- 2 Ağustos 2011
- 8.838
- 1.110
- 148
o degılde ben bıde bahsıs verırken utanırım..
cunku kucuk meblalar verılıyor..
ya tam vercem,ya hıc
mısal restoranlarda gelen fıyatın %10 u bahsıs olmalı kuralı güzel bıse..
verecegın lımıt bellı..
ama dıgerlerınde gönlünden bu kadarcık mı kopuyor denmez mı kı;oyuzden utanırım..
oldum olası bu konu beni tedirgin etmiştir çiçek getirene mutlaka bahşiş verilmeli mi???
benim düşüncem şu ki özel bir gün olmadan yani çiçeği ticari değerinin artmadığı (yani sevgililer günü anneler günü gibi günler dışında) zamanlarda gelen özellikle gösterişli bir çiçek için verilebilir ama daha sıradan ya da çiçek fiyatlarının ikiye katladığı bugün gibi günlerde vermek zoruma gidiyor zaten ederinin katlı pahasını eşimden almışken bir de benim vermem saçma geliyor
ama yine de kendimi vermedim diye suçlu hissediyorum(
(bi kaç defa da hiç beklemediğim bi anda yoğun çalıştığım sırada geldi şaşkınlıktan akıl edemediğim için üzülmüştüm sonrasında)
heleki yanımdaki arkadaş bi beş lira verseydin dedikten sonra vicdan azabı duymaya başladım vermeli miydim???
Doğru söylüyorsun,çiçekleri kaç katına satıyorlar.
Ama maalesef o parayı çiçeği getiren değil,asıl çiçekçi alıyor.
Çiçeği getiren kişi ise,özel günlerde kaç kapı fazladan geziyor.
Yani daha çok yoruluyor ve bence bahşişi hakkediyor.
Onlar çoğu zaman cüzi rakamlara çalışıyorlar ve asıl kazançları bahşişten oluyor.
böyle bir kural olduğunu bilmiyordum. okuyunca farkettim. ben hiç bahşiş vermemişimküçük şehirlerde öle bir gelenek yok gibi, pek rastlamadım zira :26: ayıp etmemişimdir umarım. eşim de 1-2 kere anca vermiştir
neyse kendi şahsi fikrim, isteyen verir istemeyen vermez.
bundan dolayı suçlu hissetmemek lazım.
ha cüzdanımız düşürsem ve onu küçük bir çocuk bulsa, hareketini takdir etmek için ödül niyetine verirdim.
yetişkin biri bulsa vermeye utanırdım, onu utandırmamak için.
diğer sayfalarda yazmıştım,kuzenlerim vardı yanımda ne giyimime yardım ettiler ne bişeye
kendim giyindim kuzenlerimle,eşarbımı yaptılar onada yapmak denirse kendim yaptım beğenmedim
bi sprey sıktılar,birde duvağımı yaptılar,birazda inci eklediler,ben arıyorum incileriniz varmı diye yok diyorlar
o zaman alalım diyor,sen kuaför değilmisin nasıl bulunmaz bunlar
tabiki pahalı 10 yada 20 lira yeter,ya 5 lira vereni gördüm ben
eşime kızdım neden verdin dedim oda bıktım artık dedi
bana bunun için biri gönlün bol değil yazmış,biride - rep vermiş düşün artık
neyse benle aynı fikirde olanlarda varmış
sanki biz gökten kazanıyoruz parayı,kendileri cimrilikten ellerini ceplerine atmazlar
ama asıp keserler...
Hem memnun kalmamış , hemde yüklü bahşiş vermissiniz . Keşke çıkarken memnuniyetsizliğinizi dile getirseydiniz en azından.
Ben severim bahşiş vermeyi .Eğer hizmetten memnun kaldıysam , imkanım ölçüsünde vermeye çalışırım . Bahşişi görünce karşıdakinin gözleri ışıldar, mutlu olurum bende . Fakat memnun kalmazsam bahşiş bırakmam .
oldum olası bu konu beni tedirgin etmiştir çiçek getirene mutlaka bahşiş verilmeli mi???
benim düşüncem şu ki özel bir gün olmadan yani çiçeği ticari değerinin artmadığı (yani sevgililer günü anneler günü gibi günler dışında) zamanlarda gelen özellikle gösterişli bir çiçek için verilebilir ama daha sıradan ya da çiçek fiyatlarının ikiye katladığı bugün gibi günlerde vermek zoruma gidiyor zaten ederinin katlı pahasını eşimden almışken bir de benim vermem saçma geliyor
ama yine de kendimi vermedim diye suçlu hissediyorum(
(bi kaç defa da hiç beklemediğim bi anda yoğun çalıştığım sırada geldi şaşkınlıktan akıl edemediğim için üzülmüştüm sonrasında)
heleki yanımdaki arkadaş bi beş lira verseydin dedikten sonra vicdan azabı duymaya başladım vermeli miydim???
Kuaföre bir de bahşiş mi verecekmişiz
Fönsüz sadece saç kesmeye 15 lira alan kuaföre değil bahşiş günahımı bile vermem
Ben de vermem. Annem zorla verdirtiyo. Manikürcü, ağdacı kıza ayrı ayrı 5er lira ver pisliğini temizliyor diyor. Bana çok saçma geliyor açıkçası. Bir daha gittiğimde daha çok ilgilenirmiş. Yanımda annem varsa cebinde bozuğu yoksa kadın kızarıyor bozarıyor.
Bir tek kapıya yemek getirene şöyle 1 lira fazladan veririm o kadar. Sucuymuş kargocuymuş çiçekçiymiş kuaförmüş.. Bence gereksiz. Her şeyin ucuzunu ararken bir şeyleri ucuza mal etmeye çalışırken biraz para savurmak gibi geliyor. Ne biliyim 10 liralık kuaför arıyorum fön çektirmek için. Bir de 5 lira bahşiş vereceğime 15 liralık kuaföre giderim daha iyi hizmet alırım...
Çok mu cimriyim.. :26:
Ama restoranda veririm, hoşuma gittiyse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?