geçen gün arkadasım sorsu cocuk yokmu yapmıyomusun dedı bende kısmet ınsallah dedım, nasıl yanı kısmet korunuyosan korunuyosundur dıyo bebek ıstıyosanda korunmazsın dıyo okadar cok yorum yaptıkı cıldırdım resmen, bende dedımkı '' ben daha 3,5 senelıkevlıyım sen 5 senelık benım yerıme sen yapıver dedım sustu kaldı ( aslındabu soran arkadasımında cocgu olmuyo bılıyorum ama o saklıyo)
slm arkadaşlar. Bende 2 senelik evliyim, 33 yaşındayım. Eşimde varikosel çıktı, ameliyat oldu bekliyoruz
işte hayırlısı.
5 para etmez insanların bana öğüt vermeye çalışmasından, bu hakkı kendilerinde görmesinden
bıktıııımmmmklava:
- Sende bebek yokmu ?
- Yok..
- Yapın ama artık bak yaşın geçiyor, bugün doğursan okula giderken kaç yaşında olucan?
- 30 yaşından sonra hamilelik sakıncalı zaten, bir an önce yapın...
- Hadi yaş geçiyoor..... Yapın artık..
- Birinciyi doğurunca hemen tekrar hamile kalda, ikincide hemen büyüsün, çok geç kaldın...
- Doktora gittin mi?
- Bilmemne otundan içtin mi?
- Ayaklarını yukarı kaldırdın mı?
vır vır vır dır dır dır :hulya:
Ama bunların içinde en çok üzüldüğüm, yaşla ilgili geç kaldığımı söyleyenler....
bunlar insanı zorla depresyona, ümitsizliğe sokarlar.
Halbuki, hadi soruyorsun anladık, ama yok diyince, hayırlısı olsun de geç git dimi.
Eline bir koz geçmiş gibi insanın üstüne üstüne gitmek, cigerini iyice kanıtrmak niye..
Zevk mi alıyorlar acaba.
ya böle insanlara sinir oluyorum
ben bi kaç kişiye SANA BENZİCEK DİYE KORKUYORUM O YÜZDEN YAPMIYORUM DEMİŞTİM
çok şükür kapandı ağızları
slm arkadaşlar benimde sorunum sizle aynı ama tek bir farkı var benim annemde bana olsun diye çok baskı yapıyo hemde kocamın yanında allah ne derse o olur diyo o yokken de işte çoçuğun olmazsa kaynanan oğluna yeni gelin alır falan filan istiyoki doktordan çıkmayayım sürekli doktora gideyim 1 kez iğne tedavisi 1 kez de aşılama oldum daha yaşımda 23 yani eşimde 29. olmadı ne yapayım bekleyeyim olur dedim annem beni zorla doktor doktor gezdirmeye çalışıyo ama damadın yanında görseniz hiç sanki o annem değil kaynanadan çok anne baskısı bıktırdı neden bu kadar ısrar ediyor anlamadım.hep korkutuyo beni çoçuğun olmazsa bu olur şuolur işte senle evlenenler doğurdu sen hala daha hamile değilsin falan filan ayrıca size sormak istediğim birşey var sizce aşılamada tutmamışsa direk tüp bebek merkezine mi gitmeliyim hangi hastanelere gitsem daha çok yararlı olur sizce...teşekkürler.........kaydirigubbakcemile
nerminncim çok sağol söylediklerin için evet gerçekten doğru tüp bebektede zamanı gelmemişse olmuyor ama ben bir kere hap tedavisi bir kerede aşılama oldum sonuç negatif ne yapmam lazım hangi doktora gitmeliyim bilmiyorum eşimdede bendede sorun çıkmadı sperm hormon testi yaptırdık ve rahim filmi çektirdim birşey çıkmadı benim kaynımda 1 yıldır evli onunda daha bebek yok eşimin anne babası amcacocuğu bende ister istemez kaynımında olmayınca genetik bir faktörmü diye şüphelendim ama görümcemin oldu bebeği. ya ne yapcağımı bilmiyorum böyle bir durumda ne yapılırki ......mafoldumben
canım eşinin sperm morfolojisi nasıl acaba.morfoloji düşükse oda hamileliğe biraz engel oluyo.yani 1 yıl içinde değilde daha uzun zaman sonra gebe kalmana sebep olabiliyo.gerçi bunlar birer bahane sadece zamanını bekliyo.belkide sadece stresten olmuyodur.bende hataydayım da o yüzden soruyorum sana.bizde bebiş için uğraşıyoz.bence biraz daha bekleyin.eşinde sorun olmasa bile bol bol incir ,siyah üzüm yesin.sende bu ay dayanamazsın belkide diğer ay beline yakı falan yapıştır.yakıyla falan hamile kalanlar diğer topiclerde.kendini oldukça sıcak tut.tabi önce Rabbim ol demişse bunlarda vesile olur ve hamişim diye güzel haberlerini okuruz.ha bu arada annene de üzülme ,birde şöyle düşün kocanın yanında belli etmemesi bence çok iyi.onun için moralini hiç bozma.rabbim kimseyi annelik duygusundan mahrum etmesin.tez zamanda hamiş kalman dileğiyle sağlıcakla kal...
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için gerçekten çok ihtiyacım vardı burda gurbetteyim ve danışacağım kimse yoktu yardımların iççin teşekkürler bu aarada ben iskenderunda oturuyorum palmiye deki kadriye hanıma gidiyorum oda senin gibi senin zamana ihtiyacın var demişti demek morfolojiden bahsetmiş olmalı tbi ben anlamamıştım zamanla ne alakası var diye şimdi anladım herhalde oda morfolojiden bahsetti bana inşallah seninde çok güzel bebeklerin olur kib mutlu günler.......opuyorumnanaktan:gitme:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?