Çeyiz Alışverişine Nereden Başlayacağım Ben? Yardım Lazım Hatunlar

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.671
5.301
158
Kızlar,

Başlıktan da anlaşıldığı üzere çeyiz alışverişine başlamaya karar verdim. Çok aşırı eşya almak hiç istemiyorum. Maddi olarak fazla açılmadan, kaliteli ve uygun fiyatlı şeyler almak istiyorum. Ama nereden başlayacağımı bilemiyorum.

İlk etapta annem nevresim yorgan battaniye filan diye başlayalım dedi. Bir de Karaca, Bernardo gibi mağazalarda evlilik paketleri görüyorum içinde herşey oluyor mesela 2000-3000 arası fiyatları değişiyor. Sizce onlar nasıldır? Mantıklı mı öyle almak?

Bu tip alışverişleri yaparken nelere dikkat etmek bilgiyi nerelerden almak lazım? Bana yardımcı olun

Öncelikle kolay gelsin. .
Tatlı telaşlar bayılırım . .

Bende küçük çeyizlerden başlama taraftarıyım. .
İnce işler (dantel,havlu,çarşaf,pike,battaniye,yorgan vs .. )
Çeyiz seti güzel kullanışlı ve kampanyalar iyi oluyor. .

Kalite ve kullanışlı olması önemli . .

Anneniz bence haklı.
karacanin pike takimi var mesela. Icinde yatak örtüsü nevresim takimi hepsi var.
bir seyi alirken bence su sekilde yapabilirsiniz. Ürünü görün begenin. Internetten fiyatlarina bakin. Ozellille ceyiz urunlerimde nerdeyse yari fiyatina indirimli olabiliyor.
Kesinlikle internet alisverisni tavsiye ederim. Hediye bir seyler ekliyorlar da genelde. Fazladan nevresim takiminiz bile oluyoe misafirler icin :))
Tabak canak tarzi seyleri de şöyle yaoabilirsiniz. Toplu bir sekilde taksitlendirme ile rahat alabilirsiniz.
kullanacaginiz ürün, yiladiginizda degistieceginiz urun. Bir de en fazla bir tane daha alin. Baska zamanlarda begendiklerinizi almaya engwl olmayin :)

ben pike nevresim olaylarını kervandan aldım, yüzde yüz pamuk olduğu için gerçekten çok kaliteli
porselen ve çatal kaşığı güraldan aldım onlardan da çok memnunum( çatal kaşık takımını hisardan almanı da tavsiye ederim o da çok kaliteli)
tencere tava olayını da şu karacanın yeni döküm granit serisi var ya ondan al derim çok kaliteli gerçekten ben yeni aldım çok memnun kaldım
çelik tencere alacaksan kesinlikle hisar ve emsanı tavsiye ederim

Öncelikle kolay gelsin çünkü işin zor ama eğlenceli. Bende 9 aylık evliyim çok yorulmustuk annemle. Çeyiz paketlerini onermiyorum çünkü tek tek alirsan daha uygun oluyor. Ben ilk önce liste yaptım ilk başa en önemlileri yazdım. Mutfak eşyalarını - salon takımlarını pike nevresim takımı bornoz takımı falan sonra banyo için alincaklari yazdım evimin perdelerini ve halılarımi aldım en uzun mutfak eşyaları tutuyor ama al al bitmiyor

Sözlü yada nişanlı isen en temel olanlardan başla yorgan nevresim havlu tencere tabak kaşık çatal bardak vs.. Eğer söz nişan durumu yoksa da gez toz eğlen boşver çeyizi

bana da herkes o paketlerden al daha ucuza geliyor diyor. mesela geçenlerde bernardoda gördüm kahvaltı takımı günlük yemek takımı tencere seti çatal kaşık seti cezve seti çaydanlıklar yemek takımı düdüklü tencere filan hepsi bir arada 27oo filandı.. uygunmuş gibi gelmişti sanki..

Bir kere almaya basladinmi devami gelir. Sevgiliydik esim askere gitti ceyize basladim 7 aydir evliyiz hala biseyler alirim. Ben ilk yatak ortusu almistim evkurda kampanya vardi yatak ortusu nevresim takimi yastik yorgan salon danteli 2009da 1600 tlydi ufak ufak taksit yapmistik odedim gitti. Kampanyalar oluyodu nevresim takimi carsaf takimi pike takimi aliyordum birbir. Nisanlandiktan sonra mutfak takimi almaya basladim korkmazdan aldim tum setimi porselen catal bicak celik tencere seramik tencrere bicak takimi 4 bin tl tutmustu onlarda. Tava tencere gordukce aldim. Mikserdi kahve makinesiydi dugune yakin aldim tupperware cok seviyorum sende seviyosan al simdiden pahali urunleri var ancak odersin. Carsafin nevresimin modasi degismez ama sana tavsiyem dugunun yakin degilse porselen ve tencere takimini simdi alma desenleri modelleri degisiyor her sene. Porselen demisken gunluk tabak gunluk kasikta almayi unutma. Bir de ben her sabah trendyola bakiyodum ev esyalari kismina ne gelmis ne indirimde. Ona gore de eksiklerini goruyorsun zaten

Takimlar daha uygun ama o takimlarda duduklu 7 litre 2 kisi icin cok buyuk o ben kucuk duduklude almistim

Bernardonun çeyiz kampanyasından faydalanmıştım, 2.250 liraya içinde dünyanın şeyi var. Yemek takımım baroque gold, bakmanızı tavsiye ederim. Çatal kaşık takımı, fissler 4 lt düdüklü tencere, çaydanlık, cezve takımı, üç boy seramik, üç boy çelik tencere, ayrıca bir de büyük seramik tava ve kahvaltı takımı. Çok memnunum, severek kullanıyorum. Nevresimde karaca home çok iyi, daha olmadı taç bakarsınız. 4 takım alsanız yeter günlük kullanım için, yatılı misafir için de 2 ya da 3 tane tek kişilik alsanız yeter. Bornoz takımı Pierre Cardin aldım, ondan da memnunum, 60 derecede yıkadığım halde. Onun dışında gereksiz şeylere para vermeyin. Mesela ben eşime sormuştum düğün alışverişinde, robdöşambr da alınıyormuş adetmiş, ister misin demiştim, ilk önce o ne demişti sonra heveslendi isterim dedi, ben de aldım. 1,5 yıldır ütüsüyle kutusunda duruyor Veya saten nevresim takımı, gerçekten çok gereksiz. Home Sweet Home'dan saten diye alıp (özellikle de sordum saten değil mi diye çünkü ben anlamam ) içindeki etikette %100 Polyester yazısını görünce, verdiğim 150 liraya yanmıştım. İnanılmaz derecede terletiyor ve sürekli başınız yastıktan kayıyor. İki kere anca kullandım, eşim de hatta sinirlendi bu ne biçim şey diye, kaldırdım koydum bazaya, kullanmıyorum. Bu tarz şeyler almaya gerek yok bence mesela.

bazen o çeyiz setlerinde çok gereksiz şeyler oluyor, hatta tencere takımlarında falan bile, 10 senelik evliyim hiç kullanılmamış tencerem var mesela

Durumunuz sıkışık değilse çeyiz paketlerinden içinize sinerse faydalanın, uygun olduğu için değil.

Karaca'dan çeyiz paketi almıştım, pişmanım.
Şimdiki aklım olsa her şeyi yerinden alırım, Karaca'dan tencere porselen falan almam yani, hepsini ayrı markalardan alırım.

Uygun değil canim aslında onları parça parça araştırırsanız daha uygun olduğunu goreceksin ben araştırdım hepsini genellikle 300 -400gibi bir fazlalığı oluyor çeyiz alisverisinde de o miktar bile aranıyor bazen

Kolay gelsin Allah aldiklarinizi saglikla mutlulukla kullanmayi nasip etsin.
Oncelikle sunu soyleyeyim ben nevresim yorgan vs yi ve tencere takimi yemek takimini karacanin ceyiz kampanyasindan aldim cokta memnunum iyiki oyle almisim hem uygun oluyor hem guzel. Diger ivir zivir plastik ufak tefek camlarida A101 bim ve sok marketi takip ettim indirimle aldim. Inan hem cok kaliteli hem uygun oluyorlar. Mesela misafir gelince uyusun diye 3tane silikon yastik aldim bimden teki 5,50 di :) yada cam saklama kabi aldim A101den. Takip edersen cok uyguna almis olursun. Haa bide tavsiyem alinacak listesi yap kendine aldigini karala. Bide biliyorum insan cok hevesleniyor hatta cevresi daha cok hevesleniyor herseyi almak istiyor ama fazla hicbirsey alma. Annem bana dunya para verip tepsisi cay bardagi cay tabagi kasigi takim set almistidaha birkere bile kullanmadim. Gelen misafirime normal tepsimde guzel bardaklarimla cayimi veriyorum bosuna alinmis olundu yani. Bunun gibi cok ornek var evde oylece bekleyen. Son olarakta sunu soyleyeyim sekline heveslenip birsey alma misal agzi dar surahi alma sonra yikanmasi iskence oluyor. Alacagin seyin kullanisli olmasina dikkat et yani :) ben o kadar hevesle almistimki esyalarimi dua ediyordum Allahim bunlari kullanacagim gunler gelecek mi diye simdi eskidiler bile :)) Allah bir omur mutluluk versin sizede

Ben zaten bayadır yalnız yaşıyorum ailem yanıma yeni taşındı o yüzden evde az çok neye ihtiyaç duyabileceğimin farkındayım. Şimdiye kadar kullanmadığım hiç birşeyi evime sokmayı düşünmüyorum. Şimdi bir kaç liste yaptık annemle, il etapta dediğiniz gibi yorgan battaniye vb şeylerei almaya başlayacağız taksitle. Ben zaten bir kaç zamandır çeyiz kampanyalarını takip ediyordum öncelikle sanırım tek tek ve takım fiyatlarını karşılaştırmam lazım. Durumum çok ferah değil dikkatli davranmam lazım.

A101 Bim filan aklıma gelmemişti ıvır zıvırlar için. Çok iyi bir fikir bu. Teşekkür ederim

Bir de madame coco ve english home gibi mağazaların ürünleri hakkında ne düşünüyorsunuz? sanki fazla kalitesiz gibiler ama tekstil ürünlerine güvenilir mi? misafir eşyaları için ya da yorgan ve yastıklar için?

Biz annemle kullanıyoruz madame coco battaniyesini hatta şuanda indirim varmış 1+1 60 lira. Biz daha pahalıya aldık çok memnunum. Hem sıcak tutuyor hemde bazı battaniyeler gibi toz tutmuyor ve hantal değil. Nevresim takımları da kaliteli.

kolay gelsin :) bende bu konularda pek bi acemiyim ama çok araştırırım genelde bana söylenen hep nevresim havlu bornoz vs gibi şeyler olmuştu.. nervesim basit gibi görünsede aslında onda bile çok dikkatli olmak gerekiyormuş mesela pamuk satenler çok iyi oluyormuş tabi diğerlerine göre biraz fiyatları pahalı oluyor ama bi iki tane olması gerek diye düşünüyorum kaliteli bişey almak için bunlarıda araştırırsan iyi olur :) bu arada ben çeyiz için lif yapıyorum tabi kendim yapabildiğim için bunları aradan çıkarmış oldum :) sanada fikir olması açısından örnek atayım bir kaç tane :)

Öncelikle hayırlı olsun..Bende ilk çeyiz işlerine tekstille başladım Bütçe önemliyse uygun die kullanışsız biseyler alacaginiza az ama öz alın derim aldiklariniz icinize tam sinsin Marka tavsiye etmeyeceğim çünkü her markanin iyi ürünü de var kötusude Herkes kendi aldigini daha kullanmadan övüyor bir digeri geliyor gömüyoriyice kafaniz karışır Annenizle bol bol gezin dolasin arastirin onlar kaliteyi anlar zaten Çeyiz setlerinde genel de bi kısmı iyi oluyo geri kalanı elindeki satilmayan ucuz kalitesiz ürünleri satma politikasi bernardo nun sattığı setlerde tencerelerden çok fazla şikayet var ayni şekilde karacaninda öyle orlardan sadece tabak almayi dusunuyorum Birde tavsiyem evkur tarzi yerlerden alisveris yapmamaniz elden taksit die Cok fazla fiyat farki oluyo Özelllikle internette çok daha uygun oluyor bu tarz seyler kartla pesin fiyatına taksitlede alabiliyorsunuz hem Disarda bakin netten alin tabi guvenilir sitelerden Birde vaktiniz varsa özel gunleri bekleyin bi cok yerde güzel kampanyalar oluyo inanin neyi alacaginizi sasiriyorsunuz önümüzde anneler günü var mesela M. Coco nun eski ürünleri çok güzeldi simdi ucuzladi kalitesini biraz bozdu gibi ama misafir için iki markada tercih edilir Şuan kistan ciktigimiz için battaniye yorgan fiyatlari daha uygun ilk önce onlardan baslayin derim Kolay gelsin bu tatli telaslarda her sey gonlunuzce olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…