ciddi beraberliklerde cinselliğin sınırı ne olmalı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bence sınır olmalı bizdede oldu tabi herkes arkadaşlarmın dediği gibi özgürdür herkes istediği gibi yaşar hayatınıı...(dini boyta girmeden yorum yapalım demişsin ya ben böle konularda görüyorum bu tür yazıları neden dinden bu kadar korkuyosunuz kacıyosunz anlamış diilim)..neysee ben dini boyutttan baktığım için evlilik öncesi beraberliğede karşıyım nişanlıda olsam.düğünüme bi gün kalsada..imam nikahım kıyılsada.. o evlilik cüzdanını almadan asla deyenlerdenim.bizde evelat yeiştiriyoruz evladımdanda bunu görmek istemem.. 1 saat sonra kimmin ne olacağı bellimi kimin ölüp kimin kalacağı..bu benim fikrim herkese saygım sonsuz.her koyun kendi bacağından asılır dimi :))....bizde ateşle baruttuk bu bakışlarımızdan konuşmalarımzdan her halimizden anlasılıyodu ama ben o heycanı o duyguları evlendiğim gün yaşamak istedim öle oldu sonuuçta o heycan bir kere yaşanıyo.biz türküz amarikalı ingiliz alman vs diiliz bizim örf adetlerimiz var gençlerimiz zaten almış başını gidiyo allah sonumuz hayır etsin ben evladımdan korkuyorum geleceğinden ürküyorum biraz geleneklerimize saygı duyalım geçmişimizi yaşatmayı bilelim..fazla modernleşip başkalarına özenmeyelim

Son düzenleme:
neden dini boyutu karıştırmayalım dedim söyleyeyim ozaman,
dini boyutu konuşacak olursak işler cok değişir,ozaman el ele tutuşmak,masum bi öpücük bile günah..
eger ki günahları büyük küçük diye sınıflandırıcak olursak ta sanırım en büyük günahı işlemiş oluruz.süprizzzzz

Böyle durumlarda elini verirsin kolunu kaptırırsın meselesi ateşle barut zaten yanyana durmuyor alev alıyor o yüzden sınırı aşmamak lazım diye düşünüyorum herşeyi zamanında yaşamak heyecanı o an yaşamak en güzeli olmalı.Ciddi ilişki diyorsun ama ciddiye dönüşeceği ne malum nişanlanıp ayrılan bir sürü insan var o yüzden en iyisi sabretmek ileride pişman olmamak için.

Herkesin kendi fikri önemli olan
çünkü bu işin doğrusu kişiden kişiye değişir
benim şahsi fikrim evlilik öncesi cinsellik yaşanmamalı
ne kadar yanlış ne kadar doğru bilemem yasakkelime
bence bu böyle
unutmayalımki hayatta hiçbirşeyin garantisi yok
istesekte istemesekte bize bakirelik diye bişey verilmiş Allah tarafından ve bunun evlilik öncesi bozulması toplumumuza göre yanlış bişey,yani çoğu kişi için böyle
ama gençler artık bunları aşıyor :delphin:

sadece biz ciddi düşünüyoruz diyerek böyle birşey yapılırsa hatadır bence kimseye ne olacağı belli değil bu hayatta evlenmeden ama nasılca evleneceğiz düşüncesiyle yapmak bana göre yanlış

evli olmadığınız ama evlilik düşünceniz oldugu,ciddi beraberliğiniz oldugu biriyle cinsellik yaşar mıydınız,cinsellikten kastım illaki tam alamıyla ilişki değil,ama onu tatmin edebilicek durumda..işin günah durumunu karıştırmadan,doğrularımızla,yanlışlarımızla,erkeklerin bakış acısıyla,kendi bakış acılarımızla cevap verirsek güzel bir konu olur.

sorumun cevabına gelince,ben böyle bişeyi yaşadım bir erkekle,ikimizde hiç cinsel ilişki yaşamamıştık daha önce ve onu memnun etmek için bitakım şeyler yaptım.(anal yada oral ilişki değil) telefonda olsun,gerçekte olsun..bazen utanıyorum aklıma geldikçe şuan ayrıyız çünkü ve yıllar geçti hala benimle barışmak istiyo..bu konunun bahsi de bir daha hiç acılmadı.zaman zaman pişman olmuyorum,ama bazen de utanıyorum bilmiyorum.
sizce beni unutamamasının sebebi bu olabilir mi? ama baska biriyle haydi haydi gerçek anlamda ilişki yaşayablirdi diye düşünüyorum.
fisfisfis

yaşamak yaşamamak herkesin kendi bileceği iş...
ama seni unutamamasının ve barışmak istemesinin sebebinin bu olduğunu düşünmüyorum,zaten bir daha hiç bahsi bile geçmemiş...dediğin gibi istese başkalarıyla her türlü şeyi yaşayabilecek durumda...

bence sınır olmalı bizdede oldu tabi herkes arkadaşlarmın dediği gibi özgürdür herkes istediği gibi yaşar hayatınıı...(dini boyta girmeden yorum yapalım demişsin ya ben böle konularda görüyorum bu tür yazıları neden dinden bu kadar korkuyosunuz kacıyosunz anlamış diilim)..neysee ben dini boyutttan baktığım için evlilik öncesi beraberliğede karşıyım nişanlıda olsam.düğünüme bi gün kalsada..imam nikahım kıyılsada.. o evlilik cüzdanını almadan asla deyenlerdenim.bizde evelat yeiştiriyoruz evladımdanda bunu görmek istemem.. 1 saat sonra kimmin ne olacağı bellimi kimin ölüp kimin kalacağı..bu benim fikrim herkese saygım sonsuz.her koyun kendi bacağından asılır dimi :))....bizde ateşle baruttuk bu bakışlarımızdan konuşmalarımzdan her halimizden anlasılıyodu ama ben o heycanı o duyguları evlendiğim gün yaşamak istedim öle oldu sonuuçta o heycan bir kere yaşanıyo.biz türküz amarikalı ingiliz alman vs diiliz bizim örf adetlerimiz var gençlerimiz zaten almış başını gidiyo allah sonumuz hayır etsin ben evladımdan korkuyorum geleceğinden ürküyorum biraz geleneklerimize saygı duyalım geçmişimizi yaşatmayı bilelim..fazla modernleşip başkalarına özenmeyelim
yazdığının her kelimesine katılıyorum..özellikle bu konuda din kelimesini duymaya tahammülü bile yok insanların...neyse,beni ailem inancımıza değer yargılarımıza göre yetiştirdi...bende çok şükür yüzlerini kara çıkarmadım..onları üzmedim...şuan kızım olacak ve ilerisi için endişeliyim..çevre çok değişti herşey mübah görülüyor,korkuyorum...bence evlenmeden birlikte olmak yanlış..o gün beklenmeli..herşey zamanında güzel...sevdiğiyle birlikte olup evlenenler var ama çoooook az...diğerleri kafasını duvarlara vuruyor..veya yaşayıpta takmayan,normal görende var ama oda az..
geçenlerde okudum bu sitede valla başlığı hatırlamıyorum.sanırım gebelik bölümündeydi...kızın biri çok seviyorum diyerek sürekli erkek arkadaşıyla birlikte olmuş..sonra hamilemiyim diye ödü kopuyordu.ailemin yüzüne bakamam biterim onlar için diye evham yapıyordu...o kadar üzüldümki ailesi için...yetiştirdikleri gibi olmamış diye..onlar güvenerek kızlarını üniversiteye yolluyor hertürlü desteği veriyor o bu şekilde karşılık veriyr ailesine..madem bu kadar korkacaktın neden yaptın madem.....kınamıyorum asla ama çok üzüldüm çok...kendimia nnesinin yerine koydum...
yaa bu konu uzar gider.herkesin doğrusu yanlışı farklıdır çünkü...bence zamanında yaşanmalı herşey

Son düzenleme:
tamam bende benim fikrimi söylüyorum ve bana göre olmamalı diyorum

hmm soyle bisi var:
birisiyle evlencegin icin ille de bu adam beni alacak diye cinsellik yasamak bence samimiyetsiz birsey. sen onu seviyorsun o seni seviyor ve hakikaten de baska bir derdiniz yoksa biseyler paylasmak bana masumca geliyor.
evet hicbirseyin garantisi yok tabiki yarina cikip cikmayacagimiz belli degil bunu herkes soyluyor ama siz kimsenin vaatlerine sozlerine kanarak ya da inanarak diyim onunla bisiler yasamayin soz vermeyin soz almayin cidden seviyor seviliyor oldugunuz icin biseyler yasayin ilerde pismanliginizin olcagini sanmiyorum boylelikle.
simdi gelelim sorunun cevabina eger ayni yerde calisiyor veya okuyorsaniz zaten biseyler yasamamak zor cunku bunu basta sizin caniniz ceker. ama ayda bir gorusuluyorsa ya da ne bileyim daha az bir araya gelniyorsa saniriim bunu engellemek biraz daha kolay olur.
telefonda ya da baska yollu cinsel rahatlatmaya gelince de karsindakini memnun ettin diyelim senin memnuniyetin ne olacak/ kadinlarin belki de en cok yaptigi seylerden biridir karsisindakini tatmin edip kendisini bosvermek ama bu dogru degil bu kadinda daha fazla cinsel acliga neden olabiliyor.
tum bunlarin bir rizikosu var tabiki zaman gectikce boyle seylerde daha rahat olndukca ilerlemeler hizla artiyor sonra bi bakiyorsunuz olmak istediginiz yerde degilsiniz.
boyle seylerde agirdan almak da fayda var yine de.
ha sorunuzun cevabina gelecek olursak hicbi adam bi kizla bu tarz bisiler yasadi diye geri donmez inanin bunlarin alasini yapabilcegi kisiler bulabilir. olmadi gidip yapabilir. bunu kistas olarak almaniz bence mantkli degil.

yanlış analsılmasın ben bnu niye yasadınız diye kızmıyorum herkes hata yapar ama önemli olan bir seyi yapmadan önce 3 kere düşünmek...bence bazı gençlerimizin bun yapmalarının sebebi ailelerinin verdiği seberslik ama bazılarıda cahillikten ( yanlış anlamayın cahillik ten kastım saflık görüştü kişi ye aşırı güvenmek anlamında ) yapıyo................edep adap düzen bozluyo bence neden kendi kurallarımıza uyamıyoruz neden kendimize sahip cıkamıyoruz. ben daha ateşliyim sen değilsin diye bişide diil bence irade kuvveti ve zayıflığı.bence o güzel hazine eşe acılmalı

bana göre doğrudur.. tabi sınırını herkes kendisi çizer..
eğer bi erkekle hayatını geçirmeye karar verdiysen, nasıl ki dini görüşü nasıl, politik bakış açısı ne, maddi durumu nedir, huyu suyu ne araştırırsan cinsellik konusunda da nası olduunu bilmek istemek hakkındır.. cinsellik kavramı evlilikte az bi öneme sahip diil ki, neden herşeye özen gösterelim onu es geçelim? en en basitinden düşünürsek, ikiniz de çalışıosunuz diyelim, birbirinizi yalnızca akşamları görüceksiniz, o vaktin de yarısı zaten yatakta geçecek.. ha cinselliği seçme kriteri yapalım demiyorum tabi ki ama diğer kriterler kadar önem vermek daha da önemlisi bundan korkmamak önemli..
sonra yok vajinismus oldum yok orgazm olamıyorum, sevişirken iğreniyorum, bu adam işini görüyo arkasını dönüp uyuyo bi sürü hikaye okuyoruz..

lucita
sonra yok vajinismus oldum yok orgazm olamıyorum, sevişirken iğreniyorum, bu adam işini görüyo arkasını dönüp uyuyo bi sürü hikaye okuyoruz..

yani ne demek istiyosun arkadaşım
iyiisini buulana kadar
onnla yat beğenmedim, bnunla yat olmadı ,şununla yat elektrik alamadım ...bumu ya .
.şeçmecemi alıyoruz noluyo

eğer bi erkekle hayatını geçirmeye karar verdiysen, nasıl ki dini görüşü nasıl, politik bakış açısı ne, maddi durumu nedir, huyu suyu ne araştırırsan cinsellik konusunda da nası olduunu bilmek istemek hakkındır.. cinsellik kavramı evlilikte az bi öneme sahip diil ki, neden herşeye özen gösterelim onu es geçelim? en en basitinden düşünürsek, ikiniz de çalışıosunuz diyelim, birbirinizi yalnızca akşamları görüceksiniz, o vaktin de yarısı zaten yatakta geçecek.. ha cinselliği seçme kriteri yapalım demiyorum tabi ki ama diğer kriterler kadar önem vermek daha da önemlisi bundan korkmamak önemli..

bu kismina ben de katiliyorum biz bayanlarin en cok cekindigi en cok korktugu ve belki de bizi en cok etkileyn olaylardan biri de cinsellik. evlendikten sonra ben esimin 1 dakikada bosaldigini sonra da arkasini donup yattigini ogrenmek istemiyorum mesela ya da benden igrenc beklentileri oldugunu ogrenmek istemiyorum. beni biseyler icin zorlayacagini gormek istemiyorum.grup anal gibi beklentileri oldugunu ogrenmek istemiyorum. butun bunlardan emin olarak ya da bir sekilde bu konulardaki beklentilerini bilerek benim istedigim benim anlayasima uygun bir erkek mi degil mi bunlari bilmek istiyorum.
beni dunyalar kadar sevsin ama yatakta iken bana igrenc bir mahlukmusum ve onun isteklerini yerine getirmekle mukellefmisim gibi davransin kac yazar? inanabilir miyim artik. bunu ogrenmenin tek yolu onunla birlikte olmak midir hayir tabiki de en guzeli konusmaktir guven duymaktir inanmaktir.
bu kadar onemli bir konunun bu kadar es gecilmesinden ve bu kadar da ayaga dusurulmesinden rahatsizim.

iyide arkadaşım hadi cinselliği yaşadın...herşeyde uyumlusnuz ama cinsellikte değil..hadi bırakalım başkasını bulalımmı diyeceksin ben anlamadım yani..tabiki cinsellikten korkmayacaksın...evliliğin en önemli parçalarından biri..ben cinselliği önceden hiçbir aşamada yaşamadım..herşeyi eşimle yaşadım...ama ne iğreniyorum,ne vajinuzmusum,ne orgazm olamama gibi bir sorunum var,ne de eşim arkasını dönüp uyuyor..ben bu biraz bilgiyle alakalı..bende bunu anneme borçluyum..herşeyi konuştu benle zamanında..hiçbir sorumu ayıp sorulurmu deyipte cevapsız bırakmadı...sizin söylediğinize görede en güzel cinselliği bulana kadar devam edeceğiz gibi bişey çıkıyor ortaya...

evlenmeden önce cinsellik yaşayarak evleneceğin erkedin sana nasıl davranacağını anlamayazsınız canlrım cünki erkekler evlendikten sonra cok değişiyo

bu kismina ben de katiliyorum biz bayanlarin en cok cekindigi en cok korktugu ve belki de bizi en cok etkileyn olaylardan biri de cinsellik. evlendikten sonra ben esimin 1 dakikada bosaldigini sonra da arkasini donup yattigini ogrenmek istemiyorum mesela ya da benden igrenc beklentileri oldugunu ogrenmek istemiyorum. beni biseyler icin zorlayacagini gormek istemiyorum.grup anal gibi beklentileri oldugunu ogrenmek istemiyorum. butun bunlardan emin olarak ya da bir sekilde bu konulardaki beklentilerini bilerek benim istedigim benim anlayasima uygun bir erkek mi degil mi bunlari bilmek istiyorum.
beni dunyalar kadar sevsin ama yatakta iken bana igrenc bir mahlukmusum ve onun isteklerini yerine getirmekle mukellefmisim gibi davransin kac yazar? inanabilir miyim artik. bunu ogrenmenin tek yolu onunla birlikte olmak midir hayir tabiki de en guzeli konusmaktir guven duymaktir inanmaktir.
bu kadar onemli bir konunun bu kadar es gecilmesinden ve bu kadar da ayaga dusurulmesinden rahatsizim.

iyide canım sen bunu erkek arkadaşında da görebilirsinki böylesini çok duydum arkadaşlarımda...afedersin çocuk hevesi geçene kadar herşeyi yaptı sonra çekti gitti..bunu yaşamak hoşmu peki..deneyimmi bu şimdi..ben böyle bir deneyim istemem..ayrıca saydığın kriterler her erkeğe göre değişir karakter meselesi..biz evlenmeden önce herşeyi konuştuk...ben arkasını dönüp yatmasından korktuğumuda söyledim ona..olurmu öyle şey,herşey karşılıklı yaşanmalı,ben ne yaşıyorsam sende yaşamalısın dedi eşim...ki bunuda normalde tutumundan anlayabilirsiniz..birlikte olmak gerekmiyor bence...

iyide canım sen bunu erkek arkadaşında da görebilirsinki böylesini çok duydum arkadaşlarımda...afedersin çocuk hevesi geçene kadar herşeyi yaptı sonra çekti gitti..bunu yaşamak hoşmu peki..deneyimmi bu şimdi..ben böyle bir deneyim istemem..ayrıca saydığın kriterler her erkeğe göre değişir karakter meselesi..biz evlenmeden önce herşeyi konuştuk...ben arkasını dönüp yatmasından korktuğumuda söyledim ona..olurmu öyle şey,herşey karşılıklı yaşanmalı,ben ne yaşıyorsam sende yaşamalısın dedi eşim...ki bunuda normalde tutumundan anlayabilirsiniz..birlikte olmak gerekmiyor bence...
ben de aynisini dedim zaten bunun icin birlikte olmak sart degil konusmak lazim dedim.

lucita

yani ne demek istiyosun arkadaşım
iyiisini buulana kadar
onnla yat beğenmedim, bnunla yat olmadı ,şununla yat elektrik alamadım ...bumu ya .
.şeçmecemi alıyoruz noluyo

herkesle yat en iyisiyle evlen demişim gibi yansıtıyosunuz, bunu mu çıkardınız yazdıklarımdan? eğer öylesyse baştaki cümleyi tekrar yazayım :eğer bi erkekle hayatını geçirmeye karar verdiysen.................

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X