Bende dantelli havlu sevmiyorum fakat annen hiç yaptırmadıysa ve bohça çıkarma gibi bir adetiniz varsa en azından bi 10 tane el havlusu alıp dantel yaptırmanı tavsiye ederim. Çünkü bohça içine sade havlu gitmez. Bir de yeni evlenince genelde eşinin tarafına giderken tülbentti havluydu böyle küçük hediyeler getirilir. Onun içinde elinde bulunmasında fayda var.
Kahvaltı takımını bende nişanlanmadan önce almıştım. Daha kullanmadığım halde bende çok gereksiz buluyorum. O zaman öyle denk gelmişti almıştım. Diğer yemek takımlarından farkı sadece yumurtalıklarının ve çaydanlığının olması işte.
Bu doğumda , özel günde vs serilen tüllü işlemeli yatak örtüleri zaten başlı başına gereksiz birşey. Ne serilir ne toplanır ne saklanır ne ütülenir resmen işkence. Onun yerine çok gösterişli yatak örtüleri tercih edilebilir. Hem günlükte kullanabilirsin kafana göre.
Bazılarıda ekmek kızartmak için ayrı makine tost yapmak için ayrı makine alıyor. Ekmek kızartma makinesi çok gereksiz. Yumurta pişirme makinesi, yok mısır patlatma makinesi zaten bir sürü saçma sapan makine çıkartıldı. Biz kadınlarda zaten yeni bir şey çıksa da alsak diye bekliyoruz.
Borcam alma derim çünkü gelen 3 kişiden 2 si genelde borcam veya meyve kasesi falan getiriyor. Aynı şekilde su bardağı çay bardağı 6lı alsan yeter derim yine bunlarda en çok getirilenlerden.
Sahan takımını, düdüklü tencere, çelik tence, seramik tencere, işte tavanı sosluğunu, çaydalık, cezve takımı, bir de şu mutfak kıvır zıvır rende kesme tahtası vs alabilirsin. Bunların modası , gördüğü işlevler değişmez sonuçta zamanla.