Çift terapisi alanlar..

Tuhaf bir düşünce yapısı :)
Bu kafa karışıklığın dışında başka ne sorunlar var aranızda?
Bunlara sebep olan asıl şeyler nedir yani?

Çok mu tuhaf :)
Bu evlilikte yuttuklarımı bilsen daha da tuhaf bulabilirsin :D

Geçmişte yalanları, bir ev parasını iddaa yolunda yemişliği (artık bitti o alışkanlıklar dediğine göre)
ve hala sigara gibi salak bir nedenle yalan söyleyebilmesi gibi sorunlar var.
İşin özü güven vermiyor..

Bir tarafını düzeltiyorum başka yerden yamuk veriyor elime:)

Terapist size doğru iletişimi öğretiyor.Kendinizi doğru ifade etmeniz gerektiğini nerde hata yaptığınızı gösteriyor.Tabii ki mucize yaratmıyor.Eşler arasındaki iletişimde karşılıklı hataları ortaya çıkarıp eşlerin yüzüne vuruyor.Biz 10 seans gittik pek bi işe yaramadı.

Eşim ilk kez terapist fikrine tamam dedi.
Değerlendirmekle değerlendirmemek arasında bir yerdeyim çünkü
bana ne kadar faydası olur kısmında inançsızım sanırım.

Ben sorunlarımın, isteklerimin, çözüm yollarının vs. bile çok farkındayım mesela.
Bu konuda benim için yapacağı pek bir şey yok. Beklentim çok daha yüksek bu yüzden.
Benim konulara bakışımı kimsenin değiştireceğine inanmıyorum maalesef.
Zaten bence sorun benim bakışımda değil değişmesine gerek yok :)

Var olan sorunu ortadan kaldırabilir mi kendisi? :)
Ya da benim eşime kazandıramadığım farkındalığı kazandırabilse yeter aslında :)

İnternetten bir psikolog sayfasına denk geldim hasta yorumları etkileyici..
Gidersem bunu deneyeceğim ama beni pişman etsin istemem çünkü buraya gitmek için 3 buçuk saat yol gidip yine o kadar yol dönmem gerekecek.
Yani gittiğime değsin isterim.

Bu yüzden çift terapisi alanlar sorum özellikle size.
Gerçekten faydasını gördünüz mü?
Gördüyseniz geçici mi daimi fayda mı oldu?
Bir de kaç seans sonra etki gösterdi?

Üstte kendimi ifade edişimden yola çıkarak benim gibi birinde gerçekten işe yarar mı bu terapi?
Yoksa umutsuz vaka mıyım? :)

denemekten zarar gelmez. biz gitmiştik eşim psikoloğun dediklerini kendi tarafına yorup yorup bak gördün mu dr da beni haklı buluyor diyip duruyordu:KK57::KK57: ayrıldıktan sonra ben yalnız gitmeye devam ediyorum ve çok faydasını görüyorum

Çok mu tuhaf :)
Bu evlilikte yuttuklarımı bilsen daha da tuhaf bulabilirsin :KK70:

Geçmişte yalanları, bir ev parasını iddaa yolunda yemişliği (artık bitti o alışkanlıklar dediğine göre)
ve hala sigara gibi salak bir nedenle yalan söyleyebilmesi gibi sorunlar var.
İşin özü güven vermiyor..

Bir tarafını düzeltiyorum başka yerden yamuk veriyor elime:)

Ama öyleyse niye eziyet ediyorsun kendine? Bunca şeye katlanıyorsan seviyorsun. Seviyorsan düzelsin istiyorsun ama bir çaban yok.
Kafan allak bullak besbelli ki. Ben sorunlarını bilmediğim için tuhaf geldi. Ama durum böyleyse düzeltmek için uğraşma boşan.
Bilmiyorum düzelir mı,ama idda oynayanların genelde daha çok yayırdıklarına şahit oldum. 1 ev parası olur 2 ev parası.

Ne olabildim ne ölebildim diye bi söz vardır. O hesap...
Yıllardır az çok bilirim konularınızı yorumlarınızı falan. Umutla sizin tamam herşey yoluna girdi demenizi bekliyorum :)

Terapi işe yarar mı? İşe yaramaz kafasıyla giderseniz yaramaz. inanarak iyi bi terapiste giderseniz görmediğiniz ve vay bee dedirtecek bişeyler gösterebilir . Kendimden biliyorum.

Eşim ilk kez terapist fikrine tamam dedi.
Değerlendirmekle değerlendirmemek arasında bir yerdeyim çünkü
bana ne kadar faydası olur kısmında inançsızım sanırım.

Ben sorunlarımın, isteklerimin, çözüm yollarının vs. bile çok farkındayım mesela.
Bu konuda benim için yapacağı pek bir şey yok. Beklentim çok daha yüksek bu yüzden.
Benim konulara bakışımı kimsenin değiştireceğine inanmıyorum maalesef.
Zaten bence sorun benim bakışımda değil değişmesine gerek yok :)

Var olan sorunu ortadan kaldırabilir mi kendisi? :)
Ya da benim eşime kazandıramadığım farkındalığı kazandırabilse yeter aslında :)

İnternetten bir psikolog sayfasına denk geldim hasta yorumları etkileyici..
Gidersem bunu deneyeceğim ama beni pişman etsin istemem çünkü buraya gitmek için 3 buçuk saat yol gidip yine o kadar yol dönmem gerekecek.
Yani gittiğime değsin isterim.

Bu yüzden çift terapisi alanlar sorum özellikle size.
Gerçekten faydasını gördünüz mü?
Gördüyseniz geçici mi daimi fayda mı oldu?
Bir de kaç seans sonra etki gösterdi?

Üstte kendimi ifade edişimden yola çıkarak benim gibi birinde gerçekten işe yarar mı bu terapi?
Yoksa umutsuz vaka mıyım? :)

Merhaba kullanıcı adın çok zor geldi cicim diyeyim bari :rolleyes: , kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim . Sizin fikirlerinizin karşı taraftan nasıl anlaşıldığını size çok net ifade edecektir terapist. biz eşimle gittik ve iyi ki Kendi istediği terapiste gittik yoksa sen önceden görüşüp bütün fikirlerine onay vermesini söylemişsindir bile diyebilirdi , çünki terapist bütün fikirlerimi mantıklı buldu :) , sorunları ortadan kaldrımaz fakat sorunlara nasıl yaklaşmanız gerektiğini , sorunların karşısında davranışlarınızın sizlere kendinizi nasıl hissettirdiğini açık şekilde ifade etmeniz gerektiğini gösterecektir. Gidersen asla pişman olacağını düşünmüyorum hatta iyi ki gitmişiz diyeceksin bence :halay:yolda giderken eşinle sevdiğiniz ortak noktaları konuşun , komik filmlerin yorumunu yapın sevdiğiniz müzikleri dinleyin gerilmezsiniz. 3,5 yıllık evliliğimde kayınvalideciğim ve kıymetli görümceciğimin bize yaşattığı sorunlar nedeniyle eşimle anlaşamaz hale gelmiştik . İyi ki gitmişiz çok faydası oldu eşim benim neler hissettiğimi anladı hissetti . ben de onun hissettiklerini çok iyi anlamış oldum . 3 seans gittik ve son gidişimizde terapist artık gelmenize gerek yok iletişiminizi çok iyi duruma gelmiş dedi :) ( Terapiste gitmeyi eşim teklif etmişti . ben de sen beni benim ifadelerimle anlamadıktan sonra terapist söyleyince anlasan ne olur diye düşünüyordum ::KK53: yanımışım kesinlikle gitmende fayda var diye düşünüyorum , hayata ve olaylara bakış açın değişecek ve eşinle birbirinize neler hissettirdiğiniz çok iyi anlayacaksınız :KK71::KK71::KK9:

Merhaba kullanıcı adın çok zor geldi cicim diyeyim bari :rolleyes: , kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim . Sizin fikirlerinizin karşı taraftan nasıl anlaşıldığını size çok net ifade edecektir terapist. biz eşimle gittik ve iyi ki Kendi istediği terapiste gittik yoksa sen önceden görüşüp bütün fikirlerine onay vermesini söylemişsindir bile diyebilirdi , çünki terapist bütün fikirlerimi mantıklı buldu :) , sorunları ortadan kaldrımaz fakat sorunlara nasıl yaklaşmanız gerektiğini , sorunların karşısında davranışlarınızın sizlere kendinizi nasıl hissettirdiğini açık şekilde ifade etmeniz gerektiğini gösterecektir. Gidersen asla pişman olacağını düşünmüyorum hatta iyi ki gitmişiz diyeceksin bence :halay:yolda giderken eşinle sevdiğiniz ortak noktaları konuşun , komik filmlerin yorumunu yapın sevdiğiniz müzikleri dinleyin gerilmezsiniz. 3,5 yıllık evliliğimde kayınvalideciğim ve kıymetli görümceciğimin bize yaşattığı sorunlar nedeniyle eşimle anlaşamaz hale gelmiştik . İyi ki gitmişiz çok faydası oldu eşim benim neler hissettiğimi anladı hissetti . ben de onun hissettiklerini çok iyi anlamış oldum . 3 seans gittik ve son gidişimizde terapist artık gelmenize gerek yok iletişiminizi çok iyi duruma gelmiş dedi :) ( Terapiste gitmeyi eşim teklif etmişti . ben de sen beni benim ifadelerimle anlamadıktan sonra terapist söyleyince anlasan ne olur diye düşünüyordum ::KK53: yanımışım kesinlikle gitmende fayda var diye düşünüyorum , hayata ve olaylara bakış açın değişecek ve eşinle birbirinize neler hissettirdiğiniz çok iyi anlayacaksınız :KK71::KK71::KK9:

3 seans yetiyorsa iyiymiş :)
Bizi 13 seans paklar bence :D
Teşekkür ederim.

Ne olabildim ne ölebildim diye bi söz vardır. O hesap...
Yıllardır az çok bilirim konularınızı yorumlarınızı falan. Umutla sizin tamam herşey yoluna girdi demenizi bekliyorum :)

Terapi işe yarar mı? İşe yaramaz kafasıyla giderseniz yaramaz. inanarak iyi bi terapiste giderseniz görmediğiniz ve vay bee dedirtecek bişeyler gösterebilir . Kendimden biliyorum.

Tamam her şey yoluna girdi konusunu ben de açmak istiyorum daaa..
Pek umudum yok sanki :/

Kafamı değişip gitmeli anladım.
Teşekkür ederim.

Terapist size doğru iletişimi öğretiyor.Kendinizi doğru ifade etmeniz gerektiğini nerde hata yaptığınızı gösteriyor.Tabii ki mucize yaratmıyor.Eşler arasındaki iletişimde karşılıklı hataları ortaya çıkarıp eşlerin yüzüne vuruyor.Biz 10 seans gittik pek bi işe yaramadı.
Tam sonunda cok ise yaradi falan gibi birsey okuyacagim sandim ama :KK70:
Yani yanlislarimizi goruyoruz ama onlari degistiremiyoruz mu diyorsun?

Tam sonunda cok ise yaradi falan gibi birsey okuyacagim sandim ama :KK70:
Yani yanlislarimizi goruyoruz ama onlari degistiremiyoruz mu diyorsun?

Bana mesela çok keskin konuştuğumu söylemişti.Eşimi bu yüzden kışkırtıyomuşum.Ama karşındaki adamın artık herşeyi batıyosa buna engel olamıyosun maalesef.Evet keskin konuşuyorum tamam da aramızdaki sorunlar nolucak.O beni gıcık eden şeyleri yapmayı bırakmadığı için ben de sinirleniyorum mesela.Kim kime zaten her sefernde “aşkım ortalığı dağıtma lütfen, ay yeni temizlediğim banyoyu batırmışsın minnoşum” diyo ki? Bu mümkün mü yani sizce?

Lafın kısası ne biliyo musunuz karşınızda düzgün bi adam yoksa(düzgünden kasıt, dürüst,güvenilir,sorumluluk sahibi, ağır başlı, hayatınıza gerçek anlamda maddi ve manevi ortak olan vs) hiçbişey çare olmuyor.

İstanbul Avrupa Yakasinda iyi bir terapist ariyorum bende bilen var ise yardimci olabilir m ?
Ayrica cok ucuk rakamlar donuyor ortada uygun ve ya orta yollu ariyorum duzelelim derken maddi sikinti evliligi bitirmesin

iş yerinde arkadaşım ve eşi gidiyorlar. kız senin gibi, adamın tipini, işini, konuşma tarzını, ailesini hiç bir şeyini beğenmiyor... sorunun temeli de bu komple beğenmediği bir insanla evli, vaktinde bir anlık gaflet, adamın durumu iyi, evlilik isteği evlenmiş... bu terapiden sonra bunları söylemeye başladı, kendini keşfetti kadın ama evlilikten daha da uzaklaştı. görevler veriyormuş galiba doktor, eşinle şunu yap şunu yaz liste yap bi şeyler, eşinle yapmaktan hoşlandığın ne var diye sormuş, bunlar bakışmış kalmışlar... benim gözlemim bir sorun da kız çok güzel, fit, süslü... eşi biraz vasat.. ortak zevkler de olmayınca, işler böyle bozuluyor
bana diyor senin evliliğine çok özeniyorum, evliliğimi kurtarmak istiyorum ama ben bir gün eşime o tarz davransam benimki küser gider, onun eşi daha ılımlı aslında... diyorum öğle arası mesaj at, ne yemek yapalım yaz, markette buluşalım yaz, bugün hangi gömleği giydin, yarına ütülememi istediğin var mı eve erken geçeceğim yaz, öf bu ne be diyor geçiyor, ben evlilik amelesi gibi iletişimi sıkı tutayım, haftasonuna film bul, mangal kömürü al, muffin yap pikniğe götür, %50 zamanımı evliliğe emek vererek geçiriyorum, terapist sihirli değnek değdirmiyor ki bu tarz iletişimi öğretiyor ama niyeti olmayanda asla işe yaramıyor

Tamam anliyoruz da artik bildiginiz guvenip memnun kaldiginiz terapistleri soylemeniz mumkun mu ?

İlişkimizin ilk yıllarında gitmiştik çift terapisine, iletişim sorunlarımız vardı. Ben çok duygusal, fazla empatik, ayrıntıcı ve gel-gitli bir insanım. Eşimse soğukkanlı, duygularını pek belli etmeyen bir yapıdaydı... Neyse, 1 yıla yakın gittik ve terapi bizim çok işimize yaradı. Bir kere karşınızda tarafsız biri var ve konuştuğunda siz de bunu bilerek dinliyorsunuz. Terapistin bana söylediklerini eşim söylese, kendince değerlendiriyor der, tepki bile gösterebilirdim, aynı şekilde eşim de öyle. Bazı davranışlarımızın temelinin nereye dayandığını çözdüğümüzde, daha anlayışlı olmaya başladık. Uzatmayayım, kısaca bu konuda terapi işe yaramaz, ben zaten mükemmelim diye sabit fikirli olmamak lazım. Önemli olan eşinize karşı haklı olmak değil, ilişkinizin ömrü için birbirinizi anlamaya çalışmak, bir yarışta değilsiniz çünkü. Doğru bir terapistle karşılaşırsanız çok faydasını görürsünüz.

iş yerinde arkadaşım ve eşi gidiyorlar. kız senin gibi, adamın tipini, işini, konuşma tarzını, ailesini hiç bir şeyini beğenmiyor... sorunun temeli de bu komple beğenmediği bir insanla evli, vaktinde bir anlık gaflet, adamın durumu iyi, evlilik isteği evlenmiş... bu terapiden sonra bunları söylemeye başladı, kendini keşfetti kadın ama evlilikten daha da uzaklaştı. görevler veriyormuş galiba doktor, eşinle şunu yap şunu yaz liste yap bi şeyler, eşinle yapmaktan hoşlandığın ne var diye sormuş, bunlar bakışmış kalmışlar... benim gözlemim bir sorun da kız çok güzel, fit, süslü... eşi biraz vasat.. ortak zevkler de olmayınca, işler böyle bozuluyor
bana diyor senin evliliğine çok özeniyorum, evliliğimi kurtarmak istiyorum ama ben bir gün eşime o tarz davransam benimki küser gider, onun eşi daha ılımlı aslında... diyorum öğle arası mesaj at, ne yemek yapalım yaz, markette buluşalım yaz, bugün hangi gömleği giydin, yarına ütülememi istediğin var mı eve erken geçeceğim yaz, öf bu ne be diyor geçiyor, ben evlilik amelesi gibi iletişimi sıkı tutayım, haftasonuna film bul, mangal kömürü al, muffin yap pikniğe götür, %50 zamanımı evliliğe emek vererek geçiriyorum, terapist sihirli değnek değdirmiyor ki bu tarz iletişimi öğretiyor ama niyeti olmayanda asla işe yaramıyor

Hiç bir şeyini beğenmediğim adamın büyük hatalarını affetmem imkansız olurdu.

Pek çok erkekte olmayan çok güzel huyları da vardır eşimin.
Bunları görüyorum, bilincindeyim.

Yine de teraziye koyduğumda ben daha doğruyum işte. :)

Güzel bir evliliğinizin olmasına sevindim ne mutlu..
Elbette evlilik emek istiyor.
Bir de emeklerden anlayan biri lazım karşına ama..

Arkadaşınız da mutluluğu bulur umarım..

Hiç bir şeyini beğenmediğim adamın büyük hatalarını affetmem imkansız olurdu.

Pek çok erkekte olmayan çok güzel huyları da vardır eşimin.
Bunları görüyorum, bilincindeyim.

Yine de teraziye koyduğumda ben daha doğruyum işte. :)

Güzel bir evliliğinizin olmasına sevindim ne mutlu..
Elbette evlilik emek istiyor.
Bir de emeklerden anlayan biri lazım karşına ama..

Arkadaşınız da mutluluğu bulur umarım..
Canım nomucum, mesele doğru olmak mı yoksa birlikte mutlu olmak mı?
:KK200:

Canım nomucum, mesele doğru olmak mı yoksa birlikte mutlu olmak mı?
:KK200:

Aman ne mutlu olcam?
Doğru olup da kim nerede mutlu olmuş? :)

Bugün iş ortamından birilerine sinir oldum.
İki gün önce başka bir dingile..

Doğru olup da hiç bir yerde mutlu olamadım.
Olmayı da beklemiyorum artık :)

Suç beni bu kadar doğru yetiştiren anamda canım benim :D

Back
X