Çeyizin hakkında acil yardım !!

EandE

eღ♥e
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2012
99
4
26
İstanbul
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Şimdi kız tarafının çeyizini almaya erkek tarafı geliyor.
1-Geldiklerinde nasıl karşılamamız gerekiyor?
2-Bir hazırlık yapmaya gerek var mı?
3-Çeyiz sandıgıyla ilgili bir gelenek var. Kardeşlerden biri sandığı oturur ve sandığı vermez. Sandığıda çeyizi almaya geldiklerinde mi vericez. yoksa düğün günümü alacaklar.

Bunlarla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Çeyizim gidicek napmamız gerekiyor. :18: :18:

Son düzenleme:
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Şimdi kız tarafının çeyizini almaya erkek tarafı geliyor.
1-Geldiklerinde nasıl karşılamamız gerekiyor?
2-Bir hazırlık yapmaya gerek var mı?
3-Çeyiz sandıgıyla ilgili bir gelenek var. Kardeşlerden biri sandığı oturur ve sandığı vermez. Sandığıda çeyizi almaya geldiklerinde mi vericez. yoksa düğün günümü alacaklar.

Bunlarla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Çeyizim gidicek napmamız gerekiyor. :18: :18:

Selam, hayırlı uğurlu olsun inşallah :) Ben bildiklerimi yazayım. Çeyizi damat babasıyla almaya geldi diyelim (bizde böyle oluyor), siz de evde babanız ve ailenizin kalanı ile bekliyorsunuz. Hazırlık yapmaya gerek yok çünkü aslında çeyiz almaya geldikleri gün iki aile de gelinle damadın evide toplanıp evi yerleştireceği için, çeyizi almaya gelenler sadece usulen bir kahve içip gidecekler :) sandık olayı da sandığın çeyiz alma günü verilmemesi olarak düşünmeyin de espri mayetinde kardeşlerden sandığa oturana harçlık verildi sandık alındı olarak düşünün, sonuçta hatıra olsun diye yapılacak bir olay sandığa oturma, sandığı düğün günü vereceğiz diye birşey en azından bizde yok :) işte böyle, mutluluklar dilerim.

selam. Teşekkür ederim cevabın için uskuppp.
Köy gibi yerlerde önceden gelinler çeyiziyle düğün günü gidermiş heralde. Şimdi daha önceden yerleştiriliyor eve. Sandıkta o yüzden ceyizle beraber gidiyomuş.11

Başka nasıl oluyor bilmiyorum.

Back
X