• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyize başlamak- para biriktirmek

Nişanlı veya sözlü değilim kısmetse seneye söz eğer okul biterse öbür sene düğün düşünüyoruz. Annemin aldığı çeyizler var tabi havlu patik v.b türden. Ama şimdiden daha ayrıntılı çeyize başlamalı mıyım yoksa para mı biriktirmeliyim?
Konuyla alakasız ama altın hesabı kullanan var mı iş bankasının ? Öğrenciyim ayda 1 çeyrek mi alsam diyorum sevgilimle birikim yapmak istiyoruz ama nasıl yapıcaz bilmiyoruz.Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler..
Küçük küçük şeyler alabilirsin ama beraber değilde kendi paranla al.. İş ciddiye binerse ortaklaşa eşya almaya başlarsınız..

bnce para bırıktırmenın en guzel yolu altın. bnde o sekılde yapıorm ve bu ceyız konusunda o altınlar ilaç oluyor :) kız tarafına düşen seylerı alabılırsın yavas yavas. mutfak esyaları mesela..
bende bugun aldım cicileriimiiii :))))

Nişanlı veya sözlü değilim kısmetse seneye söz eğer okul biterse öbür sene düğün düşünüyoruz. Annemin aldığı çeyizler var tabi havlu patik v.b türden. Ama şimdiden daha ayrıntılı çeyize başlamalı mıyım yoksa para mı biriktirmeliyim?
Konuyla alakasız ama altın hesabı kullanan var mı iş bankasının ? Öğrenciyim ayda 1 çeyrek mi alsam diyorum sevgilimle birikim yapmak istiyoruz ama nasıl yapıcaz bilmiyoruz.Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler..
Bende son sınıf öğrencisiyim düğünüm 2016 mayısta. Sana tavsiyem illa çeyiz işlerine girişeceksen hiçbirşey alma sadece para biriktir. Çünkü şimdi aldığın tabak çanağın ve bilimum ıvır zıvırın ileride evine ve mutfağına uymama ihtimali çok yüksek. Para biriktirip zamanı geldiğinde topluca bir alışverişe girişmen hem daha eğlenceli hem daha bilinçli olur. Şimdiden mutluluklar diliyorum..

Imkanlarınız dahilindeyse cok kasmayın para için. Yeyin için gezin tozun tatile gidin bu zamanın yaşların tadını cıkarın. Zaten ilerde ömür boyu faturaydı çocuktu hep tasarruf halinde olcaksınız. BunlArı zaten yasayarak birikim yaparız diyosanız ayri hesap en mantiklisi tabi ceyiz almayin simdi aldiginizi 6ay sonra begenmez bnm gibi saga sola dagitirsiniz:KK66:

para biriktir. erkenden alinan ceyiz bi sonraki sene icine sinmez.

Çok erken bence, 20 yaş ne ki, arkadaşım biraz hayatını yaşa bence. Sevgilinin 27 yaşında olduğu yazıyor başka bir konunda, o bile büyük sana bence. Pardon, başka bir konunda 28 demişsin, daha sonra açtığın konuda 27'ye düşmüş. Önce bi yaşınıza karar verin. Ne sanıyorsunuz evliliği? Önce bi karakteriniz otursun. Sevgilin sana baskı yapıyor çünkü onun kendi yaşı geçiyor, kaynak: bir başka konun. Kimsenin baskısına gelip de evlenme bi zahmet.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Bi konuda 27 olup sonra 28 olamaz mı yani acayipsiniz.Doğum günü olmuş geçmişse 28 demişimdir.:KK45:
Geleceğim için birikim yapacağım desen anlarım da daha şimdiden çeyiz meyiz amaçlı birikim yapmak... Sen o birikimi kendi geleceğin için yap, zamanı geldiğinde ister evlilik için kullanırsın ister başka şey için. Birikimini yine yap.

Benim annem ben liseye giderken basladi bu çeyiz olaylarina.. Öyle çok kizardimki alma yahu alma istemiyorum allah allah beni erken yasta evlendiricek misin derdim hep annemde bir anda alinmiyor boyle şeyler zamani gelince lazim olucak dedi ve ddediği gibide cikti canim annemin :KK36:
Teşekkür ederim yavaştan başlayayım bende :)
Bence yavaştan başla, her şeyi son ana sıkıştırıp dilediğini alamayacaksın. Şimdi başlarsan alacağın şey için enine boyuna düşünüyorsun.
Teşekkürler hoşuma giden şeyleri almaya başlayacağım :)
ben pek para biriktiremezdim..oyüzden birşeyler alıp kendimi takside bağlamıştım..inan herşeyin modası hemen geçiyor..tabak çanakta çk moda yok valla beğen al kendine.küçük ev aletlerini al..
Teşekkürler :)

Küçük küçük şeyler alabilirsin ama beraber değilde kendi paranla al.. İş ciddiye binerse ortaklaşa eşya almaya başlarsınız..

bnce para bırıktırmenın en guzel yolu altın. bnde o sekılde yapıorm ve bu ceyız konusunda o altınlar ilaç oluyor :) kız tarafına düşen seylerı alabılırsın yavas yavas. mutfak esyaları mesela..
bende bugun aldım cicileriimiiii :))))

Bende son sınıf öğrencisiyim düğünüm 2016 mayısta. Sana tavsiyem illa çeyiz işlerine girişeceksen hiçbirşey alma sadece para biriktir. Çünkü şimdi aldığın tabak çanağın ve bilimum ıvır zıvırın ileride evine ve mutfağına uymama ihtimali çok yüksek. Para biriktirip zamanı geldiğinde topluca bir alışverişe girişmen hem daha eğlenceli hem daha bilinçli olur. Şimdiden mutluluklar diliyorum..

Imkanlarınız dahilindeyse cok kasmayın para için. Yeyin için gezin tozun tatile gidin bu zamanın yaşların tadını cıkarın. Zaten ilerde ömür boyu faturaydı çocuktu hep tasarruf halinde olcaksınız. BunlArı zaten yasayarak birikim yaparız diyosanız ayri hesap en mantiklisi tabi ceyiz almayin simdi aldiginizi 6ay sonra begenmez bnm gibi saga sola dagitirsiniz:KK66:

para biriktir. erkenden alinan ceyiz bi sonraki sene icine sinmez.
Hepinize teşekkürler :) Para biriktireyim madem :)

bence para biriktirmelisin.. eşya alıp evde tutacağına bankaya at paranı zamanı gelince herşeyi alırsın

Teşekkür ederim yorumunuz için. Bi konuda 27 olup sonra 28 olamaz mı yani acayipsiniz.Doğum günü olmuş geçmişse 28 demişimdir.
Sevgilinin yaşı28'den 27'ye düşmüş.
Bakın bu 19 Haziran 2014'te açtığınız konu: http://www.kadinlarkulubu.com/forum...mi-dusunmekten-kafayi-yiyecegim-bigun.729313/ 28 yaşında olduğunu söylüyorsunuz.

Bu da 4 Şubat 2015'te açtığınız konu: http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hediye-derdiii.793468/ 27 yaşında olduğunu söylüyorsunuz. 2014'ten sonra 2015 gelir, her insan bir yıl yaşlanır, 27'den sonra 28 gelir ve 28, 27'den büyüktür. Matematik ilkokul birinci sınıf anlattım resmen, hiç güleceğim yoktu. :)

Bir konuda 27 olup sonraki bir konuda 28 olmasını anlarım ama 28'den 27'ye nasıl düşmüş? Var mı bunun bir açıklaması?

Acayip olan sizsiniz buradan bakınca.

sevgilin ayrı sen ayrı biriktirin canım çeyize başlama hergün değişik şeyler çıkıyor sen paranı biriktir vakti geldiğinde almak daha iyi olur :KK66:

Sevgilinin yaşı28'den 27'ye düşmüş.
Bakın bu 19 Haziran 2014'te açtığınız konu: http://www.kadinlarkulubu.com/forum...mi-dusunmekten-kafayi-yiyecegim-bigun.729313/ 28 yaşında olduğunu söylüyorsunuz.

Bu da 4 Şubat 2015'te açtığınız konu: http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hediye-derdiii.793468/ 27 yaşında olduğunu söylüyorsunuz. 2014'ten sonra 2015 gelir, her insan bir yıl yaşlanır, 27'den sonra 28 gelir ve 28, 27'den büyüktür. Matematik ilkokul birinci sınıf anlattım resmen, hiç güleceğim yoktu. :)

Bir konuda 27 olup sonraki bir konuda 28 olmasını anlarım ama 28'den 27'ye nasıl düşmüş? Var mı bunun bir açıklaması?

Acayip olan sizsiniz buradan bakınca.
Tamam öyle yazmışım o zaman da 1 yaştan size ne ? Yanlış yazılmış olamaz mı farkında bile değildim siz diyene kadar. Ben burda evleneyim mi yaşım uygun mu veya sevgilimle aramdaki yaş farkına ne diyorsunuz diye bir soru sormadım kimseye sorduğum şeye cevabınız varsa buyrun. Yoksa :KK24:

Ben esımle bıle daha tanısmamısken baslamıstım ceyız almaya :KK68:
3-4 yıl surmustur yavas yavas almam.. Hep bana modası gecer dedıler ama 1 yıllık evlıyım her aldıgımı hala cok begenıyorum :KK48: Modaya falan ınanmıyorum cok desenlı bır tabak alırsan evet 2 yıl sonra sıkalabılırsın fakat sade zarıf bır tabaktan sıkılma gıbı bır durumun olmaz :KK68: Nısanlıyken ozellıkle ıyıkı daha once almaya baslamısım dedım cunku dugun yaklastıkca masraflar artıyor ınsan kalıtelısını degıl ucuzunu almak zorunda kalabılıyor. Bırde tabak canakta fıyat yerınde saymıyor her sene fıyatları artıyorda artıyor bunuda goz onunde bulundurmak lazım

Ben esımle bıle daha tanısmamısken baslamıstım ceyız almaya :KK68:
3-4 yıl surmustur yavas yavas almam.. Hep bana modası gecer dedıler ama 1 yıllık evlıyım her aldıgımı hala cok begenıyorum :KK48: Modaya falan ınanmıyorum cok desenlı bır tabak alırsan evet 2 yıl sonra sıkalabılırsın fakat sade zarıf bır tabaktan sıkılma gıbı bır durumun olmaz :KK68: Nısanlıyken ozellıkle ıyıkı daha once almaya baslamısım dedım cunku dugun yaklastıkca masraflar artıyor ınsan kalıtelısını degıl ucuzunu almak zorunda kalabılıyor. Bırde tabak canakta fıyat yerınde saymıyor her sene fıyatları artıyorda artıyor bunuda goz onunde bulundurmak lazım
Teşekkür ederim cevap için :) Bende bi yandan para biriktirirken bi yandan yavaştan alayım madem:KK28:

Tamam öyle yazmışım o zaman da 1 yaştan size ne ? Yanlış yazılmış olamaz mı farkında bile değildim siz diyene kadar. Ben burda evleneyim mi yaşım uygun mu veya sevgilimle aramdaki yaş farkına ne diyorsunuz diye bir soru sormadım kimseye sorduğum şeye cevabınız varsa buyrun. Yoksa :KK24:
Canım, büyüdüğün zaman daha iyi anlayacaksın bazı şeyleri. Karakterin oturduktan sonra burada konu açıp insanlarla dalga geçmeye çalışmayacaksın nasıl olsa. :) Büyüdüğünde böyle size ne falan gibi çok alt seviye cevaplar vermeyeceğini düşünüyorum. O zaman insanlarla nasıl konuşman gerektiğini, kime ne cevap vermen gerektiğini daha iyi anlayacaksın.

Teşekkür ederim cevap için altın hesabında ekstra ücret falan ödeniyor mu ?
Ben kullanmıştım altın hesabı. Ama unuttum ekstra ücret ödeniyor mu. Şimdi şöyle hesap açtırıyosun bankadan, internet bankacılığından da altın hesabı açabiliyosun. hatta döviz hesabı o ay ne istersen alabilirsin. Dolar, Euro, gram altın, yarım, tam , çeyrek ne istersen yani ;)

Bence tarih kesinse yavaş yavaş almaya başlayabilirsiniz, sonra son zamana sıkışınca çok gereksiz şeyler alınıyor. Bir mağazaya gittiğinizde satış danışmanları her malzemeyi o kadar ihtiyacınız olacakmış gibi anlatıyor ki, zaten zaman az diye panikten bir bakmışsınız hepsini almışsınız:KK48:. Mesela bizim ailemizde çeyiz biriktirme gibi bir olay yok, kimsede görmedim. Ben evlenmeden önce öğrenci evim vardı ama donanımlı değildi zaten yemek falan yapmazdım. Benim kadar erken evlenen de olmadı o yüzden ben o kadar gereksiz şeyler almışım ki özellikle küçük ev aleti ve mutfak eşyaları konusunda, 4 senelik evliyim hiç açmadıklarımı hala birilerine dağıtıyorum bitmediler:KK53:

Bunun yanında farazi bir tarihten bahsediyorsanız, aileler falan bilmiyorsa para biriktirmeye bile gerek yok bence. Hele ki ortak hesap gibi durumlara girmeye hiç gerek yok.

şimdi almaya başlasanız ileride belki beğenmeyebilir, modası geçmiş, daha yenileri kullanışlıları çıkmış olabilir...
şimdi almazsanız sadece para biriktirirseniz, ileride zaten o kadar çok hesapta olmayan harcamalar çıkacak ki, iyisini alayım değil ucuzunu alayım mantığına bürüneceksiniz, çoğu şeyi boşvereceksiniz..

biraz düşündürücü.. ve kendinizle alakalı..
öyle çok modayı takip edeyim, en son modeller olsun evimde diyorsanız bekleyin elbette..
ama bornozun ne modası olacak, tabağın hepsi moda olsa neye yarar derseniz alın..

mesela tupperware ürünleri saklama kapları gibi kullanışlı şeyleri şimdiden alabilirsiniz.
mutfağın ıvır zıvırı alınabilir yani..
hoşunuza giden şeyler olduğu zaman kaçırmayın, sonra bulmak zor oluyor..

dengeli, mantıklı şeyleri alın ama tamamen çeyiz odaklı da olmayın parayı da kenara koymayı ihmal etmeyin...
azıcık ondan azıcık bundan :)

Back
X