Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

ok canımcım...
hazırlıklar ii gidiyo cnm.ıvır zıvrlar kaldı işte...
kına gecesi düğün var önümüzde bakalım...evliyim ama kocam yanımda değil:))

işte ben bunu sevmıyorumm yaa 1 ay onceden nıkah yapanlar var senın az kalmıs o yuxden hep nıkah esterım ama askımın aılesı dugun ıstıo orta yolu bulduk nıkah dugunde kıyılcak

işte ben bunu sevmıyorumm yaa 1 ay onceden nıkah yapanlar var senın az kalmıs o yuxden hep nıkah esterım ama askımın aılesı dugun ıstıo orta yolu bulduk nıkah dugunde kıyılcak

cnm benimde düğünde olacaktı ama kayınvalide hazretleri iki bayram arası nikah olmaz dedi..ne yapalım kıramadım kayınvalideciğimi:))

ins cnm yaaa ben trıp atıyorum sona o arıo ole devam edıoz
sultanın dımııı demın gırdı cıktı herhall

İyi yapıyosun erkek milletini şımartmamak lazımm vereliniortak

Evet hemşom sulfatınn inş..güzel geçmiştir..

Nihal sana davetiye yolladım yarın iftara bendeyizz özel uçağımıı yollucam öğlen 2 de hazır oll okk sırnaşık şey

aldımm kuzummm tamamm ucuyozz

cnm benimde düğünde olacaktı ama kayınvalide hazretleri iki bayram arası nikah olmaz dedi..ne yapalım kıramadım kayınvalideciğimi:))

Halaa böylee düşünenler varmı yafss kafamçokkarıştı
Ben iki bayram arası nişanlanmıştımm sırnaşık şey

yelızcımmm bız krmıyozzzz onları ıns degerımızı bılırlerrr

Halaa böylee düşünenler varmı yafss kafamçokkarıştı
Ben iki bayram arası nişanlanmıştımm sırnaşık şey
var cnm olmazmı benim kayınvalidem...
yelızcımmm bız krmıyozzzz onları ıns degerımızı bılırlerrr
inş.cnm valla benim kayınvalidem çok fena bakalım...hem çok ii hemde çok meraklı...ne yapıcam vay halime
ya ben ıkı bayram arasını olee ramazanla kurban arası duymadım baska bısı tam hatırlamıyormm ama

evet var ama bende hatırlayamadım...

Halk arasında konuşulan bazı meseleler yarım ve yanlış anlaşılmıştır. Bunlardan birisi de "ıki bayram arasında düğün yapılmaz, nikâh kıyılmaz" düşüncesidir. Şartlar ve imkânlar hazır olduğu zaman senenin bütün gün ve saatlerinde düğün yapılabilir, evlenilebilir, nikâh kıyılabilir. Yani nikâh için belli bir zaman ve vakit yoktur. "Nikâh şu gün caiz olur, şu gün caiz olmaz" diye
bir şart yoktur.

Bu meselenin aslına gelince, hâdise şudur: Bilindiği üzere, Ramazan ve Kurban gibi yıllık iki bayramımızın yanında bir de haftalık bayramımız vardır. O da Cuma günü. Yani Ramazan veya Kurban Bayramı Cuma gününe rast gelir, düğün de bugünlerde yapılırsa; bu arada nikâh kıyma ile meşgul olunur da Cuma namazına yetişememe gibi bir tehlike baş gösterirse o saat içinde nikâh kıymak caiz olmaz.

Çünkü bu saat içinde nikâhla meşgul olmak farz-ı ayn olan bir ibâdetin terkine sebep olmaktadır. Hayır yapalım derken, şerre sebebiyet verilmektedir.

Fakat böyle bir sıkışıklığa meydan verilmeden Cuma namazından bir müddet önce veya namaz kılındıktan sonra nikâh kıyılırsa pekâlâ olur, bir mahzur da kalmaz.

inş.cnm valla benim kayınvalidem çok fena bakalım...hem çok ii hemde çok meraklı...ne yapıcam vay halime

ıns anlasırsınız cnmm
google amcaya sordumm cnmm yukardakını dedııı

Desenee aynıı benimkii kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile3

İştee budurr kaydirigubbakcemile5
Bu daha mantıklıı yerimseniben

bayram arası 1 ay varsaa o surecte deıl cumaya denk gelırsee egerrr kıyılmasa ıı olurmus cuma namazını etkıledıgı ıcıın

benccede daha mantıklı aslıda budur bencee

cnm nasıl başa çıkıyrsun akıl versene bana...

Aynı binada oturuyoruz..
Ama çok samimi değilim :sinifsinif:
Söylediği herşeyi dinlerimm ama sadece dinlerimm kaydirigubbakcemile3
Arada bi yanına giderim yapılcak işi olup olmadığını sorarım oda yok der hep genelde, bende aslaa ısrarr etmem sırnaşık şey
Bidee yelizcim iş kocanda biter..benim koçiş asla içli dışlı olmamı istemiyor..eltilerimle özellikle..
Annemle babama saygında kusur etme yeter diyor..
Bize geldiklerinde asla saygımda kusur etmem hizmetimide yaparımm o kaa :lepi:

Sana tavsiyem çok samimi olma..yerimsenibenyerimseniben Mesafeni her zaman koruu derim ben kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…