Çevrenizden SİZE Yapılan Çocuk Baskısına Bahaneleriniz ve Cevaplarınız neler

eflal55

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mart 2008
29
0
286
Karabük
Bebek var mı ,ne zaman ? diyenlere ne cevap veriyorsunuz
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Son düzenleme:
dusunuyoruz ama ALLH VERIRSE OLUR
HERSEYIN HAYIRLISI dıyıp susuyorum
ıstemıyorum dusunmuyorum gıbı yalan sölemeye gerek yok dıye dusunuyorum
cunku hersey ALLHTAN
bır tırnagını bıle yaratamayz
AYRICA RABBIM kımsenın kucagını bos bırakmasın

5 senelik evliyim. ilk 4 sene gerçekten istemiyorduk ve bana soranlara daha düşünmüyoruz diyordum. çok üstüme gelen olursa bu konu eşim ve bana özel lütfen kapatabilir miyiz hoşlanmıyorum derdim. sonra bir çocuk istediğimize karar verdiğimizde de olmadı işte kısmet. soranlara istiyoruz artık ama kısmet ne zamanaysa diyorum zaten bir daha da sormuyorlar.

sanki olunca onlara bir faydası ya da zararı olacak ne saçma ne sinir bir soru bu. önceden de hiç haz etmezdim şimdi daha da sinir ediyor. neyse ki kimse sormuyor bu aralar...

her dışarı çıktığımda.bi düğüne bi topluluğa girdiğimde sorulan tek soru naber nasılsından önce bebek yok mu oluyor 2 senedir bebeğim olmuyor gördüğüm tedaviler sonucu kiloda aldım herkes beni hamile sanıyor.en son tüp bebek tedavisinde daha da kilo aldım ne yapcağımı şaşırdım artık bi topluluğa bile girmek istemiyorum mesela bugün alt komşunun bebek mevlüdü var gidemiyorum dayanamıyorum.bebek özlemi bi yandan dengesiz insanlar bi yandan.bende daha düşünmüyoruz biraz borçlarımız falan var diyorum bunun üstüne bebek rızkıyla gelir gibi laflar ediyorlar yapın artık diyorlar herşeyi söylüyorlar.içimde ki bebek özlemi bi yandan bu insanlar bi yandan ve ben gerçekten napıcağımı bilemiyorum.allah hepimizin yardımcısı olsun

Demek her yerde var bu baskıcı kişiliklerden. bazen öylesine bunalıyorum ki her lafı çocuğa getirenlerden aptal espiri yapanlardan.bi de derler ya stres yapma ,gel de yapma

Allahııım en illet olduğum soru! 5 buçuk senedir evliyim ilk 2 sene istemedim o zamanlarda da gıcık olurdum insanların bu meraklı hallerine şimdi ise gıcıklık 2 kat. Soru:Sende çocuk varmı? cevap: Yok, Soru:Yeni evlisin galiba? cevap:hayır 5 senelik evliyim. Soru:neden çocuk yok o zaman, Cevap:Nasip, kısmet. Bi sorun olduğunu anlarlar ve iş nasihate dökülür. Doktora falanda gitmek lazım öyle nasip deyip oturulmaz.Bi ot var onu kaynat, bi kocakarı var ona git bizim komşu gitmiş hemen çocuğu olmuş vs vs vs dır dır dır vır vır vır. Sanki ben bilmiyorum doktora gitmeyi bi çare düşünmeyi. İyilik yapıyorum diye insanı çileden çıkarıyorlar. Bi de bunların patavatsız olanları var onlarda "sorun kimde" diye sorarlar. Ben oldum olası en yakınıma dahi sormam, aklıma bile gelmez, gelsede çekinirim. Bazıları en olmadık soruları her ortamda sorabiliyor hayret valla. Ooooyyyyy içim rahatladı ya yazınca

kendimi hazır hissetmiyorum,şimdilik düşünmüyoruz.aaa olurmu öle şey yap yap boş oturcağına çocuk büyüt olmaz öle şey sen yap ısrar ısrar ısrarrrrrrrrrrrrrr.sananeee kardeşim sananeee doğuracak olan yada doğuramayacak olan benim sananeeeeeeeeeeeee

:)))))
cıdden aynı sorular
hele bırı var benı bugun gordu ya
2 gun sonra gene gorse gene soruyor yokmu bırsey
en son babannem sordu
yeter dedım...sustu
olsa duyarsınız dedım

cocuklanmı sadece vakıt gecıormus ?
ınsanın yapacagı baska ıslerı hıcmı olmaz
allhım yarabbım yha
gercekten cahıllık

Aynen yaaaaaa bıktım artık nıktım resmen sanane kardeşim bir soruyo yetmiyo gene görünce tekrardan ya olsa zaten duyarsın ne bu merak anlamıyorum bazen çileden çıkartıyorlar beni bebek mevlütüne gittiysem ya da çevremde bi hamile varsa ve yanyana görürlerse işte o zaman tam bir facia dayanamıyorum bazen bu insanlara sinir olup olup duruyorum işte offff

:))))))))))))

Başka bi topicde de bahsetmiştim.dedemin taziyesinde kendini bilmezler acmı bile yaşatmadılar.yüzümü gören soruyo.bir yandan dedeme ağlıyorum bir yandan kendime.bebek yok muiniye yapmıyosunuz ,sonra istersiniz elinize geçmez,akıllı olun ,dr a gittinizmi sorun varmıymış,işte filan yerde ebe var ona gidin sorularından bıktım usandım artık.benim cocuğum olmuş sizene olmamış sizene.çiğeri beş para etmez insanların ağzına meze oldum.sanki kendiler kendi marifetleriyle çocuk sahibi olmuşlarda bana laf sokuyolar.zaten düğünleri ,kalabalık misafirlikleri ,gezmeleri falan terkettim..ama taziyeye nasıl gitmem.lanet olsun ya nefret ediyorum artık bu sorulardan.rabbim sabır versin..

bende 5 yıllık evliyim kızlar 3 yıldır istiyoruz ama kısmet olmadı bu ayda aşılama yaptık oda tutmadı,1 hafta önce görümcem doğurdu o daha 10 aylık evli ,onu görmeye gelenler onu bırakıp benim niye çocuk yapmadığımı artık zamanı geldiğini yok efendim yaşımız gittikçe zor olduğunu hiç durmadan merakla inatla sorup duruyolar.çok bunaldım zaten aşılamam tutmadı bunun üzüntüsü yetiyorda artıyor,bide herşeye ağlayan biriyim,yanlarında ağlayıp onlara malzeme vermek istemiyorum,bu yüzdende elimden geldiğince ortamlara girmiyorum..

bişi diyenlere dusunmuoruz demeyın
bız ıstıyoruz rabbım nasp etmıorsa bızım ne sucumuz var dıyın

insanlar neler yaşadıgımızı bilmeden abuk subuk konuşmalarından bende bıktım olmuyacak insanlar çocuk yokmu olur olru ne kadarlık evlisin vs. oyuzden resmen insanlardan uzaklaştım bende

Bende bu sorudan bıktım..
Anne olmaya hazır olmadığımı, bir bebeğin sorumluluğunu alacak durumda olmadığımı söylediğimde
"Biz sanki hazır mıydık, yap bir tane büyür gider" diyenlere de gıcık oluyorum.
Allahtan ailelerimiz bunaltmıyorlar, ki onlar böyle anlayışlı iken başkalarının vır vırı daha sinir bozucu..

ya böle insanlara sinir oluyorum
ben bi kaç kişiye SANA BENZİCEK DİYE KORKUYORUM O YÜZDEN YAPMIYORUM DEMİŞTİM
çok şükür kapandı ağızları

geçen gün arkadasım sorsu cocuk yokmu yapmıyomusun dedı bende kısmet ınsallah dedım, nasıl yanı kısmet korunuyosan korunuyosundur dıyo bebek ıstıyosanda korunmazsın dıyo okadar cok yorum yaptıkı cıldırdım resmen, bende dedımkı '' ben daha 3,5 senelıkevlıyım sen 5 senelık benım yerıme sen yapıver dedım sustu kaldı ( aslındabu soran arkadasımında cocgu olmuyo bılıyorum ama o saklıyo)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…