Çift terapisi alanlar..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.854
57.512
798
Eşim ilk kez terapist fikrine tamam dedi.
Değerlendirmekle değerlendirmemek arasında bir yerdeyim çünkü
bana ne kadar faydası olur kısmında inançsızım sanırım.

Ben sorunlarımın, isteklerimin, çözüm yollarının vs. bile çok farkındayım mesela.
Bu konuda benim için yapacağı pek bir şey yok. Beklentim çok daha yüksek bu yüzden.
Benim konulara bakışımı kimsenin değiştireceğine inanmıyorum maalesef.
Zaten bence sorun benim bakışımda değil değişmesine gerek yok :)

Var olan sorunu ortadan kaldırabilir mi kendisi? :)
Ya da benim eşime kazandıramadığım farkındalığı kazandırabilse yeter aslında :)

İnternetten bir psikolog sayfasına denk geldim hasta yorumları etkileyici..
Gidersem bunu deneyeceğim ama beni pişman etsin istemem çünkü buraya gitmek için 3 buçuk saat yol gidip yine o kadar yol dönmem gerekecek.
Yani gittiğime değsin isterim.

Bu yüzden çift terapisi alanlar sorum özellikle size.
Gerçekten faydasını gördünüz mü?
Gördüyseniz geçici mi daimi fayda mı oldu?
Bir de kaç seans sonra etki gösterdi?

Üstte kendimi ifade edişimden yola çıkarak benim gibi birinde gerçekten işe yarar mı bu terapi?
Yoksa umutsuz vaka mıyım? :)

Şu durumda çift terapisi fayda sağlamaz gibi görünüyo çünkü sen önyargılı ve sabitsin, sizin çift terapisi eşin terapiste gidiyo sende ona refakat ediyosun gibi olacak paraya yazık

Yaa öyle görünüyor değil mi?
Bana terapist de sökmez kendimi biliyorum.
O yüzden sormak istedim.
Benim gibi giden yine de iyi sonuç alan biri var mıdır diye merak ettim..

Ben senin eşine yuklenirdim evliliğin hakkında çokça yorumum oldu gerginlikler yaşadık hatta bu yüzden :)

Ilk kez eşin garip savunmasız göründü gözüme,adam ne yapsa yeterli gelmiyo sanki, fazla mükemmelliyetçi olabilir misin? Hani sanki elinde bi taslak var ideal evlilik böyle olur beklentilerim bu isteklerim bu hayatım bu demissin de bu taslaktan en ufak sapma sana büyük bir sorun gibi geliyo, evlilik senin etrafında dönüyo adam uydu gibi,belki çözüm onun biraz baskın olması ipleri ele alması tamam bırak az da ben düşüneyim yat şu göğsüme uyu orda demesidir, sana biraz maçoluk lazım, biraz ama fazla değil

Mesela neden bir çocuk yapmıyorsun neden adım atmıyorsun bunun için, genelde çocuk yapma derim sallantılı olan evliliklerde ama bazen çocuk iyi geliyo gerçekten,sorumluluk almak derli toplu yaşamak geleceğe dair çift olarak planlar yapmak...çocuk bazen ise yariyo ki sizin evliligin isleyisi de bu demek ki ayrılmayacaksan kök sal gari şu evliliğe

Hep bi kafanda gitmek var gitmiyorsun da bak yıllar oldu kk dayız yazdık çizdik, çokta fena bir adam değil demek ki bu adam öyle böyle gidiyo evlilik, sürekli bıçak sırtında yaşanmaz ki, pamuk ipliğine bağlı...yaşlar artık 30+ radikal değişiklikler yapmanın giderek ürkütücü olduğu yaşlar

Adam yaptığı yanlışları seni kaybetmemek adına yapiyo belki de, yapayım derken bozuyo ama ne yapacağını da bilmiyo

Kardeş sizin eşiniz alışkanlıklarından kesin olarak vazgeçti mi?
Eğer vazgeçtiyse,iyiye doğru yol aldıysa gidin terapiste. Yok ufak tefek devam ediyorsa gitmeyin.
Temmuz ayında belki senin konularında da zaman zaman bahsettiğim ablam vefat etti.
Yaşadıklarının payı da vardı. Keşke vaktinde boşansaydı eniştemden.
Ben bu konuda asla iyimser düşünemiyorum maalesef.

Siz kabul etmedikden sonra bi anlamı yok.Onerilere açık değilsiniz demekki .. ama gidin bir dinleyin en azından denemiş olursunuz

Eşimle tanıştınız kanka falan mı oldunuz? :)
Bana eşimin hatasını anlatırken bile onu alttan alttan savunduğumu söylerdin.
Adamın iyisinin de kötüsünün de farkındayım bu yüzden ortada bir yerdeyim ama ondan da razı değilim
diye yırttım kendimi.
Değişen bir şey yok.

Yine iyi özelliklerinin farkındayım ama yetersiz.

En basitinden işten uykusuz gelip maç için 4 saat yol çekip şehir dışına gitmeye zorluyor vücudunu.
Ama beni mutlu etmek için dışarda kahvaltı yapalım mı soruma karşılık hayır diyebiliyor.
Sonra bir kaç gün sonra münasebetsiz bir zamanda hadi dışarı çıkalım kahvaltı yemek bıdı bıdı diye geliyor.
Bu sefer de benim canım istemiyor.
Hevesim varken kursağımda bırakıyor canı isteyince söylediği de anlamsız geliyor.

En basitinden dün çalışıyordu izin günüm tektim canım sıkıldı evde bir şey yok markete gitcem dedim tamam dedi.
Akşam yemekte ben tokum yedim dışarda dedim diye hani markete gitcektin gittin tek başına bir yerde
yemek mi yedin gibi saçma bir yere takıldı.

Bu mu baskın değil?

Onunla yiyelim, onunla gezmekten keyif alayım ama o istediği vakitlerde olsun mümkünse..
Hep de işine, yorgunluğuna verdi arkasını.

Maçoluk yok değil aslında var hatta rahatsız edercesine anlamsız yerlerde..

Hala da benim dırdırımı bir sorun olarak gösterebiliyor..
Bunlara hangi kadın dırdırsız kalacaksa bilmem :)

Sana da dırdır ettim farkındayım kusura bakma :)

Şuan senin sen olmadığını düşünüyorum :)

Kafamda hep gitmek var evet çıkaramadım onu aklımdan..
Hani onun razı gelmemesi uzatıyor aslında bu kadar.
Sevgi mevgi geçti artık tükürürüm böyle sevgiye noktasındayım.
O da ne bırakıyor ne adam gibi taşıyabiliyor beni..
Psikolog ona bir şey yapacaksa gitmeye değer cidden. Benlik sıkıntı yok çok eminim.
Çok şey istemiyorum özverimin çeyreği kadarını göreyim yeter..
Ya da benim gibi net olsun bıraksın bu evliliği tamamen.

Başın sağolsun öncelikle çok üzüldüm

Görünürde bir yanlışı yok.
Vazgeçtim diyor ben de aksini diyeceğim bir şey bulmadım.
Ama gönül rahatlığıyla inanıyor muyum? Hayır..
Bu sebepten de yıpranmalarımız devam ediyor.
Toparlayamıyoruz.
Başka küçük şeyleri de büyütmeye başladım falan..

Belki de benim bakışım esnedi bilmem ki yaş oldu 32 daha yeni diyorum evet hayatta griler de vardır diye

Terapi iyi gelir mi evet gelir ama mucize de olmaz sen gene de algıların tamamen açık olarak git,bakalım adam terapide neler anlatacak seninle ilgili ya da terapist ne diyecek, belki diyeceksin ki vay anasını ben karşıdan böyle mi görünüyorum, anlaşma şekli her çiftte farklı oluyo ve kendi anlaşma tekniğini bulamadığında cızırtı oluyo arada, bi arkadaşım bana demişti ki:ciddi bir konu konusmadan önce sevişiriz gevşer öyle konuşuruz, ben hayret etmiştim çünkü gardım yüksek olarak konuşurum ciddi konuları

Sevişirlermiş mi? :)
Vay arkadaş ne değişik ilişkiler var..

Yaa ben de az değilim hatalarımı biliyorum.
Ama hatalarımdan bile o kadar eminim ki o hakettiği için yaptım gene olsa gene yaparım
diyebiliyorum o derece.
Şimdi psikolog bana ne yapsın?

6 yıl olcak anlaşma şeklimizi bulamadık.
Kavga çıkmadığı zamanlar benim az konuştuğum onun kafası rahat, benim içimde
kin biriktirdiğim zamanlar..

Ben çok yoruldum o nasıl yorulmadı, neden vazgeçmiyor hala anlamış değilim..

Çünkü adam seviyo ve muhtemelen senin 10 gördüğünü o 1 görüyo sorun olarak

Çünkü adam seviyo ve muhtemelen senin 10 gördüğünü o 1 görüyo sorun olarak

Sevmek bu mu diyorum ama ben de..
Faydası olmayacaksa psikolog için para harcamak istemiyorum açıkçası ama
artık konuşup konuşup yerimizde saymamızdan bıktım.
Bir ümit değişirse bir şeyler diye artık buna yöneldim.
Beklentilerim için ağzımı açtığımda tartışmak istemiyorum diye kapatıyor konuyu.
Sevmek böyle mi olur diye hesaplaşırken buluyorum kendimi elimde değil..

Sende sorun yok zaten o tek alsin terapiyi.

Mesela kahvaltı olayında sizin canınız çıkmak istemiş eşiniz istememiş. Sonrasında da onun canı istemiş ama siz geçmişte şu zaman gitmemişti ben de şimdi gitmiyorum işte diyerek bir nevi intikam almışsınız.
Neden anı yaşamıyorsunuz? Biraz esnek olun bence. Kahvaltı olmazsa yürüyüş olur, o olmazsa tatlıcı olur. Çok kontrolcü ve herşeyi yönetici olma durumunuz var gibi sanki. Akışına bırakın biraz. Kaslarınızı gevsetin. Bu herşey benim istediğim gibi olsun durumu sizi çok yoruyor belli ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…