Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

ya ben tam okuyamıyom şu tarifi buraya bi yapıştırıversenize canım
bendeki tarif bilgisayarda kayıtlı

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün(yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı). Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Aşağıda aşama aşama resimler eklenmiştir oradan inceleyebilirsiniz. Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor… Afiyet olsun

kek diyince açıktım yahuucokacimcoook
pişmiş halinide koyda yiylim hepberaber
ellerine sağlıkk

anam ballandıra ballandıra anlattınız bakim görebilcekmiyim hayatımın resimlerini bende

ya baberko böyle çizgili nası oluyo anlamadım ben
bi de benim kek kalıbının ortasında çıkıntı var ya ondan bişi fark eder mi?

cok guzell gorunuyoda ben anlamadım ya 3 er yemek kasığı denılıyo ya
sımdık 3 er 3 er koycazda
nasıl ayy anlatamadımda
cok uğrastrmaz mı

uğrastırmaz herhalde böcüğüm yaa denemek lazım ne kadar sürede oluyor görüntüsü çok güzel ama değer yani ugraşmaya :)

ben de denicem bugun derim sana ugrastırıp ugrastırmadıgını ne kadar sürdüğünü...

3 kaşık siyah 3 kaşık beyaz dökyomuş ama yuvarlak olması lazım kalıpta bu şekilde görünmez sanırım kek..

ya bişi dicembu yemek kaşığını ben karıştırıyorum :) gülmeyinn :kedi: yemek yerken çorba içtiğimiz kaşık mı yoksa pişirirken kullandığımız büyük yemek kaşığımı?

kızlar en iyisi kürdan kullanmak keklere şekil vermek isterseniz aklınızda bulunsun.

evli bayanlar nerdeseiniz sesiniz çıkmıoo mandilin, arsima, gülay

sıyah beyaz olayına çok guldum papıcım :) çorba iştıgımız kaşık tatlım

yuvarlak borcam yada küçük boy tepside olur cıkıntı varsa bu şekli vermen baya bi zor olur hayatim:kedi:

en fazla 15dakka uğraşırsınız çok zevkli yapması o şekil çıktıkça sıkılmıyosunuz yani kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…