- 7 Mart 2014
- 968
- 43
- 43
- 35
- Konu Sahibi banahuzurgerek
-
Siz bence kendi kendinize dert yaratıyorsunuz..
Yaş farkı sorun değil..
Benim annemle babamın arasında da 9 yaş war..
30.yıllarına girdilerr
Valla bilemiyorum da ben olsam benden önceki eşini ilk gece aldatmış bir adama güvenmezdim ve takıldığım kısım eskiden evli olması değil, evliyken karısını ilk gece aldatması olurdu. Bu çok iğrenç bir şey gerçekten kusura bakmayın
Bende cok kavga ettim o bizi huzursuz edemedi yani bana çıkıp koçan beni seviyodu falan diyemedi ben herşeyi soledim yüzüne her anlattığına sessiz kaldı eşime teyit ettirdim arattirip konuşturdum..kendisiyle konuştum...buda cok cok şirret eğer elinde imkan olsa bi kaşık suda boğar beni..sevmismi esin onu zamaninda
Esimde oyle soluyo dert gormemissin dert ariyosun diyo..bana dün gece su eve geldiğimde bir kere seni gerçekten tam mutlu görmedim yayılıp oturduğunu görmedim dedi hep bi mutsuzluk aglaksin dedi..hiç faydalı bişey yaptığın yok lafa gelince iyisin icraattan yoksun dedi...ben seninle sırf yanyana uyumak icin canımı bile verirdim cok mutluyum bu yaşta adamim ilk seni sevdim seninle adam oldum ben dedi benide böyle yaparak uzuyosun dedi..bende mutlu olmk istyrm mutlu etmk istyrm artık
Cok cok iğrenç bişey hemde..ama o evlenmeden evvel de aldatmış kadını cok iğrenç bi ilişki yaşam tarzı varmış..he suan eşime guveniyomuyum guveniyrm beni aldatmax demiyrm allah sasirtmasin kimseyi diyrm..belki onun bu tür yaşantisi beni böyle pskolojik sıkıntıya sokuyo
Aslında o kadın kocamin hakkına girmiş cunku herkes uyarmış onu.ama o evleniyim bana baksın bi kocam olsun buda ailesiyle görüşmuyo ben avucuma alırım mantığıyla evlenmis kocanla yoksa hangi kadın sevilmedigini onemsenmedigini ve aldatıldığını aradığı bi adamla evlenir...eşime guvendim cunku bana yanlısı hiç olmadı hatta beni tanıdıktan sonra yaptığı hatalrin tobesinden geldi diyim..üçüncüsü benim ilk evliliğimi banada herkes kaldiramazsin denginle olur dedi ama ben seviyrm dedim gözüm kördu..biz eşimle birbirimz icin doğru insanlarız ama karşılaşma zamanımız yanls oldu..ve gerçekten cok yoruldum yıprandım yıprattım..duzelmek istyrm
Ben 21 eşim 30 buda yanlış anlasilmasin eşimi gören en fazla 24 falan diyo banada keza oyle 17 18 saniyolar..yaş farkı olarak sorunumuz yok sadece o görmüş geçirmiş tecrübeli ben ise daha çocuğum..evet biliyrdum çocuğu var 3 yıl falan sürmüş oda çocuk icin zaten kadın hemen hamile kalmış eşim alkol aliyomis o dönem. Eşim çocuğu istememiş aldiralim demiş aldirmamis birazda tutucu bi ailesi var bu konularda kizmislar aldirtamamis..eşim yeminler ediyo ben seninle adam oldum diyo sen değiştirdim beni diyo..eski eşiyle irtibatı yok ki aklımdan bile geçmez zaten bu..bazen çocuğu almaya birlikte gidiyrz eşim başka tarafa bakiyo veya sen önden git al diyo..coktuhaf bi evlilk olmuş anlatsam şaşarsınız yani bana biri anlatsa hadi be derim o yüzden belki bende yadirgiyrm..amaben aartık bıktım bu durumdan bu çocukluktan çıkıp daha kadınsı olmak kafama bu ları takmamk istyrm
Çok ekstrem bir durum olmadıkça hicbir insan sevmediği biriyle evlenmez, madem kabullenemeyecektiniz siz de ikinci eş olarak evlenmeseydiniz.
Kendi kendinize dert yaratıyorsunuz.[/QUOT
Benim eşim biraz aptalliginin onarımın kurbanı olmuş sevmeden evlenmiş.tuhaf bi pskoloji ile...pişmanım zaten böyle bi evlilk yaptığıma he eşimden ötürü değil eşimi dünyalara değişmem hiç bir genç kızın tavsiye etmem böyle bir evlilik yapmasına cok yıpratıcı..eşimin sevdiğim icin dayaniyrm..ama atlatmak istyrm bu durumu en ufak bi cümlesini kafama takip buyutiyrm kuruyorum kendi kendime...bana onere bileceginiz bişey var mi nasıl atarım kafamdan veya nasıl daha kadınsı olurum
Kendiside aoluyo ben cok dengesizdim inat yaptım hayata toz pembe baktım diyo.cok cok pişman ama ben onu bu duruma getirenlere kiziyrm gaz verenlere eşimin bu cahilliginden faydalananlara kiziyrm..ve eski eşi herşeyi bilerek evlenmiş eşimle kendini akıllı zannedip ben bunu tutarım avcumda istediğimi yaptrrm gibisinden..bilmiyrm ya ben bu ruh halimden bıktım bu değildim ben hırslıydim azimliydim hayat doluydum suan kendimi cok yaşlı hissediyorm
Herkese merhaba arkadaşlar..
Uzatmadan konuya girmek istiyorum..bu aralar cok acayip bi ruh hali içindeyim sürekli durup durup ağlıyorum...eşimin geçmişini(benden önceki evliliğini )kafama çok takiyorum su sole olduğu icin böyle olduğu bu yaşandığı icin boşandı falan gibi beynim bi türlü anlaniyo eşimin onu sevmedigini hayatında ilk sevdiği insann ben olduğunu..bazılariniz diye bilir senden önce yaşanmış şeyi kafana takma diye ama ben başında evlenmeden soledim bi aşkla evlendiysen sevdiysen beni uzme çık hayatımdan diye oda bana herseyi anlattı asla sevmediğini bi kizginlikla evlendigini zaten esimde o dönem cok farklı bi pskoloji içindeymiş kötü günler yaşamış ailevi olara Birazda dik basli biri herkes karşı çıkınca evlenmesine daha bi inada bindirip boşanmayi kafaya koyarak evlenmis..ve evlendiği gün başka bi kadınla aldatmış...neyse. ben bi ara acayip kafama takip bunu eşime yansıtıp evliligimi cok hirpladim birbirimizi cok severken cok uzdun herkesin cicim ayı olan bizim acı aylarimiz oldu...esimde bana kendince ceza niteliğinde soguk davranıyordu..son aylarda duzeldik cok şükür ama ben yine aynı konularla evliliğimi berbat etmek istemiyrm ama kafama takmadan da yapamiyorum..ve saldim kendimi eşime sabah kahvaltı hazirlamiyrm yataktan çıkmaya useniyrm...son günlerde güzel yemekler yapmiyrm daha cok makarna tarzi..veya basit yemekler..dün gece konuşurken bana benim iş terimin orda falan el ele tutusmamiz beni acayip bi pskolojiye aokuyo dedi hafta sonları veya normal zamanlarda seninle atlarim ziplarim ama iş yeri cevremde benim bizim gibi olan yok liseli aşık gibi geliyo bana dedi benimde bazı ki haklı onun yaşı benden büyük çevresi hem işi gücü düzgün olan insanlar...lutfen arkadaşlar kendinizi benim yerime koyup cevap verin ne yapayım ben bi sıkıntılardan kafama takmaktan biktim...kendimi toplamak evliliğimi toplamak istiyrm..cunki eşim beni cok seviyo biliyrm benim nazima kaprisime cok katlandi cok uzdum hatta hasta ettim adamı..ben artık mutlu olmak esimi mutlu etmek ve daha kadınsı olmak istyrm bu cocukluklardan çıkıp allah aşkına akıl verin...yazmadığım daha bir sürü detay var daha uzun olmaması için sorunuz olursa cevaplarim yeter ki cikiyim bu sıkıntılardan..
Şimdi sana bir büyüğün olarak bir kaç şey söylemek istiyorum.Yaşın evli bir adamla evlenmek için çok genç.Ama olmuş evlenmişsin.Ama kocan da çok büyük sayılmaz.Hatta sana anlattıklarından çok toy ve henüz olgunlaşmamış olduğu bariz belli.Kocanın eski eşi hakkında söyledikleri hoş şeyler değil.Hatta fukara avuntusu.Ancak 20 li yaşlardaki kızı ve kendini inandırır bunlara.Kızla boşanmak için evlenmiş.Evlendiği gün onu aldatmış.Kız kendine baktırmak için evlenmiş.Hatta sanki tek başına hamile kalmışta çocuğu aldırmadığı için bile kız suçlu.Senin de evladın olacak.Sen de ablarsın.Kolay mı zannediyorsun canından canı koparmayı.Kızında yaşının çok büyük olduğunu sanmıyorum evlenirken.Öyle böyle bu adama güvenmiş evlenmiş.Bir çocuk vermiş.Ne zor birşeydir ya,kocan seni evlendiğin gün aldatacak.Madem boşanacaktı ne diye kızın günahına girmiş.Silah mı dayamışlar.Kızı hamile bırakırken iyiydi.Kızla birlikte olurken iyiydi.Çok ayıp.Bir erkeğe yakışmayacak cümleler.Her ne sebeple olursa olsun evlenmiş boşanmış.O insandan bir evlat sahibi olmuş.Çocuğun annesi.Yok sen alıyormuşsun da çocuğu yok kafasını çeviriyormuşta.Çocukları var ya.Nereye kadar kafa çevirecek.Bak canım.Bu olaylar aslında seni alakadar etmez.Senden önce yaşanmış.Ama sen olayın içine sokmalarına izin vermişsin.Eski eş hakkında böyle suçlayıcı konuşman sana yakışmaz.Senden öncesi onların sorunu.Tek taraflı bakmamak lazım.Doğruyu yanlışı Allah bilir.HERKES KENDİ YAŞADIĞINI KENDİ BİLİR.Kadın suçlu dahi olsa,(suç tk araflı olmaz)Bu kadar kötülemeye gerek yok.
Madem vicdanen rahat eşin,madem dört dörtük bir erkek o zaman neden eskiye takılıp kaldın.Çünkü eski evlilik kadını suçlamak hep evliliğinizin içinde.Kocan dengeyi kuramamış.Senin de bu yaşta bunları anlayıp olgunluk göstermen beklenemez.Ama insanların günahına girdiği suçladığı sürece kendi evinde de huzuru olmaz.Adam daha senle elele tutuşacak kadar kendine güveni yok.Utanıyormuş.İnsan karısının elini tutmaya çekinir mi?
Eski evliliğini bir kenara bırakın.Eski karısını sana anlatmasına müsade etme ve çok karışma onların olaylarına daha mutlu olursun.Sn bugününe kendi evliliğine bak.
.....ben artık mutlu olmak esimi mutlu etmek ve daha kadınsı olmak istyrm bu cocukluklardan çıkıp allah aşkına akıl verin...yazmadığım daha bir sürü detay var daha uzun olmaması için sorunuz olursa cevaplarim yeter ki cikiyim bu sıkıntılardan..
sana şunu söylim hiç bi erkek gerçekleri söylemez huzurunun kaçmaması için sevmedim desede inanmam zaten ben sadece bi soru sordum bu yasına kadar aşırı baglandıgın sevdigin kişi kimdi dieee bekarken ünüversitede bir kızla olmş oymuş eşi deilmiş ama çok zor bi durum allah yardımcımız olsunn ve bu adam yasadıgı yas boyunca beni sevdigi gibi kimseyi sevmemiş bunu aileside dedi anası babası kendini bile öldürcek kadar ailesi beni istemeyince kendini balkondn atıcakmış zor tutmuşlar ve günlerce benm kapımda yattı ailen vermesse kaçırrım dedi çok koştu peşimden ömrümde görmedigim tatmadıgım duyguları yasattı bana sevgisine inandım için aynı işş yerinde çalışmasını bile takmadım
Ozaman neden yardım almıyorsun..
Bak böyle yaparak eşini kendinden uzaklaştıracaksın ve
bu sefer asıl ozaman dert sahibi olucaksınn söylim sana..
Eşinde sana destek çıkacaktır..
Bence git doktora yardım al..
Aşacağına inanıyorum çünkü eşin sana yardımcı olmaya çalışıyor
konuşmalarından bu anlaşılıyorr..
Cok cok iğrenç bişey hemde..ama o evlenmeden evvel de aldatmış kadını cok iğrenç bi ilişki yaşam tarzı varmış..he suan eşime guveniyomuyum guveniyrm beni aldatmax demiyrm allah sasirtmasin kimseyi diyrm..belki onun bu tür yaşantisi beni böyle pskolojik sıkıntıya sokuyo
Yasinix kaç buarda..evet bende inanmadım arayıp onada solettiriceksn dedim arattirdim ben seni hiç sevmedim bunu bilmiyomuydun dedi kadında evet biliyodum dedi..ayrıl.a sebebimdr yaşanan bazı olaylar değil bununda bilincindesin dimi dedi teyit etti..sanki ben yanında yokmusum gibi konuştu.. daha sonra ben yüz yüze görüştüm kadınla tabi arada bir sürü kavga oldu bi kaç ay önce ben görüştüm yuzyuze kadınla bende sordum biliyodum beni sevmediğini sevdiğine iananmk istedim dedibir suru kendince akıllıca şey anlattı niye evlrndin seni sevmediğini belki aldattığını bile bile dedim belki düZelir diye dedi..mantığa bak..ki yalan amacı başkaydı...bosanacagimz aşikardı herşey ona bahane oldu dedi bir sürü şey...esimde kapıma geldi bi gün ayrıldım ben bundan ciddi ciddi baktım agliyo hüngür hüngür dayanamadım sarıldık ağladık.beni kaybetmekten odu kopuyodu
Cok büyük destek allah razı olsun gidicem pskologada zaten...evet evliliğimi mahvediyrm
Şimdi sana bir büyüğün olarak bir kaç şey söylemek istiyorum.Yaşın evli bir adamla evlenmek için çok genç.Ama olmuş evlenmişsin.Ama kocan da çok büyük sayılmaz.Hatta sana anlattıklarından çok toy ve henüz olgunlaşmamış olduğu bariz belli.Kocanın eski eşi hakkında söyledikleri hoş şeyler değil.Hatta fukara avuntusu.Ancak 20 li yaşlardaki kızı ve kendini inandırır bunlara.Kızla boşanmak için evlenmiş.Evlendiği gün onu aldatmış.Kız kendine baktırmak için evlenmiş.Hatta sanki tek başına hamile kalmışta çocuğu aldırmadığı için bile kız suçlu.Senin de evladın olacak.Sen de ablarsın.Kolay mı zannediyorsun canından canı koparmayı.Kızında yaşının çok büyük olduğunu sanmıyorum evlenirken.Öyle böyle bu adama güvenmiş evlenmiş.Bir çocuk vermiş.Ne zor birşeydir ya,kocan seni evlendiğin gün aldatacak.Madem boşanacaktı ne diye kızın günahına girmiş.Silah mı dayamışlar.Kızı hamile bırakırken iyiydi.Kızla birlikte olurken iyiydi.Çok ayıp.Bir erkeğe yakışmayacak cümleler.Her ne sebeple olursa olsun evlenmiş boşanmış.O insandan bir evlat sahibi olmuş.Çocuğun annesi.Yok sen alıyormuşsun da çocuğu yok kafasını çeviriyormuşta.Çocukları var ya.Nereye kadar kafa çevirecek.Bak canım.Bu olaylar aslında seni alakadar etmez.Senden önce yaşanmış.Ama sen olayın içine sokmalarına izin vermişsin.Eski eş hakkında böyle suçlayıcı konuşman sana yakışmaz.Senden öncesi onların sorunu.Tek taraflı bakmamak lazım.Doğruyu yanlışı Allah bilir.HERKES KENDİ YAŞADIĞINI KENDİ BİLİR.Kadın suçlu dahi olsa,(suç tk araflı olmaz)Bu kadar kötülemeye gerek yok.
Madem vicdanen rahat eşin,madem dört dörtük bir erkek o zaman neden eskiye takılıp kaldın.Çünkü eski evlilik kadını suçlamak hep evliliğinizin içinde.Kocan dengeyi kuramamış.Senin de bu yaşta bunları anlayıp olgunluk göstermen beklenemez.Ama insanların günahına girdiği suçladığı sürece kendi evinde de huzuru olmaz.Adam daha senle elele tutuşacak kadar kendine güveni yok.Utanıyormuş.İnsan karısının elini tutmaya çekinir mi?
Eski evliliğini bir kenara bırakın.Eski karısını sana anlatmasına müsade etme ve çok karışma onların olaylarına daha mutlu olursun.Sn bugününe kendi evliliğine bak.
Eski eşini suçlayıcı konusnk doğru değil evet ama eski eşi eşimden evvel bir evlilik yapmış sonra bi adamla yaşamış eşimden evvelde yaşadıkları zaten tartışılır başka ilişkisinden de bi çocuğu var. Ama o çocuğunu gormuyo bile lafa geldiğinde de iyi bi anne halbuki değil..kocamdan olan çocuğa buke sırf nafaka veriyo ya eşim o yüzden iyi..boşanmış eşimden hemen başka biri ile evlendi..eşime bi arkadaşı oğlum biz seni uyardık inat uğruna evlendin o kadının nasi bi kadın olduğu belliydi denmiş..he evet benim yaşım bu evliliği yapmk icin cok ufak hatta evlilik yapmak icin küçük annemi amcami dayimi dinlemesini herkese yüz cevirdim..el ele tutusma mevzusu ise sadece iş ortamında dedi çevresi hep belli seviyede insanlar art niyet aramadın o cümlesinde bana dediği cümle su oldu yanlis mi bilmiyrm yine yorum yapın..ben iş ortamında el ele olunca rahatsız oluyrm sen benim karimsin girdiğim çevre hep olgun ben seninle oyle girince liseli aşık gibi hissesuyrm he hafta sonu olur gezmeye gideriz tamam ama iş yerinde abes oluyo dedi..ki normalde elimi hayatta bırakmaz dışarda falan
26 yasındayım ben hayatı çok erken yasadım :)) vala ben eski karısını hiç muhataba bile almadımki nie açıgımı verim geçmişe takıldımı nie bilsinki
ben bir erkeğe eşinin arkasından böyle küçük duşurucu konuşmalar yapmasını yakıştıramıyorum,
yerınde olsam eskı eşine aşık olmasını değil, evlendiği gece aldatmasını sıkıntı ederdim
Yorumunuz icin teşekkürler..eşim bana anlattıklarını teyit ettirdi istediğinlede yuzlese bilirimMerhaba banahuzurgerek ,
Eşinizin çocuğu olması dolayısıyla eski eşiyle irtibatının asla kopmayacak olmasını kaldıramıyorsunuz bence. Neden böyle düşünmek istediğinizi anlamamakla beraber eşinizin sizden önce bir başka kadına aşık olmuş olmasını o kadar büyük bir sorun haline getiriyorsunuz ki ; eşiniz de sizi avutmak için ve belki de eski eşine bir kırgınlığı , kızgınlığı var ise size geçmişe dair garip açıklamalar yapıyor.
Eşinizin çocuğunun annesini severek ve aşkla evlendiğini sonrasında ayrıldıklarını kabullenirseniz bir gün dışlanmaktan ve eşinizin eski eşine dönmesinden endişe ediyor olabilir misiniz ?
Eşiniz iş yeri çevresinde el ele dolaşmayalım dediğine göre ; eşinizi elinizden alacaklar duygusuna kapılarak - bakın ben varım burda , onun sahibi benim - şeklinde bir beden dili sergiliyor olabilir misiniz ? Kırılmanız için söylemiyorum , kıskançlık ve kaybetme korkusuyla bilinçsiz bir eylem geliştirmiş ancak fark etmiyor olabilirsiniz.
Eşiniz sizi şu anki halinizle sevdi , beğendi , evlendi. Kiminle rekabet ettiğinizi bilemiyorum yanıtı sizde. Ancak kırmızı ile alıntıladığım yazınızdan bir rekabet seziliyor. Hayalinizde bir ideal kadın modellemişsiniz fark etmeden ve ona ulaşırsanız eşinizin gözünün sizden başkasını göremeyeceğini ve o zaman mutlak hakimiyet duygusuyla huzur bulup mutlu olacağınızı düşünüyorsunuz sanırım.
Çözüm ne derseniz ; uzman yardımı ve terapi. Ancak bir uzman size anlatırsa kendinizi değiştirmeye yönelirsiniz. Diğer gelecek yorum ve önerilerde ise - hayır öyle değil - diyerek göz ardı etmeniz muhtemel.
Sağlıcakla kalın.
Kimi olursa olsun aladatmak karakteri sağlam birinin harcı değildir.
Unutmayın o iğrendiğiniz yaşam tarzının içinde sadece o kadın değil eşiniz de varmış.
Eşinizin ne işi vardı??
Sadece kadına yüklenerek eşinizi aklayamazsınız.
Sonradan anlamıştır hatasını, kendine çeki düzen vermiştir o ayrı.
Ama eğer öyle olsaydı bugün siz bu kadar kötü bir ruh hali içinde olmazdınız.
Eski eşini suçlayıcı konusnk doğru değil evet ama eski eşi eşimden evvel bir evlilik yapmış sonra bi adamla yaşamış eşimden evvelde yaşadıkları zaten tartışılır başka ilişkisinden de bi çocuğu var. Ama o çocuğunu gormuyo bile lafa geldiğinde de iyi bi anne halbuki değil..kocamdan olan çocuğa buke sırf nafaka veriyo ya eşim o yüzden iyi..boşanmış eşimden hemen başka biri ile evlendi..eşime bi arkadaşı oğlum biz seni uyardık inat uğruna evlendin o kadının nasi bi kadın olduğu belliydi denmiş..he evet benim yaşım bu evliliği yapmk icin cok ufak hatta evlilik yapmak icin küçük annemi amcami dayimi dinlemesini herkese yüz cevirdim..el ele tutusma mevzusu ise sadece iş ortamında dedi çevresi hep belli seviyede insanlar art niyet aramadın o cümlesinde bana dediği cümle su oldu yanlis mi bilmiyrm yine yorum yapın..ben iş ortamında el ele olunca rahatsız oluyrm sen benim karimsin girdiğim çevre hep olgun ben seninle oyle girince liseli aşık gibi hissesuyrm he hafta sonu olur gezmeye gideriz tamam ama iş yerinde abes oluyo dedi..ki normalde elimi hayatta bırakmaz dışarda falan
Bak güzelim aynı hatayı yapıyorsun.Kadının hayatını yargılamak,hele ki analığını yargılamak kimseye düşmez.Kusura bakma,kırılma ama her yorumun birbirinden facia.Diyorsun ki bi yorumunda,kadın bana kocan beni seviyordu diyemedi.Yahu neden desin.Zaten ikisin bir imzası (çocuk)var.Kadını arattırmıuşsın kocana.Birşeyleri teyit ettirmişsin.Kadınla yüzleşmişsin.Anlayamadığım ne gerek var bunlara.Bir de herkesin yapısı bir değil.Kadın senle tartışmak,konuyu uzatmakta istememiş olabilir.Herkesin tepkileri farklı.Önceden bir evlilik yapması o evliliğinden çocuğunun olması günah mı suçmu.Sen nasıl kız olarak evli ve çocuklu bir adamla evlendiysen.Kocan da erkek olduğu halde evli ve çocuklu kadınla evlendiyse ben buna pek inat demiyorum.Kim kime inat yapacak ya.Herkes kendi evlenir o evliliğin getirdiklerine kendi katlanır.Millete inat yapsa ne.
Bir de şu kırmızıyla belirttiğim yer var ya,ne aşağılayıcı ne iğrenç ne ucuz bir hareket.Erkek olan ADAM,hiç bir elin adamına çocuğunun anası hakkında böyle konuşmasına izin vermez.Yarın o çocuk büyüyecek.Gerçekten yapılanlar çok ayıp.Siz kadını öyle bir cephe almışsınız ki,bir insanın bu kadar günahına girilmez.
Yorumunuz icin teşekkürler..eşim bana anlattıklarını teyit ettirdi istediğinlede yuzlese bilirim
Dedi..rekabet değil ama kendimi yeteraiz goruyrm bazen..ve evet elini tutmam dediğiniz gibi bakın onun sahibi benim msji vermk istedgim icin sanırım bunu kendisinde soledim...bi uzmana gidicem..eşimin bu durumu oyle farkliki ben ben olmaktan çıktım ben böyle bi insan degildim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?