Siz yine dediğinizi yapabilmişsiniz. Benim zavallı miniklerim neler çekiyor bir bilseniz. Hayatta müsade etmez istediklerini yapmalarına. Sürekli konuşuyor şimdiden. Dediğini yapmadıklarında cezalar hakaretler havada uçuşuyor.Aynı tıpatıp tarif ettiğiniz benım babam. Annemde hep engellemeye calısırdı. Ama babam baskın cıkardı hep. O yüzden hep içimde babama karsı bir kızgınlıkla buyudum. Neticesinde hep onun istemeyecegı kararlar aldım. Onun istemediği okulda okudum istemediği bir evlilik yaptım. En son psikologa gittiğimde bana dedi ki sen babandan biseylerin öcünü alıyorsun dedi ve o söyleyene kadar aldıgım kararları ve bunu hiç sorgulamamıştım. Sonuç olarak cocuklarınız sizden daha cok etkilenıyordur eminim
Babam öldü. Annem ve kardeşim tam destekler. Yıllardır neler çektiğimi biliyorlar. Kardeşim evime gelemiyor. Oğlu hareketli, eşim çekmek istemiyor. Hoş, başka insanlar da gelemiyor. Sadece otursun keyif yapsın.Sizin yasadıgınız psikolojik siddet maalesef =( ne yapın ne edin bosanın bence. Evet cocuklarınızdan para kacırır belki ama cocuklar babalarından nefret ediyorlardır
zaten. Sadece dillendirmiyorlardır. Dogru bir baba figürü değil böle durumlarda hiç olmasa da olur gbi geliyor bana. Ailenizle aranız nasıl? Siz calısırsınız iyi kötü bir iş bulup ailenizde destek olsa cocuk bakımı konusunda en azından huzurunuz olur.
Teşekkür ederim içten duanız içinZaten çok aklı başında çok hanımefendi olduğunuz belli oluyor.
Burdaki kadınlar da size fikir verecektir.
Ben sadece derdinizi güzel ve akıcı anlatabildiğiniz için, noktalama ve paragraf gibi kolaylaştırıcı unsurları ekleyerek bizlere okuma ve anlama zorluğu çıkarmadığınız icin teşekkür etmeye geldim.
Umut verdiniz.
Umut bulasınız. Yolunuz açık olsun. Allah düze çıkarsın.
Kontrol edemediği gibi kabul de etmiyor. Sen çocuk yetiştirmeyi bilmiyorsun diyor. Çocuk böyle yetiştiriliyor diyor. Gülüyorum artık.Yani kaç yaşındaki adam. Bu saatten sonra olduğundan farklı bir karaktere geçiş yapamaz. 2 seçeneğiniz var. Yıllardır yaptığınız gibi hem çocuklar hem siz böyle kabulleneceksiniz. Ya da ayrılacaksınız.
Benim babam da öyledir mesela. Ufak şeylere kızıp, sinir patlaması geçirirken bazenleri de pamuk gibi bir insan olur. Kendilerini kontrol edemiyorlar diye düşünüyorum.
Doğru dediğimi yaptım ama bende tabiki küçükken bisey yapamadım. Yani lise bittikten sontra yavaş yavaş isyan oluştu içimde. Ama sırf ona inat olsun diye yanlış kararlarda almışım. O yüzden çocuklarınızın psikolojisi için lütfen ayrılmayı hedefleyin bir şekilde. Çünkü diğer türlüsü daha kötü olacakSiz yine dediğinizi yapabilmişsiniz. Benim zavallı miniklerim neler çekiyor bir bilseniz. Hayatta müsade etmez istediklerini yapmalarına. Sürekli konuşuyor şimdiden. Dediğini yapmadıklarında cezalar hakaretler havada uçuşuyor.
Uzmanları cebinden çıkarır(!) O. Ona göre ben yiyip içip keyfine bakan ve sürekli sorun çıkaran biriyim. Rahat batıyormuş bana.Evet bu zordur baba cocuklar arasinda kalan anne en cok evladina kiyamaz babayı sakinlestirip cocugunun da uzulmesini istemedigi icin anne kanatlarini cirpar durur anne kendini unutmustur evladinin derdine dusmustur esinizin kendi hatalarini gorebilmesi icin kendisinin acilen uzmana gitmesi gerekiyor.
Resmen kanım dondu, ben 70 yaşındayım ve adam daha yeni huzur vermişAblacım yaşadıklarını o kadar iyi anlıyorum ki.Eşin teyzemin eşi gibi , aynısı , bu kadar olur.Teyzem her şeyimiz var huzurumuz yok derdi hep.Çok zenginlerdi , dışarıdan baksanız gıpta edilecek bir hayatları vardı ama evin içi cehennemden farksızdı.Eniştem rahmetli oldu , teyzem 70 yaşında şu anda.Yazın yanına gittik diyor ki "Bugün benim en güzel günüm , karışanım yok edenim yok." diyor ama yaş 70 olmuş , düşünün.Üzücü bir hayat hikayesi anlattığımın farkındayım , hiçbir şey için geç değil demek istiyorum.Çocuklarınıza çok ama çok üzüldüm.
Ne denir bilmiyorum.Allah yardımcınız olsun.
Umudum var değil mi? Bireysel emekliliğim var. Şimdi çeksem 250 bin liram var. Ev de tutarım dayar döşerim de. Psikologa gitme kararım gücümü toplamak. Bir de dualalarınız o kadar değerli kiKendini şahane ifade eden içgörü sahibi bir kadınsınız. Sistemli psikolojik şiddet görüyorsunuz hem size hem de çocuklarınıza yazık. Çocuklarınız ömür boyunca bunu üstlerinde taşıyacaklar bir tarafları yaralı olacak siz daha gençsiniz allah korusun hasta olursunuz böyle devam ederseniz. Hem kendinizi hem de çocuklarınızı bu adamdan da bu şiddet evinden de kurtarın. Avukat arkadaşlar daha doğru bileği verirler ama eşinizin malı mülkü varsa bunun belgelerini toplayın. Boşanmada o malların yarısı size verilir. Nafaka da alırsınız. Siz de çalışırsınız elbette iş başa düşünce insan temizliğe gitmekten evden börek yapıp satmaya kadar bir sürü alternatif buluyor. Çocuklarınız büyük bakıcı kreş dertleriniz olmaz. Boşanma sebeplerinizi güzelce konuşur daha sıkıntılı bir maddi hayata ama huzurla adım atacağınızı söylerseniz onlar da manevi olarak size destek olurlar. Eşiniz olacak psikopatın zulmü Altında kaç yıl yaşayıp da gene dik durmayı başarmışsınız boşanma sonrasını hayli hayli başarırsınız. Kolay gelsin arkadaşım bir önce huzura ve kolaylığa çıkmanı dilerim cidden hem üzüldüm hem de umutlandım sizin adınıza
Şimdi yaşları küçük sevmeye calısıyorlar babalarını. Derin bir yara bırakıcak o izler (umarım öle olmaz ama öle görünüyor) anneniz ve kardeşiniz varmıs en azından. Korkmayın, huzurlu ama kıt kanaat Bi yasam tercih sebebi.Babam öldü. Annem ve kardeşim tam destekler. Yıllardır neler çektiğimi biliyorlar. Kardeşim evime gelemiyor. Oğlu hareketli, eşim çekmek istemiyor. Hoş, başka insanlar da gelemiyor. Sadece otursun keyif yapsın.
Çocuklar seviyorlar ama hep korkarak. Biraz güleryüzlü davransın, çok mutlular, ama 5 dakika sonra bir azarlıyor...
Adam okuzmus anladik.. peki cinseligi niye istemiyor baska kadin mi var.. pek anlayamadm..Hanımlar merhaba,
Şimdi benim çok sağlam, aklımı yerine getirecek yorumlara ihtiyacım var. Siz hep doğru yönlendiriyorsunuz, size gerçekten güveniyorum.
Ben 15 yıllık evliyim, biri orta biri ilkokulda iki evladım var. Eşimle güya severek evlendik, öncesinde nişan atmaya kalktım sinirliliğini görüp, allem etti kallem etti evlendik. (Klasik düzelir zannı) inişli çıkışlı bir evliliğimiz var. Maddi sıkıntımız yok.
Benim sorunum eşimin zorbalığı. Bana ve çocuklara karşı iyi olduğu zamanlarda bile hep diken üzerindeyiz. Neye kızacağı neye ceza vereceği belli olmuyor. Çocukları bir yüceltiyor bir aşağılıyor. Ben lafını esirgemeyen biriyim. Karşısında duruyorum öyle durumlarda, sen karışma diye bağırmaya başlayıp, başka ıvır zıvır şeylerimden çıkıyor.
Gece ondan sonra yatsam çıt çıkarsam homurdanıyor sabah laf ediyor uyuyamadım vs. Üzerime alınmazsam ve cevap vermezsem daha da çok suçluyor. Kavga etmek hoşuna gidiyor. Kendisi hiç dikkat etmez bu arada gürültü de yapar. Ben söylediğimde sen de şöyle yapmıştın böyle ses çıkarmıştın vs. Delirtiyor.
Hiç bir aksaklığı güzelce söylemiyor. Hep laf sokarak, kızarak. Çocuklar bir şey yemek istemediğinde zorluyor. Zorlama deyince öfkelenip bağırıp çağırıp gidiyor. Çocuklar birlikte yemeğe oturmak dahi istemiyor. Ayrı yedirsem de bu sefer dolaptan getirtip zorluyor.
Hasta olmam hoşuna gitmiyor. Bir gün gece fenalaştım hastaydım. Öncesinde atışmıştık bişeye. Nefes alamıyorum beni götür dedim kendin git dedi. Arkadaşım geldi götürdü 3 saat hastanede yattım bir kez aramadı. Sabaha karşı döndüm, tek kelime sormadı.
Yıllardır sürekli acaba neye kızar neye laf sokar diye düşünmekten helak oldum. Kendimi ve çocukları korumaya çalıştığımda hep kavga etti sindirdi. 3 kez boşanmak istedim çeşitli yıllarda. Üçünde de önce tüm öfkesini kustu sonra da yalvar yakar oturttu beni. Değişir sandım yanılmışım.
41 yaşındayım. İş bulamıyorum. Evden bir şeyler yapıp üç kuruş kenara attım. Para esirgemez zaten, nakit vermez doğru düzgün ama ihtiyaçlarımızı karşılamamıza birşey demez. Maddi imkanlarına çok tutunmuştum ama artık tek lokmasında gözüm yok. Zaten harcayan bir kadın da olmadım hiç.
Hiç bir soframda tadım kalmadı. Hiç bir tatilde mutlu değilim. Bir kez bile canım hayatım demedi. Cinselliği unuttum. Ayda bir kez o da benim lafımla. Bakımlıyım güzelsin de derler. Bir kez bile güzel karım demedi. Yaptığı hiç bir kabalık için özür dilemedi. Kendi çıkarı söz konusu değilse benim yararıma dokunacak bir şey yapmaz ya da bin bir suratla, pişman ederek.
Yıllardır denemediğim şey kalmadı. İlaç kullandım olmadı. Her türlü kadın erkek ilişkisi kitabını okuyup uyguladım. Mülayim kadın oldum, hırçın kadın oldum, müdana etmeyen kadın oldum, küstüm, barıştım pohpohladım olmadı. Adam hep aynı. Kimse dert getirmesin, yaptığı hiç bir kabalığa itiraz edilmesin. Onun dediği olsun. Etrafında insan bırakmadı. Herkes kötü herkes hatalı o mükemmel.
Cıvıl cıvıl uyanırdım eskiden. Şimdi uyanmak istemiyorum. Eskiyi, evlenmeden önceki yıllarımı özlüyorum. Dövmüyor, küfür etmiyor. Ama bakışları(gözüme bakmadan konuşuyor ekseri), sözleri tokattan beter. Ağır zorbalık, sindirme, psikolojik şiddet içerisindeyim.
Bu hafta psikolog randevusu aldım. Boşanmak istiyorum ama ayağıma kapanacak. Mal mülk vermek istemeyecek. Neler yaşarım, ayağa kalkabilir miyim tekrar? Ne yapayım ben bir şeyler söyleyin lütfen.
Çok uzun oldu okuyanlara çok teşekkür ederim.
Kurtulabilirsem bu benim kulağımda küpe olacak. Asla geriye bakma!Bence eğer siz bu adama 15 yıl katlandıysanız, çook kolay ayakta durursunuz!
Çok yakın arkadaşım var onun eşi dahada fena , kadıncağız ayrıldı birdefa yaklaşık 3-4 yıl ayrı yaşadılar, bu sürede kadın işe başladı kendine güveni geldi resmen ışığı değişti, çocukları mutlu oldu kendi mutlu oldu , güzelleşti, gözleri parladı, ama sonra nedendir bilinmez adamla tekrar barıştı yine eski haline döndü. Çocuklar büyüdü biri Evden ayrıldı diğeri çokk büyük baskı altında. Benim arkadaşım şimdi piskologlarda acaba ne düzeltebilirim derdinde, adam kendi bildiğinin peşinde. Hiç bir değişim yok... bilmem anlatabildimmi
Hiç hissetmedim başka kadın varlığını. Olabildiğince eve erken gelir. Gözünün kaydığını falan da bilmem. Bazı problemleri var bence ama konuşmaya yanaşmıyor ki.Adam okuzmus anladik.. peki cinseligi niye istemiyor baska kadin mi var.. pek anlayamadm..
Bugün konuştum avukatla. Bazı önlemler alacağımAllah yardimcin olsun. Boşanacagini soylemeden bir avukata danişip mallarina şerh koydursan mallari kaçiramasa. Böyle bir sey mumkun mudur acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?