Çevrenizden SİZE Yapılan Çocuk Baskısına Bahaneleriniz ve Cevaplarınız neler

genelde yeni evli arkadaşlar soruyor bu ara biz ilk evlenen çiftiz sorup duruyor kim denk gelirse telefonda yada yüz yüze 4 yıl oluyor ne zaman çocuk diye..........SİZDEN HEMEN SONRA DİYORUZ!!!!!!!!! onlara....kime neyse acaba?gıcık oluyorum ........istemiyoruz daha anlatılmıyor bu insanlara laf ya

aynen kızlar kafayı yicem artık bu sorudan ben de kimseye hayatta sormam bıktım artık baskıdan bunalıma girdim artık bi topluma girmek istemiyorum bekarken hiç böyle duyguları anlayamzdım şimdi herkes bıktım artık yaa sanki çocuk için gelmişiz bu dünyaya tek amaç o ALLAH VERİRSE OLUR VERMESSE NE GELİR Kİ ELDEN BELLİKİ OLMUYO

benim kaynanam gündüz eşime akşam bana soruyodu
varmı bişe diye akşama kadar heralde hamurdan falan yapacağımız zannediyolardı yada eşime sorardı oda yok deyince bi tane olsa iyiyidi falan diye saçma sorular bitmez sonu yok bu saçmalıkların allahım verdi bi tane rahatladı herkes

bekarsan ne zaman evlencen die,evlenince ne zaman çocuk olcak,1 tane olur 2.ne zaman die sorarlar!!!!!!bende diyorum ki size ne!!!!!!!!!!!!!meraklısı iseniz siz yapın!
tabi içimden yüzlerine karşı :)
kistim var şuan tedavi görüyorum ve soranlara borcumuz var düşünmüyoruz şimdilik diyorum....

ben 9 aylık evliyim biraz köy ortamı gibi şehirden uzak bi yerde oturuyorum bu yasıma kadar boyle bı soru duymamısdım...BOŞ MUSUN??? hııııı boşum boşalttım geldım ayyyyyyyyyyyyy ne ıllet ne mıde bulandırıcı bı soru bu yarabbımmmmmm

tek tuk gıcık oldugum ınsanlara daha erken hayatımı yasıyorum dıyorum,gerı kalan kısmada ay olsada bende sevsem dıyorum

bu konuda biraz şanslıyım kayınvaldem yanimdaysa agızlarının payını veriyor benim gelin cahilmi biraz hayatlarını yaşasınlar diyor bende seni bekliyorum sen bi dogur begenirsem bende yapcam model arıyorum diyorum ama yüzüm yalandan gülüyor içinse kan aglıyor bu insallar ne kadar gıcık işleri güçleri yok dedikodu malzemesi topluyorlar kendilerince

takmayın kafanıza.. 5 çiftiz düğünlerimiz 1 hafta arayla oldu. hepsi 1 ay sonra müjdeyi verdi.
ve bana sıkça sordular. bende köpeklerimiz var evde Allah onları alınca deyip geçiştirdim hep..
şimdi hamileyim ama sorun olur bişiy çıkarsa diye yinede kimseye henüz söylemiyorum.
Allah herkese verecektir elbet vardır vakti saati ama insanlar fazla aceleci..
birde soran kişi cevabı alınca sormasa yoook.. illa ki bir daha ki görüşmede yine soruyor.

ben o arkadasların bebek mevlütüne gittiğimde bile al kucağına sana da nasip olsun deyip durdular. bende Allahın bileceği iş... vakit saat gelirse alırız dedim. ama yook yanii illa ki konuşacak lafları oluyor.

Allah tüm isteyenlerin kucağını boş bırakmasın.

Biz hep erteledik maddi sıkıntılarımız dolayısiyla şimdi 34 oldu yaş geç kalmasın diye uğraşıyoruz 9 ay olacak henüz birşey yok. İnsanlar sürekli niye bu kadar beklediniz diyorlar hiç sormuyorlar acaba bir ihtiyacınız var mı maddi olarak bir sıkıntınız var mı... Üstelik elde 0'la ve borçla hayata başladıgımızı da biliyorlar. Akıl vermeyi çok iyi biliyorlar ama çocuk olursa ne yapacaklar benim masraflarımı üstlenecekler mi? Tabii ki hayır. Uzaktan sevecekler anca...
Bir çocuk olmadan zaten bir yetmez kardeş lazım diyorlar. daha büyük daireye çıkmak lazımmış, misafir odası olsunmuş gelip giden olurmuş.. Hiç kusura bakmayın herkes yerinde otursun beni de rahat bırakın. Artık hepsiyle mesafemi koydum, mesafenizi koyun yüz verince astarını istiyorlar..

Son düzenleme:
bende 4,5 yıllık evliyim önceleri istemedik 14 aydır istiyoruz olmuyor eşimde sorun var hareket ve morfoloji sorunu... son 1,5sene içinde 14 pardon az önce birinin daha haberini aldım 15 arkadaşım hamile kaldı ve doğum yaptı... bu nasıl bir acıymış bilemedim bu yaşıma kadar.. masumca belkide bazen iyi niyet içeren bu sorunun nasıl bir hançer olup saplandığını bilmiyordum başıma gelene kadar.. Kimbilir belki bende bilmeden kaç biçare kadının kalbine saplamışımdır bu hançeri bilmeden, salaklığımdan, cahilliğimden, iyi niyetimden... Sevişirsin veçocuk olur sandım hep hiç kötüsünü düşünmedim ki bu güne kadar... Ama öyle insanlar var ki (bana bu derdi veren rabbime havale ediyorum) iki gün arayla soruyorlar. hamile kalmış olsam bile iki günde bunun olup olmadığını ben bile bilemem ki... Bilmiyorlar, anlamıyorlar, düşünmüyorlar belki canın verenin Allah olduğunu unutuyorlar... Dualarım, gözyaşlarıma karışmış, elim böğrümde, boğazımda her bebek gördüğümde oluşan bir yumru ile geziyorum... Umudumu kaybetmeiyorum, duamı kesmiyorum Allah büyüktür ve merhameti ganidir... Benim gibi yüreği yangın yeri her kadına içlerinde bana da tez zamanda sağlıklı, hayırlı, güzel bir evlat bağışlasın katından evlatlarımızla birlikte uzun bir ömür boyu sağlıklı mutlu huzurlu yaşamayı nasip etsin ne verirse sağlıklısını hayırlısını versin; başlangıcıda, gidişatıda neticeside sağlıklı ve hayırlı olanını versin. RABBİM BU YOLDAKENDİSİNE MUHTAÇ OLANLARA MUHTAÇ ETMESİN BİZİ! Ben çok büyük bir hata yaptım ilk düşündüğümüzde evet düşünüyoruz dedim keşke olana kadar bişey demeseydim, düşünmüyoruz sansalardı hala şimdi ise eşimin işlerini bahane ediyorum durumumuz kötü diye ama sorarsanız yiyolar mı sanmıyorum... Ne diyeyim ben sençmedim bunu rabbim verdi bena da tevekkül ve sabırdan başka bişey düşmüyor.... Allah eşlerimize ve bize can sağlığı ve sıhat versin...

evleneli 7 ay oldu hemen sormaya basladılar.borcumuz var kendımızı duzeltmeden dusunmuyoruz desemde ustume gelıyorlar cok bunaldım

bende birbuçuk yıllık evliyim ilk günden beri hep istedim istediğimide soranlardan hiç gizlemedim çoook büyük hata etmişim.kendi üzüntüm yetmezmiş gibi bide boş konuşanların insanların işilerine karışan anlayışsızların sorularını cevaplamak zorunda kalıyorum. artık ben istiyorum amaönce Rabbimin dilemesi gerekiyor o ol demezse ben ne yaparsam yapayım olmaz diyorum.birde öyle biriyle evliyim ki ailesinde ki tüm bayanlar evlenir evlenmez hamile kalıyor.bügün görümcemin ilk çocuğu daha 1,5 yaşındayken ikinciye hamile olduğunu öğrendim,üstelikte düşünmüyolardı ve korunuyolarmış.hüzünlendim birden kendi adıma, çok uzattım biliyorum ama canım çok sıkıldı paylaşmak istedim.aynı dertten muzdarip olmayanlar hiç anlamıyor ki bu duyguyu tek paylaşabileceğim yer burası...

ben 2 yıllık evliyim.İlk evlendiğimde bebek düşünmüyoruz diyordum.(tabii ki koca bir yalan)2;5 ay önce negatif sonuçlanan bir mikroenjeksiyonum oldu.Tabii rapor,sevk,vs kullandıkça benim uzayan bir bahane listem oldu.Ama eğer ilerleyen zamanlarda bebek sahibi olamazsam büyük bir şehre taşınmak istiyorum.En azından meraklı iş arkadaşlarım ve komşularımla daha seviyeli ilişkiler kurabilirim.Yoksa ciddi psikolojik desteğe ihtiyacım olacak.Kendi derdimi mi düşüneyim el aleme dert mi anlatayım

bende aşırı sıkıldım.şimdi eşim askere gitcek diyorum.tabi buda yalan.aman ya nebilim içim daraldi.hiçbiyere gitmek istemiyorum.daha 1.5 evliyim ama sanki 10 ytıllık gibi davraıyorlar

arkadaşlar bakıyorumda genelde hepiniz daha yeni evli sayılırsınız...
ben 6 yıllık evliyim...insanların saçma sorularından bıktım...
istemiyorum desemde kimse inanmaz zaten...
bunca yıldır çok yıprandım neler yaşadım...düşükler,dış gebelik,ameliyatlar,tüp bebek denemeleri...
artık kimseyi takmıyorum...
ben anladımki rabbim ne zaman nasip ettiyse o zaman olacak bu iş...
üzülmüyomuyum tabiki çok üzülüyorum,içim yanıyo,bir bebek görünce eriyorum resmen...arkadaşım doğum yaptı bebeği beş aylık oldu bi türlü cesaret edipde gidemedim...ağlarım dayanamam diye gidemedim...
bu konuda çaresiz bekliycez başka yapacak bişey yok...
rabbim isteyen dileyen hiç kimsenin kucağını boş koymasın...

ben soranlara neden sanki "düşünmüyoruz" demedim diye çok kızıyorum kendime bir buçuk yıl içinde o kadar çok yıprandım ki.mesleğim gereği birde hep bayanlarla beraberim orta yaş ve üzeri bayanlar tahmin edersiniz sizde onlardan birçoğunun ne kadar anlayışsız ve meraklı olduklarını .tabi yine altını çizerek söylüyorum çok çok anlayışlı olup ben söylemedikçe tedavim hakkında hiç birşey sormayanlarda yok değil Allah onlardan razı olsun ama diğerleri çok yıprattı beni.her sevk alıp hastaneye gidip döndükten sonra size meraklı gözlerle bakan 15 -20 çift göz var karşınızda.burdan tayinimiz çıkar başka bir yere gidersek komşularımda dahil soran herkese düşünmedeğimi söyleyeceğim.büyük bir deneyim yaşadım burada aynı hatayı bir daha asla yapmamaya kararlıyım... Tabi en büyük duam buradan gidene kadar anne olabilmek.o vakit böyle bir yalanı söylememe gerek kalmayacak.çocuk isteyen kimsenin kucağını boş koymasın Rabbim.O yoktan var eder inşallah bizim dualarımızada birgün cevap verecektir...

slm arkdaşlar yeniyim burda baktım en son yorumlar teeee aralık ayında yapılmışım umarım o zaman yorum yapanlar şimdi hamiledir.gelelim benim hikayemi ilk 2 sene kendimiz i,stemedik bebeği tıpkı diğer arkdaşlar gibi benide sıkıştırdılar hep yapın artık diye eşim öğretmen benim henüz taini çıkmamıştı ve biz ayrıydık birbirimizden nasıl yapabilirdikki lafff... şimdi yaklaşık 10 aydır istiyoruz pkoluyum benn sorunumuz bu.. şimdi soranlara sadece kısmett diyorum napabilirimki bi zmanlar şiddetle karşı çıkan ben şimdi kısa ve öz kısmett... tabi insanlar benim 2.5 senedir çoçuğum olmuyor sanıyrlar şimdi:) asıl kötü olan ne biliomusunuz eltim 6-7 ay oldu evleneli bi kere sakın benden önce gebe kalma adım iyice kısıra çıkar dedim saf saf şimdi gebelik düşünüyormuş hanfendi 28 günde bir adet görenlerden tam bir şanslı bana demezmi ki elini çabuk tut ben hamile kalıcam diye ben hüngür şakırtt işte tabii bu allah vergisi kime vereceğine kime vermiyeceğini o bilir onada öle dedim zaten şuan gebe deil ama ben onu allaha havale ediyorum çünkü o nekadar yandığımı bile bile yaptı bunu hala unutamıyorr allahıma hergünnn dua ediyorum allah hepimizin yardımcısı olsun kafanızı şişirdim hakkınızı helal edin:)

İNSANLAR ÇOK İLGİNÇ YA LAFA BAK HADİ YAPIN ARTIK.SANKİ SİPARİŞLE OLUYO RABBİM SANA HAVALE EDİYORUZ BU TÜR ZİHNİYETE SAHİP KİŞİLERİ.. DERTSİZ NE ANLAR DERTLİNİN HALİNDEN.
AMA UMUDUNU HİÇ KAYBETME RABBİM ERGEÇ NASİP EDECEKTİR KARDEŞİM SEVGİLER

Böyle soruları soranlar ve arkasından jinekolog kesilip bilmiş bilmiş yorum yapan insanlar acaba karşısındakini ne kadar üzdüğünü yarasını deştiğini bilse yine böyle davranır mıydı?
Bizim toplumumuzun sorunu bu zaten, empati yapamayız, karşımızdakinin ruh halini anlamaya çalışmayız.Ben konuşayım da laf nereye giderse gitsin, karşımdaki yalnız kalınca ağlar mı, senin söylediklerini düşünüp sabaha kadar uyumadan tavana bakar mı?...Boşver ne önemi var, sen yorumunu yaptın, asli görevin olan sorunu sordun ya, misyonun tamamlandı...

bugün yine yaşattılar bana duyguları hemde canımın yandığını bile bile yaptılar. birbirlerine imalı bakışlarla evet gördüm gözlerindeki o alaycı ve imalı bakışları... allah ım onlar sana havale ediyorum senin bahşetmediğin varlık için bana nasıl davarandıklarını görüyorsun elimde olmayan bişeyle nasıl canevimden vurdulalrını sen görüyorsun allahım yalvarıyorum bana bi şans ver bana ve isteyen herkese boynumuzu bükük kucağımızı boş bırakma ya rabbim .. işte canım işte sende benim yaşadıklarımı o kadara iyi anlatmışsınki günlerce ne gece ne gündüz uyuyamadım patavatsızlar yüzünden insanlığı beş para etmezler yüzünden günlerce uyuyamadım ruh gibi dolaştım yaşama sevincimi kaybettiğim zamanlar oldu beni için daha neler düşünüyolar diye içim içimi yedi. sizleri affetmiyorum başımı alıp gitmek isitiyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…