Çift maaş nasılsa deyip ezilenler :((

çoğu kadın hem çalşıyor hemde söz sahibi değil evinde .yakın çevremden bahsediyorum .erkek maddi manevi sömüyor kadını .çalışan kadınlarda eziliyor bu ülkede .hemde boşanmıyolar da .gayette çekiyolar herşeyini adamın .bunlar safsata .keşke gerçekten öle olsa ama değil maalesef.

yahu yine çalışan kadının özgüveni çalışmayan kadının ezikliğine dönmüş olay:)))) valla o kocaya göre değişir.yeri gelir çalışan kadın köle gibi olur (ki genelde böle) yeri gelir çalışmayan kadın el üstünde tutulur.bu kişiye kadere zamana kocaya herşeye göre değişir.hala bunu konuşmanın manası yok.ev hanımıyım ev işlerne adadım kendimi:))) ama çalışan kadın yapmıyormu sanki.ay herkes 3000 lira maaş alıyorda hem bakıcı tutuyor hem temizlikçi sanki.ayrıca o temizlikçi hergünde gelmiyor.yine kadın yapıyor.en iiisi ister çalış ister otur.anlayışlı ve empati kurabilen koca bul.

o arkadaş süreki koca parası yiyorsun diyor ev hanımlarına canım hiç diyoloğa girme bence .kendisi galiba türk filmlerinde karısı döven adamları çok izlemiş öle sanıyor gerçek dünyayı da.

o arkadaş süreki koca parası yiyorsun diyor ev hanımlarına canım hiç diyoloğa girme bence .kendisi galiba türk filmlerinde karısı döven adamları çok izlemiş öle sanıyor gerçek dünyayı da.

Arkadaşın değilim bu 1,iftira atma bu 2,yazdığımı anla sonra yorum yap bu da 3 !..

Dendiği gibi erkek de iş bitiyor. O yüzden konuyu çalışan kadın mı ezilir çalışmayan kadın mı ezilir konusuna çevirmeye gerek yok. Çalışmıyorum ezilmiyorum, çalışırken de ezilmiyordum.
Hayat şartlarından ötürü, geleceği için yani kendisi için kadınlar çalışmalı, birilerine kendini ispatlamak, evliliği üzerinde hak sahibi olabilmek için değil. Bir kadının kendisi için yapabileceği en iyi şeylerden biridir çalışmak.

benim eşim kardiyoloji doktoru bende ortalamanın üstünde bir maaşa sahibim, onunda benimde ailelerimizin durumu da gayet iyi ama gel gelelim düğündü eşyaydı herşeyimizi kendimiz yaptık, insan ufacık bişeyde olsa ailelerden de destek bekliyo aslında bu tür dönemlerde.. Ama maalesef.. Nasılsa çift maaşlıyız yaaa..

Son düzenleme:

Kadının baskın olması para kazanmasıyla olmuyor işte, bunu anlatmak istiyorum.

Söz hakkı paranın yani bireylerin değil demek istiyorsunuz..

Ev hanımları kendilerini ev işlerinde harcamıyorlar..

Olması gereken düzen budur zaten; erkek kazanır, evinin nafakasını getirir, bayan evinin düzenini sağlar.

Arta kalan zamanlarda ise ruhunu dinlendiren aktiviteler yapar.. Evde oturmak tercih meselesidir.

Önemli olan o evde yaşayan iki kişinin birbirlerine nasıl baktıklarıdır.

Üretkense, kendine güvenliyse, cadılıkla değil, naifliklede hakkını koruyacağını düşünüyorsa bir kadın illa çalışarak almaz o özgüveni.

Özgüven sonradan oluşan birşey değil üstelik.

Lütfen koca para verirse üstüne birşey alır demeyin, bu doğru bir yaklaşım değildir.

Bu vermek değil, paylaşmaktır..Alışverişlerini birlikte yaparlar..

Herneyse uzatmaya gerek yok, paranın esiri olmak buna denir; ''param varsa söz hakkım vardır'' demek.

Çok doğru bir yorum, tebrik ederim..

Ben size mi dedim,böyle kadınlar da var ,dedim.Neden üstünüze alınıyorsunuz ki?Bazı kadınların kocaları hödük olduğu için onlara böyle muamele gösteriyorlar.Bu gerçeği nasıl yadsırsınız?Kendinizi olaydan soyutlayıp yorum yaparsanız mantıklı cevaplar yazarsınız.Kadın okumalı,mesleği olmalı,çalışmalı,ha iş bulamayıp da çalışmıyorsa ona diyecek sözüm yok. :) Kadınlar kendilerini artık ev robotu olarak görmemeli.Her şey ev işi değil ,erkek getirecek kadın derleyip toparlayacak.Bu çok eskilerde kalan bir yaşam tarzı . ://

Çok doğru bir yorum, tebrik ederim..

yani bir insan çocuğu için yaşar önce sonra kendi.benim çocuğum borç içinde kıvranırken ben rahat rahat evimde oturyorsam öle birine yani bilemiyorum ne denir.ne olursa olsun çocuklar okumuşta çok para kazananda olsun iki kişi evleniyor diye geri çekilmek çok saçma .benim yorumum bu .ama dediğim gibi yapmıyolarsa birşey bu onların utanması gerek bir durum ona göre tavır alır konu sahibide ilerde.

İşte bakın ne çok para konuşuluyor ; eskiden, (şimdilerde bazı ailelerde,) bu eşya ayrımını yapmak, bunları konuşmak bile ar sayılırdı, şimdi ise futursuzca bu konuda kavgalar çıkıyor..

Böyle özgüven olacaksa hiç olmasın.. Para, malmülk ne hale getirmiş bizleri böyle.

Benim isteme olayımda, ne sonrasında kimse ağzını açıp kim ne alacak denilmedi..

Ağzını açıp eşim ve ailesi deseydi kim ne alacak, bu evlilik gerçekleşmezdi bu kadar net söylüyorum.

Herkes üstüne düşeni aldı, hatta ben üstüme düşüneden fazlasını yaptım..

Eşim bunlardan bi haber, konuşulmadığı için herşeyden herşeyi kendi yapacak gibi kendini ayarlamıştı..

Ne bundan gocundu, ne de soğuk terler döktü.. Üstelik maddi durumuda çok elverişli değildi böyle bir yapıya.

....

Eee şimdi gençler kendileri yuvalarını kuracakken, o evlenecekleri erkek zaten yuva kurabilecek kapasitede olması gerekirken, nasıl erkeğin ailesinin desteğini yakıştırıyorlar eşlerine ?

Kurun işte kendi yuvanızı, neden bunları düşünülüyor aklım basmıyor.

işte konuda bu herşey bireylerin kişiliğiyle alakalı.öyle hödüklerde var hem her işi yapıp hemde çalışan kaadında.bana göre bu kadınlar daha çok eziliyor.erkek egemen bir toplumda yaşarken bukadar hayal dünyasında gezinmeyi anlamıyorum.he nolur çeker gidersin bunu çalışanda çalışmayanda yapar.ister çekersin ister çekmezsin.ama gerçeklere yönelik yorumlar daha çok işe yarayacaktır.çalışan kadın ölee sanıldığı gibi el üstünde falan tutulmuyor.bu yine kişiye göre değişiyor.herşey iki bireye bağlı.

Çok doğru tespitler. Ama maaşı düşük erkeklerde var bir evliliğin tüm yükünü üzerine alamayacak kadar kazananlar var. Bu adamlar hiç evlenmesin mi? biri de benim kardeşim kirada oturacak eşya taksidi evlilik masrafları kara kara düşünüyor.

Bu zamanda evlenmek çok zor kabul ediyorum.. Annem hep der ; ''eskiden ekmek aslanın ağzındaydı, şimdi ta midesinin ortasında ''

Böyle durumlarda, eşler ve destekleriyle bir şekilde o yuva kuruluyor ve hayat idame ettiriliyor.

Benim kastim, para kazanan hanım kendini şah zannetmesin, bir erkekte erkek olduğunu unutup kadının kazanmak zorunda olduğunu düşünmesin.

Cüzzi iradeyle verilen destek çok farklı, olmayan sorumlulukları yükleyip zorunlu kılmak çok farklı..

İki kişi isterse kurulmayacak yuva yok Allah'ın izniyle..

Son düzenleme:

Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım.malesef iste bazen boyle oluyor.ben de boyle evlendim.herseyi kendimiz yaptık .benim ailem yapabildiklerince destek oldular sadece.karşi taraf el gibi geldi gitti düğüne .insan üzülüyor önce içerliyor .benim diğer gelinlerden ne eksiğim var ki fazlam var,alıp bas tacı edeceklerine umurlarında bile değilim diye düşünüyor insan.aslinda madden yapılamayanlardan cok insana manen yalnız bırakılması koyuyor.ben şahsen bun yasadım bunu hissettim.benimle beraber gelin olan arkadaşlarım borcsuz harcsiz evlerini tam takım duzduler,düğünden sonra altınlarını koydular kasalarına ..ben düğünün ertesi gunü sıyirdim kolumdan bütün bileziklerimi ..borcu hafifletelim diye.dugunden sonra toparlanmamız 2-2,5 seneyi buldu.krediler borçlar ..üstüne üstlük çift maaş iyi kazanmamıza rağmen .çok şükür borçlarımız vardı ama mutluyuz.vardir herseyde bir hayır.en aımdan kimseye minnetimiz yok simdi.evime söyle bir bakıyorum bazen.kapisinin kulpunda bile eşimle benim emegim var.ha ne oluyor.boyle 1-0 yenik başlıyorsun.bugun benimle evlenenler.altinlarini,biriktirdiklerini peşinat yapıp yatırım yapıyorlar geleceklerine.bizim sıfıra sıfır elde var sıfır.allah büyüktür ama ..mücadeleyle kazanılan ekmek daha tatlı yeniyor..önemli olan evinin içindeki huzur mutluluk neşe..gerisi gelip geçiyor..Bunlar için düğün zamani ne kendi neşeni kaçır ne eşinin..en önemlisi eşin bilsin..zor gunünde kim yanindaydi ..umarım eşin herseyin farkindadir.sana ona göre kıymet verir,kimin yanında duracağını bilir..Allah mutlu Mesut etsin şimdiden..

olaylara neden çok yönlü bakamıyoruz.bir örnekle sınırlandırılamazki insan oğlu.ihtiyaç varsa çalışılır kadın çalışmamalı demiyoruz.ben çok erkek biliyorum kadın çalışıyor adam sevgilisiyle yio paraları yada özel zevklerine harcıo yada kadına kredi çektirio evlendikleri ilk günden(çok yakın bi arkadaşım bu durumda) yada kadın çalışıyor adam evde her işine yardımcı inanılmaz bişey bu ben görünce şok geçiriyorum yardımcı derken adam tuvalete kadar yıkıo (ama bu çok çok az yani türünün ilk örneği) yda kadın çalışmıyor adam eziyor yada kadın çalışmıyor adam kadının boş durmadığını bilip saygı duyuyor.yahut kadın çlışıyor kadın çocuğuna bakıuyor ev işi yapıyor yemek yapıyor.hafta sonu kayınvalide evi temizliyor.türkiyede yaşıyoruz.akşam 7 paydossss unutmayalım.5 te eve gelemiyor herkes.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…