- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi EU3
-
- #22.021
ah canım yaaa.. herşey üst üste gelmiş harbidende stres yapılmıycak gibi değilmiş.. annen için geçmiş olsun.. kötü arkadaş içinde aslında geçmiş olsun.. insanın karşısına arada böyle insanlar çıkıyo.. ama yinede şükret o kötü arkadaş bile sana hayata dair bişeyler öğretmiştir.. örneğin herkesi kendimiz gibi sanmamayı, herkese güvenmemeyi, hayatta böyle insanların bile varolduğunu unutmamamız gerektiğini öğretmiştir..
ara kanaman demek 1.gün oldu.. bişiy söylüycem ama üzülme.. kistten şüphelendim ben.. dur hemen panik yapma.. kahverengilerin gelişi kistin patladığını gösteriyo.. bende de oldu ordan biliyom.. buay adetinin ilk günü dra gitmekte fayda var.. gerçi kahverengilerle birlikte dışarı çoktan atılmıştır ama yinede dr bi usgde baksın..
eğer geçmediysede soğan kürü yaparız 10günde bişeyciiin kalmaz.. benimde kistim olmuştu soğan kürüyle söküldü gitti..
aa sahi kudret bile soğan kürü yapmıştı, hatırlıyonmu.. hatta kür bitincede hemen kadir mert geldiydi :) sende de neden olmasın
canım benım.yumurtlama kanaması olurmu acaba..nıye oldu kı....benımde fıkrım yok cıkcası...Kızlarr yaaa benim ara kanamam geldi bugün 11. günüm.. Niye geldi bu kanama ya çok stres oldum son günlerde ondan mı acaba dün kahvrengi gibi gelmeye başladı bugün normal kırmızıya döndü az az geliyor. Bu ay yumurtlamam olmaz mı bundan dolayı.. Dr da yokmuş cumaya kadar kızı olmuş izin almış. Yumurtlama testi yaptırsammı.. Şansım olabilirmi. Nisanda da olmuştu baktırmıştık ultrasında ama yumurtlama yok demişti doktor yumurtlama kanaması desem benim yumurtlamam geç oluyor 21. günlerde oluyor. Bana bişi diyin yaaa..
ben gezmeden duramam...sedacım son adet tarihinden kaç gün sonra geldi kanaman..
bide devamı geldimi.. eğer yeni adet tarihine az kaldıysa bu ay erken adet olmayasın..
eğer tam 2tarih arasıysa adetinin ilkgünü dra gitmende fayda var.. ama panik yapma sakın.. yoksa stresten yarında gelir o kahverengiler..
kız dilekkkkk dövcem seni haaa
nerde benim oklavam.. oklavalı smleyide bulamadım...
ne gezmezi kızım yaaaa.. ben ona yat dinlen diyom.. o kalkmış geziyo.. hemde ilçeye gitmiş.. aferin sana... kızım yatıp dinlenmen gerek.. bak burda ediz geldi gelecek... belkide ben bunları yazarken geliyodur bilee...
bak bidaha evden dışarı çıktığını duymayım oklavalı smley
havalarda sopuk gidiyo.. üşütürsün mazallah...
dileeekkkkk nasılsııın
doğurdunmuuuuuu
nerdesiiiinnn
ben kaçar malesef yine çocuk ağlıyo..
şu bilg. masa üstü ve soğuk odada oluşu ne kötü.. nete giremez olduum(
bu arada orda havalar nasıl.. burda kış geldi.. hava felaket soğudu.. sadece 1-2 gündür hava iyi..
ben kaçar.. hepinizi çok çok öptüm
Kızlarr yaaa benim ara kanamam geldi bugün 11. günüm.. Niye geldi bu kanama ya çok stres oldum son günlerde ondan mı acaba dün kahvrengi gibi gelmeye başladı bugün normal kırmızıya döndü az az geliyor. Bu ay yumurtlamam olmaz mı bundan dolayı.. Dr da yokmuş cumaya kadar kızı olmuş izin almış. Yumurtlama testi yaptırsammı.. Şansım olabilirmi. Nisanda da olmuştu baktırmıştık ultrasında ama yumurtlama yok demişti doktor yumurtlama kanaması desem benim yumurtlamam geç oluyor 21. günlerde oluyor. Bana bişi diyin yaaa..
canımm sağol desteğin için gerçekten çok moralim bozuktu hele dün hiç elim ayağım tutmadı hem halsiz düştüm kısa süre arayla kanama olunca hem de moral bozukluğu ama bugün biraz daha iyiydim. Özlem Yıldız vardı Deryalı günlerde oğlunu erken dünyya getirmişti o konuşuldu tekrra anlattı hikayeyi ve bir de oğluyla resimlerinden bir klip yapmışlar süper bir şarkıyla ben koptum tabii öle istiyorum ki bir bebeğim olmasını ama sabredicem. Canımm kist olduğunu sanmıyorum zaten dr gitmiştim geçen ay tertemiz rahmin demişti birde reglimi de beklediğim günde oldum kist olsaydı gecikirdi reglim gelmezdi. Amaa kahverengi akıntı gibi gelmeye başladığı gece sancıyla uyandım göğsüm çok sancıyordu sonra alt kaburgalarıma doğru yata şekilde yayıldı ve öyle bir sancı ki ama sütyeni felan attım üstümden gece gece ama kısa sürdü neden öyle oldu anlamadım zaten sabahıa da iyice kan gelmeye başladı şu anda hala sürüyor aynı regli gibi ve fazla geliyor baya. Reglimden bile çok diyebilirim bugün 2. gün bitti ama kanama durmadı. Yumurtlamadan hayr yok bu ay. Yarın dr gelcek arıcam bakalım ne dicek gel derse gitcem ama muayene edemez bu durumda reglinin 3. günü gider hormon yaptırırım artık belki kanama bitince de muayeneye giderim bakalım bişi var mı rahimde diye çünkü korktum bu kanamadan ben. Çok halsiz düştüm. Ama hep stresten oldu biliyorum. Hormonlarda altüst oldu bari küçük birşey olsa da düzelse hemen..
canım benım.yumurtlama kanaması olurmu acaba..nıye oldu kı....benımde fıkrım yok cıkcası...
doktoruna sor canım..tahlıl falan yapsın..steres yparmı acaba boyle bırsey...
ben gezmeden duramam...
bebekte zaten ha deyınce dogmuyor kuşum...
heryerdn yetısıım ben hastaneye sen merak etme..
sancım olunca otuuyorum azıcık...
ama dogum sancısını bılıyorum..o olmuyor sancılr..ama dışarda suyum gelırse o zamn rezıll oluummm :26:
bende dun doktordaydım kızlarrr...
hersey normal dedı...
kalp atışlarıda ıyı.
sancın varmı dıye sordu..yokk dedımm...nst ye gırmesende olur dedı...
emırde geldı benımle..kardesını gordu..3,400 gram.boy 52 cm.çıktı...her an olabılır dogum dedı..
ama beklıycez daha...10 gun daha .normal dogum olucak ınşallahhh....ben dıyorum kı madem bekledı bu kadar...2011 bebegı olsa keske...
yok canım dogurmadım...canım seni merak ettim bende doğurdunmu diye
bende son günüme kadar gezmiştim doğum kolay olsun diye
ama hiçte kolay olmadı
maşallah bebeğinin kilosuda boyuda çok iyi
bi tek doğumu kalmış
Allah yardım etsin canım
bi avazda kurtarsın
ay su gelince varya normal idrar gibi tutmak mümkün değil.. kulağı çınlasın çidoşum deyişinle bi damacana su geliyo valla.. akıyoda akıyo.. benim suyum hastaneye gidene dek bitmiş. o derece geldi yani.. çatala çıtığımda kalanlarda aktı hiç bişiy kalmadı.. dileçkçim allah hakkında hayırlısını ve en kolayını nasip etsin. inşlh suyun doğumda gelir, bebişin kaygan kaygan çabucak doğar..ben gezmeden duramam...
bebekte zaten ha deyınce dogmuyor kuşum...
heryerdn yetısıım ben hastaneye sen merak etme..
sancım olunca otuuyorum azıcık...
ama dogum sancısını bılıyorum..o olmuyor sancılr..ama dışarda suyum gelırse o zamn rezıll oluummm :26:
bende dun doktordaydım kızlarrr...
hersey normal dedı...
kalp atışlarıda ıyı.
sancın varmı dıye sordu..yokk dedımm...nst ye gırmesende olur dedı...
emırde geldı benımle..kardesını gordu..3,400 gram.boy 52 cm.çıktı...her an olabılır dogum dedı..
ama beklıycez daha...10 gun daha .normal dogum olucak ınşallahhh....ben dıyorum kı madem bekledı bu kadar...2011 bebegı olsa keske...
mamalar hakkında fikrim yok malesef.kıslar yaaaaaaa
efeye aptamil kullandım kabız yaptı
hero beybi kullandım midesi bulandı sürekli kustu
şimdi de gene değiştirmek istiyorum
sma mamayı araştırdım anne sütüne en yakın mama diyo
ayrıca içinde demir varmış demir eksikliğine karşı ondan aldım ama daha kullanmadım
bi bilginiz varmı sma mama çok eski bi mama
çevremdeki kullananlar çok memnun kaldıklarını söylüyolar ama her çocuk farklı olur dimi ya offff
akıl verin bana
Teşekkürler kızlar bugün azaldı neyse ki kanama ama 2 gün baya geldi hiç durmadan. Ben bekarken hiç yaşamadım o zamanda herşeyi takardım ama hiç olmazdı evlendiğimden beri 3. kere oluyor ne zaman birine sinirlensem yada kafamı taksam oluyor. Dr aradım bugün gelmişti zaten haftaya çağırdı 21. günümde kanda yumurtlama testi yapılacak var mı yumurtlama diye. Ben de geç regli olduğum için 21. günde yumurtluyorum ama çıkar heralde. Ama sonucu alana kadar araya haftasonu giriyor ben çalışma yapacağım yine de belli mi olur gerçi bliyorum yumurtlama olmaz artık bu ay zaten sökülen söküldü tek isteğim hormonlarımda önemli birşey olmaması ve normal reglimim gününde olmak istiyorum. En azından önümüzdeki ay bir sorun olmasın reglimin 3. günü de hormon yaptırcam bakalım hayırlısı..
Dilekçiğim maşallah bebişine.. Hala gezip tozabiliyorsun ama çok fit bir hamilesin gezersin tabi. İnşallah gönlündeki olur yeni yılda gelir bebeğin hayırlısı nasılsa öyle olsun.
maşallah sıze..koca kız oldunuz...kızlar bugün 1.ayımız bitti tam 2aylık olduk..
azönce aşıdan geldik. 1 kola, 2tanede bacağa aşımızı olduk.. çok ağladık.. zavallı kızçem kolunu kaldırıyo ağlıyo, bacaklarını oynatıyo ağlıyodu.. şimdi uyuyabildik biraz.. ebe ateş yapabilir takip et dedi.. inşlh ateşi çıkmaz, çıkarsa fitil koycam. şurubumuz yok..
banada tetenoz yaptılar, ben şubatta olucağımı sanıyodum.. hatta üzerimde ince bişey vardı, bebişin ağlamasından ter attım valla.. içim gitti ağlarken.. karardı resmen..
kilomuzda 4.800 olmuşuz.. boyumuzda 60cm olmuş.. haftayada drumuza gidicez kısmetse..
yaa bişiy sorcam.. işitme testleri felan nezaman yaplıyo.. 2. ayındamı 3. ayındamı oluyo.. daha kalça usg side çekilmedi.. nezaman oluyo bunlar bide çok para tutuyomu..
sedacım bidenem inşlh herşey yolundadır.. ah bu stresssss
insan stres olmadan da olmuyoki.. son haftalar senin için zaten pekbi çetrefilli geçmiş.. gelse stres yapma yani...
aman herşey yoluna girsinde. en önemlisi senin sağlığın. varsın bebiş biay daha geç gelsin.. önemli olan senin sağlığın..
kocişin ve sen iyi olun yeterki..
maşallah sıze..koca kız oldunuz...
canım ıısıtme testlerı artık devlet hastanelrınde ucretsız yapılıyormus...kelca usg sıde baklılıyormus ucretsız..
2-3 gun önce ebe cagırdı.kontrol ıçın..o bılgı verdı bana..
bız emırde ozelde yaptırmıstık...
şimdı ucretsız devlet hstnesınde yapılması ıyı oldu...
evımede yakın nasıp olursa orda yaptıırım ben...
çocuk doktorundan sıra alman gerekıyor sadece...
sedacıgım..ne guzel olur 2011 de gelse..yılbasındada rahat gecırırım...
eglenırım...
sonra ıstedıgı gun gelsın demiiii....
guler yaa...ben de duunuyorum 2011 de yazarlarmı nufusa dıye..aklımdan gecmıyor degıl yanııı...
canım yazıyorlar diye biliyorum ben ama doğum kaydının da 2011 diye geçmesi lazım belgelere sanırım çünkü doğum belgesiyle nüfusa gidiliyor ve oradaki doğum tarihi yazılıyor hastaneyle anlaşırdan yapılabilir ama köylerde felan evlerde doğum yapanlar geç kayıt ettiriyorlar onlarda oluyor öyle.. Belki nüfus müdürlüğünden de yaparlar. İyi olur aslında. Canım tabii yılbaşında rahat olursun telaşsız girersin öbür türlü pek bişi anlamazsın ama daha bir hafta var ve en geç 10 gün demiş bekler mi bilmiyorum hayırlısı nasılsa öyle olsun canım.. Sende yılbaşı resimlerini bebeğinle çekilirsin ya da doğum sancısı çekerken bir yandan geriye sayarsın belli mi olur.. :)
senın tum kontrollerını hastane takıp edıyor nurten ne gusellgünaydın kıslar
dilekcim hayırlısıyla sağlığıyla sıhatiyle gelsin de ne zaman olursa olsun boşver.
bikaçgün önce doğarsa yılbaşından kimliğine ocak diye yazdırırsınız gülerin dediği gibi
gülercim bizim işitme testini doğduğunda hastanede yaptılar hemen
hastaneden ben çıkış işlemlerini yaptırırken eşimde işitme testine götürmüştü efeyi
kalça ultrasonunu da aynı hastaneden 2.5 aylıkken çağırdılar ama 3.5 aylık olana kadar vakti var ama 3,5 u geçirmicek demişti doktor bana. birde göz kontrolü varmış onada götürün dedi doktor bana
onu büyük doğum evinde yapıyolarmış tem kapsamlı orda var dedi ama daha götüremedik oraya.
yani hepsini devlet karşılıyo bunların paralı diil.
şimdide 6 aylık olunca kan testine çeğırdılar bizde uyuşmazlık vardı ya efenin kanıda benim gibi negatif çıktı ona bakıvaklar ve kan tahlili yapıp kensızlığı varmı diye bakıcaklarmış.
yani benim doğum yaptığım hastane tarih verip geri çağırdı bizi.
be dah dogurmadımmmmm..burdayımmmm...
canım bende seni merak etmiştim. Söyle oğluşuna biraz daha beklesin yeni yıla annesinin karnında girsin nasıl olsa daha çok yıllar kutlayacak sizinle. Hayırlısı nasıl olacaksa öyle olsun tabii ne zaman kontrolün var bir sancı felan var mı..
senın tum kontrollerını hastane takıp edıyor nurten ne gusell
ben ozel hastanede yapıcam dogummu
amdıger kontrollrımı devletten yapıcam..
yaaaaaaaa seda
kontrolum bu cuma...
sancım falan yok..geceleri kasık agrım oluyor..geçıyor sonra...
sen naptın.gıttın mı dktora..ara kanaman ıçın..nasılsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?