Ciger yiyip dogum yapanlar

benim bildiğim ciğer diilde.. izinsiz bi şey yersen ve anne bi yerini kaşırsa olur derler..
bebkte doğum lekesi olursa melekler öpmüş derler :))
ama alakası yok tabiki sadece melaninin fazla üretilmesiyle orda leke oluşuyo ( onada annenin yapabilceği bişi yok olcaksa oluyo )

Okuyan ve yaşayan biri olarak yazayım. Söz konusu virüsün bulaşması için aşısız kedinin dışkısının ağız yoluyla vücuda almak gerekiyor.
Kediden bulaşma ihtimali çok düşük, marula ilişmeyin deseniz kabul ederdim, riski çok çok daha fazla.
Kızım (kedim) 9 oğlum (kendisi insan sıfatında) 5 yaşında.
4 doktor değiştirdim, hiçbiri kediyi at demedi, aksine astım, alerji olmaz, dediler.
Turp gibi kendisi kolay kolay da hasta olmaz.
Selamlar, sevgiler.

Bende bir ilavede bulunmak isterim izninizle. Bende kedilerde büyümüş biriyim hamd olsun bu yaşıma kadar 4 defa grip oldum.eşim hassas bünyeli bir insan iken kediyle yaşadıktan sonra hassasiyetinin azaldığını söyledi. Bende hamileliğimde Dr kediyi uzaklaştır dedi :) bu kişisel bir bakış açısıyla söylenmişti.zira test sonucu sorun yoktu hatta o kadar ısrarcıydı ki kediyi sorup duruyordu evden gitti mi diye:) tabi ki kedimiz bizimle ve bebeğimle yakalamaç oynuyor.

Benim bildiğim ciğer dogranirken kanı biryerine degerse oyerde leke oluyor. Yiyince değil. Bizim bir akraba buna inanmamis karısının yüzüne sürmüş ciğeri kanını ..Kadın doğum yaptı kızın yüzünde leke var. Kırmızı renge dönük et gibi bir leke. Ve kız büyüdü hala leke var gitmiyor da. İçiniz rahat olsun. İnşaallah birşeycik olmaz.

Bende bir ilavede bulunmak isterim izninizle. Bende kedilerde büyümüş biriyim hamd olsun bu yaşıma kadar 4 defa grip oldum.eşim hassas bünyeli bir insan iken kediyle yaşadıktan sonra hassasiyetinin azaldığını söyledi. Bende hamileliğimde Dr kediyi uzaklaştır dedi :) bu kişisel bir bakış açısıyla söylenmişti.zira test sonucu sorun yoktu hatta o kadar ısrarcıydı ki kediyi sorup duruyordu evden gitti mi diye:) tabi ki kedimiz bizimle ve bebeğimle yakalamaç oynuyor.

Evet bende cocuklugumdan beri kedilerle büyümüş birisi olarak hemde sokak kedileriyle toksoplazma çıkmadı testlerimde...artı evde de kedi baktım...asıl en büyük risk mutfaklarda...ekmek ve yeşillik tahtası hep ayrı olmalı, et tahtası ayrı olmalı...et tahtası iyi dezenfekte edilmeli...yeşillikler iyi yıkanmalı...

Konu sahibi ne düşünürseniz o olur...batıl diyemem...çünkü bende de var lakin leke olarak degil küçücük görünmeyen bir yerde...annem de bu tarz şeylere inanan biri oldugundan bende de var diyebilirim. inanmakla alakalı oldugunu düşünüyorum. önemsemeyin derim.

Arkadaslar hamileliginde ciger yiypde dogum yapan bayanlarin bebeginin her hangi bi yerinde leke varmi ben ciger yemistim iki hafta once annem lekeli olur cocuk dedi ole bisi yasayan varmi
Canım ben özellikle denedim böyle bişey varmı diye hiç alakası yokmuş bebeğim şimdi bir aylık resmen tavuk gibi hiçbir yerinde bişey yok kesinlikle canınızin istediği kadar yiyin

Pişmemiş ciğere dokunup kanı bi yerinize sürersen leke olur annem bana hamileyken denemiş ayaginin arkasına surmus aynı yerde doğum lekem var et gibi ama yemek sakıncalı dil yeni dogum yaptim ve ciğer yedim

bana da şu hayvana bakma buna gülme demişlerdi ben 6 aylık hamile hayvanat bahçesini gezmiştim çok şükür oğlum sapasağlam hiç lekesi yok

Kardeşim ruh hastasımısın nesin bi git ya. Kedilerle kafayı mı yedin. Sanki bıçakla gebersinler dedik tövbe tövbe. Bahsettiğim virüs kedilerden bulaşan, doğaya da kedilerin dışkısında yayılan bir virüs...!
Arkadaşın şanslıymış, bulaşmamış veya bağışıklığı vardı belki. Hayvanseverlik başka, o başka tövbe tövbeee....!

Yemin ederim sizin gibi yüzünden hayvanlardan soğuyorum...

Size siddetle katiliyorumm.
Benim jinekologum profesor.
Bana aşili ev kedisi bile olsa dokunma dedi.
Asili bile olsa o mikrop anneye ondan da bebege geciyor dedi. O ana kadar boyke bir mikroptan haberim dahi yoktu.
Hos ben zaten kedilerden hoslanmam. Köpek severim de neyse :)

Size siddetle katiliyorumm.
Benim jinekologum profesor.
Bana aşili ev kedisi bile olsa dokunma dedi.
Asili bile olsa o mikrop anneye ondan da bebege geciyor dedi. O ana kadar boyke bir mikroptan haberim dahi yoktu.
Hos ben zaten kedilerden hoslanmam. Köpek severim de neyse :)

Benim doktorum da profesör ama gel görki insanlar uydurduğumu düşünüyor..
En çok tavsiye edilen balık bile amerikada hamileler için önerilmiyormuş artık. Doktorum söyledi. Sebebi denizlerin kirli olmasıymış ve metalik,zehirli maddelerin sularda barınmasından kaynaklıymış.
Normal zamanda bile dikkat etmediğin şeylere dikkat et dedi. Bu da sanırım bünyemizin çocuğu kabul etmesi için bağışıklık sistemini düşürmesinden kaynaklanıyor. Ondan dolayı herzamankinden daha hassas ve duyarlı olmak gerekiyor.

Arkadaslar hamileliginde ciger yiypde dogum yapan bayanlarin bebeginin her hangi bi yerinde leke varmi ben ciger yemistim iki hafta once annem lekeli olur cocuk dedi ole bisi yasayan varmi
ANNEM BANA HAMİLEYKEN CİĞERİN KANINI KOLUNA DAMLATMIŞ BEBEKTE ÇIKACAKMI DİYE SONUÇ BENİM DİRSEĞİMDE SU DAMLAS ŞEKLİNDE KAHVERENGİ Bİ LEKE VAR :) YEMEKTEN BİŞEY OLMAZ AMA KAN UZUN SÜRE HAMİLENİN TENİNDE DURMAYACAK DİYE BİLİYORUM BEN

Hamileligimde ciger yemistim, bebegimde dogum lekesi var ama cigerle alakali oldugunu sanmiyorum

ciğer mi ?? o zaman ben yandım geçen kurban bayramında dalak yedirmişlerdi bana zar zor bi parça yiyebildim artı mide bulantılarıma iyi geldiği için her gün ayva ve nar yiyorum hmm daha dünde saçlarımı kestirdim şaka bi yana inanmamak lazım hurafe bunlar ne dinde yeri var ne bilimsel açıklamaları var

ANNEM BANA HAMİLEYKEN CİĞERİN KANINI KOLUNA DAMLATMIŞ BEBEKTE ÇIKACAKMI DİYE SONUÇ BENİM DİRSEĞİMDE SU DAMLAS ŞEKLİNDE KAHVERENGİ Bİ LEKE VAR :) YEMEKTEN BİŞEY OLMAZ AMA KAN UZUN SÜRE HAMİLENİN TENİNDE DURMAYACAK DİYE BİLİYORUM BEN

Neden anneniz denemis ki :) resmen psikolojik olmus bence cagirmis lekeyi

Benim doktorum da profesör ama gel görki insanlar uydurduğumu düşünüyor..
En çok tavsiye edilen balık bile amerikada hamileler için önerilmiyormuş artık. Doktorum söyledi. Sebebi denizlerin kirli olmasıymış ve metalik,zehirli maddelerin sularda barınmasından kaynaklıymış.
Normal zamanda bile dikkat etmediğin şeylere dikkat et dedi. Bu da sanırım bünyemizin çocuğu kabul etmesi için bağışıklık sistemini düşürmesinden kaynaklanıyor. Ondan dolayı herzamankinden daha hassas ve duyarlı olmak gerekiyor.
Neden uydurasiniz. Veya biz neden uyduralim. Hayir yani ne gibi bir dusmanlik besleyebiliriz ki kedilere karsi?
Onlari da Allah yaratti. Ama bana zarari olacaksa veya benim baska bir mahluga zararim olacaksa nicin buna dikkat etmeyeyim. Bu sozumuzde kasıt aramak neden anlamis degilim...
Bugun kntrolum vardi mesela. Ozellikle tekrar sorma geregi duydum dr.ma. en basindada soyledigini yeniledi. Kedilere dokunma ...

Back
X