Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

Waşş denizzz gelirsem yine istanbulaa gezicem buraya inş.. :lepi:
Çok güzel bi yazıı :lepi:

eylemcın ıcını dokebılırısn bu kızlar bana bıle
katlanıyosa sanada katlanırlar uzulmee
işi bırakman kotu olmus
asker yolu beklerken zor olur
bızımde nısanımız askerını beklıyo

densem cokk ozur yaa
ben zaten senle ervayı
arsıma ılede sınayı hep karısıtıyom neolur affet

OĞUL BABAN GELıRSE HEMEN ÇAĞIR HA...

Kır, pala bıyıklı, ihtiyar ayakkabı tamircisi bir yandan işini yaparken, diğer yandan da misafiriyle sohbet etmektedir. Sohbet döner dolaşır, Çanakkale'ye gelir! Ve ihtiyar nemli gözleriyle Çanakkale' ye ilişkin hikayesini anlatmaya başlar. Rahmetli babam, Hafız Ali, Çanakkale'de kaldığında, anamın karnında yedi aylıkmışım; onu tanıyamadım! Bir fotoğrafı bile yoktu! O günler çok zor günlerdi! Seferberliğin sıkıntıları, Kuvayı Milliye zamanı, işgal yılları, kurtuluş, yokluk, sıkıntı...Çocukluğum hep ekmek peşinde koşmakla geçti. Ama anam, benim çocukluğumdan itibaren her sokağa çıkışta, her nereye giderse gitsin, yanıma gelir ve şöyle derdi:

“Oğul, ben pazara gidiyorum. Baban gelirse hemen çağır ha.. Ben komşuya gidiyorum. Baban gelirse hemen çağır ha..”
Aradan yıllar geçti. Anacığım ihtiyarladı.Gene hep değneğini kaparak bana gelir ve “Baban gelirse hemen çağır ha..” diye tembihlerdi.

Gün geldi ağırlaştı. Ölüm döşeğinde bizimle helalleşti. Bana iyi baktınız, hakkınızı helâl edin” dedi. Sonra bana döndü, yavaşça, “Baban gelirse ona, annem hep seni bekledi de” dedi ve birden irkilerek doğruldu, kapıya bakıp gülümseyerek, “Hoş geldin bey, hoş geldin” diyerek ruhunu Allah'ına teslim etti...

Evet, Böyle hikayeler yalnız bu ülkede, ve yalnız Türk Milleti' tarafından yazılır!

kızlar ilgilenmezsiniz sanmıştım çok sevindim..
teşekkürler zaman ayırıp okuduğunuz için
o zaman son bişey daha paylaşmak istiyorum sizinle...

Porsuk Çayı’nın kuzey kıyısındaki bir patikada 40 kişi yürüyordu. Çoğunun ayağı çıplak, bazılarının ayakları çuvalla, çaputlarla sarılıydı. Aralarındaki yaralılara arkadaşları destek olmaya çalışıyorlardı. Bunlar,10-25 Temmuz 1921 arasındaki Kütahya-Eskişehir savaşlarında yarılan cepheden kopan askerlerdi. Düşe kalka, dövüşe dövüşe birliklerini bulmak için cephe gerisine ulaşmaya çalışıyorlardı.

Aniden ortaya çıkan bir süvari birliği, grubu çevirdi. Asker kaçaklarının peşinde olan süvari yüzbaşısının sesi çok sertti:

“Hangi birliktensiniz?”

“4. tümen, 55. Alay, 3. Tabur 1. Bölük’teniz komutanım.”

“Bölüğün geri kalanı nerede?”

“Geri kalan biziz komutanım!”

“Nereye gidiyorsunuz?”

“Duyduk ki ordu Sakarya ötesine çekiliyormuş. Alayımızı aramaya gidiyoruz.”

Yüzbaşı sevindi. Bunlar, silahlarının şerefini sonuna kadar korumaya kararlı sahici askerlerdi:

“Şu tepenin ardında suyu bol küçük bir köy var. Orada dinlenin. Sonra doğuya yürüyüp Sakarya’yı aşın. Ama birliği köye bu haliyle sokma. Halkı üzmeyin. Anladın mı asker?”

“Evet komutanım. Köye belimiz kırılmamış” gibi gireceğiz. Baş üstüne!”

Süvariler dörtnala uzaklaşırken çavuş birliğe döndü:

“Duydunuz. Halka teftiş vereceğiz. Ona göre. Sıraya girin, çabuk olun, çabuuuk. Hazır ol! Arş!”

Perişan Mehmetçikler ayaklarını sürüyerek yürümeye koyuldular. Çavuş birden dellendi;

“Bu ne biçim yürüyüş? Başınızı kaldırın, canlı yürüyün. Haydi hep beraber…

Annem beni yetiştirdi, bu ellere yolladı

Al sancağı teslim etti, Allaha ısmarladı…”

Çavuşun başlattığı, yavaş yavaş tüm Mehmetçiklerin katıldığı bir marş yükselmeye başladı bozkırın ortasında. Sanki çıplak ayaklı, yaralı ve bir muharebeyi kaybetmiş olanlar onlar değildi. Çınarlı köyüne sefil ve bitkin görünüşlerine hiç uymayan bir çalımla girdiler. Süvari yüzbaşısının gözü arkada kalmayacaktı…

bu kadar kızlar ya çok duygusala bağladım zatenn

Bende o resmi beyenmediğim için ekledim yahu evde kalmışlar belli çiçeği nasıl kapıyolar

deniz ya ağlattın beni çok fena oldum yaa mafoldumben mafoldumben

denzicim senin paylaştıklarında öyle aslında daha ne hikayeler var
helede bu savaş hikayeleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…