Çeyiz senedi

lillyleon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2021
661
1.160
43
29
Kızlar çeyiz senedi nedir ben yeni duyuyorum ve evlenirken de böyle bişey yaptırmadım.
1 senedir evliydim şuan boşanma aşamasındayım avukat bi tanıdık evlenirken çeyiz senedi yaptırmadığım için ziynet eşyalarımın, benim aldığım yatak odasının dahi karşı tarafa kalacağını söylüyor böyle bişey mümkün mü? Ayrıca nafaka falan da alamayacağımı söylüyor. Mal paylaşımı nasıl oluyor boşanırken özellikle altınlar bilenleriniz yardımcı olabilir mi? Ben herşeyi ellerimle karşı tarafa mı teslim edeceğim yani?

Avukat mı dedi bunu :)
Ne alakaymış pardon :)

öyle bir şey yok. Altınlar hangi taraf takarsa taksın yasal olarak kadına aittir. Ama karşı taraftaysa şu anda altınların varlığını ispatlaman gerekir (Düğün videolarıyla vs.) o yüzden hanımlar altınlarını hiçbir zaman kocasına veya kocasının ailesine bırakmasın. Burda çok duyuyorum bu hatayı yapan kadınları. Herkes altın hesabı açıp kendine yatırsın.

bir de çeyiz senediyle nafaka ne alaka? ağır saçmalamış

düğün nişan videolarınız varsa altınları ispatlayacağınız şekilde, ne olursa olsun altınlar kadında kalır.

Haklısınız altınlar bende şuan zaten. Zerresini koklatmayı da düşünmüyorum karşı tarafa.

Bende çok şaşırdım gerçekten avukat tecrübeli yaşı maşı var yani o derece.
Yaşlı avukatların çoğu işi bilmiyor. Yeni mevzuatı, içtihatları takip etmiyorlar. Çok geride kalıyorlar. Son içtihatlara göre altınlar kim takarsa taksın kadına aittir. Zaten sendeymiş sakın verme

Ağır saçmalamış

Şöyle diyelim burada hergün boşanma konusu açılıyor ve çeyiz senedini ilk defa sizden duyuyoruz.
Bir kere elinizde fatura varken niye yatak odasını hakim karşı tarafa hediye etsin. Erkekler her şeyi alır diye bizim bilmediğimiz bir kanun mu var?

Ben size asıl şu soruyu sırayım, ev aldınız mı?
Ev alsıysanız ve tapusu eşinizin üzerine ise hemen tapuya gidip üstüne tedbir koydurun yoksa istediği kişiye “satabilir”.

Araba vs varsa avukata danışın diyeceğim ama asla bu avukata değil, düzgün birini bulun lütfen. Sizi başınızdan atmak istemiş o kadarı belli.

Hayır benim avukatım da değil sadece bi sorayım danışayım dedim aldığım cevapla dumur oldum hemen size koştum vallahi yine bilirseniz siz bilirsiniz diye

Doğru yapmışsınız.
Akıl var mantık var, kanunlarımız da gayet adaletli.
Şu durumda sen kaybedersin boşver vs diyen direkt saçmalıyordur kusura bakmasın.

Siz ev araba ve ortak hesaptaki paraya odaklanın, onlar kaçırılması en kolay olanlar.

Hayır ev kiraydı zaten. Arabasını da benimle evlenmeden önce almıştı onun olsun arabası. Kendi eşyamı altınlarımı alayım yeter. Nafaka alabilir miyim peki? Gerçi ben istemiyorum onun üç kuruşuna muhtaç değilim ama çevremdekiler nafaka al diye tavsiyede buluyor sürekli. Çocuğumuz yok bu arada.

Bu platformda birçok boşanıp hukuki haklarını alan kişiler var ve hiçbirinin çeyiz senedi olduğunu düşünmüyorum. Bu çeyiz senedini ilk defa Müge anlının programında duymuştum, yöresel bir kağıt tutuluyor olabilir ama hukuki açıdan bir geçerliliği olduğuna pek ihtimal vermiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…