canım tohum kaynağınız size aitse yani yıllardan beri kullanıyosanız bir problem yoktur ama hersene tohum şirketlerinden alıosanız ne yazkki % 90 gdo lu tohum kullanıyosunuzdur
Arsi misafirleriniz gelmeye başladı mı gene kocişin geldi ya kaydirigubbakcemile3
Kızlar ben ızıne cıkcam 31/7 doncem kısmetse
ben yokken kım evlenıyor acabaaa
kiz croiselle, o bavullar nasil gidecek? kafamçokkarıştı
Yük hakkin ne kadar ki?
canım mısır öncelikle genetği değiştirilmiş bir bitkidir yani dedemizin mısır tohumlarını kurutup ne yazııki üretemioruz artık. gENETEĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ bitkide başka bir canlı organizmanın (bir hayvan ya da başka bir bitki) hastalıklara karşı dayanıklı olan genini alıp mısıra ekliolar.
ikinci zararı da mısır dip kurtlarına karşı kullanılan pestisit yani tarım ilacı kullanılan mısırları tükettiğimizde kalın bağırsağımıza yerleşip kolon kanserine yol açmaktadır.
o yüzden mısır gibi genetiği değiiştirlmiş bitkiler bunlardan biride soya kullanırken 5 kere düşünmeliyiz.
kızlar buarada bugün ilk gelinlik provam var çok heycanlıyım:)
2 aydır yemiyom ondan canım çekticokacimcoook
hiperaktiff şimdi anlaşıldı bu acelenin sebebi
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
sen dur hele daha yeni evlendin zaten :icecream:
ona zaten şarjlı pil alman lazım canım normal pil dayanmaz ona kuvvetli bi şarjlı pil al makinesiyle beraber
kızlar kına resimlerimi koydum bakın gari
kızlar kına resimlerimi koydum bakın gari
paşminam ben varya bi ara o bardak mısırlardan çok yiyordummmmm nolacak şimdi
bu sıralarda salatada mısıra taktım
valla ben geçen seneye kadar koçanlı haşlanmış mısırların suyunu bile emiodum o derece seviodum bunları duydum bu yaz bir tane yedim,
bence abartmadan ye derim dünyada gdolu bitkiler (mısr ve soya) gfelişmiş ülkelerde insana ve hayvanlara zararlı olduğundan yasaklanmış canım
bulup da bunama arsi bak işte alla alla
selam kızlarrrr
arkadaşlar tehlike sadece mısırda değil malesef...
domates patates soya fasülyesi hatta ceviz...v.s birçok sevzede tehlike çok büyük
yurt dışında bu bitkilerin genetiği ile oynuyorlar (gdo) ve tohumlarını çok ucuza gelişmekte olan ülkelere satıyorlar
malesef ülkemizde bunların kontrolü yapımadan alınıyor resmen bizi denek olarak kullanıyorlar yani
son zamanlarda artan alerjiler çoğunlukla bu gdo lü ürünler yüzünden ortaya çıkıyor
arsi bence sen çağırma gelen gelsin
arsicim biz çağırcaz canım .
bizim kapımızı hiiç kimse çalmadı daha, arkadaşlar falan hep bizim davetimizi bekliyorlarmış, öle didiler geçen.
kesinlikle katılıorum sana ülkemizde bun tohumların satışı yasak olmsına rağmen güvenilir bir denetleme merci oluşturulamamış kanunlarda yasklar sözkonu. Özelliikle bizde mısır, ayçiçeği buğday gibi tarla bitkileri çok tüketildiğinden dikkat edilmesi gerekli başlıca gıdalar arkadaşlar
ziraatçi oluca böyle oluyoo yiyemion herşeyii yedirtmion da kimsye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?