ciddi kavga ettik, napacagimi bilmiyorum

Ben de böyle düşünmeye başladım .. Biz neler anlatıyoruz konu sahibi hala niye aramadı derdin de..

Evet ben de senin gibi yapardım da konu sahibinin potansiyelini düşünerek yazdım o mesajı

aslında arkadaşı çok iyi anlıyorum aynısını ben yaptım
aman üzülmesin aman kırılmasın alınmasın diye ata ata
bu hala geldim ve daha çok tartışma yaşayacak
ve belli zaman sonra boşverecek
annem derdi ki çok yanaşıyorsun ve mesafe koy arana
son tartışma da araya mesafe koydum
adam istediklerimi yapmaya başladı

Soğuk kanlı olmak zorundasınız. Sakın yazmayın, arasa bile çok samimi konuşmayın. Aramadınız, mesaj atmadınız çünkü boşanacak diye korktunuz şimdi bi profil fotosu değişti hemen başladınız bu kadar umursamaz olunmaz neden aramıyor demeye. Eşinize değiştiğinizi, onu sıkmayacağınızı, dırdır etmeyeceğinizi ispatlamak zorundasınız. Yoksa yine en başa döneceksiniz. Adamın nefes almaya ihtiyacı var ve sizi deniyor. Muhtemelen profil fotosunu da sizi denemek için değiştirdi yani bakalım ne yapacaksınız arayacak mesaj atacak mısınız herşey normal gibi mi davranacaksınız diye sizi deniyor. En ufak hatanız sizi başa döndürür muhtemelen şuan onun içi içini yiyor ve ne oluyor diyor. Mailinizin blöf olmadığını isterseniz onu terk edebileceğinizi ona ispatlamak zorundasınız. Yoksa geçen salıdan daha zor bir duruma düşeceksiniz. Sakin kalmaya çalışın. Onun da şuan sizi ne kadar merak ettiğini ama arayamadığını düşünün. Rahatlamaya çalışın. Aramayıp sormamasından korkmayın. Eninde sonunda arayacak inadı kırılacak çünkü. İnadı kırılan o olursa kazanan siz olursunuz. Herşeyin güzel olacağına inanın. bol bol kitap okuyun, kahve için, ev dekorasyonu ile ilgilenin, çok sevdiğiniz bir şeyi tüketin, alışveriş yapın, temizlik yapın ama kocanızı düşünmemeye çalışın. Ve artık, ömür boyu beni umursamıyor, ilgilenmiyor demeyin. Sizi umursamasa siz eşi olmazdınız. Eşinize güvenmeyi öğrenin. Dır dır yapmayın eve gelince huzur dolu yuvasına gelsin. Bazen iç konuşmayın. Yatın dizlerine kitap okuyun. Benle neden konuşmuyorsun ne var demeyin, şikayet etmeyin, aramanıza cevap vermezse sinirlenmeyin nasıl açmaz, nasıl aramaz demeyin, vakti olduğunda arayacağını bilin. Sizi aramasa bile aklının bir köşesinde hep var olduğunuzu, onun hayatının diğer yarısı olduğunuzu bilin. Siz hep ama bana değer vermiyorsun umursamıyorsun derseniz kendi değerinizi düşürürsünüz.

Ben de böyle düşünmeye başladım .. Biz neler anlatıyoruz konu sahibi hala niye aramadı derdin de..

Gerçekten yordu beni bu konu.
Benim de tahammül eşiğim malesef çok düşük.
Kendi adıma The end :)
Size kolay gelsin sonuç alamamış olsak ta iyi bir ekiptik

Gerçekten yordu beni bu konu.
Benim de tahammül eşiğim malesef çok düşük.
Kendi adıma The end :) Size kolay gelsin sonuç alamamış olsakta iyi bir ekiptik
siz ve biz 1 haftada konu sahibinden bıktık. eşi gariban, 1,5 senedir çekiyor. yazık yahu.

Herkesin bu tarz hatalara düştüğü zamanlar var..
Ben de aynen konu sahibi gibi davrandığım zamanlar oldu ama bu benim iyi niyetimin çok fazla suistimal edilmesine sebep oldu ve sonuç olarak kaskatı bir kadın oluştu ..
O yüzden bir yandan çok iyi anlıyorum ama bir yandan da kızıyorum ister istemez geç kalmasın istiyorum ..

Başından beri takip ediyorum konuyu gelişmeler de olmuş güzel ama konu sahibi eski huylarını heri dönecek malesef ben değişeceğini sanmıyorum.
Adam boşanacak korkusu ile kendini bi kaç gün zar zor tuttu , Adam bi msj attı başladı yine" neden msj atmıyor aramıyor iyi geceler desem mi "demeye
80 küsür sayfa çöpe gidecek gibi.
Konu sahibi şu bi kaç günlük sessizliği sadece boşanmaktan vazgeçirmek için mi yaptınız? Adam gelip konuşsa bile siz mesafeli davranmaya devam etmelisiniz...

bize de yapılmadı mı
bana yapıldı uymadım hemde çok 2 senedir yapılıyor hatta
daha yeni yeni yapıyorum,
eninde sonunda cayacak ne zaman pes ederse

Mesafe falan girmez merak etme hep bu korku yaptırmış bu güne kadar sana ne yaptırdıysa. Karı koca 1 ay küsse 1 anlık gülümsemeye bakar o buzların erimesi bir öpücüğe bakar. Her kavgada küslükte araya mesafe girseydi insanlar on yıllarca sürdüremezlerdi evliliklerini. Lütfen ipleri bırak biraz. Giren girmiş zaten, ne biçim laflar uçuşmuş havada. Bu sefer toparlaması gereken kocan. Toparlan artık. Ne duygusu? Yok öyle birşey. Kırgınlık var, kızgınlık var.

Yarin muhtemelen adam kapıdan girer girmez konu sahibi boynuna sarılır
Çok iradesiz,çok güçsüz duruyorsunuz. Lütfen kendi kıymetinizi bilin. Size gurursuz,yılışık diyen adamın yollarını gozlemeyi bırakın artık. Ne yapmasını istiyorsunuz ? Bıktım senden diyip kapı önüne koyunca mi akillanacaksiniz ? Evlilikse evlilik. Tek başınıza evlenmedinizya. Birakin birazda o dusunsun.Sizi kadın başınıza yabancı bir ülkede tek başınıza bırakıyor. O tedirgin olmuyor da siz mi tedirgin oluyorsunuz nasıl acaba diye ? Sizin için çabalamayan adam yanınızda olsa ne olmasa ne ? Blofte olsa boşanma kararı alinmis. Buna rağmen ya bi dur konusalim demeyen adamdan ne hayir bekliyorsunuz ? Bir nebze de olsa duzelebileceginizi gosterin,kıymetinizi anlasin,dağılan gururunuzu toplayin diye kac kisi dil dokuyor.Sizde daha yollarını gözleyın..

Aslında konu sahibine pek kızamıyorumda insanlarına yabancı olduğu bir ülkede çevresinde konuşacağı sıkıntılı anlarını keyifli zamanlarını anlatacağı paylaşım yapacağı kimsesi yoksa ne yapıcak tanıdığı bildiği eşine sarıcak ilgi alaka önemsenme dertleşme sevgi gösterisi yeme içme vs.. tek bir kişiye odaklanmış durumda eşi annesi babası arkadaşı olmuş gibi geliyor bana
Çevresinde anne baba kardeş arkadaş hatta kayınvalide görümce olsa bu dereceye gelmezlerdi diye düşünüyorum...
Eşine olan bu sık boğaz halini çevresindekilere dağılım yapıcaktı.Bence yalnızlıktan çevresinde tanıdık yüzlerin olmayışından bu durumda diye düşünüyorum belkide yanıliyorum kimbilirr

+1

Merhaba tekrar

Esim yarin oglen saatlerinde gelecek. Mesaj atmadim ve yazmadim, soylediklerinizi anladim sayenizde zor bir haftayi cok daha kolay atlattim. Sadece evlilik icin degil kendi adima yurt disinda yasadigim icin psikolojik olarak cok daha zor oluyor bu donemler aileden uzak ve yalniz. Tesekkur ederim herkese. Duzelmeyecegimi, degismeyecegimi ve 80 sayfa yorumun cope gidecegini dusunuyorsunuz ama hayir ben elimden geleni yapacagim ayni hatalara dusmemek icin, kulak arkasi etmedim hic bir yorumu. Esim gelince ne olur ne biter bilmiyorum yarin geldiginde ne olacaksa olacak umarim hayirlisi olur bizim icin daha mutlu bir baslangic olur.
Bende istiyorum o benle ilgilensin, o beni dusunsun merak etsin soylediklerinden pismanlik duysun ve bunun gerceklesmesi icin elimden geleni yaptim bu hafta, sizlerle gercek hislerimi paylasiyorum simdi size ay hic umrumda degil banane gelsin yuz vermicem zaten aynen aman salla kendi kaybeder desem hos olur belki dersimi almis gorunurum ama gercekler : sinirliyim, gun gectikce onun rahatligi bana batiyor , ve henuz vazgecmedim icimde sevgi var hala bu hisler ister istemez , ve sizle bunlari paylasiyorum..
Birkac kisi bosa yazdik anlamadi degismeyecek falan demis uzuldum boyle dusunmenize ve size bunu hissettirmeme, umarim dusundugunuz gibi olmaz..
Mutlu olmak istiyorum cunku .
Evet nasil davranmam gerektigi belli biliyorum anlamasi icin sert ve mesafeli olmam lazim. Ama ben icimdeki hislerden bahsediyorum neden aramadi derken..

Önce kendinize inanın. Evet zor zamanlar geçiyorsunuz haklı da olduğunuz yerler var. Ama bunu aşabilirsiniz. Güçlü olmak zorundasınız. Boşansanız bile hayat sizin için böyle devam edemez. Kendi kendinize yetebilmeyi, eşinizin ve sizin ayrı ayrı da nefes alabilmeyi öğrenmeniz gerek. Aslında sıkıntı ne biliyor musunuz? Mesela perşembe günü eşinize günaydın dediniz ya ve o tepki vermedi sonrasında "ama artık çok uzatmadın mı vs. diye" söylenmeye başladınız yani eşinizi eleştirip ondan şikayet etmeye başladınız, muhtemelen bu durum eşinizi çok yordu. Şimdiye kadar doldu, artık taşıyor. Kendini kapana sıkışmış gibi hissediyordur. Eşinizin sıkıntısı sizin ilgi istemeniz ya da aramanız değil muhtemelen. Onun derdi, telefonunuzu açmadı diye ona hesap sormanız, onu ve hareketlerini sürekli eleştirmeniz, yargılamanız. O yüzden sizinle bir şeyini paylaşmak istemiyor. Paylaşsa yine yargılayacaksınız paylaşmasa yine eleştirip laf söyleyecek dırdır edeceksiniz. Ben olsam ben de eşime söylemek istemem, paylaşmak istemem. Çünkü sürekli yargılanmak, eleştirilmek insanın huzurunu bozar. Siz eşinizin sizden kaçması için elinizden geleni yapıyorsunuz. Mesela aradınız açmadı. Diyelim ki öylesine aramıştınız. İlla içinizde kalmasın mesaj atın madem, özledim sesini duyayım demiştim seni seviyorum vs. eşiniz bu duruma tepki vermez sanırım. Ama açılmayan tel sonrası defalarca arayıp bir de üstüne "neden açmıyorsun beni umursamıyorsun değer vermiyorsun vs." yazarsanız işte o zaman huzurunuzu kaçırırsınız. Eşinizi kendi düşüncelerinizle yargılamayın. Kafanızda kurguluyorsunuz kızıyorsunuz üzülüyorsunuz kırılıyorsunuz ama sonra kırıyorsunuz daha çok kırılıyorsunuz. Kısır döngüye girmiş durumdasınız ve bu döngünün zincirlerini kıracak olan sizsiniz.

birçok üyenin aksine senin bizi dinlenmediğini düşünmüyorum
normal olarak zorlandığının ama çaba harcadığının farkındayım
sadece yalnız olduğun için hislerini paylaşmaya çalışıyorsun anlıyorum çünkü ben de derdimi çok dışarı yansıtabilen bi insan değilim bi gece önce kavga kıyamet kopsa bile ertesi gün etrafıma gülmeye çalışırım içim kan ağlarken ama burada kimse beni tanımadığı için yazıp anlatmak rahatlatır
o arkadaşlara da kırılma herkesin kişiliği aynı olamadığı gibi hissettiklerini yansıtma çeşitleri de farklı farklıdır dolayısıyla senin bu söylemlerini haaa başa döndük yine diye algılayabilirler
sen bize kırılıp da içini dökmekten vazgeçme olur mu
içini dök ki eşin geldiğinde daha rahat olabilesin

soylediklerinizde haklisiniz, esim diyorki acamiyorsam acamiyorumdur, deki musait olunca arar, bana ustune neden acmiyosun vs yazma. onu kontrol ettigimi surekli yonlendirmeye calistigimi soyluyordu ve ters tepeceginide soyledi .
evet onun derdi benim ilgi istemem degil, ilgi istedigimde benimle ilgilenemiyorsa benim bunu "beni umursamiyo, benimle ilgilenmiyo, onceligi ben degilim" gibi dusunup onun ustune gitmem, msj atmam surekli aramam veya eve gelince sikayet etmem bu yaptigi davranistan. bu bir kisir dongu ve insallah ben cikacagim bu dongunun icinden.. mesela 3-4 saat cevap gelmedi diyorum illaki goruyor mesaji yada aramayi erteliyor beni onemsemiyor, bu hissi yasatiyo bana. belki toplantida belki musait degil belki cani konusmak istemiyor saygi duysam sorun olmayacak ve bidahakine de telefonumu acaca belki, cunku boyle yaptikca zaten konusmakta istemiyor cidden. yani kisir dongu.
en cok ben zararli cikiyorum bu durumdan. peki sizce esimin bu konuda bana bir katkisi olabilirmi onun hatali oldugu bir yer varmi, objektif olarak ? benim bu sikayetlerim, dirdirim, veya ilgi gormeyince surat yapmam ustelemem daraltmam da onun bir etkisi var gibi mi ?

merhaba, tesekkur ederim paylastiginiz icin , bunu duymak cok guzel. evet sizle hislerimi , yasananlari oldugu gibi paylastim sizde bana cok destek oldunuz, Allah razi olsun. insallah bundan sonrasi icin ben bir fark yaratabilirim kendi hayatim icin.
uzuldum sadece boyle dusunmelerine..
tesekkur ederim desteginiz icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…