olcaycım gözünaydın canımcım.şimdi sana zaman çabuk geçmeyecek ilk 3 ay falan
ama sonra öyle hızlı geçiyorki.
ben şu listeye bi bakayım nasıl yapabilirim.
kıslar ben çıkıyorum
kayınvaldeme gidicem
anca hazırlanırım
gidimde yemeklerini yapiim
sağol canım vakit geçiyor canım ya 8 hafta bitti bile hayırlısı ile sağlıkla gelsin de geçer inşallah 2,5 sene bekledim zaten hayal kuramazdım hiç olmayacak diye şimdi en azından onla ilgili hayallerim var
hamarat gelin senii demek kayınvaliene yemek yapcan. Fazla yorma kendini olur mu.. Bizimde kayınvalidemin evine gelen kadın izne çıktı 20 gün yok bişiker hazırlamış buzluğa atmış 1 hafta dayanır dedi kayınvalidem sonra bende yapıcam tabii annemde geliyor Pazartesi onu da gezidrcem Cuma günü de gidicez bakem nasıl yetiştircem herşeyi bavul hazırlancak felan.. Çok güzel bilgiler edinmişsin canı çok yararlı olacak size.. Maşallah oğluşuna yaa demek hastaneyi birbirine kattı şimdide demek çok yaramaz olacak acaba doğunca nasıl zaptedecen yaa bizde hastaneye gittiğimizde bir çocuk vardı çok tatlı yeni yürümeye başlamış hiç durmuyordu bir o yana bir bu yana anında gözden kayboluyor babası peşinde adam bir oturamadı...Off çok sıcak yaaa bayılıcam resmen iş yapmak ne mümkün durduğum yerde terliyorm yaaa sinemaya atcaz kendimizi artık.. Amanın bayılızaaammmm...
ilk önce emzirmenin anneye faydalarını anlattı
kanama çabuk bitiyomuş
rahim çok çabuk toparlanıyomuş
ve meme iltihabı olmuyomuş
bebektede ilk 6 ay sadece anne sütü dedi
hele ilk 2 ay 2 saate bir mutlaka emzirin ama eğer arasında da aranırsa muhakkak 2 saat dolmadı deyipte emzirmemezlik yapmayın uykudaysa bile gece hafif burnunu sıkarak hafif yanaklarına bastırarak yada ayak altını kaşıyarak uyandırıp emzirin dedi
sonraaaaaaa
sakın emzirirken sadece memenin ucunu vermeyin kahverengi bölgenin hepsini verin sadece ucunu verirseniz hep yara olur hemde doyurucu olmaz dedi. ağzını tam açmadıysa ağzının kenarlarına ya meme ucuyla yada parmak ucuyla hafif dokunun o ağzını açar memeyi tamaman sokun ağzına kavramasını sağlayın dedi. tam memeyi kavraması gerekiyomuş ki hava almasın ağzının kenarlarından sonra hava dolup gaz sancısı çekermiş. Emzirdikten bi 10 dk kadar sonrada kucağına alıp sırtını sıvazlayın yada poposuna pıt pıt vurun ki gazı çıksın dedi hemen sonrasında yan yatırın dedi. çünkü düz yatarınca kusarsa eğer boğulma tehlikesi olurmuş yan yatırın ki kusup kusmadığını görün dedi. Şimdilik aklıma gelenler bunlar gülerim . aklıma geldikce ben anlatırım daha
demek benim bildiğim yanlışmış.. tamam avucumun içinde tutarım memişi.. bide aklıma takılan şu kahverengi kısmının hepsimi gircek bebişin ağzına.. sığmazki.. ya bide nasıl hava alıcak, emerken burnundan aldığı hava yeter miki ona acep..he birde bişey daha var kıslar
bazı kadınlar emzirirken meme ucunu işaret parmağıyla orta parmağının arasına alıp emzirir dedi kesinlikle bu yanlış dedi. emzirirken baş parmak üstte diğer 4 parmak memenin altında olucak ve emzirirken baş parmakla göğüs sıvazlayın dedi. Birde her emzirmede önce ellerinizi iyice yıkayın dedi. sonraaaa..
ve memelerinizi sabunla yıkamayın sadece ılık suyla ızlatılmış bezle silin dedi. Lansinoh göğüs kremi yazdı eczaneden alıp şimdiden haftada 2-3 kere sürün ki göğüsleriniz yara olmasın dedi.
usgde onu görmek çok heceyanlı ve çok duygulu dimi..sağol canım vakit geçiyor canım ya 8 hafta bitti bile hayırlısı ile sağlıkla gelsin de geçer inşallah 2,5 sene bekledim zaten hayal kuramazdım hiç olmayacak diye şimdi en azından onla ilgili hayallerim var
banane o defieden bizde istiyozzz :umursamaz:Gülerciğim yeşili giy diyorsun yani ama siyahta çok asil ve şık duruyor yaa gerçi yeşilim de güzel neysem annem gelecek ya ona ufak bir defile yaparım artık kaydirigubbakcemile3
çeyizimden çıkardıklarım sararmışlar yıkamadan foto çekmek istemedim..
bunlar şimdilik tabi daha bi dünya alınması gerekenler var...
bi arkadaş daha 3 tane 5li set vede 7-8 çıtçıtlı badi almamaı söyledi..
bide gecelik takımı felanda almam lazım.. aman ben hiç saymayım alıncaklar daha bi dünya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?