bende geçen sene mart ayından beri çeyiz alıyorum düğün inş seneye olacak
aldığım hiçbir şeyden pişman değilim çok araştırarak severek aldım tam tarzım olan ürünleri aldığım için 5 senede geçse kullanırım diye düşünüyorum
elektronik eşyaları süpürge ütü tost makinesi vs onları son aya bıraktım para bırıktırcem ama nevresım yorgan aldım
tabak çanak çok beğendiğim için aldım dediğim gibi benim açımdan modası geçmez çünkü
kahvaltı takımını bende uygun buluyorum senin gibi 5 çayında yada doğum günü flnda bir sürü kişi geliyor pasta vs için kullanırım diye 12 kişilik aldım birde
sözlümün ailesi kalabalık geldiler mi toplu gelirler yemeğe ya da kahvaltı o bakımdan aldım
eğer az nüfus varsa 6 kişilik yeterli bence ben renk renk desen desen değişik şeyleri kullanmayı seviyorum o yüzden öyle yaptım
çay seti almıycaktım çek geldi 100 liralık gittim çay seti 60 lira ekmek tahtası 30 lira ıvır zıvır seyler pahalı olunca ee dedim çek bi işe yarasın onu alıyım zaten kullanmayacaklarım olursa anneme bırakırım diye düşünüyorum ama şimdilik kullanırım kesin
düdüklü ütü süpürge elektronik eşyalar ve çelik tencere seti haricindekileri sona bırak
tencere çelik al diğer bi şey alacaksan beklemede kal dökümü teflonu seramiği bir sürü sey cıkıyor o yüzden onlarıda sona bırakmak bence uygun
yatak örtüsüne gelince benim annem yatak örtüsünü örtme yorganı pikeni örtü gibi koy yinede çok kızar hatta bi lafı vardır ayıpsöylemeyim çok kızar o yüzden derli toplu olacak misafir geldimi o çarsaf gözükmeyecek der bizde kalkar kalkmaz yatak toplarız o yüzden
işe yetişicem yatak topluyorumo derece neyse
demem o ki ben sade bir yatak örtüsü aldım gündelik kabarık dantalli fln zaten hayatta sokmam evime annem gelin yatağı fln istiyorda yok aman ona para veremem
sürekli kullanacağım şeyleri satın almak yüklüde olsa para vermek bana mantıklı geliyor
sırf çeyiz görmeye gelenler olacak diye 500 600 lıra gelın yatagına para veremem
engılısh home tac lınenes onların yatak örtüleri çok güzel
benim ecobella cassena kelebeklisini aldım kelebek çok sevdiğim için
yemeni lif havlu olayı banada saçma geliyordu ilk zamanlar ama düğünde dağıtılır bohçada gönderilir karşı tarafın akrabalarına gönderilir diye şimdi mantıklı geliyor iyiki zamanında almıslar ki birde yemeni havlu parası çıkması
akrabalardan yaslılar yemeni kullananlar fln olacağı için işe yarar diye düşünüyorum
ekmek kızarma makinesi kahve tıryakısı degılsen kahve makıneside bana saçma geliyor
mutfağın fln kucuk mu olacak büyük mü bilemeyeğin için bence onlar sona bırakılmalı
benim kahvaltı takımım...♥ çok sefer kullanacağımdan eminim sadece yumurtalıklar fazla kullanılmaz sanırsam
aslında alışverişte çok iyi düşünmek gerekiyor neyi nerde nasıl kullanıcam dye sonra bazı pişmanlıklar olabiliyor bu kabarık yatak örtülerinden vazgeçtim ya kendime inanamıyorum ama iyi oldu iyi oldu :)
Kimi arkadaşlar erken demiş ama son 1 yılda da alabilen var alamayan var..
Para biriktirebiliyorsan eğer çeyiz almak için kenara koy düzenli olarak. Böyle olunca zamanı geldiğinde her şeyi çat çat almış olursun böylece rahat geçer o dönemler. Ama para biriktiremiyorsan ve sonradan hepsini birden alabilecek bütçen yoksa bence kesinlikle başlamalısın.. Tabi bunu 10 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorsan şimdiden gereksiz ama şöyle 2-3 yıl diyorsan başlaman bence kendin içinde hayırlı ailen için de :) Sonuçta kırılacak eşya almak zorunda değilsin ama ilerde de kullanabileceğin şeyleri alabilirsin.. Az az diye diye çok para gerekiyor malesef :)
ben yatak örtüsünü hiç kullanmıyorum desem yeridir. yılda 1 ancak :)
üstelik oldukça sade bir model almıştım ama yine de sevmiyorum öyle şatafatlı şeyleri. tarz meselesi biraz. her gün seren arkadaşlar da var.
nevresim -pike takımlarımı hep güzel ve kaliteli aldım. onlar da gayet şık duruyor bence.
3,5 senelik evliyim ve aptallaığıma doyamıyorum hala :)
şuanki aklım olsa çeyizime aldıklarımın yüzde 75 ini asla almazdım...
mutfaktan başlıyım...
kahve makinesi, çay makinesi, büyük mutfak robotu, devasa tost makinesi, vs..arada sırada bile olsa kullanmadığım hala mutfağımın en üst dolabında yıılanmayı bekleyenler arasında...yavaştan kurtulmaya bakıyorum..çay makinesini iade attim, kahve makinemi düşürdüm kapağı kırıldı, yavaştan postalanıyor anlayacağın :)
yatak odasına geçeyim...yatak örtümü öyle dantelli gelinlik gibi kabarık şaşalı bi örtü almadım iyikide almamışım..çok memnumum ben kadifemsi yumuşacık bi örtüm var ve hep örtülüdür yatağımda...
birsürü nevresim takımı var, çoğu gereksizmiş....
ayrıyeten çarşaf seti ıvır zıvır lüzumsuz bunlar...yetecek kadar alınmalı hepsi bazamın altında beklemekteler...
dantellerim havlularım oyalı yazmalar falan filan hepsi sandıkta tıkılı...
salona geçeyim....kristal bardak takımı, gümüşlükte bana bakıp sırıtıyorlar.. :)
yemek takımı bilmem kaç parça say say bitmez oda gümüşlüğün raflarında yıllanıyor :)
oturma odasında ise...süs püs aksesuar tablo biblo yok şu yok bu hepsi lüzumsuz...
şükür hepsinden kurtuldum..şimdi çok sade bi evim var...
sana tavsiyem, çeyiz karmaşa demektir...
illaki evin eksiksiz olsun güzel olsun istersin, ama aşırı lazım olanları al tabiki ama yüzde 70ini evlendikten sonra ev düzenne göre al..mesela salon diyelim süs püs aksesuar alma evlenmeden...çünkü hayalen bilemezsin..sonra uyum sağlamıyor...
benm öyle dememın nedenı canım daha bı aday olmadığı ıcn onun ıcın para bırıktırse daha ıyı olur dusuncesnde demıstımobur turlu evde boşuna kalabalık duruyo şahsen ha eger 2 3 seneye evlencekse alsn karısmam ama daha bişy yokken evı doldurmak bana pek mantıklı gelmıyo cunku bıseyı 1 sene sonrada begenmysn .onun yerıne bı altn alıp atmak daha mantıklı gelıyo tabı herkesn kararı saygı duyuyorum açıklık getrmek istedm
ayy canıım o sana sırıtan kristallere selam söyle
kahvaltı takımı için saol canım daha güzelleri senin olsunhiç aklımda yokken bernardoda indirim vardı 175'e aldım
ne zamandı bernardo indirimi? bu takımı bende beğenmiştimde 175e çok iyi almışsın, güle güle kullan :)
selam kızlar birşey danışcam bende aşkla çeyiz yapanlardanım aldıgım herseyi begenime göre aldıgım için şimdilik iyi gidiyor herşey ..
beyaz eşyalar alıncak ıvır vızır herseyim tamam .. yanlız suan ki evimiz minnacık oldugu için ve heryer benim çeyiz kolilerinden olustugu için hala yemek takımı almıyorum ..
açıkcası bana hem misafir hem günlük birde ayrıca kahvaltı takımı almak çok saçma geliyor .. bir sürü para ve o kadar tabak kullanmaya ömür yetmez ..
ben diyorum yemek takımı alayım 12 kişilik zaten düz beyaz otel serilerini begeniyorum onlardan alcam ..
biliyorsunuz koca set içinde hersey oluyor onlarla kahvaltı bile yapabilirim ..
birde günlük için 6 kişilik alsam mı :44::44:
pişmanlıkları olan var mı bu konuda
bana bi yardım fikir
sana kendi yapacağımı anlatıym canım bak benm yemek takımım var kahvaltı takımım da var ama günlük yemek takımı almayı düşünmüyorum takım yerine sadece tabak alacağım nedenini sorarsan zaten çeyizler kaseden geçilmiyor e küçük tabak lazım olsa kahvaltı takımımda var büyük servis lazım olsa yemek takımım vaarrbiz zaten çorbayı kasede içmeyiz ki takım olsun sadece yemek tabağı alacağm
Ben bu siteyi bilmiyorum. Malesef yardımım dokunmaz bu konuda. Ama madem öyle istemiyorsun o zaman ayrı ayrı alabilirsin bence. Ayrıca bence bu yemek takımı çok güzel çok ideal.. Modelini de çok beğendim. Ben de çok sadeci bir insanım
Yorumun için çok teşekkür ederim. Bende pek güvenmedim siteye almam yani burdan birde tabak yani kırıldımı at çöpe
Çok şık gerçekten çok sevdim çıkıp bi bakacağım tek tek alırım olmadı.
Sütlük, çorbalık, peçetelik, kürdanlık vs almak istemiyorum..
Zaten bu gösterdiğin model sadece tabaklardan oluşuyor. Resimde ayrı şeyler var ama içerikte yokmuş. Yani tam istediğin gibi sanırım sadece tabaklar. Bence güzel ben çok beğendim hatta bende bu tip bişey alabilirim günlük için. Çünkü günlük için takım alanlar hep şikayetçi diğer detayları kullanmadıkları için. Siteye gelince de bi araştır mutlaka birileri site hakkında yorum yapmıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?