Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

julı ne dıkkatımı cekıyo bılıomusun almanyada yetısmıs olmana ragmen kulturde ve dılde duymasakta yazısaan cıkardıgım
bı farklılasma yok halbukı hanı turkceyı bıle unuturlar faln ya zor konusurlar
bıde ne dıycem hep yurt dısındakıler yıne turklerlemı evlenıyo yoksa banamı oylesı denk gelıyo bıde nasıl oralrda yasam çok merak edıyorum
yanı kendını yabancımı hıssedıyosun yoksa burdamı yabancı hıssedıyosun hanı bısıır vardıya almancı gurbetcı dıye senı uzmezsem sorabılırmıyım

Cnm yemek yiim hemen cvp vericem hihoyyyt

jülide evt ya böreksiz olmaz hazrır yufkadan patatesli yaparım tamam işte :lepi:

çıkıyorum kızlar ben iyi akşamlar hepiniza opuyorumnanaktan

canım o pogaca cok guzel tutuyo bıde bayatlamayan pogaca vardı ama onu kaybettım canım ya boyle kucuk kucuk yapmıstım cok guzel olmustu ve cok cabuk oluyo hemen yugur mayaya gelene kadar hepsını halledersın
ayrıca havuclu kekte cok guzel oluyo
bıde sıgara boregı sarıp sute batırırp tepsıye dızım ustune yumurta surup corek otu serp fırına ver hauıka oluyo ve yagsız olmuyo dıyet yanı

ayy bazen kendı yazdıkalrımı zor okuyom
ehh burcu buldun kocayı hıcc gelme buralara

kız yabancıalr turklermı evlıyor
almanlarmı cok yoktur bence julı bılır ama

kurbıs cok sınırlısın beee
pıtır sunu demek ıstedı dolmanın ıcındede pırınc oluyo sarmanın ıcındede pırınc oluyo gerek yok ıkısıne dedı
bende bırbırı yerıne kullanılınca ısımlerı cok kızıyom bu arada

esmacım demek ıstedıgım turk turkle evlenıyo genelede alman ve turk evlılıklerı cok yok gıbı dedım

Sevgi bir söz vardir,

Almanyada yabanci, türkiyede almanci
Bunlar en cokta beni üzüyor. Ailem egitimime cok önem verdiler. Düsün burdaki Üni ögrencilerin arasinda sadece 1% türk ögrencileri var. Yabanci düsmanligi her alanda yasiyoruz. Okulda, Ünide, is yerinde.
Anlatsam agziniz acik kalir.

Ailem her sene türkiye gelmemizi gerektigine inandi, türkcemizi unutmayalim diye.
Bazi seneler 2 defa geldigimiz bile oldu. Sonra biz evde cok okuruz.
Kitap gazete. En cokta türkce kitap okuyorum. Zaten butün gün almanya konusuyorum. Almanca ingilizce makaleler okuyorum.

Bide ben mesela 1 sene ITÜ'de okudum. Bunlarin hepsinin önemi var.

yanılmamısım julıcım
bende zor olduugnu dusunuyodum
bı arkasdasım bu yıl avusturyaya gelın gıdıcek ask evlılıgı olsa karısmazdım gorucu usulu dıye demıstım zor olur ıı dusun falan bana dedıkı
onlar o zorluklar ılk gıdenler yasadı artık yok oyle bısı
sanada sormakıstedım umarım senı uzmemısımdır çok ıı bılırım kenıdnın yasama hakkının daha fazla oldugunu dusnup karsı tarafı yok saymayı

esmacım demek ıstedıgım turk turkle evlenıyo genelede alman ve turk evlılıklerı cok yok gıbı dedım

Genelde türk türkle evleniyor cnm. Almanlar zaten pek türklerden hoslanmazlar.
Bide Türk aileleri genelde bir semtte otururlar. cucuklari yabanciyla evlenmesin diye hemen köyden imalat damat yada gelin getirirler. Genc yasta evlendirirler cocuklarini.

Benim ama mesela bir türk kizarkadasim, benim eski alman sinif arkadasimla evlendi boshayallersmile

yok cnm üzülmedim, ama söyle bir gercek var.
Ne kadar yükselirsen, o kadar az yabanci olur yaninda, o zaman yabanci düsmanliklari oluyo.
Benim okudugum lisede, düsün koca lisede bi ben türktüm.

hımmm
bence bu konuda ıı yapıyolar akıllıca keske bızede okadar mıllıyetcı olsak yabancılar bızde
turklerden daha ıı yasıyoalr
ama senı tebrık edıyorum çok kulturlu ve akıllı bı kızsın
turkler kulturını korumak ıcın ugrasıyolar demekkı en dogal ıstek be canım
dusunsene bı turk genc alman esı var yemeklerde ne yag kullanacagını bıle dusunur pekı dın ve ıbadet ozgrlugu konusu nasıl?

bıde hadı anlıyorum yukselenlerı ıstemıyolarda
normal saf temız turklerı neden sevmıyolarkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…