cahillik işte deli cesareti çılgınlık daha nasıl anlatayım ki hata ettim biliyorum..Iyı de bu nikah düşmüş düşmemiş araştırmasına bu kadar kafayı takip arastırıyorsunuz da neden aynı araştırmayı nikahı kıyarken hic yapmıyorsunuz? Bütün din adamları, diyanet vs defalarca açıklamasını yaptılar bu konunun. Herkese ilan etmediğiniz bir nikah geçerli değildir. Nikah islam dininde hukuksal bi işlemdır. Resmi olup her iki tarafı da hukuksal olarak güvenceye almadıktan sonra bi hükmü yoktur. Yani bizim ülkemiz için resmi nikah olmadıktan sonra bütün diğer nikah adı altında yaptığınız şeylerin dinen de hükmü yoktur. Arayıp diyaneti sorun bi araba dayak yiyıp düşmemesi yönünde araştırmalar yapana kadar
biz her şeyi yaşayalım diye nikah kıymadık. sevgilim bana bu şekilde görüşmemiz doğru değil günah diyerek nikah kıymaya ikna etti beni. birlikte de olmadık zaten. o iş için kıysaydık birlikte olurduk. hoş o istedi ama kabul etmedim benim niyetim o değil ben böyle görüşmemiz günah diye ikna olmuştum kabul etmiştim her şeyi yaşamak için değil. cahillik çılgınlık başka şey değil.
ne annemin ne babamın izni onayı yok kesinlikle. zaten ben evlenmek için babamı ikna etmeye çalışırken bile sen okulunu bitirmedikçe benim onayım yok demişti.
ikinci söylediklerinizde haklısınız. beni o kadar kısıtladı pusturdu ki değil bırakıp gitmek gık çıkaramadım. neymiş kadın kocasının her dediğini yapmak zorundaymış. dışarı çıkarken izin almalıymışım okula bile göndermiyordu bazen. istemediğim bir şeyi o diyor diye zorla yaptığım oldu. offfff ne kötü günler !
hayırBeraber oldunuzmu
aileme anlatamam mümkün değilGit ailene anlat sonra da ayril..soylemesi kolay diyeceksin okurken ama yapacak bir sey var mi sence daha mantiklisi daha içe sineni yok.. nasil bir fikir bekliyosun ki
Adam bosol dedikçe resmen ikna etmissin bosanma geçerli degil diye.
Amacin nedir.
Seviyorum de de düşüp bayilayim.
Benim bildigim 3 kere art arda boş ol denmesi.Merhaba iyi akşamlar herkese. Ben 23 yaşındayım 3 buçuk yıldır bir erkek arkadaşım var ve kendisi 'sözde' çok inançlıdır bu yüzden bu şekilde birlikteliğimizin doğru olmadığını düşündüğünden ilk yılımız dolduğunda imam nikahı yaptık. Kendisi çok sinirli, küfürbaz, dediği her şey olsun isteyen, asla hata kabul etmeyen, kadınları aşağılayan, annesine babasına bile saygısı olmayan, egosu çok yüksek psikopat biri. Bana defalarca şiddet uyguladı evde ve dışarıda. Ben çok pişmanım ailemin haberi yok. Görüştüğümüzden haberleri var fakat imam nikahından haberleri yok. Sevgilimin ailesinin haberi var onların yardımıyla yaptık bu nikahı. Birliktelik yaşamadık. Nikahlı olarak 2 yıl içinde defalarca büyük tartışmalar yaşadık defalarca şiddet uyguladı. Ne olduysa oldu ve tekrar tekrar barıştık şu anda ona karşı hissettiğim tek şey acıma duygusu ile alışkanlık. Basit tartışmalar büyüdü büyüdü ve iki kez farklı zamanlarda boş ol dedi ve son hakkını da geçen ay çok büyük bir tartışma sırasında beni döverken söyledi. Ben bir yerlerde okudum boşama öfkeyle söylenince olmuyor diye ve de şahit gerekiyor diye. Bunu söyledim ve tekrar bir şekilde bir araya geldik. Ben ne yapacağımı bilmiyorum şu anda. Bizim başta ailemin haberi olmadan yaptığımız nikah da geçerli miydi bilmem. Şimdi 3 kez boşadığı da geçerli mi bilmiyorum. Her şeyden önemlisi bu açtığım konu dini bir konu değil o yüzden kapatmayın gerçekten zor durumdayım ve asıl danışmak istediğim şey ben bundan sonra ne yapacağım lütfen yardım edin yol gösterin. Ailemin bunlardan haberleri yok ama benim için çok endişeliler. Okulum ve geleceğim konusunda çok endişeliler. 1 ay sonra önemli bir sınavım var ve odaklanamıyorum çalışmaya. Kendimi çok yaşlı yalnız yorgun hissediyorum. Lütfen yardım edin.
aileme söyleyemem onlar bunu kaldıramaz ve daha büyük olaylar çıkar. onların haberleri olmadan halledip bitirmem gerek.Benim bildigim 3 kere art arda boş ol denmesi.
Inancın bu denli art niyetli kullanılması inanca girmez bana göre, ailene söyle. Birlikteligi bilen bir ailen var, imam nikahına dini inanclarina gore tepki verirler.
bunu bildigin halde neden madem ?aileme söyleyemem onlar bunu kaldıramaz ve daha büyük olaylar çıkar. onların haberleri olmadan halledip bitirmem gerek.
hata ettim aklım başıma sonradan geldibunu bildigin halde neden madem ?
Herkesin bilmedigi nikah gecerli degildir dinine duskun adamin bunu bilmesi gerekiyor. Ayricada o nasil dine duskunluk oyle anaya babaya saygi yok kadina siddet var kufur var asabiyet var ama nikahsiz gorusmeye gelince dine uyuyor. Ben senin yerinde olsam ardima bakmadan kacardim ben aliskanliga inanmiyorum. Aliskanliktan birakamiyorum demeyin lutfen sevmedigin biriyle 10 dakika duramassin sevdigin icin kopamiyorsun aliskanliktan degil. Ama boyle iliski olmaz senin onunla mutlu bir gelecegin yokki hep hir gur kavga ileride cok pisman olursun hemde cook yerinde olsam egitimime devam edip calisip ailem8n dizinin dibinde ferah ferah otururum hayirli kismetim cikincada mutlu mesut evlenirim.Merhaba iyi akşamlar herkese. Ben 23 yaşındayım 3 buçuk yıldır bir erkek arkadaşım var ve kendisi 'sözde' çok inançlıdır bu yüzden bu şekilde birlikteliğimizin doğru olmadığını düşündüğünden ilk yılımız dolduğunda imam nikahı yaptık. Kendisi çok sinirli, küfürbaz, dediği her şey olsun isteyen, asla hata kabul etmeyen, kadınları aşağılayan, annesine babasına bile saygısı olmayan, egosu çok yüksek psikopat biri. Bana defalarca şiddet uyguladı evde ve dışarıda. Ben çok pişmanım ailemin haberi yok. Görüştüğümüzden haberleri var fakat imam nikahından haberleri yok. Sevgilimin ailesinin haberi var onların yardımıyla yaptık bu nikahı. Birliktelik yaşamadık. Nikahlı olarak 2 yıl içinde defalarca büyük tartışmalar yaşadık defalarca şiddet uyguladı. Ne olduysa oldu ve tekrar tekrar barıştık şu anda ona karşı hissettiğim tek şey acıma duygusu ile alışkanlık. Basit tartışmalar büyüdü büyüdü ve iki kez farklı zamanlarda boş ol dedi ve son hakkını da geçen ay çok büyük bir tartışma sırasında beni döverken söyledi. Ben bir yerlerde okudum boşama öfkeyle söylenince olmuyor diye ve de şahit gerekiyor diye. Bunu söyledim ve tekrar bir şekilde bir araya geldik. Ben ne yapacağımı bilmiyorum şu anda. Bizim başta ailemin haberi olmadan yaptığımız nikah da geçerli miydi bilmem. Şimdi 3 kez boşadığı da geçerli mi bilmiyorum. Her şeyden önemlisi bu açtığım konu dini bir konu değil o yüzden kapatmayın gerçekten zor durumdayım ve asıl danışmak istediğim şey ben bundan sonra ne yapacağım lütfen yardım edin yol gösterin. Ailemin bunlardan haberleri yok ama benim için çok endişeliler. Okulum ve geleceğim konusunda çok endişeliler. 1 ay sonra önemli bir sınavım var ve odaklanamıyorum çalışmaya. Kendimi çok yaşlı yalnız yorgun hissediyorum. Lütfen yardım edin.
haklısınız sözde dindarlık başka şey değil. zaten gelecekte mutlu olmayacağımız aşikar. aynen öyle yapacağım eğitimime devam edip çalışıp ailemin dizinin dibinde oturacağım hayırlı kısmetim çıkınca evlenirim.Herkesin bilmedigi nikah gecerli degildir dinine duskun adamin bunu bilmesi gerekiyor. Ayricada o nasil dine duskunluk oyle anaya babaya saygi yok kadina siddet var kufur var asabiyet var ama nikahsiz gorusmeye gelince dine uyuyor. Ben senin yerinde olsam ardima bakmadan kacardim ben aliskanliga inanmiyorum. Aliskanliktan birakamiyorum demeyin lutfen sevmedigin biriyle 10 dakika duramassin sevdigin icin kopamiyorsun aliskanliktan degil. Ama boyle iliski olmaz senin onunla mutlu bir gelecegin yokki hep hir gur kavga ileride cok pisman olursun hemde cook yerinde olsam egitimime devam edip calisip ailem8n dizinin dibinde ferah ferah otururum hayirli kismetim cikincada mutlu mesut evlenirim.
Insallah umarim kendi iyiliğin icin boş olmuşsundur. Genceciksin dahaa yipratma ömrünü bunlarla.
Hadi dini nikahlı kocan genç cahil ama aileside mi cahil nasil izin veriyorlar senin ailenin haberi olmadan bu işlere?
Hiç bir resmiyetin yokken sıyır paçanı bunlardan!
Insallah canim cok iyi bi kismetin cikar insallah mutlu olursun hem biyle kafanda rahat olacak oyle sorunlu bi tiple hergun uzulup aglayip bas agritmaya degmez.haklısınız sözde dindarlık başka şey değil. zaten gelecekte mutlu olmayacağımız aşikar. aynen öyle yapacağım eğitimime devam edip çalışıp ailemin dizinin dibinde oturacağım hayırlı kısmetim çıkınca evlenirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?