• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çevremin Daha Nereye Kadar Okuyacaksın Demesi...

Herkese çok teşekkür ederim dilerim benim atanmayı beklenen arkadaşlar da atanır. Cuma günü başvuru sonuçları açıklanıyor ortalamam 2.94 hayırlısı ne ise o olsun. Lisedeyken Tarih derslerine çalıştığımda kendimi öğretmen yerine koyardım hep. Ama buna rağmen aslında lise hayatım kötü geçti herkes şaşırdı üniversitede istediğim bölümü kazandığıma. Sonuçlar açıklanınca yazarım inşallah. Bir bilseniz bunu ne kadar çok istediğimi.
hadi inşallah hayırlısı olsun
bekliyoruz

Evlenenlerin başı göğe ermiyor bu bir
2.si hayattaki tek başarısı evlenip,kocişiyle kahve keyfi paylaşımları yapan,çocuğu olduğunda,"ben en çok anne olmayı sevdim" naraları atan,kendini ve b.ktan hayatını mükemmelmiş gibi göstermeye çalışan zihniyetleri muhatap almayın derim..
Doğru yoldasınız
Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin ..sevgiler..

Aslında bunu birkaç kişi diyor ama ben duygusal olduğum için çok takıyorum ve üzülüyorum. Yaşım 26 çok istediğim ve hayalim olan bir bölümden mezun oldum. Ailem Formasyon al, KPSS'ye gir diyorlar aslında bunu bende istiyorum parayı dert etme diyorlar. Ama çevremden bazı kişiler yaşın 26 senin yaşındakiler evlendi hala okuyacağım diye uğraşıyorsun sen okulunu zor bitirdin bunları nasıl vereceksin (okulum özel nedenlerden dolayı geç bitti (bunu buraya yazsam destan olur) diyerek benim moralimi bozuyorlar. Senin yaşındakiler evlendi diyorlar da daha ortada bir aday bile yok. Ben öğretmenliği gerçekten de çok istiyorum ve bazı sınıf arkadaşlarımın öğretmenlik yaptığını gördüğümde çok umutlanıyorum. Onlara inat başvurdum Formasyona ve Allah'a hayırlısı ne ise o olsun diyerek dua ettim. Ülkedeki koşulları çok iyi biliyorum ama ben bunu isteyerek okudum ve eğer istemeseydim bu bölümü o kadar psikolojik sorunların içinde bırakırdım.
Okuyan , kendini geliştiren, bilgiye aç nüfus, geleceğimizin teminatı.

Ülkemiz siz ve sizin gibi insanlara güveniyor. Yaşıtız, ben de sınava hazırlanıyorum. Ve başkalarının dedikleri umrumda değil.

Çünkü ben hedefimden vazgeçip mutsuz mutsuz yaşarken, o insanlar yanımda olup acımı hafifletmeyecek.

Herkes her zaman konuşur. Önemli olan sizin ne istediğiniz. Yolunuz açık olsun ❤️

Yaşım 33 evliyim memurum üniversite ikinci sınıftayım bitirdiğim bölümle mevcut mesleğimi değiştireceğim :KK3: iş arkadaslarim otuz yıl boyunca emekli olana dek şartlardan sikayet ededururken ben bu otuz yılın 28 yılını sevdiğim mesleği yaparak geçireceğim. Okumanın yaşı bir bizim gibi Ortadoğu toplumlarunda sorun oluyor. Yasitlarimiz keyfine sanat tarihi okurken biz bu ülkede okumanın hesabını veriyoruz yetmezmiş gibi :işsiz:

Canım senin yaşındakilerin hepsi evlenmedi rahat ol. Hala okuyanlar, çalışanlar, bekar olanlar var. Varda var. Dünyanın insanı bitmez. Herkesin yaşam mücadelesi farklı. Kendine göre yaşa hayatını

Aklıma şu kesit geldi:
- Hiç bitmeyecek mi senin bu okuman?
- Bitmeyecek.
- Hiç mi?
- Hiç.
- Niyetin kâtip olmak mı yani?
- Hayır.
- Ya?
- İnsan olmak.

Boşverin ağzı olan konuşur. Akrabam 7 yılda üniversiteyi kazandı. 5 kere KPSS'ye girdi de öyle atandı. Ama şu an o kadar mutlu ki.
Mutsuzluk zaten kafası çalışan insanların laneti :)

Aslında bunu birkaç kişi diyor ama ben duygusal olduğum için çok takıyorum ve üzülüyorum. Yaşım 26 çok istediğim ve hayalim olan bir bölümden mezun oldum. Ailem Formasyon al, KPSS'ye gir diyorlar aslında bunu bende istiyorum parayı dert etme diyorlar. Ama çevremden bazı kişiler yaşın 26 senin yaşındakiler evlendi hala okuyacağım diye uğraşıyorsun sen okulunu zor bitirdin bunları nasıl vereceksin (okulum özel nedenlerden dolayı geç bitti (bunu buraya yazsam destan olur) diyerek benim moralimi bozuyorlar. Senin yaşındakiler evlendi diyorlar da daha ortada bir aday bile yok. Ben öğretmenliği gerçekten de çok istiyorum ve bazı sınıf arkadaşlarımın öğretmenlik yaptığını gördüğümde çok umutlanıyorum. Onlara inat başvurdum Formasyona ve Allah'a hayırlısı ne ise o olsun diyerek dua ettim. Ülkedeki koşulları çok iyi biliyorum ama ben bunu isteyerek okudum ve eğer istemeseydim bu bölümü o kadar psikolojik sorunların içinde bırakırdım.

Ailen destek veriyor ne güzel imkanın var. Kimin ne söylediği önemsiz. önemli olan senin istediğin şeyleri yapabilmen.

Bir de bazı insanlar hevesini baltalamak için yaşıyorlar emin ol. Yaşam tarzları o.

Üniversiteyi kazandığımda teyzem o bölümü filanca 7 senede bitiremedi çok zor boşuna gitmesin dedi😂😀
mezun oldum zaten iş imkanı yok uğraşmasın boşuna diye devam etti.

Hala hevesimi baltalayacak o kadar çok şey söylüyor ki umursamıyorum. Huyu bu baltalı ilah kendisi.

Bir de bazı insanlar hevesini baltalamak için yaşıyorlar emin ol. Yaşam tarzları o.

Üniversiteyi kazandığımda teyzem o bölümü filanca 7 senede bitiremedi çok zor boşuna gitmesin dedi😂😀
mezun oldum zaten iş imkanı yok uğraşmasın boşuna diye devam etti.

Hala hevesimi baltalayacak o kadar çok şey söylüyor ki umursamıyorum. Huyu bu baltalı ilah kendisi.
Benim de küçük dayım öyle. Mezun oldum bir tebrik bile edemedi. Şaşırdı herhalde.

Ailen destek veriyor ne güzel imkanın var. Kimin ne söylediği önemsiz. önemli olan senin istediğin şeyleri yapabilmen.
Ben açılacağını bile bilmiyordum babam araştırdı kayıt ol vakit geçirme dedi. Bir ara kaldırılacak dediler.

Evlilik için adayınız var mı ? Yaşınız sanki 40 evlenen evlensin siz atanmanizi yapın nasibiniz belki ordadır

Yaşım 33 evliyim memurum üniversite ikinci sınıftayım bitirdiğim bölümle mevcut mesleğimi değiştireceğim :KK3: iş arkadaslarim otuz yıl boyunca emekli olana dek şartlardan sikayet ededururken ben bu otuz yılın 28 yılını sevdiğim mesleği yaparak geçireceğim. Okumanın yaşı bir bizim gibi Ortadoğu toplumlarunda sorun oluyor. Yasitlarimiz keyfine sanat tarihi okurken biz bu ülkede okumanın hesabını veriyoruz yetmezmiş gibi :işsiz:
Bizim üniversitede de vardı öyle okuyanlar çok mutlu oluyordum. Tarih okumak istemiş hayallerinin peşinden gitmişler. Sanki mezun olunca hemen işe giriyorsun. Sevmediği işi yapmak zorunda kalan binlerce insan var maalesef :(

Evlilik için adayınız var mı ? Yaşınız sanki 40 evlenen evlensin siz atanmanizi yapın nasibiniz belki ordadır
Daha ortada biri bile yok yaşımı sorun ediyorlar yani dış kapının dış mandalısınız diyeceğim kendimi zor tutuyorum. Elimde bir işim bile yok ailemden para istiyorum. Evlenince elin adamın eline bakamam. Yani bana göre değil.

Daha ortada biri bile yok yaşımı sorun ediyorlar yani dış kapının dış mandalısınız diyeceğim kendimi zor tutuyorum. Elimde bir işim bile yok ailemden para istiyorum. Evlenince elin adamın eline bakamam. Yani bana göre değil.
Bak elinde mesleğin var onu tamamla aday olsaydı Nisan yapıp atamaya göre evlilik düşünebilirdiniz. Siz okumayı biraksaniz evlenecem diye kısmet gelecek mi saçmalık

Back
X