Bakın. Tabi ki iflah olmaz lakin kimseyi değiştiremeyiz bu bir gerçek. Biz bayan olarak bizde öyleyiz. Kimse bizi değiştiremez neysek oyuz. Bazı insanlar cevap vermek kötü konuşup kavga etmek yerine susmayı tercih eder. Bu daha büyük bir cezadır ve bunun farkındadırlar. Bence bayana tavsiye verelim hemen boşan demeyelim bu mübarek günlerde yuva yıkan olmayalım. Bizim için söylüyorum arkadaşlar , sizin için1 buçuk yıldır kocasından "hastalanmasına rağmen" gerekli ilgiyi görmemiş, sorduğu sorulara cevap dahi alamayan bir kadın 10 sene daha hayatını versin bir de o mutsuz evliliğe çocuk yapsın diye mi ?
böyle bir adam sizce iflah olabilir biri mi ?
Evet dediğim gibi bazı insanları değiştiremeyiz. O sebeple ben her zaman evlenmeden önce birini çok iyi tanımak gerektiğini düşünüyorum. Ama siz yine de boşan filan demeyin bu mübarek günlerde. İlerde iyi olur belki ya da kötü olurlar bilemeyiz ama bazı şeylere sebep olmamızı istemem.Bir kişinin diğerinin sağlığını bile önemsemediği, hayallerine hatta direkt olarak varlığına saygı duymadığı, karşısındakinin iletişim çabasına ''ne konuşucam ki'' diye cevap verdiği bir şeye yuva denmez. Saygı duyulmadığı bir yerde bir ömür yaşayınca mutlu mu olacak konu sahibi. Tam bir öküzle evlisiniz hanımefendi. Eski konularınıza da baktım çocuğunuza nasıl davranıyor bu adam? Bir de tanımadan mı evlendiniz?
Adam genel olarak iletişime kapalı bir insan. İnsanın ev arkadaşı bile bir şey anlatsa ciddiyetle dinleyip yardımcı olur. Bazı erkekler biraz vurdumduymaz oluyor. Yaşıyoruz işte ne güzel, ne gerek var kurcalamaya diye düşünüyorlar. Sizin eşiniz de onlardan biri. Karnı doyuyorsa, başının üstünde bir çatı varsa, herşey muhteşem.
Bakın. Tabi ki iflah olmaz lakin kimseyi değiştiremeyiz bu bir gerçek. Biz bayan olarak bizde öyleyiz. Kimse bizi değiştiremez neysek oyuz. Bazı insanlar cevap vermek kötü konuşup kavga etmek yerine susmayı tercih eder. Bu daha büyük bir cezadır ve bunun farkındadırlar. Bence bayana tavsiye verelim hemen boşan demeyelim bu mübarek günlerde yuva yıkan olmayalım. Bizim için söylüyorum arkadaşlar , sizin için❤
Evlilikten beklentin ne, hayalindeki eş nasıl gibi sorular için biraz geç olmamış mı? Hani bunlar evlenmeden önce konuşulur ya o bakımdan? Bunları konuşursun, bakarsın kafalar uyuşuyor öyle evlenirsin, evlendikten sonra konuşmak böyle sonuçlar doğurabiliyor malesef.Eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz. Sürekli aynı problemin etrafında dönüp dolaşıyor bir türlü aşamıyoruz. İletişimsizlik...
Dün gene kavga ettik. Ya da ben tek başıma ettim. Eşime ne zaman bir fikrimden bahsedicek olsam saçmalama der üfler püfler. Ben de dün böyle demesin diye "Sana bir şey danışıcam ama saçmalama dersin şimdi" dedim. Alaycı bir tavırla demek ki saçma bir şey söylüyceksin dedi. Saçma olmasa bunu söylemezdin dedi. Sormadı bile ne olduğunu. Küstüm odadan gittim sinirden ağladım hiç oralı olmadı. En sonunda dayanamadım gidip alakalı alakasız bağırdım çağırdım. Her zaman olduğu gibi sadece suratıma bakıp sustu. Zaten bu susmaları beni bağırmaya itiyor. Bu iletişimsiz hali. Susma be küfret daha iyi yeter susma diyorum susuyor boş boş yüzüme bakıyor.
Sakinleşince konuştuk. Ben 5 yaşındaki çocuklara öğretici olarak atandım ama meb'de öğretmenlik yapmak istiyorum gençlerle olmak istiyorum hayalim de hep buydu yıllardır ve hiç istemedi. Söyleyince evet saçmaymış nankörlük ediyorsun dedi.
Beni önemsemiyor fikirlerimi hayallerimi önemsemiyor. Çok ağır bir rahatsızlık geçirdim önemsemedi. Hiçbir şeyi önemsemiyor.
Söyleyince tamam diyor ama kendiliğinden asla düşünmüyor.
Benim gözümde problemli bir evlilik ama ona göre bir sorun yok. Konuşalım diyorum ne konuşucam ki diyor. Ben evlilikten eşimden şunları beklerim senin evlilikten beklentin ne hayalindeki eş ne sorunu çözelim diyorum ne biliyim diyor onu mu düşündüm diyor.
Olmuyor olmuyor olmuyor.
Ben adamın kadına bu şekilde davrandığı bir evde büyümek istemezdim konu sahibinin de çocuğu var anladığım kadarıyla yoksa da ihtimal var. Bu evde yetişen bir kız çocuğu da erkek çocuğu da sağlıklı bir psikolojiyle büyümezler. Biz dedik diye boşanacak değil tabii ki ama hayata da biraz gerçekçi yaklaşmak gerekiyor. Her insan önemsenmek sevilmek ister. Ve konu sahibi belli ki mutsuz. Bu adam da umutsuz bir vaka. Vicdanı olan biraz empati yapabilen hiçbir insan karşısındakine böyle davranmaz çünkü. Kaldı ki hayat arkadaşı olarak seçtiği kişiye... Her insan hata yapar bunları düzeltir vs. Ama bu adamın kişiliği ve eşini önemsiz değersiz görmesi burada problem. Hiçbir kadın da böyle bir muameleyi hak etmez.Evet dediğim gibi bazı insanları değiştiremeyiz. O sebeple ben her zaman evlenmeden önce birini çok iyi tanımak gerektiğini düşünüyorum. Ama siz yine de boşan filan demeyin bu mübarek günlerde. İlerde iyi olur belki ya da kötü olurlar bilemeyiz ama bazı şeylere sebep olmamızı istemem.❣
Kadının yuvası eğer dağılırsa sebebi gelen yorumlar değil adamın davranışlarıdır. Hiç bir kadın böyle bir muameleyi ve hayatı haketmediği için yuvalar yıkılmasın diye bu kadın bu evliliği devam ettirmek zorunda da değil.Adamda vicdan ve eş duygusu yok.Annesinin ve babasının vicdan duygularını ekemediği birini insana dönüştürmek eşin görevi değildir.Çevremde böyle evlilikler vardı ve evet her bahsine giriyorum ki bu tür sorunlardan ayrılan kadınlar gayet mutlu oluyorlar.Ya arkadaşım tavsiye versene niye kadının yuvasını dağıtıyorsun. Boşanınca çok mutlu olacak diye bir kaide mi var. Akıl ver yuva dağıtma lütfen.
Adamın ağzından dinledin mi ki böyle konuşuyorsun ? Tek taraflı dinleyip boşan mutlu olursun denmezKadının yuvası eğer dağılırsa sebebi gelen yorumlar değil adamın davranışlarıdır. Hiç bir kadın böyle bir muameleyi ve hayatı haketmediği için yuvalar yıkılmasın diye bu kadın bu evliliği devam ettirmek zorunda da değil.Adamda vicdan ve eş duygusu yok.Annesinin ve babasının vicdan duygularını ekemediği birini insana dönüştürmek eşin görevi değildir.Çevremde böyle evlilikler vardı ve evet her bahsine giriyorum ki bu tür sorunlardan ayrılan kadınlar gayet mutlu oluyorlar.
Adamın davranışlarının izah edilecek bir tarafı yok.Eşine karşı bu kelimeleri kullanan birinin açıklamaları zaten umrumda olmazdı gerçi ama ayrı konu orasıAdamın ağzından dinledin mi ki böyle konuşuyorsun ? Tek taraflı dinleyip boşan mutlu olursun denmez
Ya arkadaşım tavsiye versene niye kadının yuvasını dağıtıyorsun. Boşanınca çok mutlu olacak diye bir kaide mi var. Akıl ver yuva dağıtma lütfen.
Bakın. Tabi ki iflah olmaz lakin kimseyi değiştiremeyiz bu bir gerçek. Biz bayan olarak bizde öyleyiz. Kimse bizi değiştiremez neysek oyuz. Bazı insanlar cevap vermek kötü konuşup kavga etmek yerine susmayı tercih eder. Bu daha büyük bir cezadır ve bunun farkındadırlar. Bence bayana tavsiye verelim hemen boşan demeyelim bu mübarek günlerde yuva yıkan olmayalım. Bizim için söylüyorum arkadaşlar , sizin için❤
Evet dediğim gibi bazı insanları değiştiremeyiz. O sebeple ben her zaman evlenmeden önce birini çok iyi tanımak gerektiğini düşünüyorum. Ama siz yine de boşan filan demeyin bu mübarek günlerde. İlerde iyi olur belki ya da kötü olurlar bilemeyiz ama bazı şeylere sebep olmamızı istemem.❣
O kanser etmişti ya milletiGeçen günkü şiddet konusunda üyeleri cinnete sürükleyen bir üye vardı adı guno. Guno sen misin diycem size de ama o üyenin türkçesi çok bozuktu, sizde öyle bir problem yok maşallah.
Çok komiksinizGeçen günkü şiddet konusunda üyeleri cinnete sürükleyen bir üye vardı adı guno. Guno sen misin diycem size de ama o üyenin türkçesi çok bozuktu, sizde öyle bir problem yok maşallah.
O kanser etmişti ya milleti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?