Kızlar,
Başlıktan da anlaşıldığı üzere çeyiz alışverişine başlamaya karar verdim. Çok aşırı eşya almak hiç istemiyorum. Maddi olarak fazla açılmadan, kaliteli ve uygun fiyatlı şeyler almak istiyorum. Ama nereden başlayacağımı bilemiyorum.
İlk etapta annem nevresim yorgan battaniye filan diye başlayalım dedi. Bir de Karaca, Bernardo gibi mağazalarda evlilik paketleri görüyorum içinde herşey oluyor mesela 2000-3000 arası fiyatları değişiyor. Sizce onlar nasıldır? Mantıklı mı öyle almak?
Bu tip alışverişleri yaparken nelere dikkat etmek bilgiyi nerelerden almak lazım? Bana yardımcı olun
Merhaba :)
Acayip zevkli bi dönem seni bekliyor öncelikle, başlayınca kendini kaptırıp az ama öz eşya olayından vazgeçme sakin :)
Büyük parçalardan başlamanı öneririm, kış sonu olduğundan yorgan battaniye mantıklı ama tam anlamıyla indirime girmelerine bir ay daha var bence.
Evlilik paketlerine gelince daha biraz önce başka bir başlığa yazdım, her ürününü beğendiğin ve her ürünü kaliteli olan bi set yok. Ben hiç haz etmiyorum o yuzden:) Bernardodan porselen takımı + ÇKB aldım ama tencerelerinin kalitesini zaten bi kere eline alsan anlıyorsun, tüy gibiler. Ordan tam set almak çok mantıksız. Hediye çekini ÇKB de kullandım. Fissler de satıyor bernardo, ama Fisslerin çelik tencere takımındaki boylarda Türk ailelerine pek uygun değildi birbirine çok yakın boylar, avrupai.. Ucuz pahalı diye ayırmıcam, ben azar azar alayım ama kaliteli olsun mantığındayım. Çelikte aryıldızı öneririm. Eminönünde uygun bulursun. uzun zamandır okuduğum forumlara istinadende emsan karacayı önermem. Yani tencere tava alırken ağırlığına tokluğuna bakabilirsin. Tabi kapağını çıkarıp al eline:) Altı kalın olsun. Silargan tencereler harikalar hem sağlık hem kalite anlamında ama çok pahalılar. Sadece et için bi tane alabilrsin. Granitler pütürlü olduğundan yemeklerin proteinlerini tutuyor. seramikler fazla ısıya gelemiyor bence gereksizler..
Porselenlerin bone china olursa iyi olur, yani sıkıştırılmış kemik tozu. seramiklerden her daim uzak durmanı öneririm.
Bıçaklarda bütçeme uygun olsun dersen tupperware iyidir. yok daha kalitelisini isterim dersen WMF, Wüsthof, Zwilling daha iyidir. Enplus Sirkeci mağazasından indirimli yakalayabilirsin.
Nevresim alırken Englishhome madame coco gerçekten elek :) çok kırışıyor. Ama misafire alınır. 6-7 tane ucuz alacağına 3 tane pamuk saten al, mis gibi kullan bana kalırsa. Dantela vita, Altınbaşak öneririm. TAÇ özdilek bana eski güveni vermiyor. Denizli menşeili firmalara daha çok güvenebilirsin. Dantela vitanın havlularıda güzeldir.Pamukta bambuda iyidir. Pamuğun ömrü var 30-40 yıkamadan sonra sertleşir, bir iki elini silersin yine yumuşar. 30 derecede max 40 derece yıkamak mantıklıdır fazla ısı bakteri ürettirir. Bambu daha ince ve yumuşaktır. ancak piyasadaki bambularada %35-40 pamuk karıştırırlar, sebebi % 100 bambuların suyu tamamen çekememesidir.
Aklıma gelenler bunlar canım, elektronikler ayrı bir dünya, zamanı gelince sorarsan yardımcı oluruz , sevgiler :)