Çeyiz Sorunu..

ikizbalik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
2.351
230
163
Merhaba,

Dert değil belki ama paylaşmak istedim ve konu için en doğru yerin burası olduğunu düşünüyorum.

Bilenler vardır, nişanlıydım, düğünüme 1.5 ay kala ayrılmıştık, sonra barıştık yine olmadı ve 7,5 ay önce tamamen ayrıldık. Çeyiz namına birçok şeyim tamamdı, hepsini birlikte almıştık. Mobilya ve beyaz eşya hariç, mutfak ve tekstil ürünlerinin tamamı var neredeyse. Evimiz müsaitti ve hepsi bir kenarda duruyordu. Yaklaşık 12-13 koli ve 3-4 hurç var. Onun dışında ise tencere ve yemek takımlarının kendi kolileri 3-4 tane.. Şimdi ise başka bir yere taşındık, o ev yakında satılacak ve ben tüm o eşyaların ne olacağı konusunda fikirsizim.. Ailem; ne olacak onlar, napıcaz diyip duruyor ve benim içim acıyor
Yeni evimizde yer yok, Çoğu kırılacak eşya neticede.. Bir depo gibi yere koyalım diyorlar..
Bizim ne hayallerle iğne ipliğe varana kadar maddi manevi birlikte aldığımız şeylerin böyle savrulacak olması canımı yakıyor
Hani yalnız kendim almış olsaydım, başka arkadaşlara dediğimiz gibi Hayırlısı olan biriyle kullanırsın diyebilirdiniz belki ancak onun maaşı haricinde ekstra yaptığı işlerden ne zaman eline para geçse, torba torba eşyalarla gelirdi.. Yani her şeyde emeklerimiz umutlarımız geleceğimiz varken ben onları bir başkasıyla nasıl kullanabilirim ki.. Aldığımız en ufak parça için bile ne zorluklar çektik, şöyle kullanır böyle yaparız dedik.. Şimdi onların bi depo köşesinde çürüyecek olması mahvediyor beni

Anladığım kadarıyla çeyizlerinin içinde nişanlının aldıkları da var.
Keşke iade etseydin ayrıldıktan sonra,
hem yer konusunda sorun olmaz,hem de olması gereken olmuş olurdu.
Depo fikri bana pek mantıklı gelmedi.
Sonuçta oraya da bir kira verilecek.
E zaten bu eşyalar büyük eşya değil,kira vermek mantıksız.
tamam koliler çok yer kaplar ama,bir şekilde sığdırılır herhalde.
Yataklar bazalı değilse yatak değiştirilebilir.
kumaş,dantel,havlu,battaniye gibi çeyizlikler için vakumlu torbalar alınabilir.
yani depo harici çok alternatif düşünülebilir.
Bu arada merakımı mazur gör de diğer konun da cevabını bulamadım.
Herşeye bu kadar hevesle başlamışken,neden ayrıldınız?

Canım eski nişanlının aldıklarını iade etseymısssın keske ama sanırım ortak alındı . Atın çöpe dıyemıycem tabiki.

Nişanda gelen bohça tarzı şeyleri ailesine iade ettik zaten en son.. Ancak onun dışındakileri hep ortak aldık biz.. Ve ailesine veremezdim, onlar bizim ilişkimiz bitince kendi evlatlarını evde ve iş yerinde istemedikleri için nişanlıma veremezdim ki.. Benim bir düzenim ailem var ama o hayatta yapayalnız kaldı..
Depo konusunda ise kira vermeyeceğiz var o tarz bi yer.. Tekstil ürünleri konusunda tavsiyeniz mantıklı, vakumlulara yerleştirip baza içine koyabiliriz sanırım..
Rica ederim tabi ki merak etmiş olabilirsiniz, her şeyiyle bana sonuna kadar bağlı birisiydi, bensiz bir an geçirmezdi, her şeyi hevesle yaptı o da ancak bizim en büyük ve tek aşamadığımız problem; güvendiğini söylese de AŞIRI kıskançlıkları olan birisiydi, sürekli arar nerde napıyorsun der, o yoksa ailemle olurdum zaten, arkadaşlarımla bile grup halinde onun da olduğu zamanlarda görüşmüşüzdür, tüm bunlara rağmen kişisel hayatıma bile saygı göstermezdi, ben ondan sınırsız özgürlük beklemedim hiçbir zaman ama annemle kardeşimle markete alışveriş merkezine bile gitmiş olsam yarım saatte bir aramaya başlamıştı hala bitmedi mi diye.. Huzursuzdum, korktum ya evlenince daha kötü olursa diye.. En net haliyle bu şekilde örneklendirebilirim umarım açıklayıcı olmuşumdur.

Canım eski nişanlının aldıklarını iade etseymısssın keske ama sanırım ortak alındı . Atın çöpe dıyemıycem tabiki.

Bir üstteki msjımda iade konusunu açıkladım fakat size de şunu söyleyebilirim, örneğin tencere takımlarını aldığımızda ben çalışmıyordum, taksitlerini o ödemeye başladı, son bir kaç ay kala ben işe girince ben tamamladım ama ıncık cıncık ne varsa hangimizde para oluyorsa öyle alıyorduk ya da hangimizden ne kadar çıkarsa birleştirip alıyorduk, bunu sen aldın bunu ben aldım diye bilemem ki

bencede yarisini iade etmeliydin

işte öyle bir ayırım yapabilecek durum ne yazık ki yoktu..

anladım cnm gönlüm barışmanızdan yana ve o cicileri birlilkte kullanmanızdan yana .

Anladım,üzüldüm gerçekten.
O yorgunlukları,tatlı ama yorucu telaşları,
her yere her şeye yetme çabasını iyi bilirim.
sadece kıskançlık çözülebilir gibi geldi bana ama
tabi yaşayan sensin.
hayırlısı buymuş demek.
Depo kirası sorununuz yoksa
en uygunu o gibi görünüyor.

Burada öyle çok şey okuyorum ki, insanların yaşadığı sorunları görünce benim yaşadığım bişey değil aslında gibi geliyor bazen.. Yani yalansız ihanetsiz odak noktası yalnızca ben.. Çok sevdiğini biliyorum.. Fakat ben aileme biraz fazla yansıttım sanırım olayları ve artık bunca şeyden sonra onlar asla kabul etmezler.. Yani ilk ayrılığımızda babam emin misin diye sorduğunda evet diyip 3 gün sonra barışıp 10 ay gizli görüştüm.. Tam bizimkiler öğrendiği sırada anneannemi kaybettik ve cenaze sebep oldu bizimkilerde kabul etti. Bir daha aynı şeyler olunca oturup konuşuldu, son kararın nedir geri dönüşü yok artık bunun dendi ve ben seviyorum ama istemiyorum demiş bulundum..

Rica ederm üstte yazdıklarını okudum ama ıkınızde istiyorsanız aıle emınımkı destek cıkacaktır neden sevenler kavuşmasınki

ben ondan sonra kimseyle yapamadım, yapamam da.. O da hala seviyor hala istiyor biliyorum.. Ama gerçekten korkuyorum ailemin tepkisinden.. Artık benim de normal biri olmadığıma karar verecekler zaten en sonunda

sadece ilk mesajınızı okudum.ona istinaden cevaplıyorum..bir sey kaırdıysam kusura bakmayın
başkasıyla kullanamayacaksınız ve depoda beklyecek.ama ne zamana kadar ve ne için bekleyecek..eğer ayrıldığınız nişanlınızla barışmanız söz konusu değilse saklamayın.yeni evlenen ihtiyacı olan birilerine verin.bence de eski nişanlınızın emeği hakkı geçmiş eşyaları bir başkasıyla evlenirseniz kullanmanız doğru olmaz.ama dilerim sorunlarınız çözülebilir şeyler ise barışır ve eşyalarınızı hayal ettiğiniz gibi güzel günlerde kullanırsınız

Doğru bu da farklı bir bakış açısı aslında.. Güzel dilekleriniz için Çok teşekkür ederim..

canım allah hayırlısını versin gerçekten.hakkınızda hayırlısı olsun.benim şahsi fikrim yarısını ya da bir kısmını geri vermen olurdu.sonuçta o da harcamış.koyacak yeri var veya yok bence bir kısmını vermen gerekirdi. hakkınızda hayırlısı olsun tekrar inşallah barışırsınız.

Amin Allah razı olsun çok sağol.. Yok kendisi de dedi her şey kalsın sende diye.. Kalacak yeri bile yoktu ki onları koyacak yeri olsun.. Hayatını sıfırdan yapmaya çalışıyor işte..

benım ıcıme tekrar barısabılırsınız gıbı bı hıs geldı.
aslında farklı bısey yazacaktım ama bu hıs engelledı benı bence barısmalısınız.
yanı barısmalısınız derken bırbırınızı cok sevdıgınızı hıssettım..

onun dısında eger barısma ıhtımalı hıc yoksa yanı kesın ımkansız gıbı netse.
ben olsam saklamazdım.
dusuncesı bıle kotu ama saklayamazdım sevdıgımle umutlarla aldıgım esyaları ılerde kullanırım dıyerek
kesınlıkle saklayamazdım..

Öyle garip oldum ki mesajı okurken, neden bilmiyorum ama tuhaf bir his kapladı içimi..
Sevgi.. Kolay şeyler yaşamadık ancak ona hissettiklerimi kimseye ne geçmişte ne ondan sonra hissetmedim.. Onun bana olan sevgisinden zerre şüphem yok ancak seven insan nasıl olur da kendisini engelleyemez.. Barışma ihtimali bize kalsa yine olur belki ama onun ailesi artık hayatında değil, benim ailem ise buna bu saatten sonra mümkün değil izin vermezler..
Ben de mahvoluyorum onları gördükçe zaten

Yazdiklarindan anladigim kadariyla hala seviyorsun onu..
Bu konuyu acma sebebinde ona olan özlemin aslinda..
Kískanclik elbette tasvip ettigim birsey degil ama bu ayriliktan ders aldiysa eger
yeniden olabilir.. Ve insallah olur, benimde gönlümden bu gecti

Ailelere yansıtıp ayrılmadan önce bir aile terapistine gittiniz mi birlikte ?

Hayırlısı..
......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…