Çeyiz 🤣

• Konu Sahibi Konu Sahibi eceyla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

eceyla

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2025
383
82
13
25
Seneye eylülde evleniyorum ama evleneceğimiz ev hazır eşyaları da dizili. Yani klasik yatak odası sen, beyaz eşya ben alayım durumu yok. Evde yatak, dolap, L koltuk, masa, beyaz eşyalar var. Mutfak eşyaları da var ama çok çok iyi değiller.

Benim çeyiz hevesim de yok açıkçası ama ilgi odağım oldu. Ayrı eve çıktım, aldıklarımı kendi evimde de kullanıyorum. Ama bir yandan da yavaş yavaş çeyiz almaya başlasam mı diye düşünüyorum. Yoksa hazırcı mı derler acaba? çeyiz bile yok derler mi?

Çeyiz setlerine bakıyorum. Aryıldız’da 30 bin TL’ye çelik + granit tencere seti, yemek takımı, çatal bıçak ve 12 kişilik porselen set var. Faizsiz taksit yapıyorlar. Karaca’da benzer set 60–65 bin civarı. Aradaki fark çok ama kalite farkı ne kadar bilmiyorum. Annem porselenciye götürdü orada 12 kişilik setler 27–30 bin civarıydı. Çeyiz sayfalarına bakıyorum ama gerçekten uçsuz bucaksız. Baci milanolar pip studiolar nthropologie vs bana pahalı geldi çer çöp almak istemiyorum ama bu kadar pahalı mı bilmiyorum.Erkek tarafına da kötü görünmek istemem.

İlk parça olarak Dyson Gen 5 aldık (annem aldı). Şimdi mutfak robotuna bakıyorum. Erkek arkadaşımın evinde halı yok, ona bakıyorum. Perdeyi diktirmeye karar verdim. Ama aileme yük olmak istemiyorum; zaten altın, kına+düğünü onlar yapacak. Nişan mekanını ben tuttum.

Nevresim için Karaca’dan aldım ama incecik çıktı, annem diktirelim dedi. 3.500 TL fiyat verdiler. Bakıyorum, kimisi seramik diyor, kimisi kemik. Kafam biraz karışık ne yapmalıyım bilmiyorum. Aryıldız olan dümdüz beyaz tabaklar ben bakınca daha renkli beğeniyorum. Öyle fazla fazla eşya da istemiyorum yani kafam kazan gibi yeni evlenen varsa ne yaptı ya da çeyiz düzen var mı?

Toplu alımlar değilde ihtiyacınız olanlara bakın. Örneğin LCW nın nevresim kumaşları çok güzel. İndirim takip edersiniz neyi nerden istiyorsanız öyle alırsınız. Bana toplu alımlar çok saçma geliyor. Çoğu kullanılmadan kenarda kalıyor. Liste yapın kendinize biraz mağaza gezip fikir edinin sonra alırsınız.

İşte hiçbir şey yok aslında bakınca tek tek daha pahalı ve taksit yok düz bir set alsam daha kolay olur diye düşündüm yok çelik değeri o bu karışık

İşte hiçbir şey yok aslında bakınca tek tek daha pahalı ve taksit yok düz bir set alsam daha kolay olur diye düşündüm yok çelik değeri o bu karışık
Aslında kimin ne dediğin önemi yok, en güzeli yapsan da konuşacak yine konuşacaktır. Sen nasıl iyi hissedeceksen onu al. çeyiz takımları elinde hiç eşyası olmayanlar için daha uygun. Halihazırda bir yaşımın varken birde takım eklersen eşyalarına hepsi gereksiz olacaktır.

Öyle çok eşya yok işte 6 kişilik ucuz takımlar tencere vs var

Ben set halinde almadım sıkıcı geliyor biraz ve gereksiz. Liste hazırlayarak başlayabilirsiniz. Karacanın elektronik ve çeliklerini önermem.
Ama ucuz yemek takımlarından alabilirsiniz,ben misafir takımlarına verilen paralara biraz üzülüyorum ancak 5 kere falan çıkarmışımdır.

Baktığım sette yemek takımı beyaz olan ama ben gidip daha farklı modeller beğeniyorum ilki gibi renkli şeyler ya da daha vintage porselenler

Eklentiler

• 09ac0db8-1189-4382-b5eb-223e2f3e501f_size2560x1920_cropCenter.webp
    90,3 KB · Görüntüleme: 11
  • images.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 11
Tefal tava tencereler çok iyi, jumbonun çatal kaşığını kullanıyorum onlar da çok iyi. Arçeliğin küçük ev aletlerini öneririm
Thermomix mi alsam diyorum ya doğrama vs yapıyor evimdeki ürünler daha kaliteli sanki tencereler vs çok ince hep

hic abartma ya cogu sey gereksiz masraf, gosteris ve yer kalabaligi
daha vaktin cokmus. arasira sevgilinke porland falan gezin buyuk ceyiz magazalari. bakin bakalim zevkiniz benzer mi, o neleri begendi sen neleri begendin
evinizin bir tarzini belirleyin.
sonra hepsini trendyoldan hepsi buradadan likela. bildirimlerini de ac
ne zaman büyük indirim gelirse o zaman alirsin:)
bir de kalabalik takimlar yerine ayni tarz kombinlenecej - alakasiz olmayan takimlar alabilirsin. ben mavi rengi, limon desenlerini, sicilya esintilerini falan cok seviyorum.
sundan aldim
4 kisilik aldim yetti bitti:) yemek takimimi da biryerden benzer aldim, onun da lacivert detaylari var. kalabalik agirlarsak onun tatli tabaklarini da ekliyorum. bazen kahvaltiliklari meze tabagi olarak kullaniyorum aksam yemeginds.
birgun 6 kisilik yemek takimim yetmezse bir 6 kisilik daha alirim onlarla kombinlenen yine dogadan esintili birseyle kombinler dururum.
en iyisini en pahalisini alip omur boyu dikkatle kullanmaktansa normal uygun ama tatlis al rahat rahat kullan. kirildi edildi derdine de dusmezsin..yarin bir gün modun degisirse de değiştirirsin:) ne olacak yani...
hiiic abartıya kacma. hatta ev hazirmis zaten ceyiz getirme falan olmasin. geldikce gittikce yavas yavas tasin. böylece "ceyizi eksikmis gedikmis" demez insanlar - sergilememis olursun

Ben geçen sene aryıldızdan çelik tencere seti + 12 kişilik yemek takımı + 12 kişilik kahvaltı takımı + 12 kişilik çatal kaşık bıçak takımı + neoflam tencere seti + 2 boy düdüklü almıştım çok memnunum 25 bine almıştım anneler günü indirimine denk gelmişti çok severek kullanıyorum karacanın kalitesiz oluşunu duydum hem de diğer markalara göre çok çok pahalı aryildiz tavsiye ederim ürünlerinin arkasında duruyorlar kesinlikle başka yere bakmayın derim schafer hiç önermem oradan bi takım daha aldım çatal bıçak seti 18/10 çelik olmasına rağmen arkasında tarafları paslandı ve onu çok kullanmadım bile

Süpürge olarak electrolux ultraflex tavsiye ederim hafif ve çekim gücü çok iyi
Mutfak robotu olarak da wattı 1500 ve üstü alın mutlaka 1000 olanlar zorlanınca motoru yanıyor masraf çıkarıyor tefal in blender setleri cok guzel hem rende de yapabiliyorsunuz
Elektronikleri asla set şeklinde almayın mutlaka araştırın hangi markanın nesi iyi o şekilde alın
Aktif ütü gerektirecek işleriniz varsa ve durumunuz uygunsa buharlı ütü alın yeni nesil buharlı ütülerin ısınması zaman almıyor ve her türlü pamuklu kumaşı çok rahat ütülüyor
Allah kolaylık versin çeyiz işi zor ve masraflı indidimlere denk getirirseniz kâr edersiniz anneler günü sevgililer günü değerlendirebilirsiniz media markt gibi mağazalarda özel günlerde iyi indirimler oluyor

Nevresim ben set şeklinde özdilekten almıştım çok memnunum asla ince değiller çok kaliteliler nevresim vs için madame Coco ya da ne bileyim english home da bazen iyi indirimler oluyor oralara bakabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…