Çift terapisi alanlar..

Mesela kahvaltı olayında sizin canınız çıkmak istemiş eşiniz istememiş. Sonrasında da onun canı istemiş ama siz geçmişte şu zaman gitmemişti ben de şimdi gitmiyorum işte diyerek bir nevi intikam almışsınız.
Neden anı yaşamıyorsunuz? Biraz esnek olun bence. Kahvaltı olmazsa yürüyüş olur, o olmazsa tatlıcı olur. Çok kontrolcü ve herşeyi yönetici olma durumunuz var gibi sanki. Akışına bırakın biraz. Kaslarınızı gevsetin. Bu herşey benim istediğim gibi olsun durumu sizi çok yoruyor belli ki.

Ama sizin dediğiniz gibi anı yaşayayım esnek olayıma bırakınca da hep kendi istediği gibi
döndürüyor hep ama.
Kahvaltı bir örnek. Film izleyelim desem de gün veriyor bana salı izleriz cuma izleriz diye.
Bir süre sonra bu durum rahatsız ediyor yani.
Sonra ben tek başıma tat almaya çalışıyorum hayattan onsuz..
Onu bu da rahatsız ediyor.
Tam olarak her şey onun istediği vakitte tıkır tıkır yürüsün istiyor..
Bunu görebiliyorum.

Ama sizin dediğiniz gibi anı yaşayayım esnek olayıma bırakınca da hep kendi istediği gibi
döndürüyor hep ama.
Kahvaltı bir örnek. Film izleyelim desem de gün veriyor bana salı izleriz cuma izleriz diye.
Bir süre sonra bu durum rahatsız ediyor yani.
Sonra ben tek başıma tat almaya çalışıyorum hayattan onsuz..
Onu bu da rahatsız ediyor.
Tam olarak her şey onun istediği vakitte tıkır tıkır yürüsün istiyor..
Bunu görebiliyorum.
O zaman söylediğim şeyleri eşinize atfediyorum. :KK70:
Terapist de bunu farkeder muhakkak. İnşaallah, ikiniz için de hatalarınız varsa net bir şekilde söyler de yolunuza güzellikle devam edersiniz. Hayırlısı olsun bakalım. Sonuç nasıl olacak merak ediyorum baya.

O zaman söylediğim şeyleri eşinize atfediyorum. :KK70:
Terapist de bunu farkeder muhakkak. İnşaallah, ikiniz için de hatalarınız varsa net bir şekilde söyler de yolunuza güzellikle devam edersiniz. Hayırlısı olsun bakalım. Sonuç nasıl olacak merak ediyorum baya.

Gerekçesi hep aynı mesleği, çalışma saatleri, yorgunluğu.
Ben ona ayak uydurmalıyım çünkü o hep yorgun.
Maç dedin mi uykusuz 3 saat yol gider ama bunu görüp ayy canım yorgunsun tabi haklısın demek çok zor.. :)

Siz faydası olur gidin diyorsunuz yani..?

Gerekçesi hep aynı mesleği, çalışma saatleri, yorgunluğu.
Ben ona ayak uydurmalıyım çünkü o hep yorgun.
Maç dedin mi uykusuz 3 saat yol gider ama bunu görüp ayy canım yorgunsun tabi haklısın demek çok zor.. :)

Siz faydası olur gidin diyorsunuz yani..?
Evet bence gidin. Birşeyler düğümlenmiş belli ki.. Objektif bir bakış açısı lazim şu durumda. Aklı selim, tecrübesi bol, bu işi para için değil gerçekten severek içten yapan bir terapisttir inşallah.
Biz gitmedik hiç ama eşiniz de madem kabul etmiş deneyin derim. Seans ücretlerini bilmiyorum tabii. Yani sizi ücreti çok zorlamayacaksa. Gidip de eli boş dönmek de üzer yoksa insanı.

Evet bence gidin. Birşeyler düğümlenmiş belli ki.. Objektif bir bakış açısı lazim şu durumda. Aklı selim, tecrübesi bol, bu işi para için değil gerçekten severek içten yapan bir terapisttir inşallah.
Biz gitmedik hiç ama eşiniz de madem kabul etmiş deneyin derim. Seans ücretlerini bilmiyorum tabii. Yani sizi ücreti çok zorlamayacaksa. Gidip de eli boş dönmek de üzer yoksa insanı.

Ücreti bilmiyorum.
Yorumları okuyunca etkilendim ama o kısım da önemli hem de yol çok uzun bir izin
günümüzü alacak. İşe yaramazsa maddi manevi yazık olur doğrusu..

Esinizden ne beklediginize bagli çözüm

Beklentilerimi poposuyla değil kulağıyla dinlesin ve dikkate alsın :)
Bu evliliği ya baş üstünde taşısın ya da bıraksın yol versin gitsin..
Öldürmeyip süründürüyor..

Gidin bisey kaybetmezsiniz ama bana fazlasiyla sabit fikirli geldiniz inanin buda karsidakini yoruyor

Doğruluğundan emin olduğum konularda sabit fikirliyim elbette.
Dansözlük yapmıyorum.
Olabildiğince netim.
Bundan daha güzel ne olabilir?

Yanar döner biriyle uğraşmak bence çok daha fazla yorucu.

Doğruluğundan emin olduğum konularda sabit fikirliyim elbette.
Dansözlük yapmıyorum.
Olabildiğince netim.

Yanar döner biriyle uğraşmak bence çok daha fazla yorucu.
yani, esinle net karara varmaniz lazim o zaman

sende öyle yapıyorsun..

Dansözlük yapmıyorum.
Olabildiğince netim.

işte bakış açısı farkı.
neden esneme payı değilde dansözlük?

geçen sigara konusunda da sabit fikirliydin.
belki senin netlik olarak gördüğün eşin için öyle değil..

konuya gelince bence seninde aydınlanmanı, farkındalığını sağlar terapist.
bence gitmelisiniz.

En değerli hediye zamandır. Zamanınızı birbirinize harcamayacaksanız sevgi sözcükleri havada asılı kalır. Çift terapisini kabul etmeniz bile o günü birbirinize ayırmak demektir. Bu fırsatı iyi kullanın derim. Giderken arabada slow şarkılar açıp beraber söyleyerek eğlenenerek gidin yolda biraz mola verip çimenlik biryerde oturup çayınızı poğaçanızı yerken belkide terapiye gitmekten vazgeçebilirsiniz. Çünkü oraya kadar eğlendiyseniz sorunu ve çözümü bulmuşsunuz demektir.
Daha derin sorunlar var ve Yol da kötü geçti diyelim. Bu defa terapide söylenenlere bakıcaksınız artık. Olmadı önünüzdeki maçlara.

Çok sert ve keskin sinırlısınız. Bence eşinizden daha çok size yarayacak bu terapi.

Önceki konularınızî da biliyorum ama siz gitgide sertlesmeye ve daha gecimsiz olmaya basladınız. Ilk zamanlar size hak veriyordum ama artık huysuz oldunuz gibi geliyo bana :)

Ayrıca esinizin meslegi sizden daha zor ve yorucu oldugunu kabul etmek lazim. Hayatı biraz ona göre sekillendirmek daha iyi olabilir gercekten. :)

sende öyle yapıyorsun..

işte bakış açısı farkı.
neden esneme payı değilde dansözlük?

geçen sigara konusunda da sabit fikirliydin.
belki senin netlik olarak gördüğün eşin için öyle değil..

konuya gelince bence seninde aydınlanmanı, farkındalığını sağlar terapist.
bence gitmelisiniz.

Ben böyle yürümüyor ayrılalım güzellikle gel diyorum yalnız.
Kendini ayrılığa kapatan ama evliliğimiz için emek vermeyen de o..
Yalanlar, yakalandıktan sonra önce inkar sonra sana ne hesap mı vercemler benim için dansözlük :)
Esneme payı ne ola ki? :)

Çok sert ve keskin sinırlısınız. Bence eşinizden daha çok size yarayacak bu terapi.

Önceki konularınızî da biliyorum ama siz gitgide sertlesmeye ve daha gecimsiz olmaya basladınız. Ilk zamanlar size hak veriyordum ama artık huysuz oldunuz gibi geliyo bana :)

Ayrıca esinizin meslegi sizden daha zor ve yorucu oldugunu kabul etmek lazim. Hayatı biraz ona göre sekillendirmek daha iyi olabilir gercekten. :)

Burası kadınlar kulübü yaa..
Neden benim yanımda olmuyorsunuz. Mağdur olan benim gerçekten:KK14:

En değerli hediye zamandır. Zamanınızı birbirinize harcamayacaksanız sevgi sözcükleri havada asılı kalır. Çift terapisini kabul etmeniz bile o günü birbirinize ayırmak demektir. Bu fırsatı iyi kullanın derim. Giderken arabada slow şarkılar açıp beraber söyleyerek eğlenenerek gidin yolda biraz mola verip çimenlik biryerde oturup çayınızı poğaçanızı yerken belkide terapiye gitmekten vazgeçebilirsiniz. Çünkü oraya kadar eğlendiyseniz sorunu ve çözümü bulmuşsunuz demektir.
Daha derin sorunlar var ve Yol da kötü geçti diyelim. Bu defa terapide söylenenlere bakıcaksınız artık. Olmadı önünüzdeki maçlara.

Bu yapıcı yorum için teşekkür ederim.
Gözlerini facebooktan ayırırsa eğer yolda dedikleriniz olabilir küçük bir ihtimal tabi :)

Çok uzun zamandır çift terapisi alan bir arkadaşım var. Onlar pek başarılı olamadılar çünkü insanların karakteri değişmiyor. ama karşılıklı iletişim hataları ve genel olarak iletişimsizlik yaşayan çiftlerde etkili olur diye düşünüyorum.

Ben böyle yürümüyor ayrılalım güzellikle gel diyorum yalnız.
Kendini ayrılığa kapatan ama evliliğimiz için emek vermeyen de o..

ya nomu sen ayrılmayı kafaya koydun da adam istemiyor diye ayrılmıyorsun yani..

Esneme payı ne ola ki? :)

hah işte bunu terapistten öğrenebilirsin bence.

sen istediğin için o evlilik devam ediyor.
sen istemediğin için ayrılmıyorsun.
sen adamı sevdiğin için.
ama sevdiğin adam senin olmasını istediğin kalıpta değil.
sürekli o kalıba sokma mücadelesindesin üstelik hiç esneme payı bırakmıyorsun..

Ben biraz bizim duruma benzetiyorum senin evliliğini de.
Bizde mesela ben mutluysam mutluyuz, kızgınsam kavga ederiz; adamın duyguları genel ilişkimizi etkilemiyor bile. Ne tam ruhumu doyurabiliyor ne de gidecek kadar çekilmez buluyorum.
Çabalıyor bazen ama bu çabaları hep benim bıraktığım yere denk geliyor, doğal olarak önemsiz oluyor.
Ben istediğimde olmuyor, o istediğinde(ki bu isteme de gönül almak amaçlı) benim hevesim kaçıyor.
Basit sorunları konuşmak istediğimde abartma bunlar da sorun mu diye kestirip atıyor, onlar büyüyüp ben delirince konuşarak çözebiliriz diyor.
Hep yorgun, hep çalışıyor ve hep sabretmem gerekiyor.
Sorunlarımı ve isteklerimi net biliyor ama yapmıyor, çabaladığı konular ise isteklerimden uzak oluyor. Misal ben enerjisinin olmamasından yakınırken daha çok çalışıp daha çok para kazanıp bu parayla ekstra bir şey yapmak gibi. Ona göre bir şey belki ama ben asla para derdinde olmadığım için manasız bir çaba.

Ben çift terapisinin bir işe yarayacağını düşünmüyorum pek, daha çok empati kuramayanlar içinmiş gibi geliyor.

Ben de bize benzettim sizin evliliği :)
Ama şu bir gerçek ki eşin boşanalım dese bile boşanmayacaksın. Yani o istemiyo ben de ondan boşanmıyorum deme :) boşanmıyosunuz çünkü istemiyosun :)

Terapiye kesinlikle gidin. Şayet bir gün ayrılırsanız gitse miydik bi de onu denese miydik acabası olmaz içinde.

Back
X