• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çevremin Daha Nereye Kadar Okuyacaksın Demesi...

ben emekli olduktan sonra 2 yıllık bile olsa bir bölüm daha bitirmeye kararlıyım , kızımda üniversiteye gidince inşallah
kendime teselli olacak birşeyler yapmış olurum diyorum ,

okumak gibisi varmı yaaa

Çocuk yapmak icin evlenmedim diyeceksiniz mesela. Evliliğin amacı benim gözümde çocuk yapmak icindir. Bana kalsa evlenmeden de çocuk yapılır ama tr cografya buna izin vermiyor.
Allahtan kocayı övüp konu sahibini çatlatacak bir konu değil rahatça şunu söyleyeyim. O zaman sevgilim olan şimdi ki hayat arkadaşım 😄 teyzenin birinin torununu severken kadın bana bundan iyi baba olur dedi. Her ne kadar benim gibi bakmasa iyi yani şimdilik. Hımm aydınlandım mutsuz evliliğimde mutlu olmama için bir sebep. Demem o ki Visenyaa birgün çocuk istersen çocuklarla arası iyi olan birini seç. Yine de bilemedim tam Kapadokya zamanı bi cave’in terasında elinde sabah kahvesiyle gündüzü ayrı mis kokulu bir kadehle akşamı ayrı güzel eşsiz manzarasıyla romantik anlar. Evlenince aynı tadı vermez zaten hep ertelersin.

Allahtan kocayı övüp konu sahibini çatlatacak bir konu değil rahatça şunu söyleyeyim. O zaman sevgilim olan şimdi ki hayat arkadaşım 😄 teyzenin birinin torununu severken kadın bana bundan iyi baba olur dedi. Her ne kadar benim gibi bakmasa iyi yani şimdilik. Hımm aydınlandım mutsuz evliliğimde mutlu olmama için bir sebep. Demem o ki Visenyaa birgün çocuk istersen çocuklarla arası iyi olan birini seç. Yine de bilemedim tam Kapadokya zamanı bi cave’in terasında elinde sabah kahvesiyle gündüzü ayrı mis kokulu bir kadehle akşamı ayrı güzel eşsiz manzarasıyla romantik anlar. Evlenince aynı tadı vermez zaten hep ertelersin.
Ben takılmaya devam ya satırlarını okurken evlilik cocuk öldüm valla 😂

Aslında bunu birkaç kişi diyor ama ben duygusal olduğum için çok takıyorum ve üzülüyorum. Yaşım 26 çok istediğim ve hayalim olan bir bölümden mezun oldum. Ailem Formasyon al, KPSS'ye gir diyorlar aslında bunu bende istiyorum parayı dert etme diyorlar. Ama çevremden bazı kişiler yaşın 26 senin yaşındakiler evlendi hala okuyacağım diye uğraşıyorsun sen okulunu zor bitirdin bunları nasıl vereceksin (okulum özel nedenlerden dolayı geç bitti (bunu buraya yazsam destan olur) diyerek benim moralimi bozuyorlar. Senin yaşındakiler evlendi diyorlar da daha ortada bir aday bile yok. Ben öğretmenliği gerçekten de çok istiyorum ve bazı sınıf arkadaşlarımın öğretmenlik yaptığını gördüğümde çok umutlanıyorum. Onlara inat başvurdum Formasyona ve Allah'a hayırlısı ne ise o olsun diyerek dua ettim. Ülkedeki koşulları çok iyi biliyorum ama ben bunu isteyerek okudum ve eğer istemeseydim bu bölümü o kadar psikolojik sorunların içinde bırakırdım.
37 yaşında evli ve 1 evlat annesiyim 16 yıldır devlet çalışanıyım önlisans olarak atandım buraya kadar misyonumu tamamlamıştım e daha ne gerek okumaya fakat şuan 4.üniversitemi okuyorum. Okul anlamında ki eğitim hayat şartları gereği gerekli ya diğer anlamda ki okumak bu bambaşka ve sonu olmayan bir deniz. Mide açlığı yemekle geçerken ruh açlığı ancak ilimle doyar. Vizyonu misyonu olamayan insanlar seni anlamaz hayalini yaşamak için kimseyi set yapma önüne bana da hala okuyacakmısın diyenlere siz yemek yemeği bıraktığınızda ben de okumayı bırakacağım diyorum. Herşey gönlünce olsun.

Okulu deliler gibi uzattım çok zor bitirdim :KK70: araya ikinci üniversiteyi sıkıştırdım Allah'tan. Çünkü hayalimdi o bölüm.
Kpss'ye de çalıştım, olmadı. Yaşım 29. Ne yapayım başkalarının istediği gibi mi yaşayım yoksa kendi şartlarına göre düzenlediği şekilde mi? Eli günü boşver. Hayat senin. Hayat benim. Kaymağını da onlar yemeyecek, pişmanlığını da onlar çekmeyecek. Dolayısıyla laf söylemek için konuşanlara kulak asma, tecrübesine güvendiklerini de eleyerek dinle.

Ağzı olan herkes konuşuyor bende 26 yaşındayım ve şuan tek hayalim atanmak ve bunun için 3 yıldır çabalıyorum. Kimsenin hakkımda ne dediği ne düşündüğü zerre umrumda değil hayat benim hayatım onların değil. Yaşımız da gayet genç kim ne derse desin önce hayatınız önemli.🌼

Ben senin duyduğun lafların alasını duydum senden de büyüktüm. Tınlamadım. Başarı üstüne başarı kattım. Kestiler seslerini. Sen daha genç olduğun için, takılıyorsun. Normal yani. Kendine yüklenme. Ama takarak da zaman kaybetme. Bitir o lafları aklında. Rasyonel davran. 5 sene sonra bunu söyleyenlerin yüzünü düşün sen hayal ettiğin hayatı mutlu mutlu yaşarken. 🤌

Aslında bunu birkaç kişi diyor ama ben duygusal olduğum için çok takıyorum ve üzülüyorum. Yaşım 26 çok istediğim ve hayalim olan bir bölümden mezun oldum. Ailem Formasyon al, KPSS'ye gir diyorlar aslında bunu bende istiyorum parayı dert etme diyorlar. Ama çevremden bazı kişiler yaşın 26 senin yaşındakiler evlendi hala okuyacağım diye uğraşıyorsun sen okulunu zor bitirdin bunları nasıl vereceksin (okulum özel nedenlerden dolayı geç bitti (bunu buraya yazsam destan olur) diyerek benim moralimi bozuyorlar. Senin yaşındakiler evlendi diyorlar da daha ortada bir aday bile yok. Ben öğretmenliği gerçekten de çok istiyorum ve bazı sınıf arkadaşlarımın öğretmenlik yaptığını gördüğümde çok umutlanıyorum. Onlara inat başvurdum Formasyona ve Allah'a hayırlısı ne ise o olsun diyerek dua ettim. Ülkedeki koşulları çok iyi biliyorum ama ben bunu isteyerek okudum ve eğer istemeseydim bu bölümü o kadar psikolojik sorunların içinde bırakırdım.
Yarabbim sen büyüksün . girer girmez konu başlığından sinir bastı
baba parası yiyorum , sanki ekmeğimi siz mi veriyorsunuz de. sen niye çalışmıyorsun diyene söylüyorum acayip işe yarıyor.

ölene kadar okuyacam, ölürken üstüme toprakla beraber kitap atın, mezarıma kitap bırakmayacak olan gelmesin diyin.

bakmayın siz millete. yaşın geldi niye işin yok.iş bulursun niye evlenmedin, evlenirsin niye çocuğun yok, çocuk yaparsın , niye ikinci yok kardeş lazım, sonra niye ev almadın , ev alırsın , niye cart yok curt yok.
ölürsün arkadan daha cenaze kalkmadan dedikoduna başlayacak insanlar için üzülme . üzüldüğüne değmez

İlk üniversitem gezmek tozmaktan 7 senede bitti, okurken evlendim ve mezun olurken hamileydim. Sonra 33 yaşında kızım için başka bölüm okudum ve dereceyle bitirdim. Okumanıza engel olacak kimse ile evlenmeyin ya da evlenmek için okumayı bırakmayın. Sadece formosyon için değil aktif bir zihin için sanat tarihi felsefe filan okuyun öğretmen olunca da..

Çevrenin isteği bitmez evlensen cocuk derler cocuk yapsan kardeş derler erkek olduysa sünnet derler derler de derler. Ayrıca formasyon dediğin yıllarca sürmüyor formasyon alırken birini tanıyabilirsin. Belkide kısmetin hocandır kpcan olur falan:) içinden geleni yap.

Ailenin arkanda olması senin için yeterli disaridakiler dış kapının mandalı okumanın kendini geliştirmenin asla yaşı yoktur evlilik ,çocuk sahibi olmak bile engel değildir yeter ki isteyin

KPSS ye hazırlanıp mülakatlara giderken ya boşver evde çocuklarına bak paraya mı ihtiyacın var diyorlardı kazandım atandım bu sefer bana öyle diyenler iş başvurusu yapmaya başladı 😂.

İşimde daha iyi konuma gelmek için yüksek lisans yapıyorum ayrıca bir bölüm daha okumaya başladım şimdide ölene kadar okuyacaksın galiba diyorlar bu arada yaş 36.

keşke hayaliniz öğretmenlikse formasyon almak yerine en başında eğitim fakültesine gitseydiniz

İnsanlar der. Kulaklarınız i tikayin🤍

Herkese çok teşekkür ederim dilerim benim atanmayı beklenen arkadaşlar da atanır. Cuma günü başvuru sonuçları açıklanıyor ortalamam 2.94 hayırlısı ne ise o olsun. Lisedeyken Tarih derslerine çalıştığımda kendimi öğretmen yerine koyardım hep. Ama buna rağmen aslında lise hayatım kötü geçti herkes şaşırdı üniversitede istediğim bölümü kazandığıma. Sonuçlar açıklanınca yazarım inşallah. Bir bilseniz bunu ne kadar çok istediğimi.

Back
X