Çevrenizden SİZE Yapılan Çocuk Baskısına Bahaneleriniz ve Cevaplarınız neler

ben daha tam cevap verme konusunda uzman degılım eveleyıp geveıyorum kısmet dıyıverıyorum.
banada hep akrabalardan dugun dernek zamanları sordularmı gıcık oluyorum
kız kardesımın dugununde kadın cektı benı kenara bak cocugu olmayanla sunu yapıyomus dıye bana bı dua soyledı elmayı kes yarısını esın yarısında sen ye sonrada ılskıye gırın demezmı hem utandım hemde ıcımden kızıyorum bı tarfatn ama cok sakın kıbar hanım bı ınsanımdır
pat dıye cevap veremem utanırım.o gunden berı gordummu kadını gıcık olurum bende hıııı dedım yanından ayrıldım napım baksa dugun zamanı.
ama ınsanı en cok ama en cokkk uzen cumle cocugunuz olmuyormu veya cocugu olmayanlar dıye baslayan cumlelere okadar kırılıyorumkı allah havale edıyorum o ınsanları.

soylemesı ne kadar kolay gelıyor ınsanlara cocugunuz olmuyormu dıye sormak.
ben olsam hayatta soyleeyemem banane bı kere olursa bana ne olmazsa bana ne

slm cızlar nasılsınız ben çok kötüyüm ya bugün annemle konuştum epey bi morelimi bozdu ben eşimle severek evlendim annem istemiyordu benim eşimi nedeni fakirlermiş bize layık değillermiş ama ben sevdiğim için evlendim çok mutluyum eşim beni çok seviyo sahip çıkıyo kimseyede muhtaç etmiyor çalışıyor evine bakıyor tek eksiğimiz bebeğimiz olmuyor tanı sebebsiz infertilite annemde nerden vuracağını şaşırdı boşanıp gelecem desem bayram yapacak eeşim çok ii bir insan tek sorunu ailesinin bizim gibi zengin olmaması ki annemde zamanında yoksulluk çekip bu durumlara gelen biri ama geçmiş çoktan unutttu bana kocan kısır deyip duruyor çok zoruma gidiyor en sonunda kocam dayanamadı yeter artık üzeerimize gelmeyin allah ne zaman isterse o zaman olcak dedi ondan kötüsü yok şimdi bana telefon aaçıp senin kocan söyle senin kocan böyle diyordu ki hiçbir kötülüğünü görmedi ama kocamın yanında sanki onları dememiş gibi davranıyor yani onun aklına uyup kocamla kavga etsem ben demedim ben yapmadım diyecek işin içinden çıkacak ya bir insan sevdiğiyle evlendi diye böyle yapılırmı ya birde sürekli başıma kalkıyor senin kocanın ailesi bizim gibimi falan filan herşey para sanki alllahım çevremdeki annesiyle anlaşan kızları o kadar kıskanıyorum ki anlatamam bu yaptıklarındandolayı annemden soğudum bayramdan bayrama gidip geliyorum ne zaman gitsem eve gelip bir hafta ağlıyorum çünkü ya ben kocamı çok sviyorum ondanda ayrılmak istemiyorum annemdirde atamıyorum anlayacağınız eşimin ailesinin fakir olamsının cezasını annem bana çektirmeye çalışıyor karektere kişiliğe önem vermiyor kızıma ii davraıyor deyip susmuyor öyle doluyum ki yaklaşık 4 yıldır bu durumu çekiyorum siz benim yerimde olsanız ne yapardınız lütfen bir akıl verin çok çaresizim bu konuda bize karışmasın diye biran önce çoçuğum olsun istiyorum bilmiyorum acaba çoçuk olduğunda karışmazmı tüp bebek bile yaptırmayı düşünüyorum

nişanlıyken düğün ne zaman? evlenince bebk ne zaman?....allahım kucağımızı boş bırakmasın inşallahhh...

canım ya olurmu öle şey..eşini seviyosun , mutlusun..düşmez kalkmaz bir Allah yani...güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter...sonuçta bunu bize veren Allh..Allah kucağımızı boş bırakmasın ve bizi evlatsızlıkla sınamasın inşallah...

Ben de 5 yildir ewliyim. Bana da cok sorulyo ne zaman cocuk diye. Ben direk gercegi soyluyorum. İstiyorum ama bende bir kist var, hamileligi engelliyormus diyorum. Tabi bu cumleleri kurarken cokluk gozlerim doluyor ama olsun...Benim de, bizim de kaderimiz buymus.

ay canım benim...ama hiçbişeyt imkansız degğil dimi..bi çok dr. o kadar olumsuz konuşuyokii..yok doğal yoldan asla gebe kalamassın gibi..ve bu zaten ister istemez bilinç altımıza yerleşiyo ve kendimizi buna inandırıyoruz...ama yok öyle bişey..Rabbim ol dedikten sonra neden olmasın...bi gün bizde yazacaz buraya hamiş haberlerimizi..zafer er yada geç sabredenlerin olur...çok dua edelim biribirimize tatlım...

anaaam ne diyeceğimi şaşırdım kaldım ,böylesine de ilk defa denk geldim.herkes kızı sıkıntı görse bile ''aman kızım sabır et yuvanı bozma ''der senin annende tam tersi .allah ıslah etsin ne diyelim cnm.kesinlikle annennin dedikleriyle hareket etme ona bakma sen annen boş düşünüyo.ama yine de annene karşı ,sinirlerine yenilipte kırıcı olma olur mu cnm çünkü sonuçta annendir..

Bu başlığı açarken artık bahanem kalmamasının çaresizliği ile açmıştım.
Bebek yok mu diye soranlar, gerçi yeni evlisiniz, diyerek fazla baskı yapmıyordu. Ama bu sene ee artık zamanı geldi, hadi ama diye ısrarlara döndü.
Memlekete gittiğimde aileme de büyük baskı yapıldığını fark ettim.Onlar da-eşimin ve benim ailem- bu kadar isterken bana anlayış gösteriyor bu elaleme ne oluyo.
Anlattıklarınızdan Anladım ki hiçbir cevap onların yargılmamarına engel olamıyor..mafoldumben

canım olayların bu duruma gelmesine sebep sensin neden diceksin sen annene yada kocanla ilgili kim konuşuyorsa sanane demeyi becere bilirsen kimse gıkını çıkaramaz benim annemde aynısını bana yapıyodu şöyle böyle falan diyip beni dolduruyodu bi gün hödd dedim:) benim kocamm o kimse bişey diyemez dedim ben deli gibi seviyorum o da beni ve severek 3 sene çıktıktan sonra evlendik geçende annemin bi arkadaşını yerin dibine soktum annemin evinde gerizekalı kadın neye uğradığını şaşırdı benim kocama kimse bişey diyemez diceksin o kadar herkes kendine çevirsin aynayı yasakkelime

bizde 3. senemize yeni girdik ben daha elim kınalıyken soruyorlardı o zamanlar hiç takmıyodum çünkü gerçekten düşünmüyorduk şimdi 10 aydır istiyoruz ve olmuyo ne dicemi sapıtıyorum resmen insanlardan uzaklaştım hiç bir ortama girmiyorum en iyiside bu sanırım görmezsen duymazsın...

bende ilk zamanlar istemiyorum diye geçiştiriyıordum ama yavaş yavaş anlamaya başladı herkes yada ben yalan söylemeyi becereediğimden olsa gerek.bende çevremden çok incitici sözler duyuyorum ve resmen depresyona giriyorum.ALLAH'ım hepimize hayırlı ve sağlıklı evlat versin.neymiş efendim doktora gitmiyormusunuz sizinle evlenenler çocuk doğurdular bile.zaten onlar söylemese ben doktora gitmeyi bilmiyorum.sanki ben çocuk istemiyorum.yanşarında belli etmiyorum ama içim gidiyor onların hebri yok hoş hoş konuuyorlar tabi.birde eltimin kendi çocuğunu benim yanımda sanki bilerek sevmesine deli oluyorum yanlış anlaşılmasın onun çocuğuna sevmesine lafım yok ama çok çok aşırıya kaçıyor benim inadıma yapıyormuş gibi.gerçekten çok çok üzülüyorum böylelerini görmyince çocuk üzüntüsünü bile unutuyorum.beni sorularla bunaltınca da mahvoluyorum ağlamaktan ve üzülmekten Rabbim hepimize sabır versin ve hayırlısıyla çok bekltemeden hayırlı evlat inşallahhh..amiiin

Okudumda Hep aynı replikler.
bende 3,5 senelik evliyim ilk 2 sene biz yapmadık,pkoymuşum haberim yoktu
korunmayı bıraktıktan 1 sene sonra tedavi vesilesiyle hamile kaldım o da ancak 2 ay tutunabildi.şimdi düşüğüme 8 ay oldu hamile kalamadım daha.
ilk senelerde düşünmüyoruz diyordum rahatça,şimdi yalan söylemek olmuyo kısmet nasip,zamanı gelince olur,vaktini bekliyordur vs...

Arkadaşlar bu cahil insanların söyledikleri sözler elbette kırıcı.. Fakat bana göre en kırıcısı ne biliyormsuunuz
Eşimden dolayı çocuk sahibi olamıyorum.. Ben bunu hiç bir zaman yüzüne vurmadım.. nasıl vurabilirim.. allahtan korkarım üstelik o benim sevdiğim aşık olduğum adam!
Ayrıca bu herkesin başına gelebilecek bir durum.. Utanılacak hiçbirşey yok...
Beni herkesten önce eşimin ailesi sinir ediyor... Sanki biz vebalıymışız gibi bi yere gittiğimizde ağız birliği yapalım hastaneden gelmiyoruz... (benim aşılama için tatlil yaptırmamdan bahsediliyor)
-Kimsenin duymasını bilmesini istemiyoruz..gibi cümleleri beni kahrediyor!
Bu cenabı allah'ımın imtihanı ayıp bunun neresinde?
Eşime açtım konuyu... Kimseye yalan söyleme .. soranlara hastaneye gittim yada çocuğun yok mu dediklerinde şuan tüp bebek için tedavi görüyorum de dedi.. bende yalan söylemek istemiyorum görümce baskısı için.. bu benim ve eşimin sorunu...
Çocuğum olmuyor ama mücadele ediyorum.. Var mı itirazı olan ??

Başım dik bi şekilde bizim çocuğumuz olmayacak diyorum hiçte gocunmuyorum.Biz çocuğumuz olsun diye evlenmedik.........

bende biktim bu sorulardan kimse kimseyi anlamiyor artik,5.5 senelik evliyim ve 4 senedir cocuk istiyoruz olmuyor,banada kardeslerin senden sonra evlendi cocuklari var sen ne duruyorsun diyorlar,bende artik bahane bulamiyorum,ecden diasari cikasim gelmiyor yada birini gördümmü icimden allahim ne olur sormasin diye yalvariyorum,benim ailem bile bilmiyor durumu söylemedim esimle evlenmeme cok karsi ciktilar dinlemedim,simdide esimden dolayi olmuyor,bunu sadece kaynanamlar biliyor,bizi ancak bizim durumda olanlar anlar arkadaslar baskasi ne dese bos bence,allahim hayirlisiyla hepimize evlat nasip etsin

düşünüyoruz dua edin olsun derdim ben 8 seneyi böyle geçirdik
tekrar tekrar sormuyorlar o zaman şimdi de hamileyim allaha şükür
tüp bebek mi diye soruyorlar yani insanlar çok meraklı kurtulamıyorsunuz en iyisi sallayın takmayın kafanıza en önemlisi sizsiniz kim ne derse desin hiç birşey sağlığınızdan daha önemli değil zamnında bunları kafaya takarak sağlımı kaybetmiş biri olarak söylüyorum siz hastayken o sizi merak edip duran insanların hiçbiri yanınızda olmuyor

ben soranlara biz o işi (bebek işini) beceremiyoruz diyorum gülerek onlar da gülüyor geçişmiş oluyor konu

Son düzenleme:
ya böle insanlara sinir oluyorum
ben bi kaç kişiye SANA BENZİCEK DİYE KORKUYORUM O YÜZDEN YAPMIYORUM DEMİŞTİM
çok şükür kapandı ağızları

çok güldüm.siz de gülün emi.keşke zamanında tavrımızı koyabilseymişiz.geçmiş gitmiş zamanlar.....kırılaa kırılaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…