Çıkmazdayım...

Üniversite affı çıkmışken, okuluna dön! hangi şehirdesin okulun nerde bilmiyorum ama kocan da anlayışla karşılar eğer gerçekten seviyorsa. böyle bi tanıdığım var. Kız kaçmış, evlenmişler. ama okula devam ediyor. yurtta kalıyor. kocasıyla da ayda 1 kere falan gidiyor yanına görüşüyolar. okulunu bitir delilik etme. işin gücün yok, gelir yok, ömrün boyunca kayınvalidenle kavga halinde aynı evde mi yaşayacaksınız!? Zaten okula dönmezsen geleceğiniz pek uzun görünmüyor çok üzgünüm ama anlattıklarından böyle anlaşılıyor...

bütün yorumları okudum yorum yazan herkeze teşekkür ediyorum..
eşimle arkadaş vasıtasıyla tanıştık.. 1 yılı aşkın süre görüştük evlenmeden önce..

bugün temizlik yaptım o yüzden giremedim nete nede olsa pismişim ya..(
eşimle konuştum annenle konuş dedim bana böyle davranmaya hakkı yok dedim.. neyse konuşmuş ama sadece bir iki şey.. o gece o bağırmadı ben bağırdım demiş... birde açıköğretime gitsin demiş..
kayınvalidemde bugün bana iyi davrandı kızım kızım deyip durdu anlamıyorum ya sanki o kadar lafı söyleyen o değil benim.. hala beynimde dönüyor sözleri..

umarım eşin iyileşir ve çektiğin zulüm hafifler canım çok üzüldüm adına

buda sevindirici bi haber bence
eşin seni dinlemiş sonuçta gtmiş konusmus
kayınvalidende hatasını anlamıs olcak sana iyi davranmıs
bence artık üzülme
açık ögretimide okuyabiliceksen cok güzel cnm..

Üniversite okuyan geleceği açık gençlerin bir anlık heyecanla böyle hatalar yapmalarına cok uzuluyorum.
ama hıcbısey için geç değil : üniversite affı var hemen araştırmanı tavsıye ediyorum.
Açıköğretimi yıne okursun önce normal öğretimine donmeye çalış bence ..

Ayrıca Dik dur ! Bırak kayınvalidenin eşinin bile sana sesini yukseltmelerıne izin verme
Sen o evde bakıcı yada hızmetçi değilsin ; sevdiğin adamın eşi , evinin de hanımısın .. önce sen buna inan sonra bunu onlarada duruşunla göster ..

Allah yardımcın olsun ..

benim hatalarıma kızanlar çok haklılar, bende kızıyorum kendime..
bu arada arkadaşlar bedensel engelim yok psikolojikte yok bir defa tek seans gitmiştim psikoloğa burda hem kendi hatalarımı hemde karşı tarafınkileri dürüstçe paylaştım.. hatalarımı inkar etmiyorum.. eşime mecbur olacak da bir durumum yoktu sevdiğim için yaptım ama sevgide bir yere kadarmış onu anladım
eşim bi surat astım diye annesine kadar olayı büyüttü durduk yere neye uğradığımı şaşırdım gecenin bir yarısı ne demek boşanacaz yarın annesini ara?? kavga çıkarcakta bi durum yok bende onu sakinleştircem diye uğraşıyorum ne kadar safım.. aradan 1 yıl geçti diyelim yine aynı lafı söylese.. o zaman okulumda yancak.. artık güvenemem eşime bir kere çok kırdı beni.. hangi kadın hatasızken kendine annesinin yanında boşanacaz diyen bir adama güvenebilir..* guruma yediremiyorum.. ayrıca zamanla kayınvalidem iyice tepeme çıkar.. çünkü ben insanları kırmamak için ağzımdan çıkan her kelimeye kadar dkkat ederim özellikle eşime.. yani cevap yetiştiremem iyice ezer beni.. geleceğide düşünmek lazım..

bugün okulumu radım hocalarımla görüştüm yarın bir faks çek ben işlerine yaardımcı olurum dedi hocam.. tabiki dön okuluna dedi.. unutmamışta hocalarım beni sevindim.. notlarımda iyiydi 100- 75 en düşük biri 65 ti..((
şimdi dönsem okula arkadaşlarıma ne diycem kimseye kaçtığımı söylemedim sadece evleneceğim okulu bırakıyorım dedim tarih vermedim..

annemide aradım okulu aradığımı yarın fakslamam gerektiğini söyledim.. babam ne der dedim konuşcak bakalım ama ben bu eşimin boşanalım demesini ve kayınvalidemi anlatmadım sadece ben uyum sağlayamıyorum okuluma dönmek istiyorum dedim.. bakalım ne olcak.. yada babamla kendimmi konuşsam bilmiyorum teldede olmaz uzaktalar ayrı şehir ve uzak gidemiyorumki.. aslında c.tesi gitcektim vaziyet böyle olunca KALDIM(

annemde kararını iyi ver diyor dönüşü olmaz diyor.. %95 ayrılcam dedm. yarın olaylarıda anlatcam zaten kimseye kendimi ezdiremem kimseye muhtaç değilim giderim aslanlar gibi okrum öğretmen olurum

Akrepcim yaptigin hatalarin farkindasin
ama ayak uyduramamak gelecegi kestirememek donusu olmayan hatalar degil
ne olursa olsun okuluna devam et
yok arkadaslarima ne derim
yok insanlar ne düsünür diye kafana takma
bunlar sorun yapilacak seyler degil
hayat senin hayatin..
bosansanda beraber olsanda okulunu bitir
ilk sayfalari okudum simdilik bunlari soyleyebilirim..
lutfen dikkate al

Zararın nersinden dönülürse kardır , kara bakmak lazım bence.
Eğer bundan sonra mutsuz olacağınızı düşünüyorsanız, düşüneceğim diyip karar veremeden zamanınızı boşa harcamayın.
Zor olacağını tahmin etmişsiniz ama bu kadarını beklememişsiniz evlilikten , bu zaten belli oluyor.
Eşinizin itina gerektiren durumu varken ortaya dırdır eden , ezen , bağıran bir kaynana da çıkınca altına girdiğiniz yük oluvermiş evlilik , her geçen günde ağırlaşıyor belli ki..
Bence evliliği sürdürmek için gerekli tek duygu sevgidir , karşındakini incitmekten korkmak , etrafın söyleyeceklerinden çekinmek , başarısız olduğunu düşünerek üzülmek , kıskançlık vs. evliliği yürütmede olumlu etki eden duygular değil.

beni okula falan gönderemezmiş uğraşamazmış öyle dedi kayınvalidem.. ben çok zor severi sevincede tam severim bu sözlerinden sonraa kayınvalideme saygım kalmadı içimde.. çok kırıldım.. burası benim evim! benim istediğim gibi yaşayacaksın de demek?? birde babanı arar söylerim ne demek..
zaten alışmaya çalışıyordum bu düzzene artık kararım bu kavgadan sonra ayrılma yönünde ne rol yapıp sevgi gösterebilirim kaynanama ne de eşime güvenbilirim.. düşünüyorum 3 aylık evliyiz nasıl boşancaz diye..

Bak canım yine hata yapmanın eşiğindesin ..
Keskin sirke küpüne zarardır ; Heyecanla evlenip hayallerin yıkıldı .. Şimdi ise yaşanılan kırgınlıkların ardından biraz sinirle biraz üzüntüyle birazda pişmanlıkla boşanmayı ağzına alıyorsun ..

Ki buda hayatının dönüm noktası demek .. iyi düşün .. çabuk verilen anlık kararlar insanların hayatlarını karartır .. ki sen bir kere bu hataya zaten duşmussun ..

Mutsuzsun , kırgınsın şuan çokta mantıklı kararlar alabilceğini zannetmıyorum.
Önce eşinle çok açık bir şekilde konuşmayı dene , konuşamıyorsan ona yaz .. içindekileri , hayallerini
heyecanlarını , umutlarını , sevgini ve kırıldıklarını ona yalın bir dille anlat ..

Ne istediğini ve nasıl mutlu olucağını anlat . ve ekle ; seni gerçekten seven insan seninle kurallar olmadan baskı olmadan mutlu ister .. Eğer seviyorsa mutluluğu beraber yaşarsınız zaten ..

Önce senin yaptığın fedakarlıkların karşılığı var mı eşinde bunu tart ? varsa zaten evliliğinden vazgeçiceğini sanmıyorum .. Yoksa yine düşün .. Boşanmak çok zor birşey ..
yeni bir hayata başlamak ondan daha zor ..

öncelıkle okulunu bıtır ve hayatını kurtar arkadasım .
önce okutucm deyıp şimdı o sözlerı söyleyen kayınvalıdene ve en ufak tatrtısmada bosanalım dıyen kocana nekdar güvenebılırsınkı?
yarını kımse bılemez ama yaptıgın hataların baska hatalar dogurmasına ızın verme.okuluna basla ve ne yapmak ıstıyorsan ıyıce düşün derim...

Tum sayfalari okudum
sart kos kayinvalidene
caniniz istedigi zaman iyi caniniz istedigi zaman kotu olamazsiniz de
basta okula gonderirim is yaptirmam diye allayan pullayan kayinvaliden degilmiydi
bunu vur yuzune ama cemkirmeden
ve kararli sekilde okula gidecegim de
acik ogretimdemi okursun bosanirmisin ayrilirmisin bilemicem
ama o evde yasiyorsan seninde duzenin olmasi gerek
haa senden once yasayan insanlarin duzeninede saygi gostermen gerek ama
bir seyler oturmasi lazim
esin 30 yasinda engelli olabilir saglik sorunlari yasayabilir gecmis olsun
ama agirligi olmali!
disardan baktigimiz zaman
20 yasinda gencecik kiz ailesini okulunu birakip 30 yasinda
saglik sorunlari yasayan bir insana kaciyor
bu guzel temiz bir duygu aslinda
ama kiymet bilinmedigi zaman
degmezmis diyesi geliyor insanin!
diyorum ya okulundan vaz-gec-me!
bak ben 30 yasindayim ve ancak disardan zar zor okuyorum
linsansimi almak icin
kafam olsaydi o donem evlilik icin okul birakmazdim!

ağzımı bile açamıyorum dudağım uçukladı.. çok moralim bozuk.. babamın yüzüne nasıl bakcam.. iyi ki siz varsınız yoksa derdimi paylaşamıyorum kimseyle..
eşimle konuştum bugün ; ben eve adapte olmaya çalışıyordum sen bana boşanalım dedin demekki istemiyorsun dedim.. sabahttan beri yağ çekiyo bana sinirle söyledim dio sen bana surAT asıca ayrılcan sandım dio(10 gün önce konuşmuştukta bu ortama uyum sağlayamıyorum napayım diye eşimle paylaşmıştım o da gitmek istiyorsan okul zamanı geçmeden git kararını iyi ver demişti işte bu süreçte o kavgayı çıkardı) kavga olunca fikrim netleşti tabi..
çok konuştuk bugün.. ben ayrılmak istiyorum diyorum nasıl boşancaz diyorum.. yok boşanmm dio şimdide iyice kafayı yedi sen beni bırakmazsn dio...
bidaha ayrılık kelimesi gçmeyecek dio ama inanmam artık.. bidaha sei üzmem diyede çok söz vermişti..
ya annen dedim onun lafş
larını nasıl unutcam dedim bidaha olmaz dio ne saçma konuşuoyr anlamıyorum ya bu nasıl bir değişme.. 2 gün önce surat astım die boşanalım dio ben bi yüz asmayla boşanılırmı diyorum sakinleştirmesem zaten kavga büyürdü o gece giderdm bugünde kendi bana dio bi boşanalım dedik hata ettik hemen boşanılırmı dio bide annem hep mi söylüo bi kez dedmiş dio.. bunun devamı gelir dedim saygı bitmeden ben gitcem dedim

Biz erkekler çok konuşur, sık yemin ederiz.
Ama aslında duygularımızdan üstündür gösterişimiz.
Çünkü her zaman yeminlerimizde cömert sevgilerimizde pintiyiz.

WİLLİAM SHAKESPEARE (ON İKİNCİ GECE)

Bol şans canım , umarım ailenle aran biran önce düzelir.

eşim eskiden ilgiliydi konuşurken ama evlenince değişti sabah zorla öpüyorum saçma saçma şakalr yapıyor sinirle uyanıyorum.. sonra ilgilenmiyor benimle işi gücü bilgisayar.. sabah açıo yatana kadar.. ben bişey konuşmak istiyorum off puff yapıo kendi isteyince konuşuyo, hiç acıadan kalbimi kırdı insan değilsin dedi.. çocuk avutamam dedi.. boşancaz dedi kulaklarımda çınlıyo iki gecedir.. daha anlatayaımmı dışarı çıkmıyorum belki bi hafta oldu hiç çıkmadım 4 duvarın arasında yaşıyorum çıksam nolcak ki bi kolumda kaynana bi kolumda teyzesi.. kendime göre alışveriş bile yapamıyorum hiç bir özelim yok birde söylemem ne kadar doğru bilmiyyorum ama cinsel hayatımızda yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…