Çıkmazdayım.

Bakın. Tabi ki iflah olmaz lakin kimseyi değiştiremeyiz bu bir gerçek. Biz bayan olarak bizde öyleyiz. Kimse bizi değiştiremez neysek oyuz. Bazı insanlar cevap vermek kötü konuşup kavga etmek yerine susmayı tercih eder. Bu daha büyük bir cezadır ve bunun farkındadırlar. Bence bayana tavsiye verelim hemen boşan demeyelim bu mübarek günlerde yuva yıkan olmayalım. Bizim için söylüyorum arkadaşlar , sizin için

Evet dediğim gibi bazı insanları değiştiremeyiz. O sebeple ben her zaman evlenmeden önce birini çok iyi tanımak gerektiğini düşünüyorum. Ama siz yine de boşan filan demeyin bu mübarek günlerde. İlerde iyi olur belki ya da kötü olurlar bilemeyiz ama bazı şeylere sebep olmamızı istemem.

aynen katiliyorum!

ben esinizin size saygisizlik etmek amacinda oldugunu dusunmedim bence yapisi bu. konuşan, düşünen, irdeleyen bir tip degil. önüne geleni yaşıyor. standarttan sasmamak icin de sizin yeni fikirlerinizi, onerilerinizi sacma buluyor çünkü kabul ederse rutini değişecek.

siz hastayken benim de şuram ağrıyor demesi belki sizin kafanizi dagitmak icindir. ayni sey degil ama annem hasta olmuştu, ben onemli degil, geçer, sıkma kendini dedim diye bana küsmüştü, hastaligini onemsemiyorum diye. oysa ben onun rahatlamasi için oyle konusmustum.

bence de bir danismandan yardim alin. esiniz seanslarda daha acik olir diye dusunuyorum. ama bence adamin genel yapisi sorgulamamak.

adamın yaptığı kavga etmek yerine susmak değil yalnız. ya her fikrine saçmalıyorsun demek yada hiç cevap vermemek.
sizin söylediğinizle bu durum arasında çooook büyük fark var. keza karısı hastayken bile bunu umursamayan bir adamı koca olarak çekmek, bu sorumluluğu taşımak bence bir insana daha büyük eziyet.
kimse başkasının burada yazmasıyla gidip boşanma dilekçesi verecek değil. ama sizin kadar polyanna da olmamalı bence konu sahibi.
bir yuvayı başkaları yıkmaz, karı-koca kendi davranışlarıyla bitirir veya sürdürülrler. adamın tutumundan da pek öyle yuva meraklısı olmadığı belli. bana göre kendisine değer vermeyen bir adam konu sahibi "aman yuvanı kurtar, ne yap et düzelt" demek daha büyük günahtır böyle bir durumda.
bu benim fikrim.

Saygısız, ilgisiz adamdan koca olmuyor işte. Sizin durum olmayacak şeyi oldurmaya çalışırken çıldırma durumları, üzgünüm. Sizinle ve evliliğinizle ilgili hiçbir şey düşünmüyorsa, hayatında çok fazla bir önem teşkil etmiyorsunuz demektir. Bu durumda ne yapacağınız size kalmış ama gencecik insansınız, hayata bir odunu yontmaya çalışırken yıpranmak için gelmediniz herhalde. Bir de böylelerinin yontulduğunu da ne gördüm ne duydum.

Evlilikten beklentin ne, hayalindeki eş nasıl gibi sorular için biraz geç olmamış mı? Hani bunlar evlenmeden önce konuşulur ya o bakımdan? Bunları konuşursun, bakarsın kafalar uyuşuyor öyle evlenirsin, evlendikten sonra konuşmak böyle sonuçlar doğurabiliyor malesef.

Ben adamın kadına bu şekilde davrandığı bir evde büyümek istemezdim konu sahibinin de çocuğu var anladığım kadarıyla yoksa da ihtimal var. Bu evde yetişen bir kız çocuğu da erkek çocuğu da sağlıklı bir psikolojiyle büyümezler. Biz dedik diye boşanacak değil tabii ki ama hayata da biraz gerçekçi yaklaşmak gerekiyor. Her insan önemsenmek sevilmek ister. Ve konu sahibi belli ki mutsuz. Bu adam da umutsuz bir vaka. Vicdanı olan biraz empati yapabilen hiçbir insan karşısındakine böyle davranmaz çünkü. Kaldı ki hayat arkadaşı olarak seçtiği kişiye... Her insan hata yapar bunları düzeltir vs. Ama bu adamın kişiliği ve eşini önemsiz değersiz görmesi burada problem. Hiçbir kadın da böyle bir muameleyi hak etmez.

Terapiste gidin ,gitmiyorsa da bosanin

Ya arkadaşım tavsiye versene niye kadının yuvasını dağıtıyorsun. Boşanınca çok mutlu olacak diye bir kaide mi var. Akıl ver yuva dağıtma lütfen.
Kadının yuvası eğer dağılırsa sebebi gelen yorumlar değil adamın davranışlarıdır. Hiç bir kadın böyle bir muameleyi ve hayatı haketmediği için yuvalar yıkılmasın diye bu kadın bu evliliği devam ettirmek zorunda da değil.Adamda vicdan ve eş duygusu yok.Annesinin ve babasının vicdan duygularını ekemediği birini insana dönüştürmek eşin görevi değildir.Çevremde böyle evlilikler vardı ve evet her bahsine giriyorum ki bu tür sorunlardan ayrılan kadınlar gayet mutlu oluyorlar.

Son düzenleme:
Konu sahibi seni üzmek istemem ama boyle bir kişilik bizzat anneannem.87 yaşında ve aynı taş aynı hamam.Kızına aynı muameleyi yaparak üniversite okumasına engel olmuş kendisi.Annem dirayetliymiş çalışmış memur olmuş yıl bilmem kaç.Hala annem hastayım dese (bu hastalığada kendisi sebep olmuş) benimde şuram ağrır der ki kendisi annemden diridir.O annemdir diye hayatından çıkaramıyor ama sen sana acımayan el oğluna katlanmak zorunda değilsin.

yuh yahu. saygı yok umursama yok. niye beraberliğe devam ediyorsunuz ki? umarım çocukyapmazsınız bundan bi de

Ayyy, mayası rahatmış bu abimizin benimki de rahattır ama bana iletişim kurmayı o öğretti mesela. Ben kendi kendime bi posta sinirlenirim sonra giderim yanına konuşur hallederiz. Sorun olmadığı zaman nasılsınız? Bir şeyler paylaşabiliyor musunuz?

Eşinizin karakteri bu olanilir bunu en iyi siz bilirsiniz gerçekten önemsiyor mu önemsemiyor mu bazı erkekler bilerk yapabilir bunu içteniçe önemse ama belli edrmez geçmişten gelen korgu ve kaygıları olabilir eşinizin karakteri bu şekilde anlıycan evlilikten beklentinizde bambaşka anladıgım kadarıyla eşiniz sorun görmüyor çünkü hayalindeki evlilik bu siz ise çalışmak istiyorsunuz sanırım nankör olma deyişinden bunu çıkarabilirim tamamen yanlış anlıyor ve onu itiyosunuz bu düşünceye itmeyin lütfen o kafasında sana karşı saygılı ilgili ve önemsiyor sen diretikçe de öyle olduguna inanıcak bir de bu işi bağırmadan mı deneseniz yavaş yavaş alıştırın ve ilgi ve önemsenmeyi beklemeyin bekledikçe bunlarla çok karşılaşıyor insan şahsen brndr 1 yıl oncesine kadar önemsenmediğimi kafamda kuruyordum sonra baktım ki ben istediklerimi yaptıramıyrmuşum ve ilk önce diretmeden birazcık sinsilik yaptım şimdi eşim tarafından hem önemseniyorum hrm de daha çok sevildimi hissediyorum onu sıkmıyorum kendi halinr boraktım o gekip benimle senin hayalin ne benimkini yaptık sıra seninkinde diye gliyor

Adamın ağzından dinledin mi ki böyle konuşuyorsun ? Tek taraflı dinleyip boşan mutlu olursun denmez

Adamın ağzından dinledin mi ki böyle konuşuyorsun ? Tek taraflı dinleyip boşan mutlu olursun denmez
Adamın davranışlarının izah edilecek bir tarafı yok.Eşine karşı bu kelimeleri kullanan birinin açıklamaları zaten umrumda olmazdı gerçi ama ayrı konu orası

Ya arkadaşım tavsiye versene niye kadının yuvasını dağıtıyorsun. Boşanınca çok mutlu olacak diye bir kaide mi var. Akıl ver yuva dağıtma lütfen.

Geçen günkü şiddet konusunda üyeleri cinnete sürükleyen bir üye vardı adı guno. Guno sen misin diycem size de ama o üyenin türkçesi çok bozuktu, sizde öyle bir problem yok maşallah.

O kanser etmişti ya milleti

Valla sırf onun cevaplarını merak ettiğimden cevap yazmadığım halde takip ettim ben o konuyu sonuna kadar cinnet geçire geçire. Bu üyeden de aynı elektriği aldım. Hani nerdeyse aman başında bi adam var işte şükret otur diyecek. Bizim de isteklerimiz, kocalarımızdan beklentilerimiz olabilir ama hayır, üyeye kocasının ona değer vermediğini söylediğimiz için yuva yıkmış oluyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…