sevgilin olamayacagi demek degil.
Ya iliski ya kariyer diye keskin bir ayrim mi var?
İlişkiye karşı değilim ama olmak için de olmamalı bence. Çok haklısınız.

Yıllarca hayalini kurdum bu mesleğin. Bence de yakışmaz.

Sanki yaşım ilerlemiş gibi davranıyorlar. Gerçi bu kelimeyi de çok sevmiyorum. 20 yaşında hayallerini gerçekleştirenler de var 50 yaşında da.

30 yaşındayım hala Smm olmaya çalışıyorum stajyerim yani bir de yüksek lisans düşünüyorum.
Kimseye verilecek hesabımız yok bence.
Tebrik ederim bende bir ara düşünüyordum yüksek lisansı ama öğretmen olma isteği daha ağır bastı :)

Benim de tek hayalim atanıp öğretmenlik mesleğini icra edebilmek. Ben Edebiyat Fakültesi mezunuyum. Öğretmen olablmek için bu şart. Yaşım kaç olursa olsun öğretmen olayım o yeter bana. Teşekkür ederim güzel sözmüş.

Dediğim kişi de sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuydu. Onun da sizin gibi en büyük hayaliydi. Çok severek ve isteyerek okudu. Her yıl çalıştı çok yıprandı ama eninde sonunda oldu. Elaleme kulak assa nasıl şu anki kadar mutlu olabilirdi

Keşke biraz siz de okusanız, diye cevap verin bence. Yani ne bileyim evlenince insanın başı göğe mi eriyor ne oluyor yani ? Siz bildiğiniz gibi yapın. İnsanlar hep konuşur.

Onları ne ilgilendirirmiş sizin okumanız ister okursunuz ister çalışırsınız millete ne yani anlamıyorum. Ayrıca evlenip çocuğu olup okuyanlarda var yüksek lisans yapan var başka bölüm okuyan var tekrar sınava giren var varda var onlara ne.. Hayat sizin hayatınız istediğinizi yapın ailenizde destekmiş size gerisi hikaye

Bu hesaba göre doktorlar hakkın rahmetine kavuşuyor o zaman.

6 yıl okul, TUS, uzmanlık derken doktorların asla evlenememesi ve hiç çocuğu olmaması lazım.

Formasyona laf edenden hiç yaşam tavsiyesi almayın, ısrar ederlerse öğretmen maaşını talep etmeyi unutmayın, onu alın tabi ki.

Bu arada devir değişti, erkek aileleri de çalışan gelin istiyor, tek maaş çoğu eve yetmiyor artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…