çiçekçiye bahşiş...

böyle bir kural olduğunu bilmiyordum. okuyunca farkettim. ben hiç bahşiş vermemişim küçük şehirlerde öle bir gelenek yok gibi, pek rastlamadım zira :26: ayıp etmemişimdir umarım. eşim de 1-2 kere anca vermiştir

neyse kendi şahsi fikrim, isteyen verir istemeyen vermez.
bundan dolayı suçlu hissetmemek lazım.
ha cüzdanımız düşürsem ve onu küçük bir çocuk bulsa, hareketini takdir etmek için ödül niyetine verirdim.
yetişkin biri bulsa vermeye utanırdım, onu utandırmamak için.

Doğru söylüyorsun,çiçekleri kaç katına satıyorlar.
Ama maalesef o parayı çiçeği getiren değil,asıl çiçekçi alıyor.
Çiçeği getiren kişi ise,özel günlerde kaç kapı fazladan geziyor.
Yani daha çok yoruluyor ve bence bahşişi hakkediyor.
Onlar çoğu zaman cüzi rakamlara çalışıyorlar ve asıl kazançları bahşişten oluyor.

bence gereksiz zaten o insan işini yapıyor ve o yüzden para alıyor

evet aslında doğru... bu da farklı bir bakış açısı

belkıde esım restrantcı olduğundan bu konuda böyle hassas..
sureklı verme cabası ıcınde..

Hem memnun kalmamış , hemde yüklü bahşiş vermissiniz . Keşke çıkarken memnuniyetsizliğinizi dile getirseydiniz en azından.

Ben severim bahşiş vermeyi .Eğer hizmetten memnun kaldıysam , imkanım ölçüsünde vermeye çalışırım . Bahşişi görünce karşıdakinin gözleri ışıldar, mutlu olurum bende . Fakat memnun kalmazsam bahşiş bırakmam .

düğün günü uğraşamam,hemde yüz gözmü olayım değmez
desemde bişey değişmez anlayana
o yüzden ticareti,işini iyi yapmayanlara o para zıkkım olsun
bende severim bahşiş vermeyi,hatta hemen eşime söylerim...

Çiçeğin parası çiçekçiye gider , genelde siparişlerin dagitimini çalışanlar yapar diye biliyorum .

Sadece servisini ve ilgisini beğendiğim garsonlara bahşiş vermekten yanayım.

Son düzenleme:
Ben eve siparişle bişey istediğimde de , hele ki kötü havalarda mutlaka vermeye çalışırım . Tabii imkanlar ölçüsünde :)

Kuaföre bir de bahşiş mi verecekmişiz

Fönsüz sadece saç kesmeye 15 lira alan kuaföre değil bahşiş günahımı bile vermem

Ben de vermem. Annem zorla verdirtiyo. Manikürcü, ağdacı kıza ayrı ayrı 5er lira ver pisliğini temizliyor diyor. Bana çok saçma geliyor açıkçası. Bir daha gittiğimde daha çok ilgilenirmiş. Yanımda annem varsa cebinde bozuğu yoksa kadın kızarıyor bozarıyor.

Bir tek kapıya yemek getirene şöyle 1 lira fazladan veririm o kadar. Sucuymuş kargocuymuş çiçekçiymiş kuaförmüş.. Bence gereksiz. Her şeyin ucuzunu ararken bir şeyleri ucuza mal etmeye çalışırken biraz para savurmak gibi geliyor. Ne biliyim 10 liralık kuaför arıyorum fön çektirmek için. Bir de 5 lira bahşiş vereceğime 15 liralık kuaföre giderim daha iyi hizmet alırım...

Çok mu cimriyim.. :26:

Ama restoranda veririm, hoşuma gittiyse..

Son düzenleme:

Cimrilikse cimrilik bende aynı sizin gibi düşünüyorum.

Super bir baslik olmus hayatta her zaman derttir benim icinde

Kuaföre asla bahşiş vermem çünkü fazlasiyla kazandiklarini düşünuyorum bir sac kesimi ve fon 35 TL zaten daha ne bahşişi

Ama eve ayagima kadar getirttiğim yemeğe bahşiş vermezsem yemeği yiyemiyorum ne biliyim rahat edemiyorum...çiçekte ayni derece.. Suratina tesekkur edip pat diye kapiyi kapayamiyorumm)

Ama bahsis konusunda da çok utaniyorum miktar ne olmali diye ...az olursa of ayip ettim diyorum çok olduysa Yuh nesli diyorum)

Keşke genel yüzdeleri verseler de ona gore davransak))

Bazen yasimdan büyük amcalar teyzeler oluyor bahşiş vermeye utaniyorum... Çok zor bir is ya gerçekten

ben ürünü/hizmeti aldıgım kuruma gore karar veriyorum...
cunku oradaki cocukların bazısı bahşişi hesaplayarak işe giriyorlar, cok dusuk ücretler alıyorlar...

hem sizi seven deger veren birileri 2.ye katlanan fiyatlara ragmen size jest yapıyorsa, sabit ucretli bir kuryeye vereceginiz bahşiş yanında hicbir sey kalır... fakat madem o an istemediniz/düsünmediniz kafanıza cok takmayın... bugun bircok yere ugramıstır zaten.

not: cicekler kendi pazarında da özel günlerde daha yuksek fiyattan acık arttırmaya cıkarılıyor... herkes karını 2ye katlama derdinde.

özellikle eve-işyerine çiçek, pizza getiren dağıtım elemanlarına verilmeli bence de. Hatta eşime göre böyle durumlarda bahşiş vermemek büyük görgüsüzlük ve kültürsüzlük :)

Bahşiş olayından nefret ediyorum. Sonuçta o çiçeği getiren maaşını almıyor mu? Düğünümüzde de kuaför anlaştığımız paranın hem iki katını aldı hem de bahşiş diye tutturdular eşimin yanında 100tl vardı bahşiş diye bide onu verdi. Sinirlerim alt üst oldu. O yüzden hayatım boyunca kimseye bahşiş vermicem.

Benim esimde bahsis konusunda cok comert davranir. Cok disari cikmayiz ama cikinca da verir mutlaka. Ya da eve serviste vs. Ben de cok alistim, eger bahsis verecek param yoksa almam, yaptirmam olur biter yani. Insanlar bahsis icin yapiyor o isleri cunku

Ya bende çalışıyorum işimi yapıyorum memurum ama kimse işimi yaptığım için bahşiş vermiyor. Bilmiyorum bu bahşiş olayı ne kadar mantıklı hepsine vermek. Ha çok bakıyorsun çocuk ya da yaşlı halinden belli ihtiyaç sahibi o verilirde yok hepsine veremem.

Bahşiş vermem kimseye.
Herkes işini yapıp karşılığını alıyor neticede.
Bi müjdeli haber alırım, sevinirim sadaka veririm. En azından cebinde parası olmayan sevinir.
Çiçekciler 2 kat fazla para alırken bide yetmezmiş gibi siz mi verecektiniz?
Hiç üzülmeyin.

Nişanımda kuaförüm tarak parası istemişti ki ben nişanlıma vermemesini söylemiştim.
Gelin makyajı/başı denilince 3 katı fiyat veriyorlar, aynı şeyleri çokk daha ucuza yapıyorken 'gelin' olunca değişiyo tabi. Ozaman fazla fazla veriyorum zaten emeginin karşılığını.
Dahası ne?
Nişanlım çıkardı verdi parayı.

Vale konusunda da aynı düşüncedeyim. Biz valesi olan yerleri tetcih ediyorsak içerdeki yemeklerde bile bunu ödüyoruz.
Atıyorum 50 lira para üstü gelecekse onu 4 10 luk 2 5lik getiriyolar.
Nedir yani? 5i bizim 5i valemizin

Eşim sağolsun hiçç boş geçmez valeyi.
Eminimki maaşlarından cok bahşiş topluyorlar.
Kimse bize havadan para kazanmıyor yada bi işi yapınca bize ekstra para mı ödüyor o valeler, kuaförler ki
bol bol bahşiş dagıtayım.
Kesinlikle cimrilik yada tutuculuk değil bu.
Verilecek param varsa ihtiyacı olana vermeyi yeğlerim.

Edit: Babam vapurda bi çanta buluyo açıp bakıyo yüklü miktar para elektronik eşyalar vs.
Numarasını bulup arıyo adam ben o paradan ümidi kesmiştim zaten senin hakkın diyo. Babam adamın evine kadar arayıp buluyo, parasını teslim ediyo. Şuan çok yakın arkadaşlar, birlikte iş yapıyorlar.

Eşimde dükkanda telefon buluyo ama kilidi var bi süre evde duruyo arayan olur diye 1 hafta arayan yok.
En son annesi arıyo eşim durumu anlatıyo cocuk gelip alıyo teşekkür falanda etmiyo
Çok bozulmuştu eşim :))

İster milyonlar olsun ister bi poşet. Bence karşılıgı sadece tesekkür olmalı.

Son düzenleme:
aaa olurmu gönlünüz hiç bol değilmiş
siz bunun için -rep yemedinizmi daha

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…