ciddi kavga ettik, napacagimi bilmiyorum

yok yazmam, aramam aksam oldu zaten yarin geliyor son dakika herseyi bozmak istemiyorum.
yok yok demem oyle seylerde :) sagolun insallah yarin yazarim ne olursa..

Eşiniz hatası ağır konuşuyor olması, sizi evden kovuyor olması vs. o böyle yaparak sizin kendinizi daha değersiz hissetmenize sebep oluyor bence.
Sizi eleştirmek kusurlusunuz vs demek istemiyorum sakın yanlış anlamayın. Buradaki pek çok kişinin amacı size yardımcı olmaya çalışmak. Mesela diyorsunuz ya telimi açmayınca beni umursamıyor diye düşünüyorum diye, bir de şöyle düşünmeyi denesenize, eşim telimi açamıyor, çünkü biliyor ki, onu en iyi ben anlarım, demek ki uygun olmadığı bir durumda, başkasına bunu açıklayamaz belki ayıp olmasın diye açabilir ama benden çekinmez, durumunu anlatabilir, çünkü ben onun eşiyim hayatının diğer yarısı, onu tamamlayan ve birlikte bir bütün yaratanım. Kendi kendinizi telkin etmeyi öğrenmeniz gerek. Bardağın boş tarafını değil dolu olanını görmeye çalışın. Sizi arasa da aramasa da aklının siz de olduğunu kalbinin sizle birlikte çarptığını düşünün. Gün içinde bir birinizi özleyin, yuvanızın huzurlu bir yer olması elinizden geleni yapın. Eşinize duygularınızı anlatın, şikayetlerinizi değil.

Allah senden de razı olsun ne demek
çok iyi anlıyorum hislerini o yüzden kızamıyorum sana hiç
eşinin de hataları muhakkak vardır ben ikili ilişkilerde hiçbir zaman hatanın tek taraflı olduğuna inanmam
belki seni çok ilgisiz bıraktı yalnız kaldın ama bunu ifade edişin hatalı olduğu için belki haklıyken haksız oldun
dır dır dır ederek değil sadece konuşarak çözmeye çalış sorunlarını
ve odak noktanı eşinden başka yere çevir
yemin ederim senin gibiydim bazı arkadaşlar değişmeyeceğini inanıyorlar ama değişebiliyor insan örnek ben
telefonuma iki sn geç cevap versin kurardım da kurardım sonra al sana kavga kıyamet ama eşim çok net bi insan olduğu için sevgiliyken bile alttan almaz neyim yanlış bendeki hangi huyun onu soğuttuğunu olduğu gibi söylediği için evlenmeden bu huyları törpüleyebildim bu da benim şansım oldu
ama tabii aynı eve girdikten 1 sene sonra tam anlamıyla törpüledim o ayrı
bırak önemli bişe olmadıkça arama eşini eve sakla anlatacaklarını hem evde daha eğlenceli yemeğinizi yerken güle eğlene ya da bişeye kızgınsan kıza söve yersiniz inan o yemeğin tadına doyum olmuyor
ama zaten gün içinde konuşunca akşama bişe kalmıyor o yüzden tatsız tuzsuz akşamlara merhaba
aaaa bzen olur eşin çok yorulmuştur hiç konuşmak istemez
o zaman elinin altında muhakkak bi kitap olsun al onu oku
film izle oyala kendini
bazen ağzımı açmaya halim olmuyor biri çok önemli olmayan bişe anlattığı zaman onu dinlemek bana ızdırap geliyor inan bu annem eşim vs olsa bile
dönüp dönüp aynı şeyleri yazdığımın farkındayım kusura bakma ama benzer yollardan geçtiğim için kendine inanmanı ve güçlenmeni istiyorum hepsi bu :)

Haklısın ama kocana kırılıp darılamıyorsun bile ..
Eşinin dili çok kötü .. Çok yaralayıcı ..
Bu kadar bağımlı olma eşine .. Olsan da asla asla eşine hisettirme ..

Bosayana kadar sık boğazını nefes aldırma
bosayinca kabuğuna cekilirsin sessiz sessiz oturursun

sana kendi hikayemi anlatim ben 7yillik evli olucam isallah evlendigim siralar esim gunde 3 4sefer aradigi olurdu. cevremdeki herkes bana esin niye aramis tuvalete gittinimi haber veriyo deyip dalga gecip gulerlerdi. beni baya bunaltmisti ariyodu napiyosun nerdesin ne yedin anneme giderdim gittinmi eve girdinmi bi yere gitmicen dimi orda boleee siralanip gidiyodu ben sabirli bi insan oldugum icin dayanabildim o davranislarina neyse sonra oglum oldu bu sefer onun ustunden yedimi disari cikarma duser dikkat et gozunu ayirmaa usutme uzaga gitmeyin bole ben sabirli sabirli he he diyodum. sonra isinde terfi etti beni gunde 2 1aramaya basladi bazen hic aramiyo ben noluyoruz dedim ve ben basladim neden aramiyosun zaman ayirmiyosun gozum telefonda geziyodum arasin diye ki benim esim hep der ben ariyamiyorsam sen ara sana ayiricak hep vaktim var. ama ben grururmdan aramazdim o da aramayinca basinin etini yiyordum. sonuc ben yine eski halime dondum umursamiyorum aramiyorum rahatladim bosuna kendimi yemisim diyorum sende alisicaksin aklina bile gelmicek cogu zaman gerektigi kadar ilgi gostermen gerektigini sende zamanla ogreneceksin bi anda olmuyo ben seni anliyorum. sende benim esim gibi kendini geri cek bak esin noluyoruz dicek benim gibi cok uzun oldu ya ozur dilerim

İşte o eninde sonunda kısmı da insandan çok şey götürmüş olunan kısım ..

sonsuz katılıyorum canım
adamın 1 dediğini 2 etmediğimde
gözlerimin içine bakıyor
eşim ciddi anlamda inattır.
ama benden neler götürdü
sanki 50 senelik evliyim şu 3 senede

Yapılacak tek şey geri çekilmek... Yeni evlisin. Sevildiğini hissetmek istiyorsun. İlgi istiyorsun. bunlar normal. Ama malesef erkeler de evlenince iş bitti gözüyle bakıp nasılsa elde deyip ilgiyi bir anda pat diye kesiyorlar. Eski ilgiyi yeniden yakalamak için biz daha da üstlerine gittikçe bu hep ters teper. Yapılacak tek şey geri çekilmek. Zor biliyorum ama başka şeylerle oyalan. kendinle ilgilen mesela. Onun göstermediği ilgiyi sen kendine göster. Hobiler edin, çık gez dolaş. arkadaşlarınla vakit geçir. Bir süre daha eski ilgisizliği devam eder ama sonra o da bir şeylerin ters gittiğinin farkına varır ve eski avcı rolüne girer. maalesef kaçan kovalanıyor. Umursama boş ver. İlgi göstermiyorsun diye totosunu kaldırma. O senin peşinden koşsun. rolleri değişmeyin. Erkekler avcıdır, kadınlar değil.

Haklısın ama kocana kırılıp darılamıyorsun bile ..
Eşinin dili çok kötü .. Çok yaralayıcı ..
Bu kadar bağımlı olma eşine .. Olsan da asla asla eşine hisettirme ..

evet herseyine sustum hep gecistirdim, birsey yokmus gibi davrandim veya barismak icin adim attim. suanda ilk defa hic birsey yapmiyorum kendimi ilk defa geri cektim. yani iki tarafli degil sanki hep ben onun pesinde, surekli zorlayan yapisik biri oldum. 1 senelik evliligimiz bu sekilde gecti. yeterki beni sevsin, yeterki benle ilgilensin diye herseyi ortbas ettim sacma sapan. sebebini inanki bilmiyorum , bizi gorsen anlayamazsin. kendimi ovmek icin soylemiyorum herseye sahibim. bu guven sorunumu umarim asabilirim cunku hicbir nedenim yok. ve bu iliskimizi bozuyor esim kaciyor artik.

yarin geldiginde benimle konusmadan, ciddi olarak soylediklerinin farkina varmadan onunla konusmayacagim.
kendimi hep biseylere zorunlu hissediyorum, hep herseyi super yapmam lazim, ama cok fazla yani karsimdaki bana soylemedigini birakmadigi halde .

esimin bu davranislari kendimi kotu hissettiriyor ve sonrasinda her seferinde ben yanasip ben barismaya calisiyorum bir agirligim kalmiyor. kendisinden bi adim goremiyorum. bu sefer farkli oldu ilk defa.
cok guzel yazmissiniz tesekkurler. guvenmeyi, beni sevdigine inanamayi, ona da zaman ve alan tanimayi ogrenmem gerekecek. ve bunun icin oncelikle her olayda kendimi one atmamam gerekiyor, tartistik haksizsa beklemeyi kusmeyi darilmayi ogrenmem gerekiyor ki gurursuz konumuna dusmeyeyim, her lafi duyduktan sonra hala birsey yokmus gibi davranmamam gerekiyor. boyle yaparsam ben kendime, o da bana daha cok saygi duyacagiz ve belki bir dahaki kavgada boyle sert sozler gecmeyecek, ve ben onun sevgisinden artik suphe etmeyecegim bana degersiz davranmayacagi icin.
yani aslinda hakli, kendimi degersizlestiren benim.

surekli kaybetme korkusuyla yasiyorum. yani o gitmeden utusunu yapmam bile bu yuzden.

Fikirlerin değişmiş gibi geldi bana, inşallah hep böyle devam et. Akışına bırak, rahat ol. Kendin de rahatlarsın, eşin de...

estafurullah kusura bakma ne demek, sizde benim icin bana yardim etmek icin yaziyorsunuz ben cok tesekkur ederim asil ne kusuru.
onumde sizin gibi bir ornek olmasina sevindim, ornekler oldukca degisebilecegime mutsuz evliligi mutlu ve huzurlu bir yuvaya cevirebilecegime inaniyorum.. esim evlenmeden once soyluyordu , ozellikle nisandan sonra bu sekilde ona odakli davrandigimi cok fazla dirdir yaptigimi ve usteledigimi soyluyor. hatta nisandan once boyle olsaydin seninle flort bile etmezdimki dedi. nisandan sonrada yurtdisindaydi uzakta oldugumuz icin boyle davrandigimi dusunmus. yani ben evlenmeye yakin biraz sacmaladim, herseyi birlikte yapmaliyiz, bir olmaliyiz mantigi. sacma sapan.
az rahat olmam lazim.

o da oyle diyordu isyerinde her detayi konusmayalim eve gelince konusalim . daha huzurlu mutlu rahat bir ev ortami olmali ikimiz icinde, evin icinde bile baya gerginiz yani.. kafasi doluysa birakirim sorgulamam dediginiz gibi bi film, bi kitap bisey bulurum kendime, kk var :) zaten bu 10 gunde baya bi alistim yalnizliga cok fazla yadirgamam gibi geliyo

sizin hikayenin tersi olacak bizde de sanirim ben kendimi cekince esim baya bosluga duser ilk basta cok mutlu olacagini dusunuyorum :) sonrada ustume duser azcik. o da benim istedigim. tecrube edinmek gerekiyo illaki ondan sonra ogreniyosun ister istemez..

merhabalar,

cok dogru, ben kovaladikca ve zorladikca kaciyor. sevmiyolar boyle baskiyi , fazla ilgiyi direk kacma moduna giriyolar.
ben pesinden kosmayacagim artik kendi farkeder ve dogal duzene doneriz diye dusunuyorum. ama once bir gelsin bakalim neler olacak. daha bilmiyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…