Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçekler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Canim kaktus koleksiyonerligi cok zevkli bi hobi. Bence kendine 3 4 tane kaktus al. Onun disinda her kadinin evinde menekse ve orkide olmali. kaktus olaylarina evlenirken akvaryumumu alamadim yanima o zaman baslamistim. Oturma odam orkide ve menekse dolu. Gunes alan balkonum da kaktus ve sukulentlerle. Gunes alan balkona yine sardunya koyabilirsin. Golgelikse kisin balkona siklamen koy

Ben yapı marketlerde falan satılan küçük saksı çiçeklerinden aldım birkaç kez. Pembe çiçekleri vardı. Bir döküldü bir daha çıkmadı hiçbiri de. Ağaca döndü. Sulamak lazım. ben düzenli sulamadım ağaç olarak yaşıyorlar.

ayrıca cıcek işine bır kere sardınmı,kendını kurtaramazsın..bence hemen kendıne bı cıcek alıp,onun hakkında bılgılerı oku,hergun hevesle onun gelişimini izlemek cok guzel..

valla bir şeye sarmam sevgi vermem lazım yoksa yicem kafayı

Canım beni

Canım benim orkidem var, çiçek bakabilen bir insan değilim ama bu orkidemin suyunu haftada bir 5 dak. Veriyorum yetiyor. Bence kolay.

ama ne bileyim ben orkide çok sevmiyorum yukarıda bir bayanyazmış ya sinerya çok güzelmiş bayıldım ona

Kaktusler radyasyonu alir canim, ben de almayi dusunuyorum evime.
Menekselerin de bakimi kolay.
Ayrica nane de yetistirebilirsin veya maydanoz. Hem yemeklere katarsin taze taze

hadi bakalım bahçıvanlığa da girişirim hahah

evde nasıl yetişecek ki onlar benim bahçem yok

Misket limon agacida cok guzel oluyor. Kokusu muthis bakimi biraz ilgi ister malum akdeniz bolgesinde yetismeye uygun diye ama ilgiye degiyor.

ben ege bölgesindeyim ama? misket limonuna bayılırım ben evde oluyor mu o?

bu bonsai uyuşturucu üretilen bonsai değil mi

ya bilmez miyim Atatürk çiçeği harika bir çiçek gerçekten ben de istiyorum ki evimde görsellik olsun artık bir de bir canlıya sevgiyle bakayım uf ille sevecek sırnaşıcak bir şeye ihtiyacım var gider onlarla konuşurum okşarım ben garanti ediyorum

ahahah sineryası var mıydı peki geçmiş sayfalarda bir arkadaş yazmış ben ondan çok etkilendim
benim de botanik bahçesi gibi olsa keşke ya
olur bana ver valla ben bir canlıyı sevmek istiyorum ya ve tavşan olayı çok kötü bitti o yüzden cesaretim yok..

Evet batım da şimdi varmış ondan da:) Yani dönem dönem hemen her türden yetiştirmiştir annem :)
Annemin onlarca bitkisi benim 7 tane kuşum, hayvanat bahçesinde gibiydik valla

ben ilk sayfadaki arkadaşın dediği sineryayı çok beğendim onu araştıracağım
ama senin şukulentlere bayılıyorum ben ya ismi hoş bir kere ilk şukulentimin adını şukufe koyarım
yalnızlığa iyi geliyor mu

benim de hiç ilgim yoktu önceden joker ama şimdi bir hobi lazım bu yalnızlıkta evcil hayvana yüreğim dayanmaz en iyisi bitki belki de yapı marketten değil çiçekçiden almak lazım

Bebisim urlaya yolun duser mi hic? Unal sus bitkileri var. Turkiyenin en buyuk kaktus seralarindan biri ayrica baska bitkiler de var. Ben annemlere gidince babama agliyorum hep unala gidelim diye :)

He bi de kumkat fidani alabilirsin izmirin havasi uygun. Bi cesit narenciye tipi cok guzel :)

Yalnizliga birebir justim. Ben kedi sahiplenmek istiyorum bi de. Onu arastiriyorum bu aralar. Ama sen hayvanciklara bir sure bulasma. Hassassin.

aay ilk defa görüyorum böyle bişey ve yeniyormuş da
urlaya çok sık gitmem ama düşerse uğrarım tabii neden olmasın
aslında en iyisi kaktüs gibi yoksa ben tatildeyken falan bakacak insan yok
şukulent de bir kaktüs türevi herhalde

Evet batım da şimdi varmış ondan da:) Yani dönem dönem hemen her türden yetiştirmiştir annem :)
Annemin onlarca bitkisi benim 7 tane kuşum, hayvanat bahçesinde gibiydik valla

ay çok güzel o ona hayran kaldım ben de öyle olsun istiyorum her yer çiçek olsun

Canımaarkadaşın söylediklericçok doğru. ..aslında bakımı evet zor değil. .ve bir sürü çeşiti var ancak orkideler yerini sevmezse yasayamiyorlar. ..hassas dönemlerden geçtiğini için sakin deneme dedim...şansa bırakma ama ilerleyen dönemlerde deneyebilirsiniz. ..ben orkide mı birini kaybedince cook üzülmustum. ..ne yaptiysam o yer begenemedi hastalandi ne yaptiysam olmadi kaybettim iste...tekrar üzülme diye öyle yazdım. ..yani yeni başlayacağını ve hassas olduğun için bakımı kolay, yer olayındafazla problem cçıkarmaya cak dayanıklı bitkilerden başlamanın öneririm. ..

Şuku degil kiz sukuu :)))))) onlar aslinda o ailenin genel adi gibi. Dikenlilerine kaktus deniyor. Git al izmir kaktus cenneti yaaaa her yerde var izmirde. Baumaxxa da guzel seyler geliyor :)

aynen tekrar üzülmek istemiyorum ben hem hobi gibi olsun hem de seveceğim bir canlı olsun istiyorum ve yaşatması en kolay olanı da bitki. hayvanlar fazlasıyla hassas oluyorlar. zaten orkide sevmem ben çok açıkçası yani bir hayranlığım yok öyle diyim o sineryaları çok sevdim peki onlara bakması kolay mı dayanıklı mı onlar

Şuku degil kiz sukuu :)))))) onlar aslinda o ailenin genel adi gibi. Dikenlilerine kaktus deniyor. Git al izmir kaktus cenneti yaaaa her yerde var izmirde. Baumaxxa da guzel seyler geliyor :)

yaa ne zamandır aklımdaydı zaten benim vardı kaktüsüm önceden sonra bir şey oldu içinden bir sıvı aktı öldü anlamamıştım..

edit: benim için şuku o

bizde de küpe küpe denilen çiçek sardunya biberiye fesleğen var.

sardunyanın kokusunu beğenmiyorum ama görüntüsü çok hoş oluyor açınca.
fesleğen ekebilirsin elini yapraklarına değdirdiğinde etrafta hoş bir koku bırakıyor.ayrıca sivrisinek savardır kendisi: ) bakımıda kolay. arada da yemeklere katarsın.

orkide de var şu an evde ama kelaynak gibi üç beş yaprağı var şu an.

Ay yok uyuşturucu olan bonzai bu bonsai. Japon çiçek yetiştirme sanatı gibi bişey. Bildiğin minyatür ağaç yani. Bi bak çok sevimliler

Ay yok uyuşturucu olan bonzai bu bonsai. Japon çiçek yetiştirme sanatı gibi bişey. Bildiğin minyatür ağaç yani. Bi bak çok sevimliler

ay kusura bakma bir s-z den keş zannedecek millet beni desene
gördüm ya bildiğin minik ağaç gibi dallarını budamak mı gerekiyor ki

ben fesleğen kokusunu çok severim böyle hoş kokulu bitkiler yetiştirmek istiyorum hem sivrisinekleri kovması da iyimiş ayrıca kelaynak yorumunuza çok güldüm

en iyisi dediğim gibi fesleğen derdi tasası yok hemde birsürü işe yarıyor bir de maydanoz da iyi oluyor

Evet budamak lazımmış. Öyle okudum. Ben de bu ara almayı düşünüyorum, çok bilgim yok ama meyve verenleri falan varmış. Fesleğen de ne güzel bir bitkidir gerçekten ya.

E="justholdmetight, post: 36526052, member: 459681"]aynen tekrar üzülmek istemiyorum ben hem hobi gibi olsun hem de seveceğim bir canlı olsun istiyorum ve yaşatması en kolay olanı da bitki. hayvanlar fazlasıyla hassas oluyorlar. zaten orkide sevmem ben çok açıkçası yani bir hayranlığım yok öyle diyim o sineryaları çok sevdim peki onlara bakması kolay mı dayanıklı mı onlar

yaa ne zamandır aklımdaydı zaten benim vardı kaktüsüm önceden sonra bir şey oldu içinden bir sıvı aktı öldü anlamamıştım..

edit: benim için şuku o [/QUOTE]

Canim maalesef bilmiyorum ama netten merak ettim baktim hos duruyorlar..ama boculer de cok seviyormus oyle diyorlar...feslegen almaya karar vermissin ama alirken dikkat et onlarin yeneni de var yenmeyeni de ona gore al..hatta cevrende Varsa birinde al bi dal cok cabuk uruyorlar...bende yeneni var...hic bakim gibi bir derdi yok suyunu ver yeter...salatalira falan katarsin sagliga da faydasi var...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…