ciddi beraberliklerde cinselliğin sınırı ne olmalı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
her kelimesi benim zihnimden çıkmış gibi duran laliş kelimelerine ilave
evlenmeden önce herhangi bi şekilde yakın temas ne yanlıştır ne de doğru
çünkü yanlışın ve doğrunun netliği,kesinliği yoktur.
hangi konuda olursa olsun tek bi tanım çıkarmak mümkün değildir
bana göresi,sana göresi,ona göresi hatta size göresi,bize göresi vardır
böyle oynak bi zeminde
ben de lalişim gibi tarafsızım
ne yanlıştır diye ahkam keserim ne doğrudur diye hüküm veririm
bana ne der geçerim

en doğrusunu yaparsın arkadaşım tbrk ediyorum. aynen katılıyorum

ne de olsa evleneceğiz denilerek yaşanan cinsellikten kimseye hayır geleceğine inanmıyorum.

insan önce oturmalı ve demeli ben sonunda evlenmek dahi olmasa bu insanla cinsellik (boyutu düşünene kalmış) yaşamak istiyor muyum? yaşadıktan sonra mutluluk mu duyacağım yoksa pişmanlık mı? diye düşünmeli.

ama ne de olsa evleneceğiz mantığındaki biri zaten evlilik dışı ilişkiye karşı bir çizgidedir. o zaman pişman olmayacağınız işler yapmayın derim ben.

benim kişisel görüşüm ise cinsel ilişki için evlilik şart değildir. evlilik için çok daha farklı şartlar vardır. herkes için de bu şartlar farklıdır. mesela birisi için bekaret de şart olabilir. ben de geçmişte bazı şeyler yaşadım. o insanların bazılarıyla hala görüşürüm ve alnım açıktır bunun da nedeni girdiğim ilişkilerde hiç gizli hesap yapmadım yukarıda söylediklerimi düşündüm ve tamamen kendi kararımla yaptım ne yaptıysam. bunda utanılacak bir şey yoktur. karşımdaki insan da beni bilir ona göre yaklaşır.

ama tekrar etmek istiyorum eğer utanacaksanız öpüşmek olsun hatta elele tutuşmak dahi olsun yapmayın çünkü o kısa anın zevki sonrasında sizi uzun zaman pişman edebilir.

nikahım 14 şubatta... düğünde yakın.. ciddi bir beraberliğim var.. ama cinsel ilişki yaşamıyoruz. zaten aşk ve sevgi olunca sarılıp uyumak kokusunu duymak bir şeyleri gelinliğe kırmızı kuşağa saklamak isteyebiliyor insan.. şuanda masumane geçiyor günler...çok da mutluyum...

bence sevgiliyken değilde.düğüne yakın bişeyler yaşamak lazım.biraz yakınlaşmak lazım. düğün gecesi .hiç tanımadığın dokunmadığın biriyle çırılçıplak aynı yatağa girmek zor olur bence.öpüşmek sarılmak vs. gibi.fazla ileri gitmeden.ama herşey kızlarda bitiyor.sınırı koyduktan sonra bir sorun yok bence(tabi naşanlııyken düğüne az zaman kalmışşken)çünkü ben diğer türlsüne karşıyım.

tabi bu benim fikrim.çok mu karışık yazdım yaf :D)))

ne de olsa evleneceğiz denilerek yaşanan cinsellikten kimseye hayır geleceğine inanmıyorum.

insan önce oturmalı ve demeli ben sonunda evlenmek dahi olmasa bu insanla cinsellik (boyutu düşünene kalmış) yaşamak istiyor muyum? yaşadıktan sonra mutluluk mu duyacağım yoksa pişmanlık mı? diye düşünmeli.

ama ne de olsa evleneceğiz mantığındaki biri zaten evlilik dışı ilişkiye karşı bir çizgidedir. o zaman pişman olmayacağınız işler yapmayın derim ben.

benim kişisel görüşüm ise cinsel ilişki için evlilik şart değildir. evlilik için çok daha farklı şartlar vardır. herkes için de bu şartlar farklıdır. mesela birisi için bekaret de şart olabilir. ben de geçmişte bazı şeyler yaşadım. o insanların bazılarıyla hala görüşürüm ve alnım açıktır bunun da nedeni girdiğim ilişkilerde hiç gizli hesap yapmadım yukarıda söylediklerimi düşündüm ve tamamen kendi kararımla yaptım ne yaptıysam. bunda utanılacak bir şey yoktur. karşımdaki insan da beni bilir ona göre yaklaşır.

ama tekrar etmek istiyorum eğer utanacaksanız öpüşmek olsun hatta elele tutuşmak dahi olsun yapmayın çünkü o kısa anın zevki sonrasında sizi uzun zaman pişman edebilir.

tamamen katılıyorum...kaydirigubbakcemile5

isteyerek yapılan herşeyin arkasındayım
bence seks kadınlar için evlilik öncesi keskin çizgilerle ayrılmamalı
ne yani bekar olunca neden seks yapılamasınki
ancak günah olarak görüp yapmayanlara herzaman saygı duyuyorum
ama kendini kirletilmiş aşağılanmış toplum ne der acabalar ı düşünenleride anlayamıyorum

Sadece bayan olduğumuz ve namusumuzun bi yerlerimizde olduğuna inanıldığı için cinselliğin bize yasak olduğunu düşünenler var...
ama cinsellik sevdiğin adamla yaşandığında,sevginin konuşmadan dile getirilişidir bana göre....
o yzden bırakalım yaşamak isteyen sonuna kadr dilediği gibi yaşasın....

ayrıca kimsenin kimseye aşağılayıcı kelimeler kullanmaya hakkı yok..rica ederim yapmayın bunu...

evli olmadığınız ama evlilik düşünceniz oldugu,ciddi beraberliğiniz oldugu biriyle cinsellik yaşar mıydınız,cinsellikten kastım illaki tam alamıyla ilişki değil,ama onu tatmin edebilicek durumda..işin günah durumunu karıştırmadan,doğrularımızla,yanlışlarımızla,erkeklerin bakış acısıyla,kendi bakış acılarımızla cevap verirsek güzel bir konu olur.

sorumun cevabına gelince,ben böyle bişeyi yaşadım bir erkekle,ikimizde hiç cinsel ilişki yaşamamıştık daha önce ve onu memnun etmek için bitakım şeyler yaptım.(anal yada oral ilişki değil) telefonda olsun,gerçekte olsun..bazen utanıyorum aklıma geldikçe şuan ayrıyız çünkü ve yıllar geçti hala benimle barışmak istiyo..bu konunun bahsi de bir daha hiç acılmadı.zaman zaman pişman olmuyorum,ama bazen de utanıyorum bilmiyorum.
sizce beni unutamamasının sebebi bu olabilir mi? ama baska biriyle haydi haydi gerçek anlamda ilişki yaşayablirdi diye düşünüyorum.
fisfisfis

evlenmeden önce,cinsellik yaşanmasına asla karşı değilim. yaşamak isteyen yaşar, istemeyen yaşamaz... ama esas rahatsızlığım,yaşayanlara kirlenmiş denmesi...evlenmeden önce, cinsellik yaşanmasına karşı olanlara,
evlenmeden önce cinsellik yaşanabilir, diyenler, asla kötü kelimeler de bulunmazken ,nedense ,cinselik yaşanmasına karşı olanların,bu hakarete yaklaşan sözleri beni oldukça ,rahatsız ediyor...

isteyerek yapılan herşeyin arkasındayım
bence seks kadınlar için evlilik öncesi keskin çizgilerle ayrılmamalı
ne yani bekar olunca neden seks yapılamasınki
ancak günah olarak görüp yapmayanlara herzaman saygı duyuyorum
ama kendini kirletilmiş aşağılanmış toplum ne der acabalar ı düşünenleride anlayamıyorum

Cok guzel izah etmissin ablacigim. kisa ve oz bir yazi tesekkurler. ben su an nisanliyim dolu dolu yasiyorum her seyi pisman de degilim cunku onu cok seviyorum.

herkesin gorusu farklidir ama bende karsiyim eger ciddiyse zatn zamani gelince olucak iliskiler zevklere donusmemeli ...

kesinlikle karşı değilim ben yaşanmasına, önemli olan insanın doğru kişiyle yaşadığından emin olması. kimseyi yaşıyor diye kınamadığım gibi, uzak durmayı tercih edenlere de saygı duyuorum.

tabiki bir siniri olmali...
beraberlikte herseyi yasayip tüketmek taraftari degilim ben....
sonucta bu kisinin özelidir ve herkesin bu konuda dogrusu farklidir....

bunun sınırını yaşayan koyabilir ancak.Kesinlikle karşı değilim neticeden pişmanlık duymayacaksa ,ileride huzuru kaçmayacaksa problem yok :1rolleyes:

bence ya tamamen sınırsız olmalı yada iki liseli gibi el eleden öteye geçmemeli,bunların arasında kalan herşey mide bulandırır.

güzelse mutlu olabiliyosanız öyle de olur, ewlı olmaya gerek yok mutlu olmak ıcın

ablacığım anlıyorum seni, konuyu baştan sona okudum zaten :)
şimdik senin bahsettiğin şu vefat olayı var ya, ona değineyim:

ben erkek arkadaşımla cinsel birliktelik yaşadım ama o çok sevdiğim ve onunla birlikte olmaya değer gördüğüm bu kişi vefat edecek. ve ben bunun ardından, onun ölümünü değil de 'aman ben bekaretini kaybetmiş bulundum, bundan sonra ne yapacağım?' diye mi düşüneceğim ??? özür dilerim ama benim ne hayat görüşüm ne de aşka sevgiye verdiğim değer, benim bu soruyu kendime sormamı mümkün kılmazzzz....çünkü, ben aşık olduğum erkek öldükten sonra, ''zaten başıma gelebilecek en kötü şey gelmiştir'' diye düşünürüm. bu vefat konusunun yanında bekaret bana vız gelir, deyim yerindeyse...anlatabildim mi ?? iki kişinin paylaşabileceği en güzel duygu, bekaret buna engel teşkil etmiyor benim zihnimde.

ayrıca, bekareti ''hazine-mücevher'' olarak görmüyorum. onu öyle görecek bir tek erkek yanıma yaklaşamaz zaten, arkadaşım dahi olamaz, kaldı ki, en sevdiğim varlık vefat ettikten sonra benden bekaret rica edecek bir erkekle ilişki yaşayayım...
bulunduğum ortam, arkadaşlarım, zihinsel yetkinliğim zaten öyle erkeklere kapalıdır.

sizlere çok iddialı gelebilir ama böyle :))

hepinizi seviyorum.

a.s. a.s. a.s.
iki seven insan arasında yaşanan en güzel şeyden bahsediyoruz....
nisan arkadşm anltmş zatn uzun uzatıya yazmama gerek yok aynı şeyleri kaydirigubbakcemile2
sonradan pişman olcağnz bi şeyi yapmayn derim bu arada....

ama bi gün başkasıyla başka bi gün bşkasıyla brlikte olanlara çok kızıyorum :kızgın:
bu kadar masum olan bişeyi kirletmeyn ltfn!!!

a.s. a.s. a.s.
iki seven insan arasında yaşanan en güzel şeyden bahsediyoruz....
nisan arkadşm anltmş zatn uzun uzatıya yazmama gerek yok aynı şeyleri kaydirigubbakcemile2
sonradan pişman olcağnz bi şeyi yapmayn derim bu arada....

ama bi gün başkasıyla başka bi gün bşkasıyla brlikte olanlara çok kızıyorum :kızgın:
bu kadar masum olan bişeyi kirletmeyn ltfn!!!

ben de aynen çok kızıyorum...ama her sevgilisiyle arasında özel şeyler yaşayana da hakaret etme hakkını kendinde bulanlara daha çok...
çnkü her bunu yaşayan kişiye her gün biriyle yaşıyor gibi bakıyorlar...ayıp yani...

kibelecim demek istedgm de buydu zatn.aynı kefeye koymamak gerek.ama malesef insanlarımzın çoğu bunu yapmıyo......

herkesin sınırı kendisinedir .kimisi öpmeyi sınır olarak görür kimisi birlikte aynı yatağı paylaşıp tenlerini hissetmeyi .elbetteki karşı değilim ileri derece yaşanılan cinselliğe .fakat kişi duygularından eminise bi işe kalkışmalı diye düşünüorm .yarın öbürgün karşısına çıkacak herhangi bi soruya başı dik cvp verebilmeli .ırın kırın etmemeli

Back
X